5 dagar kvar =)

Nu är det nära, bara 5 dagar kvar till beräknat datum. Inte äns 1 v kvar. Har varit gravid nu i 9 månarder och börjar bli rätt trött på det. Sover dåligt, mår illa ofta, har massa halsbränna och ständigt trött. Skönt att detta är över snart =). Tur att man inte mår så här som man gör i slutet hela gradiviteten. då hade det inte varit så mysigt. För i början och fram för ca 1 månard sen tycker jag bara att det är mysigt, men nu i slutet är det inte riktigt lika mysigt. Men nu länktar jag bara efter min lilla bebis =). Undrar så hur den kommer se ut, ser bara lilla Elin framför mig hur hon såg ut. Undrar i fall det är en flicka el pojke. Mig spelar det verkligen ingen roll va det blir, bara den är frisk =).
Nog om det.

I fredags va vi och köpte vår säng....Äntligen hade den ju kommit in. Så skönt att ha det fixat. Så nu är allt hem handlat till sovrummet. Nu är det bara att göra klart det me. Ska nog målas nån gång till nu, sen är det tapetsering och golvläggning kvar. Hoppas på att det blir kart denna veckan. Är lite trött på att sova på madrasser på golvet, inte såååå jätte smidigt att krånga sig upp flera gånger per natt ur dem.

I lördags kom Mattias upp hit me Engla. Elin lekte för fullt me henne. Och Engla va lika glad som vanligt =).
Sen åkte jag och Elin ut till mamma så Jonas fick jobba ifred i sovrummet. Men först va jag och Elin och köpte lördagsgodis. Lördagens höjdpunkt =D.
Blev lite mys i soffan och film på kvällen. Jag försöker gå och lägga mig i tid för man vet ju aldrig när det sätter i gång och då är det skönt om man sovit lite i allfall. Vill inte att det ska bli som förra gången. Hade inte sovit på 2 dygn när Elin föddes. Är lite jobbigare då =/.

På söndagen ringde mamma här på förmiddan och frågade i fall vi ville följa me och kolla på deras valp som de får hem om 3 veckor. Klart vi ville =).
Så vi gjorde oss klara och åkte ut till mamma. Susse va oxå med. Det är Mia och Bosse som har dem, mammas bror. De bor i Fagehult. När vi kommer dit så är Carina, Thommy och Marcus där oxå och kollar. De ska oxå ha en valp. Å va söta de va. Så små. Kul att träffa släkten me, synd att inte Mia, Bosse o barnen va hemma bara. Emmy va bara hemma och va hundvakt. Men vi träffas nog nästa helg på kräftskivan, om jag nu kan gå =).

mammas ena hund. De ska ha 2 valpar.

Carina, Susse, Elin o mamma

Emmy, Carina o mamma

Sen åkte vi hem till min mormor och hälsade på. Blev självklart en fika där. Goa lilla mormor.
Sen bar det hem till Jönköping igen. Där åt vi på Max. Så jag slapp fixa mat =D. Alltid lika skönt.

Måste bara visa våra äckliga spindlar som vi har i vår källare. Urch jag rycker de är hemska. Vågar knappt gå ner där. Elin säger att det är hennes husdjur, blä.

Den är inte liten heller. Och det är 2 st.

I dag ska vi gå bort på öppenförskola som börjar i dag kl halv 2. Får se hur många mammor som kommer. Men det blir jag, Madde och Moas mamma i alla fall va jag vet.

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis


Elin fick en ny kompis

I går va det rätt slappt här på förmiddan. Jag låg mest och vilade, hade ju inte sovit nått knappt på natten (halsbrännan).
Men vid 2 tiden så tog vi på oss och gick ut. Men va varmt det va, hade jag inte haft nån koll på alls.
Elin tog cyklen och gick. Vi gick till den "roliga" lekplatsen som vi har här ute. Finns bara några gungor, klätterställning och en ruchkana (stava?). Vi har roligare saker hemma här känns det som. Efter ca 5 min kommer en tjej som bor precis vid lekplatsen. Hon är heter Moa och är oxå 3,5 år precis som Elin. De börjar leka med en gång. De hade så roligt så. Sen säger Moa till oss, kan inte ni följa me hem till mig. Och det ville ju självklart Elin. Så jag fick snällt följa me =). Där ute i trädgården va hennes mamma, pappa och lillasyster Linn på 5 månarder.
Jättegullig och snäll liten bebeis. Elin och Moa lekte för fullt medan jag och Moas mamma pratade. Jättetrevlig, har ju pratat me henne innan, men inte så här länge. Va där nån timme. men vi bestämde att vi skulle träffas på öppnaförskolan som börjar här ute på måndag, om jag inte fått min bebis då...



Elin o Moa

gungar tillsammans

I dag ska vi köpa vår nya säng för den har äntligen kommit på Ikea. Så jag ska åka in sen och träffa Jonas =D.

