v 27

Fostrets utveckling - gravid: 27 veckor


Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 750 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

fetal development at 26 weeks
Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Din föräldragrupp kommer förmodligen att börja om ett par veckor (om den inte redan börjat). Träffarna ger information om förlossningen och början av föräldraskapet och om ni kan delta båda två, är det allra bäst. Att vara välinformerad gör resan lättare.


99 dagar kvar....


I går va det en tidig morgon för oss här. Skulle på utväcklingssamtal på dagis för Elin kl 8.00. Oj oj va  tidigt =p. Så vi gick upp vid 7.00 o fixade i ordning oss. Inte för att man behöver göra sig i ordning så där jättemycke för att åka till dagis.
Elin sköter sig jättebra på dagis. Hon stormtrivs verkligen där nu. Det känns verkligen jättebra att hon gör det nu. Innan ville hon helst vara hemma me mig. Men nu har hon ju sin bästis Alexia me. De frågar efter varandra så fort de kommer till dagis, sen håller de i hop hela tiden. Kul att de funnit varandra =).
Elin stannade kvar på dagis för det va hennes dag att vara där. Så jag åkte hem o åt frukost, la mig i soffan o somnade. Va såååå trött. Sov nog 1 1/2 timme. Vaknade precis innan jag skulle hämta lillan på dagis, så jag blev lite sen till dagis. Bara 10 min.
Sen åkte vi till fiket o köpte fika. För vi skulle ner till Madde o Engla och kolla på Englas rum. Såååå fint va det =). Ett riktigt flickrum. Duktig han är Mattias.
Goa Linda kom oxå för att kolla på Englas rum. Sen belv det fika o tjej snack. Elin va trött så hon gick upp o la sig i soffan o kollade på film. Hon somnade faktist till en stund och Enlga somnade oxå. Så vi kunde tjata för fullt utan att bli "störda".
Elin tyckte om Englas rum oxå. Hon började leka för fullt där innan vi skulle åka hem. Bebis leksaker är ju alltid kul el?? Växer nog aldrig i från det verkar det som =). Sen gosade hon o hade sig  me Engla i hennes säng. Så sött. Kul att hon tycker om bebisar så mycke....
Hon är så go Engla, ler så fort man pratar med henne. Pratar jättemycke nu. Å de växer upp så fort. Man måste verkligen njuta av dem, för rätt som det är så är de stora...

På kvällen va jag ute o gick me min barndomsvän Sara. Hade inte träffat henne på jättelänge. Hon ska flytta i väg till sin kärlek i Stockholm o börja ett helt nytt liv. Hoppas hon kommer trivas och få det bra. Det är hon värd.....
Va jättekul att träffa henne o tjata o skvallara lite =). Jag önskar henne all lycka.

I dag är det 99 dagar kvar till Beräknadförlossning =D. Har nu varit gravid i 181 dagar av 280. Känns bra =). Är med i familjelivs sida o där står det exakt allting. Hur många procent man gått, hur många dagar det är kvar o veckor. Annars hade jag inte haft nån sån koll på hur många dagar det är kvar =).

I morgon ska jag jobba natt. Min sista natt innan jag går hem. Skönt, för natten är det jag tycker är jobbigast.

Lite bilder från i går.

Kusnerna gosar i sängen.

Linda Madde Här plockar hon blommor hos Susse o Tias när vi va där o hälsade på i onsdags. 
 Denna härliga bild är tagen hos mamma när hon plockar blommor. Hon älskar blommor. Får buketter av henne varje dag =). Min going.

Hoppas ni får en härlig fredag.

Kramis

onsdag

I måndags så va jag inne på Rosenlund o tog mina blodprover äntligen...Elin va hos farmor o farfar. Men det va ingen kö så det gick snabbt, va hemma inom 45 min i gen. Det va ju kanonväder i måndags så jag, Susse o Elin tillbringade dagen hos mamma ute i det härliga vädret. Sen åkte vi in till stan för mamma ville köpa blommor o lite annat.
Sen åkte vi hem till mamma igen för att bada i poolen. Inte jag men mamma, Susse o Elin. Elin tycker det är kul men är fortfarande lite rädd...

I går va vi mest hemma. Jag låg mest o läste ute på en filt,medan Elin sprang runt o lekte ute. Men i mellan åt blev det riktigt kallt när solen gick i moln. Sen på eftermiddan började det ju oska o regna.
Sen åkte jag o  Elin till Angelica. Eller vi hämtade upp henne o Hanna och åkte till konsum för att handla fika. Blev blåbärspaj o vanilj sås som vanligt =). Men det är gott. Elin säger alltid när vi ska till Angelica. Får vi blåbärspaj då?? Rolig hon är. Elin "hjälpte" Hanna o göra fruktsallad oxå. Blev kanske inte jättefina bananbitar direkt, men va gör det =).
Mysigt va det i alla fall. Elin tycker det är såååå kul att åka till Angelica. När jag sa i går att vi skulle åka till henne, så bara sken hon upp o sa Å jag älskar Angelica...Söt hon är. Men det är väl för att Angelica är världens snällaste me.

I dag har jag varit hos barnmorskan. Va där kl 9.00 i dag. Elin va hos farmor o farfar. Inte lätt att ha me sig henne när man ska prata, mäta magen o lyssna. Men nästa gång tar jag nog me henne så hon få lyssna på hjärtljuden me. Allt va jättebra. Skönt. Sen åkte jag till Coop för att köpa stövlar till skruttis. Det va det ända stället som va öppet lite efter 9. Men de hade så konstiga storlekar där så det gick ju inte köpa stövlar där. Träffade då på Johanna en fd klasskompis från gymnasiet.  Hon hade me sig sin lilla son på 2 månarder. Å han va så söt. Hade inte träffat henne på många¨år. Kul att träffa på gamla klasskompisar i bland. Hon hade honom i bärsele, o rätt som det va spydde han över henne o ingen av oss hade några papper me oss. Stackan. Hon fick nog köpa våtservetter el nått...Måste snart börja förbereda mig för sånt me  =). Men när Elin va liten hade jag alltid me sig våtservetter i väskan. Nog om det.
Blev att jag köpte på gummistövla på din sko i stället. Söta va? De ska på utflykt på dagis i morgon så jag va tvungen att köpa nya. Hade bara fodrade som passade henne.