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis

Varit hos Sandra

I tisdags va det sååå härligt väder, så vi passade på att vara ute hela dagen. Elin tjatade att hon ville att vi skulle fylla upp poolen. Men då fick hon lova att inte skvätta massa vatten på mig hela tiden, för det är hon duktig på. Så vi fyllde upp den. Hm gissa vem som fick flera hinkar vatten på sig, grrrrr. Är så hemskt, sen ska man försöka komma upp snabbt ur stolen me och det är ju inte det smidigaste just nu =/. Sen ringde telefonen och självklart så svarar  hon, det va farmor som ringde. Då sätter hon sig i poolen och pratar. Hm, gissa va hon gör, doppar telefonen i vattnet =/. Så när jag pratar i den sen så bara la den av. Men jag la den i solen några timmar så den torkade och än så länge funkar den =D. Jag vet inte hur många telefoner hon har förstört för oss. Jaja det är väl så att ha barn....
Alexandra (grannen) kom över me lilla söta Jamie och pratade nån timme här, trevligt me lite sällskap =). Finns ju inte så mycke folk här hemma på dagarna direkt... Hon är så söt Jamie, så lik sin mamma.



I går så hade jag och Sandra bestämt att vi skulle kanske åka till stadsparken i fall vädret va bra. Hm vaknade av att det ösregnade, så typiskt. Så vi skulle åka hem till dem i stället. Men först skulle vi köra in Jonas föräldrar till Nybergs för att hämta bilen. Men innan det va vi inne på Svenssons för att köpa present till Sandra som fyllde år förra veckan. Skulle oxå hämta tapeterna som vi beställt men de hade inte kommit in. Men det gjorde inget för det är inte klart för att tapetsera ändå.  Men det blev en jättefin ljusstake och en blomma i alla fall till Sandra.  Elin va me och bestämde =).

Sen körde vi in till stan, efter vi lämnat av dem vid Nybergs så åkte jag och Elin till Macdonlads. Har faktist inte varit där på jättelänge. Sen bar det i väg till Taberg..
Sen va det lek för hela slanten, medan jag och Sandra satt och tjatade. Hon blev jätteglad för presenten och blomman =). 

Goa Sandra

Systrana Thea och Hanna

Elin och Thea fikar

Tjejerna målar

 

Sen när vi varit där några timmar så skulle vi åka hem. Men i stället blev det att vi åkte och hälsade på Jonas på jobbet. Elin tycker det är så roligt. Sen åkte vi upp till a6 för jag vill gå in på Hemtex för att köpa nya sängkläder till våra nya sänger sen. Men jag hittade tyvärr inget som jag fastnade för så .Blev i allfall några rosa ljusstakar och 2 dukar i stället.
Sen bar det hemmåt. Lagade lite mat och tog det lugnt. Kollade faktist på en skräckfilm helt själv och utan att somna + i kanten för mig .För jag brukar aldrig kunna hålla ögonen öppna nån särskilt länge på kvällarna.

Men i natt har jag inte alls sovit gott. Har mått illa och haft en hemsk halsbränna som inget hjälper mot =/.

Har en stor nyhet här i familjen. Min kära storasyster Madde ska oxå bli mamma igen. Å va roligt för henne. Hon har nu gått 12 v så nu är det ingen hemlighet längre =D. Ett  jättestort grattis till er.

Nu ska jag lägga mig och vila lite, blev inte mycke sömn i natt.

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis


Varit på förlossningen

Det va i lördags natt så vaknade jag av att jag mådde så illa. Kunde knappt sova mer den natten. Fick oxå ont i huvudet, men det finns ju alvedon att lösa de problemen med. Svårare på illamående. Men dagen gick hyfsat ändå.
Va inne hos grannen Alexandra med presenten för Elin va där inne och lekte med hennes små kusiner som de va barnvakt åt. Så Elin lekte för fullt me dem. Kul för henne. Och jag fick hålla deras söta lilla Jamie. Jag fick till och me mata henne med falskan. Å det va såååå mysigt., kan knappt fatta att jag har en sån liten snart.
Sen hade Elin en av barnen här inne och lekte, sen gick de över till dem igen så jag kunde ligga och vila lite. Är inte jag borskämd me direkt. Men jag va helt slut.

Åkte senare ut till mamma för Mattias, Madde, Engla, Susse och Mattias va där ute. Där va det fullt ös med kräftkokning. Elin hjälpte självklart till =). Mamma hade köpt ca 200 kräfter till sin kräftskiva som hon ska ha den 5 september. Blir kul att täffa hela släkten.

Roligt att hjälpta till me kokningen

Va ute hos mamma några timmar, alltid lika mysigt =) (visste inte då att jag skulle åka dit igen efter några timmar).
Kom hem och började med maten. Kände mig inte alls pigg, kunde knappt äta. Huvudvärken blev värre och fick ont i mag gropen om man säger så. Satte mig då och började läsa i min Vänta barn bok. Läste om havandeskapförgiftning. Och alla mina symptomer va just som havandeskapsförgiftning. Blev jätterädd. Ringde då till mamma och hörde va hon tyckte jag skulle göra, tur att man har sin mamma, ringer alltid henne i fall det är nått. Hon tyckte jag skulle ringa in till förlossningen och höra va de tyckte. Så jag ringde och pratade me dem. De tyckte jag skulle komma in direkt. Jonas va i sovrummet och höll på, Jimmy (grannen) stod där inne oxå. Jag fick bara säga till honom att vi ska åka in nu. Jaha han visste ju inget. Stackas lilla Elin, hon hade nästan redan somnat . Så vi fick dra upp henne och klä på henne och åka me henne till mamma. Hon sa mamma är det bebisen som inte mår bra, eller är det du? Sen skulle hon lyssna på magen så allt va bra. Tyckte så synd om henne, hon satt där bak och frågade massa hela tiden. Man har liksom inte svar på alla hennes frågor. Men hon tyckte det va kul att komma till mormor igen, men helst hade hon velat följa med till doktorn.