I kväll ska jag ev ut o gå me Sara min bardomsvän. Hon bor hos sina föräldrar i 2 v nu. De bor bär ute me. Ska bli mysigt. Va jättelänge sen vi sågs nu. Skickade just i väg ett mess till henne om vi kunde ändra dag till i morgon. Jonas hade lite mycke på jobbet så han visste inte när han skulle komma hem. Hm ovanligt =/. Men hon har rätt fullt upp så det kanske inte går att ändra på...Annars får han skynda sig  hem =p.

Lite från i går.

Elin o Hanna

duktiga de är =)

 Elin som tog kort =).

Hoppas ni får en bra onsdag

Kramis

Tänkte på dig i går Tessan, förstår att det är tufft nu....

Lilla Elin

Nu har vi ätligen kommit hem..Tog ju bara 4 timmar på sjukhuset. De röntkade hennes lilla fot. Och som tur va så var det inget. Men hon kan fortfarande inte gå på foten stackarn. Hon försökte leka lite med leksakerna i väntrummet men det va ju inte lätt när hon inte kunde gå. Så hon hasade sig fram. Tycker så synd om henne. Hon va verkligen jättesnäll där inne. Det tog ju ändå 4 timmar o bara nästan bara vänta o det är inte lätt för en 3 åring att sitta stilla så länge. Å nu visar dig sig varför hon va så lungn. Hon har feber o säger nu att hon har ont i ena örat....Hm så det blir väl att åka till vårdcetralen med henne i morgon...Så det blir väl att bära på henne nu de här dagarna, får bara hoppas att det blir bra snart.....
Vilken "rolig" ledig dag jag fick =p. Men det va ju tur att jag va hemma om man tänker så.
Nu ska jag lägga mig o läsa lite på Åse, en bok jag lånat av Angelica. Har fortfarande inte börjat läsa Män som hatar kvinnor. Den blir det nästa bok jag läser...
Är rätt trött i kväll efter nattens icke sovande så det blir nog att man somnar tidigt i kväll...

Ha en mysig söndagskväll

Kramis


Aj aj

I går efter jobbet så skulle vi grilla då för ovanlighetens skull =p. Så hoppade Jonas o Elin studsmatta i väntan på glöden.' Precis när de skulle gå ner i från studsmattan så skadar Elin sin lilla fot. Gråter rätt mycke, hon brukar inte gråta alls nästan när hon skadar sig. Hon verken vill eller kan gå på sin fot. Kan ju säga att denna natten inte va rolig. Hon har legat gämte mig o gråtit o vänt sig i stort sett hela natten, sagt att hon haft ont i foten. Vi ska in til akuten nu kl 15.15. Stackas liten tjej. Tur att jag inte skulle jobba i dag för jag har knappt sovit en blund i natt.
Men det är hemskt lugnt här, för hon kan ju inte gå nånstas utan att vi bär henne. Så vi får väl hoppas att det bara är en stukning. jag skriver senare i kväll o rapoterar läget här...


Ha en bra söndag

Kramis

Bebisen utveckling v 26

 Hej cicci
från BabyCenter Sverige!
Gravid: 26 veckor

Nu är du 26veckor gången . Nu svarar din bebis på beröring. Du kan roa er båda genom att kittla bebisens fot när den sparkar dig, eller genom att ligga på rygg och rulla från sida till sida och se vilka reaktioner du får. Vid den här tiden öppnar sig bebisens ögonlock och det lilla hjärtat slår nu såpass kraftigt att man kanske kan höra det enbart med hjälp av ett stetoskop. Din kropp blir större för att ge plats åt din bebis i takt med att den växer. Ibland kan detta ge upphov till smärtor. Det är viktigt att stå och gå på rätt sätt för att skydda din rygg eftersom din tyngdpunkt förflyttas. Kring denna vecka är det dags för besök hos MVC så att din barnmorska kan ta blodprov.

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.

fetal development at 25 weeksNär du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas domnade eller värka. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Det medför att nerver som löper i tunneln kläms, vilket kan orsaka smärta. Handledsstöd kan hjälpa, liksom att ta kosttillskott med vitamin B6. Prata med din barnmorska eller läkare om du har fortsatta besvär och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

Ledig dag =)

I går va vi lediga tillsammans jag o Jonas, skönt att få en extra dag så där. Så vi va ute me Elin o cyklade på sin nya cykel. Jag gick, Elin cyklade o Jonas åke skateboard (stava?). Nästan varje gång Elin såg en överblommad maskros va hon tvungen o stanna o blåsa. Hon kallar dom blåsblås. Så en vända i byn tog ca 1 1/2 timme, o denna byn är inte särskilt stor. Men vi träffade på  Idas pappa (en barndomskompis) Lasse som vi blev stående o pratandes me rätt länge. Det är så skönt här ute alla känner typ alla. Jag växte ju upp här ute me. Vi verkligen stormtrivs. Inte trodde jag att jag skulle flytta tillbaka hit o bilda familj, hade jag aldrig tänkt. Men det blir väl aldrig va man tänkt sig kanske ?

På eftermiddan åkte vi ut till Hovslätt till Cissi, Per o Albin. Sandra, Andreas, Thea o Hanna va oxå där. V i grillade lite korv o hade mysigt. Barnen lekte för fullt som vanligt.
Cissi ska ju oxå ha bebis =). Jättekul. Hon är i v 15-16 och hennes mage va nästan lika stor som min. Hm bara inte min är för liten? Ska till barnmorskan på ons o mäta magen för första gången. Men jag tror nog inte den är för liten. För det står att livmoden ska nå 2 cm över naveln och det gör min, syns jätte tydligt när man ligger ner.

I dag jobbar Jonas och i kväll ska han iväg me några kompisar på traktor pulling tror jag det va. Så han ser vi inte röken av i dag =/. Men jag  har lovat Elin att vi ska bara ha mys hela dagen =). Susse o Tias ska vara här me oss i kväll så vi inte är själva. Men jag tänkte att vi skulle åka till Macdonalds o äta sen. Sen kanske hyra nån film o mysa. Jag jobbar ju i morgon hela dagen så det kan väl inte bli allt för sent. Men jag jobbar ju som sagt bara 1 dag denna helgen =).



Lite bilder från  i går



  




söta hanna Söta Thea

killarna Cissi Sandra o Cissi

Nu ska jag städa av här lite o fixa så vi kan åka i väg sen.

Hoppas ni får en kanon härlig helg.

Kramis

Jag fick det =)

I går fick jag papprena från försäkringskassan. De har besutat att jag får hel havandeskapspenning 2 månarder innan Beräknatförlossningsdatum =). Jag skickade in papprena i onsdags förra veckan o fick svar i går. Det va snabbt, försäkringskassan är ju annars kända för att ta rätt lång tid på sig...Jaja men nu va det klart i alla fall =).

Fick springa i väg här nyss o göra räddning på Elin som satte vatten i halsen. Urch det är så otäckt när de verkligen sätter i halsen ordentligt. Men efter en stund kunde hon andas i gen. Puh blev riktigt rädd faktist....

I dag blir det jobb, hoppas på att det är svalare i dag. I morgon är vi lediga =) o på fredag. Då måste jag in o ta blodprover. Skulle gjort det förra veckan men jag va aldrig inne i stan, åker ju inte in bara för att ta lite blodprover. Men nu måste jag, för jag ska till barnmorskan v efter o då ska hon fått svaren..Det är det som är nackdelen att gå här i Tenhult, de tar inga bloprover o sånt så man måste ändå åka in till rosenlund o ta dem, tyvärr. Å det är inte alla veckor jag är där inne, särskilt inte de veckorna jag jobbar.

 min mage v 25  (snygg blid )oxå v 25.

Nu ska jag gosa me min lilla tjej, träffar ju inte henne mer i dag sen.

Ha en bra dag.

kramis

Om man inte passar sig, så får man stryk!!

En dag förra veckan när jag va o handlade i en affär  i Tenhult. Så hade jag 5 min på mig innan jag skulle hämta skrutt på dagis. Handlade på ca 2 min. Sen ringer telefonen när jag står vid kassan. Det står en äldre man framför mig där man betalar. Trodde då att han va klar när han står där med sin vagn o ser ut som han betalar, så jag börjar lägga upp mina varor, pratandes i telefon me. Rätt som det är får jag en rejäl smäll på armen som jag håller telefonen i så jag tappar kontrollen över den o tappar den o det bröts. Det va då den äldre mannan framför mig som klipper till mig för att han inte lagt upp alla sina varor än. Om inte jag hade hållt i min telefon så hade slaget kommit i magen, då vet jag inte va jag hade gjort, för det va ett rätt hårt slag. Kan man inte bara säga till personen, utan måste slå??  Vissa äldre människor tror att de kan betee sig hur som helst i bland. Å jag blev så irreterad att jag inte visste jag jag skulle göra, så jag sa inget alls eller gjorde inget alls så klart.... Å hon i kassan kunde väl bara stannat bandet så hade problemet varit löst, men hon bara rullade på bandet å bara försökte stanna mina varor me händerna hela tiden, hallå hon kunde bara tryckt på en knapp så hade det stannat.....I stället fick jag smäll för det =/, tur bara att det inte träffade magen.....
Så passar er när ni handlar, man vet aldrig va man råkar ut för =p......
Det va Jonas som jag pratade me i telefonen, han undrade ju va som hände för att det bröts helt plötsligt. Måste jag äns skriva att han blev  förbannad när han hörde va som hände ?

Ha en bra dag....

Kramis

Fiskat/badat

I går söndag va det fiske inplanerat för oss. Så vi tog på oss våra "fiske" kläder o begav oss ut på baksidan o letade mask. Jättespännande tyckte Elin =).  Sen åkte vi ner till sjön o började meta. Jonas kastade, jag o Elin metade. Eller Elin sprang mest om kring på bryggan så man va hyper nervös att hon skulle trilla i. Jonas fick nästan upp en stor gös men tappade i den precis vid bryggan =(, den såg jätte fin ut.  Sen fick han upp på mete 3 mörtar till Elins lycka. Hon vågade till o me hålla i en, fast hon tycke nog att det va rätt äckligt. Så hon hjälpte Jonas att slänga i en av dem. Jag o Elin fick inte upp nått. Då sa Elin du o jag mamma vi är för små för att få upp fiskar =), det va hennes tröstande ord till mig för att jag inte fck nått, rolig hon är....
Efter ca 2 timmar va vi rätt mätta på att fiska så vi begav oss hem igen.

Åkte sen hem till mamma för att bada i deras STORA pool. Hon hade varit så kaxig här hemma att hon skulle simma i poolen o plaska. Men när vi väl kom dit va hon inte så kaxig. Då ville hon inte bada, inte äns ta av sig skorna. Det va som att gå in på rosenlundsbadet, så varmt va det där inne o i vattnet. Men sen började hon leka me bollarna o slängde i vattnet till de andra. Susse, Tias, mamma o Olof badade. Inte jag =p. Sen fick vi av hennes byxor för hon blötte ner dem. Sen efter en stund ville hon i alla fall. Men hon va lite rädd. Sen ramlade i hon i från en stor krogodil, kom under vattnet me ansiktet snabbt. Blev rädd o inte ville bada mer. Men efter en stund ville hon i igen o sen fick vi knappt upp henne =). Hon hade sååå roligt. Så det pratar hon om här hemma att hon vill bada hos mormor. Men det bästa är faktist att hon är lite rädd för vattnet o inte allt för kaxig när det gäller vatten. Hon brukar ju inte vara rädd för saker annars. Men detta va faktist lite positivt för hennes skull allså. Man ska ha respekt för vatten......