Väl inne där så tar de blodtryck, urinprov och ctg. Hade lite högtblodtryck och lite äggvita i urinen, men det va ingen fara. Bebisen mådde jättebra =). Tog även lite blodprover och om det hade varit nån fara me dem så hade de ringt i dag på morgonen. Men det har de inte gjort. De gjorde även ett ultraljud så jag fick se den lilla lite igen. Men man såg bara ben, huvudet och ryggraden i stort sett. Den är ju så stor nu. Så allt va rätt bra i alla fall,. De visste inte riktigt varför jag mådde så illa, men magen är ju stor nu så det kanske klämmer på nått. Vet inte. Men det är skönt att man kollade upp det i alla fall. Men i dag är jag mycke piggare, men mår fortfarande inte helt ok. Ska bara ta det lungt nu känner jag. Skönt att de tar en på allvar när man ringer in och inte bara ignorerar än som de annars kan göra i sjukvården.

Va och hämtade Elin vid 11 tiden hos mamma. Hon hade haft det så  bra så. Tack snälla mamma för hjälpen. Va hade jag gjort utan dig? Susse kom dit me sen, hon hade köpt hårfärg till mig, tack Susse =). Hon hade oxå köpt Hallo Kitty tatueringar till Elin. Snäll hon är, Elin blev ju självklart glad för det. Tack för att du finns =).

Åkte sen till Tenhult för att beställa tapeter. Har äntligen valt nu. Skönt. Åkte sen till Elins farmor och farfar och hälsade på. Nu ska jag snart börja me maten tänkte jag. Får se va det blir....

Hoppas ni får en bra kväll.

Kramis

=(

I går på dagen höll Jonas mest på i sovrummet, jag låg och läste och Elin kollade på film. I den här familjen håller vi verkligen i hop =p. Nejdå, men i bland måste man göra lite på egen hand, eller hur? Skönt me slappar dag i bland. På eftermiddan gjorde vi oss i ordning för att åka ut och äta me Jonas föräldrar. Efter lite bil krångel så kom vi i väg. Vi år på Hotell vätterleden. Gott. Elin skötte sig jättebra =). Riktigt stolt äver henne faktist. Hon satt stilla hela tiden när vi åt. Min duktiga lilla tjej. Kanske man kan göra om det igen då. Innan har vi typ bara ätit på macdonalds och såna ställen. Men nu kanske man kan åka på andra ställen me =). Hon börjar bli stor det märks mer och mer.

Sen åkte vi hem till hans föräldrar för att lämna av Elin. Hon sov hos dem i natt. Å det va ju så spnnande så, så när vi kom hem dit så det första hon skulle göra va att gå och lägga sig. Fast kl inte alls va mycke. Hon tycker det är så roligt att sova borta. Vi lämnar inte bort henne över natt så där jätteofta. Det va andra gången detta året. Men det va att jag o Jonas skulle in på Ikea tidigt i dag för att köpa sängen. Då va det smidigast att åka in själva på morgonen.
Men tror ni sängen hade kommit nu i dag då? Nej, blir så sur. Har nu väntat nästan hela sommaren på denna säng. Stod på nätet att den skulle komma in i dag, va inne och kollade innan vi åkte och den hade kommit in. Men icke när vi väl va där =(.
Så vi köpte garderoben i alla fall =). Det kommer bli jättebra me den garderoben, är jättenöjd.
Får väl ringa in varje dag och fråga i stället, för Ikeas hemsida kan man ju inte lita på. Men den kommer säkert in vilken dag som helst nu....

Har inte haft några värkar i dag heller, rätt skönt att det lugnade ner sig igen. Får hoppas jag går tiden ut så vi hinner klart här =).

I kväll ska vi ha lite mys me vår lilla tjej. Saknade henne så här i går kväll.

Hoppas ni får en mysig lördagskväll.

Natti Natti



Tack Susse!!

i går så tog Susse och Beca med Isabell och Elin till Rosenlundsbadet., Å va roligt hon tyckte det va. Kul för henne. Hennes mamma är för tjock för att åka dit och bada =p. Kan ju meddela att hon va trött på kvällen sen =).

Medans de va och badade så va jag och Jonas och kollade på tapeter igen. Nu hittade vi ännu fler vi tyckte om. Blir svårare och svårare ju fler man tycker är snygga. Hm får se vilken det blir. Men ingen av dem jag har visat på kort innan i alla fall, el tror jag i alla fall...
De här funderar vi på nu...Hm vilken ska man välja?

               

Sen åkte vi till barnmorskan. Allt va bara bra, lite lågt järnvärde så jag måste äta järntabletter. Hjärtljuden låg på 155 (som Elins gjorde nästan hela tiden). Hade ny barnmorska igen, den tredje jag har nu =/. Den jag hade va sjukskriven nu.Skrev ett förkossningsbrev oxå. Lite jobbigt att sitta och prata hur man vill ha förlossningen med nån man aldrig träffat innan. Men det fick ju gå. Nu börjar det verkligen närma sig med stormsteg. Bara 2 veckor kvar till beräknat datum. Tiden har verkligen gått fort tycker jag. Har varit lungt de 2 sista dagarna nu, har inte haft några förvärkar i allfall, men sammandragningar har jag varje dag rätt mycke.
Känner mig verkligen inte förberedd på den lilla, måste ta ner sängen från vinden och bädda den. Måste packa bb väskan. Men jag har tvättat all vår tvätt så  nu tänkte jag att i morgon att jag skulle packa väskan. De flesta av mina kläder ligger just nu i kartonger för utrivningen av sovrummet. Fast i och för sig kan jag inte ha så mycke av mina vanliga kläder.