Tror hon drömde mardrömmar om att hon trillade i vattnet för hon vaknade o skrek i natt att hon inte ville bada, stackas liten..Trodde att hon skulle bli sjuk i inatt me för hon va jätterosig om kinderna o vaknade o yrade i natt, hon brukar göra så när hon får feber. Så hon fick ligga mellan oss i natt, känns tryggare så för henne om hon blir sjuk. Men icke hon är pigg som en lärka här i dag =)

Blev kycklig med, brocoli, paprika, majs kidnybönor med creamfrech smak av vitlök och färskpasta med vitlökssmak på här på kvällen. Va supergott.


Fikset o Badet

   

   lycklig

susse o Elin

 

Ja roligt hade hon i allfall =).

I dag blir det att jobba mellan 14.00 - 18.00. Sönt med halv dag =)

Ha en bra måndag

kramis

Bebisens utveckling v 25

Fostrets utveckling - gravid: 25 veckor


Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på "vanligt" sätt.

fetal development at 24 weeks
Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där. Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten - ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).


Torget

I dag vaknade Elin halv 8. Vi gick upp då jag o lillan Jonas fick ligga kvar för att sova en stund till. Så jag gick o plattade håret medans Elin kollade på barntv. Sen fixade jag frukost till familjen. Brukar alltid göra lite godare frukost på helgerna.  ägg, flera olika pålägg o grönsaker till det, yoggi, jos(?), kaffe mm.  Känns som helg då. Vi äter ju bara frukost 4 dagar i månarden så det blir lite mysigare så.
Sen lite efter 9 åkte jag i väg för att möta Susse vid torget. Men va det blåste kallt där inne i stora staden. Burr.
Vi gick där o tittade på alla fina gardiner. Fanns massa fina färdigsydda panelgardiner för 80 kr, billigt. Men just nu beheövde jag faktist inga nya. Visst nån ny till hallen, men jag vet inte va jag vill ha där än. Så det blev bara strumpor till mig o Jonas som jag inhandlade.15 par 100 kr. rätt billigt va? Fanns massa blommor me som man planterar ute, men det är fortfarande lite för kallt på nätterna, så jag väntar några veckor till innan jag planterar...Ska inhandla lite nya utekrukor me.
Susse hittade inget.
Sen åkte vi in till stan o gick där lite. Hittade lite sött till Elin. 2 linnen till mig långa som jag måste ha nu för magen sticker ut. Sen åkte vi vidare till Ica Maxi o handlade. Skönt att få så mycke gjort på förmiddan. Så jag va nog hemma runt halv 2 tiden. Jonas o Elin va ute o åkte. Hälsade på farmor o farfar o köpte på macdonlads till Elin.

I kväll blir det väl grilla här som vanligt =p. Hoppas på att det går nån bra film som man kan titta på. Tänkte jag skulle börja läsa Män som hatar kvinnor, den ska ju vara bra.

Detta köpte jag till Elin i dag.





Söta va?

Ne nu ska jag börja läsa lite.

Ha en mysig lördag.

kramis

Fredag

I går jobbade jag på dagen. Efter jobbet åkte jag o Anglica o handlade snabbt som attan för att hinna upp till skolan kl halv 3. Sen körde vi hem hennes varor för hon skulle sitta där på ett möte. Sen fanns inte det jinte fikat som jag ville ha på konsum så jag fick skynda mig in på ica för att köpa fikat....Hade bestämt med Madde, Engla o Susse att vi skulle fika runt 3 tiden. Man vet ju aldrig hur lång tid det tar på dagis, Så när jag skulle hämta henne så satt de o åt. Tar en stund det =p. Sen ska hon ska hon säga hejdå massagånger till alla. Sen skulle hon gå på toaletten självklart å det tar verkligen tid i bland....Sen klä på sig yttekläderna o pilla på alla cyklarna utanför dagis innan vi åkte i väg. Så vi åkte nog i väg från dagis 5 -10 över 3 å då slutar jag jobbet kl 2. Snacka om att det tar tid. Ja ja så är det me de små.

Susse va redan här när vi kom hem. Sen kom Madde o Engla. Man kan vara glad om man får hålla Engla lite för Elin vill ha henne hela tiden. Söt hon är...Så fikade vi lite o myste me de små....

gosar de små kusinerna

     
 busungen  

Nu kom Susse en sväng o hälsade på =). Alltid kul me besök så här en fredags eftermidda när man inte har nått för sig. Kul i dag fick Elin sin månardsbok från bokklubben vi är me i, gissa vilken rolig leksak hon fik i dag?? Ett munspel =/ så där roligt att lyssna på konstant hela tiden.....Rolig fredags kväll vi får. hm får nog gömma det när hon inte ser =p.
Å Susse o Tias ska ut o äta på Zoya i kväll, jag vill me det.. Va jättelänge sen vi åt där på resturangen. A6 har man ju varit men det är inte samma sak tycker jag...Hm får se i fall jag kan övertala Jonas =). Får ju passa på nu att gå ut o äta inann bebisen kommer eller hur? Då kommer man ju inte direkt ut o äter på ett bra tag.
Jag o Susse pratade om att vi skulle åka in till torget i morgon, får se hur det blir. Skulle verkligen vilja åka dit. Har nog inte varit där på ett år el nått. Får se hur vi gör.

Nästa v blir det kort v. På måndag slutar jag kl 18.00 för vi ska gå på cirkusen som är i Tenhult. Sen är det bara tis o ons kvar. Torsdag är vi ju lediga, sen är jag ledig fredag. Jobbar lördag dag o ledig på söndag =D. Skönt att bara jobba halva helgen. Så sen är jag ledig fredags natten så jag jobbar bara lördag natten å det är ev den sista helgen jag kör innan jag går hem. För vi vet inte än hur de ska köra i midsommar. Men i fall de kör så vill jag ju jobba nått pass i alla fall....Ska ju ändå vara hemma så länge sen. jaja nog om det.

I kväll blir det lite mys kväll här tror jag. Jag o Elin va o handlade lite godis innan. Hon va så snäll så, höll korgen det jag handlade, följde me så snällt så. Plockade i hop en liten påse me godis o la upp på bandet när vi skulle betala. Men kassörskan undrade i fall inte jag fick ont i huvudet i bland av hennes eviga tjat. Hon pratar o pratar o pratar om allt möjligt hela tiden. Men jag är så van så jag tänker inte äns på det. Min lilla tjej.

Nu ska jag hänga lite tvätt o gå och ducha.

Ha en mysig fredagskväll.

kramis


Onsdag

 I dag har jag bara jobbat. Händer inte så mycke. Jonas jobbar över varje dag =(. I måndags kom han vid 21,00, Så han träffade inte Elin för hon sov ju då så klart. I går kom han hem vid 20.00. Då fick han träffa henne en jätte liten stund sen somnar ju hon. I dag ska han me jobba över. Kommer nog hem vid 21.00 i kväll trodde han =(. Så tråkigt. Fast det är ju bra att de har mycke o göra.... I morgon lovade han att komma hem direkt efter jobbet =). Jaja nog om det.

I dag efter jobbet åkte jag o Elin till fiket o unnade oss glass o bullar =). Gottit. Va jättelänge sen jag va där, ändå bor man så nära. Det va annat den första sommaren vi bodde här då va jag o Susse typ där varje dag. Vi hade då blivit beroende av hennes suppergoda Beskvier. Vi va där så ofta att vi skämdes när vi gick in där, så vi brukade göra så att vi gick in varannan gång. Vi behövde inte äns säga va vi skulle ha, för vi tog ju alltid samma =p. Å de är så goda. Men jag har gått en avvänjingskur mot detta så jag vågar inte köpa nån i dag =p. Skojar bara, jag tror att jag föråt mig på dessa goda beskvier så jag äter dem knappt aldrig längre.....

Kollade på lite bilder när Elin va bebis/liten. Här är några...


mini Elin. 3 dagar gamal första badet hemma 

 jag o lillan Susse o lillan  Sötisen  

 lite större, glad i lådan  Elins första jul. sitter på det fula golvet......

Detta va bara lite av alla bilder jag har av henne. Har tusentals. Å länktar efter bebismys nu =). Men det får vänta lite....

Nu ska jag gå o fixa lite mat. Blir fisk o potatis i dag....Bvc sa att det va viktigt att äta fisk i alla fall 1 dag i v för Elin. Å det blir inte jätte ofta här tyvärr. Men hon äter ju det på dagis me som tur är =).

Ha en bra kväll. 

Kramis



Söta sommarbilder på Elin



Kollade lite på bilder på lillan. Hittade då denna. Visst är den härlig? Snacka om troll unge =D.



Här är hon hos grannen o tar över hans biltvättning. Bra att ha snälla grannar i bland som vill hjälpa till =).

 

Diskar hon som vanligt



Ser lite sur ut ??





Posar i håruppsättning =).. Vattenkopparna syns fortfarande då.

Leverfläck

I dag är det öppet på vårdcetralerna för att kolla leverfläckar man är orolig för. För ca 1 1/2  år sen så fick jag för mig att jag hade hudcancer. En av alla mina "inbillningsjukdomar" =p. Nej då jag va helt säker. Har en röd fläck på min näsa som inte försvann o en i pannan. Hade då läst om fläckar som inte försvinner kan vara hudcancer. Det va inte nån leverfläck som va konstig utan en röd fläck som inte försvann. Å va jag gick å tänkte på det. Såg den där fläcken gämt när jag kollade mig i spegeln. Va rädd att det va nått farligt. Tror det tog ett halv år innan jag vågade ringa till vårdcentralen och boka tid. Kändes mer värkligt när man väl har bokat tid. Fick tid en tidig morgon vet jag efter att jag jobbat dag helg. Men jag hade ändå inte kunnat sova på natten för att jag skulle dit. Drog upp Elin tidigt ur sängen o packade me lite frukt för att hon skulle vara lugn där inne. Detta va nog för 1 år sen. Men hon va så snäll så (va nog trött). Jag va dö nervös, väntade på min dödsdom typ.
Så kom doktorn in o kollade me förstoringsglas i nån sec. Ett ytligt blodskärl det går att ta bort me lacer sa han bara. Sen va besöket klart. Tog inte äns 1 min. Men jag var FRISK det va det viktigaste =).
Å jag va så lättnad o glad att det itne var något farligt. Jag har fortfarande kvar min lilla röda fläck (som går sminka över) men det gör inget för det är inte farligt i alla fall =).
Men om jag igen skulle bli orolig för någon konstig leverfläck el nått så skulle jag inte tveka att uppsöka läkare. Bättre attt kolla en gång för mycke el??
I dag tex om ni har nån leverfläck ni är lite orolig över, åk in och kolla upp det (hm fast kl är nog för mycke för det nu tyvärr). Boka annars en tid, jag fick en tid redan nån dag efter jag ringde......

I dag har jag jobbat. Gick bra. Får rätt mycke sammandragningar på jobbet så jag får sätta mig ner o ta det lungt en stund. hm undra i fall man får det de är så hårda nu för tiden att så fort man har lite tid över så ska man städa o fixa. Men jag orkar faktist inte det på samma sätt som innan =(. Men min barnmorska sa till mig att jag måste sätta mig ner o ta det lungt en stund i fall jag får mycke sammandragningar. Vill ju inte att det ska sätta igång nu direkt, är faktist 16 v kvar än....Jag vet  inte i fall det kan sätta i gång direkt men man får ju tyngre att andras o det är lite obehagligt när magen blir så där sten hård, känns liksom i hela kroppen. Det blir mest när jag lyfter tungt o har det stressigt.....