Efter vi varit hos barnmorkan åkte vi till a6. Då ringer Susse och säger att de är klara. Men då säger hon att hon kan ha Elin ett tag om vi vill göra något själva. Gullig hon är. Så vi gick i godan ro där på a6 och kollande, åt på Zoya. Får passa på när vi är själva. Kommer nog ta ett tag innan vi kan göra något själva sen. Köpte present till grannens bebeis me. Köpte bara en Hollo Kitty pyjamas. Vi ska gå in där i morgon och titta på den lilla tror jag.
Sen åkte vi och hämtade Elin. Hon hade mycke och berätta då =). Tack snälla Susse för att ni hittade på nått kul me henne..Det uppskattas här kan jag lova.....

I dag har vi bara varit ute och låtigt oss njuta av det härliga vädret. Vi fyllde upp hennes pool, kanske sista gången för denna sommaren. Så hon har badat och plaskat för fullt. Jonas föräldrar har nästan varit här hela dagen. Fikat och tjatat lite. Varit såå skönt. Man har saknat solen lite faktist. I morgon väntas ju regn och åska =/.......
Jag och Elin har varit hos mamma nu i eftermidda och ätit lommon. Susse och Tias kom dit oxå. Skönt att bara sitta och tjata och ta det lungt me sin kära familj....Finns ju ingen bättre.
Nu så håller Jonas på att grilla. Blev lite sent i dag. Kanske sista gången man grillar denna sommaren, hm men det får vi inte hoppas el?



Nu ska vi äta lite här. Hoppas ni får en mysig kväll.

Natti Natti

v 38

Hej, cicci!
Gravid: 38 veckor

Nu är du 38 veckor gången (eller gravid i 39:e veckan, om du föredrar att räkna så). Förlossningen är runt hörnet och din bebis ligger och väntar på rätt tid att födas. Den fortsätter att lägga på sig ett litet lager kroppsfett, som kommer att hjälpa till att hålla rätt kroppstemperatur och kommer att öka lite till i vikt (pojkar tenderar att väga något mer än flickor). Försök ta det lugnt om du kan — det kan ta ett tag till nästa tillfälle. Gå ut och se en film, läs en bok eller ta långa tupplurar istället för att måla om bebisens rum eller vika bebiskläder. Det kan vara värdefullt att tillbringa lite kvalitetstid på tu man hand med din partner om ni kan. Du som är förstföderska får ditt blodtryck kontrollerat av sköterskan denna vecka.

Vet du om det är en pojke eller en flicka? En ledtråd är bebisens vikt – pojkar tenderar att vara något tyngre än flickor. Vid 39 veckor väger de flesta bebisar 3- 3,2 kg, men fortsätter bygga upp underhudsfett som kommer att hjälpa dem hålla värmen efter födelsen. Alla inre organ finns på plats och är färdigutvecklade, men lungorna tar längst tid att mogna helt. (Det kan till och med ta några timmar innan din bebis andningsrytm stabiliserats efter förlossningen.)

Undrar du vilken färg bebisen kommer att ha på ögonen? De flesta kaukasiska bebisar föds med mörkblå ögon, men det kan ta flera veckor eller till och med månader innan deras verkliga ögonfärg syns. Den nyfödda bebisens ögonfärg kommer inte att hålla i sig – den påverkas av det ljus som den utsätts för efter födelsen. De flesta afrikanska och asiatiska bebisar har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln och får sin slutgiltiga ögonfärg efter sex till tolv månader. Barn med blandat ursprung får ibland oväntad och mycket vacker ögonfärg!


Tisdag

Fick nästan tänka efter va det va för dag i dag, har ingen koll alls när man bara är hemma. I dag har det varit lungt här på förmiddan. Hade rätt mycke förvärkar i dag oxå. Jag har jättemycke sammandragningar, kommer efter varandra hela tiden. Men alvedon hjälper i allfall lite mot molvärken i ryggen och i magen. Just nu är de rätt lungt =). Hm undra i fall jag kommer gå tiden ut?? Tycker magen har skunkt ner lite me. Har inte alls så mycke halsbränna nu på nätterna heller. Sååååå skönt. Så i natt har jag sovit hela natten utan att behöva ta Link =). Kommer knappt i håg när jag sov en hel natt senast.
I morgon ska jag till barnmorskan och skriva förlossnigsbrev, Jonas ska följa me.
Elin ska me Susse, Beca och Isabell till badhuset =D. Jättegulligt tycker jag. Elin kommer tycka det är jättekul.

Nu har Jonas åkt in till jobbet för att fixa me bilen, sen i kväll ska han nog hålla på i sovrummet. Taket är klart nu. Ska sätta uppp coverup sen måla på det. Sen upp med fondväggen som vi inte bestämt än vilken. Sen lägga golvet, sätta upp gardroberna och sängen. Va inne på Ikeas hemsida nyss, de får hem sängen på fredag 8 st. Så vi ska vara där inne kl 10 på fredag så vi verkligen får en. Det hade ju varit jättemånga som hade frågat efter den sängen och vi vill verkligen ha den,så det är väl bäst att vara där inne när det öppnar =).