Nu  har jag fixat lite mat till oss här. Jonas har inte kommit hem än o kl är snart 19.00. han jobbar över lite, de har sååå mycke att göra. Tur är väl det.
Det blir köttfärsbiffar med krossadetomater, matlagningsgrädde häller det över biffarna i stekpannan som sås, rödlök o persilja över. potatismos o sallad. Jättegott. Har tagit det receptet ur Buffe. Musigt

Nu ska jag o Elin äta lite i alla fall. Eller jag måste nog vänta tills svampbob är slut först =p.

Ha en bra kväll

kramis


Tänker på dig Tessan......



Helgen

I fredags jobbade jag 12-18. Men va varmt det va på jobbet, undra hur det kommer bli i sommar då där nere? Fast det behöver ju inte jag bry mig om =D. Fast jag tycker synd om mina jobbarkompisar som måste jobba i den värmen =/. Det har alltid varit så på mitt jobb att det är sån hetta på sommaren el redan på våren till sena hösten. Det är år 2009 inte 1970 kan man inte fixa det då????? Man bara undrar.
Efter jobber åt vi hos Jonas föräldrar, smidigt =) o gott. Åkte hem tidigt o kollade lite på film.Sen började jag läsa min nya bok SÅ DUMT av Mia Törnblom hennes självbiografi. Har velat köpa den sen den kom ut. Men det kostade typ 300 tyckte det va lite dyrt. Ville vänta tills den kom i pocket, de är ju billigare då. Men hade totalt glömt bort det. Sen hittade jag den på tradera. Vann den för 16 kr, vilket klipp =). Låg o lästa till kl 0300, skulle jag inte gjort va as trött på lördagen sen. Men jag kunde inte sluta läsa.....

Lördagen åkte vi för att köpa lister på Tenhultssåg. Vi trodde det va öppet lördagar till kl 13.00. Men icke. Jonas mamma sa att det skulle va det =(. Så det blev inga nya lister då. Får köpa det på torsdag i stället för då är det öppet  till 18.00.  Blev nya vita dörrar i alla fall =). Men det va ju lite jobb att sätta upp me =/, särskilt när karma är sneda o vinna.  Men men nu är de uppe i alla fall, det är det viktigaste. Gör ju inget att hela våran lördags kväll nästan blev förstörd =p. Snyggt blev det i alla fall =). Vi grillade då som vanligt =). Mumigt me den där goda vitlöksdressingen som många av mina jobbarkomopisar gör när det vankas grillning....Luktar gott gör man efter den, godast är den om man lägger i en så där 7-10 vitlöksklyftor som det står i receptet att det ska vara =p. Fast så många brukar inte jag lägga i, brukar bli 3-4 st för oss....

I dag har jag o Elin städat o fixat lite här medan Jonas satte dit handtagen på dörrarna. Va ute lite, men va det blåste burr.
Åkte sen till mamma o olof för att kolla deras "nya" möbler som mamma ärvt av en moster. Blev jättefint =). Susse o Tias kom oxå. Gissa om Elin blev lycklig då =). Hon älskar ju Mattias.

Denna väggtext ska jag sätta på en av väggarna i hallen. Tycker den är så fin.

Dröm, minns, lev SVART(väggtext, väggdekor,väggord)

Nu ska jag lägga i nya sängkläder. Har tvättat våra i dag o hängt ute. Sover vi nog gott i natt =). Behövs nu när man ska upp kl 05.00 i morgon. Jobbar  morgon denna v. Är lagom trött denna veckan då =p. Man vänjer sig ju aldrig att gå upp så tidigt, när man bara jobbar så 5 dagar i månarden.

Ha en skön söndagskväll

Kramis

Torsdag

I dag lämnade jag Elin på dagis vid kl 9.00. Hämtade upp Shpresa för att handla till frukosten. Skönt det va att bara sitta där och prata utan barnen för en gång skull. Vi brukar alltid ha me oss barnen. Hanna va hemma för hon hade lite feber. Men hon är ju så stor så hon stör ju inte =). Det är annat me de små liven på 3 år som tjatar o stökar och ska ha uppmärksamhet hela tiden =p, fast det är kul oxå. Men i bland kan det faktist vara skönt med lite egen tid. Får väl passa på nu innan nästa kommer =p. Då blir det inte mycke egen tid. Särskillt inte under amningsperioden. Då kan man vara glad om man hinner ducha varje dag =). Ne men det är nästan så. Elin va ju ett rätt vaket barn redan som spädbarn så man hann ju inte så mycke då. Fick skynda sig o ducha när Jonas kom hem, men det passade ju inte alltid att vara hos pappa. Hon va rätt mammig om man säger så. Det är verkligen en speciel tid det där med små bebisar. Men den tiden går över fort tyvärr. Vill att de ska vara små länge, för de är sååå mysiga. Klart de är mysiga sen med, men det är ju inte samma sak då.... Ni förstår nog va jag menar....

Va hos barnmorskan i dag me kl 11.45. Allt va bra. Fick lyssna på hjärtljuden. De låg på 150. Låg me rumpan neråt =/. Precis som Elin gjorde i stort sett hela min gradivitet. Hon låg på en sida hela tiden, därför fick jag bara 2 brisningar på ena sidan. Precis så ligger denna me. Man ser det när man ligger ner, att den ligger just på den sidan för det buktar liksom ut på den sidan mycke mer.....Hm får hoppas det ändra sig. Kanske är det så att min/mina syskons livmoder är formad på ett speciellt sett för att våra små bebisar vill ligga med rumpan neråt. Min mamma har fött 2 av oss i säte (me rumpan först). Min moster har fött en i säte, min stora syster har fött i säte och jag har fött i säte. Det är inte alls jätte vanligt att man gör det. De på bb va helt imponerade av min histora =). De hade aldrig hört talas om nått sånt innan. Jaja men det går ju föda så me, det vet vi ju =).