Så det blir denna sängen


Sen blir det denna graderoben



Det ska vara 3 speglar som är dörrarna. Tror det blir bra i alla fall.

Täkte jag och Elin skulle baka massa blåbärspajer i folieformar och frysa in, så har man lite pajer  hemma när bebisen är född. Smidigt när det kommer folk på fika. Har säkert 10 liter blåbär i frysen så det räcker nog till några =).

Jag pratade precis me grannen hon som fått en liten bebis. Jag och Elin ska gå in där nån dag och kolla på den lilla Jamie. Ska nog köpa nått sött till henne me. Finns ju så mycke sött till de små. Har sett henne en gång men då va hon nästan nyfödd, nu är hon nästan 4 veckor.

Hoppas ni får en bra tisdag.

Kramis

Söndag

I går på eftermiddan gick jag och Elin ut och gick en sväng. Elin cyklade och jag gick. Det slutade me att vi ställde hennes cykel vid kyrkan och gick ner till morfar. Skulle dit och kolla på kattungarna. Men det va ingen hemma där så vi ringde på hos Mattias o Madde för att låna nyckeln. Då passade vi på att prata lite me Engla me. Hon förändras bara mer och mer. Nu sitter hon jättebra och bara ler. Goa lilla tjejen. Elin och Engla satt på Englas rum och lekte lite. Va så gulligt så.

min stora tjej

Gos me Engla

Åkte sen ch handlade lite lördagsgodis. Träffade halva Tenhult i affären så jag trodde aldrig vi skulle komma därifrån. Men det blev lite grillat då i det "härliga sommarvädet". Och nu är det så där mysigt mörkt på kvällarna igen så man kan tända ljus, o det älskar jag. Så jag tände massa ljus och sen kollade jag och Jonas på film när Elin somnat. Vi  somnade som vanligt i soffan, men i natt har jag faktist sovit som en stock. Har inte äns haft halsbränna, såååååååå skönt. Så i dag va man bra mycke piggare än i går.

I dag har det varit en riktigt slappar dag här hemma. Jag har legat och kollat på film, Jonas suttit vid datorn och Elin har levt bus =). Hon har lekt på sitt rum det mesta. Jonas har hållt på lite i sovrummet me. Nu är de ute i trädgården, Jonas klipper kanterna och Elin gungar.

Jag och Elin ska snart åka i väg och köpa mat på East end i Huskvarna. Det va sååå längesen vi åt där nu. Jag har gjort en jättgod efterrätt nu för nån timme sen. Tänkte lyxa till det lite så där en söndags kväll.
Såg receptet på ett gräddfil paket.  Jonas föräldrar ska komma hit och äta nån kväll och då tänkte jag att jag skulle göra den efterrätten, men jag vill ju testa innan så den är god =p.

Receptet

1 1/2 gelentinblad
225 g hallon
3/4 strösocker
1 tsk vanlijsocker
1 krm kanel
2 dl  gräddfil

Lägg gelentinbladen i kallt vatten ca 5 min. Rör i hop hallon, socker och kanel i en kastrull och koka upp under omrörning. Lyft bort från plattan. tillstätt gelentinblanden och rör tills det har smält. Rör ner gräddfilen. Häll upp i små glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar.



Va jättesmidigt och värkar jättegott tycker jag.

Hoppas ni får en mysig söndagskväll

Kramis




Aj Aj Aj

I dag hela förmiddan har jag haft molande värk i magen och i ryggen. Ont gör det. Men jag tog alvedon och gick och tog en varm dusch och nu äntligen har det lungat ner sig. Skönt. För jag vill att den ska stanna några veckor till i magen =p. Men det återstår o se.

I går va jag en sväng på Ikea och köpte lite nya dukar, gardiner, blommor och ljusstakar. Gick en sväng på a6 me. Va tvungen att köpa ny mascara, kommer nog inte komma in till stan på ett bra tag sen när bebisen är född så jag passade på att inhandla det jag behövde. Så nu är det klart i alla fall. Va riktigt skönt att gå själv en stund faktist. Köpte oxå ett Nalle Phu beddset till Elin oxå för hon har varit sååååå avundsjuk på bebisens beddsett. Hoppas verkligen hon blev glad för det, för det va verkligen inte billigt. Men va gör man inte för sin lilla tjej för att hon ska vara nöjd.

Så nu har jag hängt upp mina nya vita gardiner i köket, med rosa ljusstakar till som verkligen bryter av mot allt det vita. Ska nog sätta upp mina nya gardiner i tv rummet oxå som jag beställt på Ellos.

Jonas håller på för fullt i sovrummet. Min duktiga älskling. Hm vet inte va jag och Elin ska hitta på. Kanske gå ner till morfar en sväng el nått. I morgon ska Susse och hennes kompis Beca ta me Elin och Becas killes dotter Isabell till monkeytown. Eller det beror nog på va det är för väder va de hittar på. Gulliga de är.

Ne nu ska jag fortsätta här.

Hoppas ni får en bra lördag.

Kramis

Fullt upp

Nu har vi rivit ur hela sovrummet och då menar jag verkligen hela sovrummet. Garderober och allt. Jonas fick för sig att vi skulle sätta in såna där gradrober med sjutdörrar. Det är jättesnyggt och mordernt men jag bara känner att tiden rinner i väg. Sen va vi inne och köpte nytt fönster oxå för det va lite sönder. Hm får väl se hur lång tid denna renoveringen komme ta. Blev ju så mycke mer jobb för mig  oxå. Fick ta ut   ALLA min kläder och det är inte lite kläder det. Jaja men snyggt kommer det bli i alla fall tror jag =). Har oxå varit och kollat på fond tapeter, men va svårt det är att välja när man väl ska göra det....Har inte valt än. Blir nog nån grå/svart med nått mönster för att bryta av till det vita.

De här funderar vi på men vet inte än.

   

Just nu sover vi på golvet i datarummet, riktigt mysigt faktist. Känns som vi är ute och kampar el nått. Elin tycker det är hemskt spännande =).

I går skulle Elin följa med Susse och hennes kompis Rebeca ut i skogen och plocka svamp så jag skulle få ta det lite lungt. Sover dåligt på nätterna. Har jätte halsbränna, stor mage som är i vägen när man ska vända sig i sängen, en vild 3 åring i sängen som inte kan ligga stilla äns när hon sover. Så vissa nätter så sover jag ca 2-3 timmar så jag är helt slut. Men tyvärr så började det regna när de va ute så de va väl borta en kvart - 20 min så det blev inte mycke vila. Jonas har ju fullt upp i sovrummet så han har inte henne nått. Hm får se i fall jag åker in till stan en sväng sen om jag får nån barnvakt. Hon tycker ändå inte det är kul att gå på IKEA. Skönt att göra något själv oxå för en gångs skull. Jag har inte varit själv en ända gång sen Jonas fick semester, och man behöver va själv i bland. Sen vet jag ju att när bebisen är född så sitter man nästan i hop med den =).

Ne nu ska jag gå ut och sätta mig lite och ta det lungt. Har massa sammandragningar nu efter klädplocket =/.

Hoppas ni får en bra fredag.

Kramis

Härliga helg

Denna helgen har varit så härlig. Så härligt väder =). Det tycker vi om. Så vi tillbringade den mesta tiden nere vid sjön. Jonas är en badkruka så han stannade hemma. Men mig gjorde det inget för Susse va me i stället.
Elin hittade kompisar där nere. Det är en familj här upp i byn som har 3 flickor. Den yngsta är 4,5 år så hon och Elin lekte för fullt båda dagarna vi va nere, kul för henne. Men tyvärr va inte vattnet inte så där jättevarmt. Men det va ju svalkande när man gick i =p.

Här sitter de och leker



På lördags kvällen va vi hembjudan till Sandra, Ade, Thea och Hanna. Cissi, Per o Albin va oxå där. Det va kul. Ungarna springer runt och lever bus och har kul. Och vi föräldrar satt och tjatade. Vi åkte inte hem förrens vid 2 tiden på natten. Barnen somnade runt 10 tiden, däckande lite varstans i sofforna =), det är som vanligt när vi träffas.

Thea, Elin, Hanna o Albin

Äter de godis för fullt

Ade o Per har det skönt i solen

Sandra, Cissi o magen =)

På söndagen va jag och Elin hos mamma nästan hela dagen. Vi badade i poolen och hade det gott. Hade inte träffat mamma på hela v så jag va tvungen att åka dit en sväng.

I trädgården hos mamma

I går måndag åkte jag för att träffa Angelica, Hanna, Tina och hennes dotter Dilila (hm vet inte hur det stavas) vid 10 tiden utanför Svenssons i Tenhult. Vi skulle köpa en blomma till Fia. Sen ställde jag bilen hos Angelica så gick vi tillsammans till Fia. Vi skulle ju dit och kolla på hennes lilla bebis som är ca 2 veckor. Å så söt han va, han ska Eddie. Å man har verkligen glömt hur små de är. Jag kan inte fatta att jag snart har en egen liten sån där sötis. Det va jättemysigt att sitta där o tjata medans barnen lekte för fullt. Elin o Dilila blev jättebra kompisar direkt, skiljer bara 1 år på dem. Så det va kul. Sen går Elin på samma dagis som Fias barn så de lekte ju me. Blev att vi va där rätt länge, gick nog inte förrens vid 14 tiden. man glömmer verkligen bort tiden när man sitter och pratar. Sen gick jag och Elin me hem till Angelica och åt lite glass. Elin fick va en stund hos Angelica när jag va och handlade lite i affären, lugnast så =). Va ju bara borta 10-15 min, men Elin tycker bara det är kul hos henne. Hennes barn va hemma me.

Lite bilder

Titta va söt han är

stolta storebror Melwin och Eddie

Elin o Dilila

hoppar de för fullt

Fia fixar lite i fika

Fia med lilla Eddie

Angelica med Eddie

Tina

Melwin

Elin har oxå badat i trädgården här hemma i helgen.



Elin med sin nya keps

I dag har vi varit inne i stan. Jonas skulle köpa lite till gargaet som han håller me på (många järn i elden så att säga).
Va oxå inne på Ikea och hörde om sängen skulle komma hem mer(vit malm säng), har varit inne på nätet varje dag och kollat men de verkar inte som de skulle komma hem. Men de sa att de skulle beställa hem dem i morgon för det va jättemånga som hade frågat efter den. Skönt då slipper vi åka i väg 10-12 mil för att köpa den.
Har oxå rivit ur soverummet nu så vi kan börja göra iordning där inne. I morgon ska vi in och kolla efter en fondvägg på svenssons i Tenhult. Blir kul.