Urch vilket tråkigt vädet det har varit i veckan. Finns ju inget kul att göra. Bara vara inne o tråka. I går bakade jag/vi 2 gånger till och med för att det inte fanns något att göra. Elin klättar nästan på¨väggarna här hemma. Å det skulle vara så kul för henne att ha någon kompis här hemma till henne. I dag sa hon det till mig när vi på väg hem från dagis. Mamma jag vill ha en kompis hemma oxå. Å det känns så tråkigt när hon säger så. Jag får nog ta tag i det snart att ta mod till mig att gå bort till de som har en flicka som är lika gamal som Elin. De bor ju här på samma gata, o bebis har de me precis fått. Vi sa det sist när vi träffades att vi kunde ringa på hos varandra så man kunde gå ut. Men det är ju lättre när det blivit lite varmare...Får göra det för henne skull. Sen är det ju alltid kul för oss oxå när vi är hemma me våra bebisar o ha nån kanske att träffa här hemma.
Men hon går me på dagis i Tenhult 4 timmar om dagen som Elin me ska göra sen..Fast kanske inte 5 dagar i v, kanske 3-4 dagar. Får se hur Elin vill ha det. Hon storm trivs verkligen på dagis o hon behöver träffa sina kompisar. Känner nu redan att hon går lite för lite de veckorna jag är ledig, då länktar hon jätte mycke dit. Är ju inte samma sak när vi leker med henne här hemma =( Men jag jobbar inte länge till så det känns lite onödigt att ändra på hennes schema för 1 månard el 2. Men det återstå att se hur dettta går =).

Nu ska jag bygga lite kossar me värsta halsbrännan =(. Urk jobbigt, samarinen hjälper inte, har ringt till Jonas att han måste åka til apoteket o köpa något bättre, kunde knappt sova i natt pga det =(. Urch hade det me Elin massa me. Å bättre blir det inte ju större magen blir, tyvärr.

Ha en bra torsdag.

Kramis

onsdag


I dag har vi varit nere hos Madde o Engla o hälsat på. Hennes kompis Linda va där me en sväng. Kul att träffa henne igen =). Engla har redan fått en liten tand. Hon är så go nu, ler o pratar för fullt. Elin va så lycklig när hon fick hålla henne... Min duktiga lilla tjej.

I morgon ska jag till Angelica på frukost. Lämnar Elin kl 9.00. Hämtar upp Shpresa vid dagis, för hon lämnar sin  tjej som är lika gamal som Elin oxå kl 9.00. Sen åker vi å handlar lite frallor. Sen till Anglica. Blir mys =)
Sen vid 12.00 ska jag till barnmorskan o lyssnar på hjärtljuden =D. Ska bli kul. Väga sig oxå =( mindre kul kanske =p. Ne då jag har koll själv hemma här på min vikt så det är ju inget....Vet redan att jag gått upp 5 kg. 2-3 kg sen förra gången allså (v 10) nu v 23 snart v 24.....

Har lagt ut lite annonser på Tradera i dag me, ska sälja lite kläder tänkte jag =).

Ha en mysig onsdag

Kramis

Rädd

i går va vi bara hemma o slappade. Rätt skönt men lite tråkigt för Elin kanske. Men man får ju sysselsätta oss så mycke det går inne när det är tråkigt väder ute. Bygga me klossar, läsa böcker o mysa.

Min lila bebis i magen är en liten vilding. Sparkar jättemycke. Men i går från eftermiddan till i dag tills för nån timme sen hade jag inte kännt den sparka något. Blev såååå rädd att det hade hänt något. Men nu spakar den för fullt i gen. Den kanske va lite trött el nått. Men jag tror det är så man blir rädd för minsta lilla när man är med barn el har barn...
Först är man rädd de 12 första veckorna att man ska få missfall, sen är man rädd resten av gradiviteten att det ska hända något med barnet. Sen när de väl är födda är man rädd för spädbarnsdöd. Sen när man kommit över det så är man rädd att de ska sätta i halsen el nått annat hemskt som kan hända. Kan man aldrig slappna av som förälder???

Nu har jag fixat lite mat till mitt lilla pyre här hemma. Det blev hemlagade biffar med mackaroner (favvo). Jag förberedde för kvällens mat, köttfärslimpa så då gjorde jag 2 biffar av den smeten oxå, perfekt till midda till henne på dan så här.. Så nu står den i ugnen, har skalat potatisen så det är bara att sätta på när jag kommer hem sen. Ska åka till mamma en sväng här om en stund. Har inte sett hur det blivit nu när de väl flyttat in..... Tror Susse skulle me oxå...

Ha en bra tisdag

kramis


Lista

Lista

1. Hur gammal är du om fem år? urch 32 1/2 =)
2.Vem var den sista du träffade? Elin
3. Hur lång är du? 168
4. Vilken var den senaste film du sett? Never been kisst
5. Vem ringde du senast? Angelica
6. Ditt senaste sms och till vem? Jenni
7. Vad är helgens planer? hm vet ej
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa egentligen
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda
10. När såg du senast din mamma?
  Lördags
11. Vilken ögonfärg har du? Blå/grön
12. När vaknade du idag? 9 typ
13. Har du någon gång hittat en katt? Yes
14. Vilken är din favoritplats? hemma med mina älsklingar
15. Vilken plats föredrar du minst? arbetet
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Vet inte
17. Vad skrämde dig som barn? mörker
18. Vem fick dig att skratta senast? Elin tror jag
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej
20. Har du stationär eller bärbar dator? stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Underweare
22. Hur många kuddar har du i sängen?  4
23. Hur många landskap har du bott i? 1
24. Har du någon gång spytt på någon? Som bebis kanske?
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor
26. Är du social? Ja
27. Vilken är din favoritglass? Nogger
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Bli glad =) (shoppa )
29. Tycker du om kinamat? JA
31. Vad dricker du till frukost? kaffe
32. Sover du på någon särskild sida? Olika
33. Kan du spela poker? Nee
34. Tycker du om att mysa? Ja !
35. Är du en beroendemänniska? Tror de
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
37. Vill du ha barn? Klar jag har ju redan ett o en i magen =)
38. Kan du några andra språk än svenska? ja lite
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nope
40. Föredrar du havet eller en pool? Olika
41. Vad spenderar du helst pengar på? Mat kläder, heminrednig
42. Äger du dyra smycken? Yes ;)
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Tuggummi
45. Vem är den roligaste människan du känner? Hm vet inte
46. Välj ett ärr på din kropp? på benet
47. Vad har du för ringsignal?
48. Har du kvar något klädesplagg från när du var liten? Nej tror itne det
49. Flirtar du mycket? Nej
50. Vart togs din profilbild? i soffan
51. Kan du byta olja på bilen?
Nope, har man mannen till !
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? Kommer inte i håg va den hette
54. Läser du dagstidningen? Aftonbladet
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Hur?!
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix fm
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? ett recept
59. När var du i kyrkan senast? När Engla döptes, påskdagen
60. Vilka utmanar du? ingen