Nu ska jag och Elin gå och baka äppelpaj.

Hoppas ni får en skön kväll.

Har haft massa sammandragningar nu ikväll. Men än är det 3 veckor kvar,  hoppas den vill stanna i magen några veckor till.

Natti Natti

Djurparken

I går bar det i väg till Boråsdjurpark. Å vilket fint väder vi fick me =). Men det va rätt varmt, tur att det va mycke skugga där. Va hur lång kö som helst när vi kom, men det gick fort att komma in ändå. Inte lätt att stå med en otålig 3 åring i värmen och vänta, men det gick faktist jättebra. Märks att hon börjar bli större. Min lilla tjej, jag vill inte att hon ska bli större nu =p. Mysigt när de är små.
Fanns verkligen mycke olika djur, bla björnar, älg, zebror, giraffer, elefanter, olika sorters apor,lodjur, hästar, kor, getter,grisar,lejon, tigrar mm mm. Kommer knappt i håg alla sorters djur det va. Men det va kul för både Elin och för oss. Elin va jätteduktig och gick nästan hela tiden. Vi va där ändå i nästan 5 timmar. Duktigt tycker jag. Vi tog inte med oss någon vagn och skrinorna som man kunde hyra va slut. Men det gick bra ändå. Jonas fick ta henne på axlarna i bland.
Men hon va trött me när vi åkte hem, somnade nästan med en gång när vi åkte. Somnade tidigt me sen.

I dag va vi hos barnmorskan, Elin och Jonas va med för första gången. Fick lyssna på bebisens hjärtljud. Den ligger med huvudet neråt och är fixerad =). Min duktiga lilla bebis =p. Så nu kommer den inte ändra läge i alla fall. Skönt. Allt va bara bra me den lilla och mig. Elin va lite så där när barnmorskan stack mig i fingret så det kom blod, det tyckte hon inte om. Men jag fick plåster så det va inte så farligt sen tyckte hon =). Men hon kollade sen efter hur "stort" såret va, hm syndes inte....
Sen åkte vi och gjorde lite ärenden i city. Måste ju passa på när man ändå är inne där. Köpte lite mer färg till mitt kära trappräcke =/. Hm undra hur mycke färg det gått åt på den? Säkert 3 l redan. Jaja men bra ska resultatet bli alla fall, det är det viktigaste. Har faktist inte målat i dag,  måste ju ta paus i bland, får väl bli i morgon eftermidda el nått. Ska ju bli fint väder inte så kul att stå inne och måla då. Hade nästan tänkt måla lite i kväll men Jonas har några killar här nu som kolla på hans cross som han ska sälja. Jonas tyckte inte jag skulle stå där höggravid och måla då =p.
Sen har jag och Elin varit nere hos morfar och kollar på kattungarna som de äntligen har hittat i gen efter att mamman gömt dem. Å va söta de är.
Va inne en sväng hos goa Engla, Madde och Tias me. Elin håller på som vanligt me Engla, pussar och klappar för fullt. Hm skönt när vi har en egen sån liten som hon kan gosa me så mycke hon vill =). Hon tycker det är såå kul.

Lite bilder från gårdagen





Här sitter busföet och kolla på djuren.

Jag tog inte kort på alla djuren med min mobil. Joans tog med kameran me, men vi har inte lagt in dem i datorn än.



Busungen

Här sitter Elin och äter mina hallon som jag plockat.

Blir nog inte att jag åker till stan med Angelica i morgon. Hon ville gå på förmiddan och jag ville gå på kvällen eller eftermiddan för att det ska vara fint väder i morgon. Jag orkar inte gå på stan i den värmen. Vi tänkte vi skulle åka ner till standen el nått på dagen i stället. Men Angelica sa att hon skulle nog åka in ändå och köpa presenten. Hon är så snäll Angelica =). Tur att man har henne.

På lördag ska vi till Sandra, Andreas, Thea och Hanna. Albin, Cissi och Per kommer oxå. Blir kul, har  inte träffat dem sen midsommar. De hade tidig semester och vi sen så det är väl därför.

Ni får ha en skön kväll, för den är verkligen skön i kväll. En riktig härlig sommarkväll.

Natti Natti

v 36

Hej, cicci!
Gravid: 36 veckor

Nu är du 36 veckor gången (eller gravid i 37:e veckan, om du föredrar att räkna så). I slutet av denna vecka passerar du en viktig gräns då din bebis sägs vara fullgången. Detta betyder att du, i teorin, kan föda nu. När din bebis gradvis sjunker ner i bäckenet kommer din mage och dina lungor äntligen att kunna expandera lite mer. Nackdelen är förstås att trycket på blåsan kan öka så att du måste gå på toaletten oftare.

Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 45 cm lång.

Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. Däremot kan det bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) När du besöker barnmorskan kommer hon eventuellt att kolla om livmoderhalsen börjat tunnas ut eller rentav vidgas. Barnmorskan kommer också att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.