Helgen

 I fredags va Jonas ledig då som alla andra =). Skönt att få en extra dag ledig i hop. För det sker inte allt för ofta i detta hemmet tyvärr. Är ju bara lediga 4 dagar i månarden tillsammans o det känns inte mycke alls. Men snart blir det ju ändring på det =D.
Jobbade sen fredag natt, det gick bra faktist. Hade då tagit ledigt andra natten som vanligt =p. För att det är såååå jobbigt, tråkigt o får ont i ryggen av dessa långa pass. Men nästa gång jag jobbar natt så är det sista gången på mycke länge så då tänkte jag att jag inte skulle ta ledigt. Tessan börjar ju jobba me oss den helgen me så då går det genast mycke bättre =). Både jag o Tessan hade lagt in om att vi ville jobba båda våra helger i hop, innan jobbade vi bara dag helgen tillsammans och både jag o hon vantrivdes på våra natthelger. Så nu när de skulle ändra schemanen så sa vi till att vi ville jobbad båda våra helger i hop. Så det fick vi =D. Men det blev bara 1 gång sen går jag hem på havandeskapspenning o mammaledighet så vi får väl jobba helgerna i hop sen när´jag kommer tillbaka i gen. Å det blir inte än på jättelänge =). fast jag har ju tänkt att jobba min daghelg efter ca 6 månarder efter bebisen är född, i fall jag nu får det. Nog om det...

Lördagen va lugn här, va mest ute i det härliga vädret. Fast det va lite små kallt i luften tyckte jag. Mamma o Olof va här o hämtade vår soffa, bord, matta o vitrinskåp från nedervårningen. För vi ska måla om där nere o när vi gjort det så vill vi köpa lite nya möbler så mamma o Olof ville köpa våra. Men nu är det nästan helt tomt där nere i gillestugan =(. Får hoppas vi målar snart så vi kan inhandla några möbler dit. Fast om jag känner Jonas rätt så blir det inte detta året =p. Fast jag kan måla sen när jag går hemma innan bebben är född. Där nere är det ju svalt o skönt. Jag kanske tycker det är lite jobbigt att vara ute OM det nu blir jättefint väder i sommar. Det är ju inte så jobbigt att måla tycker jag......Fast om jag är stor som en "flodhäst" så kanske det inte är lika smidigt =p
På lördag ska Jonas o jag åka köpa nya lister till hallen. Kanske blir att vi åker o köper dörrarna me då när vi ändå är i
väg o handlar. Lite färg o sånt till räcket me måste inhandlas. Gadrob har vi inte bestämt oss än va vi vill ha....Men det blir nog en med sjutdörrar o spegel på. Jaja nog om det.
På kvällen va vi och grillade hos Mattias, Madde o Engla. Victor, Susse och hennes Tias va oxå me =). Kul att träffa alla syskonen (fattades ett). Känns som det va längesen vi grillade alla tillsammans. Vi har ju grillat me Susse o Tias några gånger och med Victor o Johanna men inte med Madde o Tias och inte alla samtidigt heller för den delen. Men sen har ju Mattias o Madde nästan precis fått bebis o det är ju en stor ändring i sina liv då. Allt nytt som man ska lära sig o en ny människa o lära känna och ta hand om. Blir inte mycke tid över till att umgås med sina vänner precis i början. Men nu har det gått några månarder så nu är det nog lättare =).
Men på sommaren blir det ju alltid att man träffas oftare, smidigt att grilla och umgås. Vi var nog  hemma halv 1 el nått. Då va småbarnsföräldrarna trötta, jag va rätt pigg faktist. Jag hade ju sovit på dagen.Elin somande i soffan kollandes på nån barnfilm, så det va lungt o tyst från hennes del =). Men det va mys i alla fall. Blir nog många såna kvällar i sommar.....Enlga somnade tidigt så vi träffade knappt henne =(.

I går va vi i stadspaken me skruttan. Hon bara älskar att åka dit. Hon kan vara där hur många timmar som helst. Men jag tycker det är mysigt där me. Fast det är nog roligare för henne att ha med sig någon kompis. Så nästa gång tänkte jag att vi kunde fråga Sandra i fall vi får ta me oss Thea. Fast Sandra, Ade o Hanna får oxå gärna följa med. Har pratat om det massa gånger att vi ska åka dit tillsammans men det har inte blivit av. Då kan man ju ta med engångsgrill o grilla lite korv. Det va många som gjorde i går. Luktade såååå gott =). Vi grillar inte korv  så ofta men på utflykt är det ju jättegott.
Vi köpte lite glass o myste lite i solen.
Åkte hem runt 5 tiden. Köpte vi pizza på PRIMA igen, gott. Elin ville ha happy meal.
Blev inte mycke gjort här sen på kvällen. Jag kollade på 9 filmen Never been kisst (?).

I dag vet jag inte va vi ska hitta på. Blir nog städa av här lite o  åka och handla lite. Är lite sådär kul väder i dag. Blåser och ser ut att bli regn när som. Men nått hittar vi säkert på.

Nu ska jag sätta i gång här lite.

Ha en bra dag.

Kramis

Matar änderna

   

RSS 2.0