Börjar se resultat =)

Urch här händer det inte så mycke mer än att vi målar och målar, stackas lilla Elin. Men nu äntligen börjar jag se resultat på mitt trappräcke. Nu är det nästan helt vitt =D. Har nog målat det 4 gånger nu, men det blir nog 1-2 gånger till. Men fint blir det i allafall. Jonas har skrapat och målat fönsterna på utsidan, skulle gjort det förra året men vädret blev så dåligt  till slut att det inte gick. Hade massa andra projet på huset ute förra året så vi hann inte me det heller..

Efter jag målat så började jag rensa rabatterna, kan ju säga att det inte är lätt me en stor mage i vägen. Elin va me och "hjälpte" till. Rätt som det ä ramlar jag framlänges (är lite framtung) rätt på stenplattorna. Men det gick bra tog emot me händerna men det gjorde sååå ont och det började blöda lite. Då bara började jag stor gråta, stackas Elin försökte trösta mig men jag kunde bara inte sluta. Det är så mycke här hela tiden, hinner aldrig bara ta det lungt. Måste blir klar me målandet, måste fixa sovrummet innan bebisen är född börjar känna lite panik nu, är bara en månard kvar nu och vi har inte äns börjat. Och Jonas börjar tjata om massa annat han ska göra. Det slutar väl me att jag gör det själv =/.
Elin sprang och hämtade Jonas och sa att mamma bara gråter. Men sen kändes det bättre =).
Kändes bara dumt bara att börja gråta så där bara. Jaja så är det kanske när man är gravid, känslosam och trött...

På kvällen åkte vi ner till bryggan nere vid sjön för att fiska lite. Sjön va helt spegelblank, så fint va det.
Elin fick en fisk och hon va såååå stolt. En liten mört. Ändå satt hon inte stilla och va tyst me spöt. Ändå fick hon napp. Jag fick inget. Jonas fick bara nått litet som han tappade i. Men mysigt va det. Sen åkte vi hem och bakade blåbärspaj.

I dag ska vi lite senare åka ut med båten. Hoppas på att det inte blir regn.

I morgon ska vi åka till Boråsdjurpark. Det blir kul. De har lejonungar där nu, å va sött.De är bara några veckor gamla.
Så det blir att gå och lägga sig tidigt  i kväll. Åker innan 9 i mogon i allalfall.



fiskar för fullt

Elin och hennes fisk =).



Hoppas ni får en bra dag.

Kramisar

Ullared

I onsdags kväll så lämnade vi Elin hos mamma och Olof. De skulle ha Elin över natt, för vi skulle åka till Ullared på torsdagen. Urch jag hade nästan seperations ångest att vara i från henne nästan ett helt dygn. Vi har inte lämnat bort henne över natt på över 1 år. Visst att man har jobbat och så där men då har det ju bara gällt övet dagen. Nu har vi oxå varit tillsammmans i stort sett hela tiden i nån månard. Tyckte det va lite jobbigt faktist att vara i från henne så länge =(. Men men det gick ju =).
På kvällen åkte jag och Jonas och åt på pizza på Evergreen, mumsigt.
Men det va såååå tomt hemma sen utan lillan =/. Hm undra va man gjorde innan man fick henne??

Gick upp tidigt på tordagen och åkte i väg. Men va folk det va där. Gick knappt röra sig =/. Jobbigt. Hittade en hel del till Elin. Overall, 2 jeans, några tröjor, massor av trosor, strumpor, fleacetröja, leksaker mm mm. Jag köpte bara till mig själv lite strumpor, strosor och ett par mysbyxor som jag ska ha me mig till BB tänkte jag. Jonas köpte bara strumpor och boxershorts till sig. Till bebisen blev det ett jättesött bäddsett i Nalle Phu och en spel mobil till sängen.


TILL DIN SPJÄLSÄNG     Påslakanset DISNEY Nalle Puh -Friend-sött va?
Har redan ett nalle Phu beddsett till sängen men jag kunde inte låta bli att köpta det =). Sen blev det inte mer till bebisen. Roligare att köpa när den är född och vet om det är pojk el flicka.
Elin blev i allafall jätteglad för sina leksaker och kläder. Hon är så tacksam så =).

I går målade jag en heldel =/, så där kul faktist. Är såååå tråkigt och pilligt. Länktar tills det är klart. Sen på eftermiddan kom Jonas föräldrar för att fira Elins namnsdag. Fick massa fina kläder av dem, så det blev nästan som en födelsedag för henne. Vi fikade lite och lekte på hennes rum.
Jag och Susse har byggt i hop hennes affär som mamma och Olof köpt till henne, så där får man leka en hel del nu då.
jättekul =).

I dag har det ju varit helt underbart väder så jag har tagit ledigt  från att måla. Får passa på att vara ute när det är fint känns det som. I morgon kan det ju lika väl regna igen.Blir lite mys i kväll tror jag =).
Nästa vecka nån dag ska vi åka til Boråsdjurpark. Blir nog kul, hoppas på att det är fint väder nån dag me då.
På fredag ska jag och Angelica gå på stan och köpa något till Fias bebis, vi ska dit på måndagen sen och hälsa på. Å va mysigt att träffa bebis =). Och snart har jag en egen att gosa me =D.

Nu ska jag ducha av mig och sen ska vi åka och hanlda lite till kvällen.

Ha en mysig lördagskväll och njut av det härliga sommarvädret som äntligen kommit tillbaka.

kramis


v 35

Hej, cicci!
Gravid: 35 veckor

Nu är du 35 veckor gången (eller gravid i 36:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu har din bebis inte mycket rörelseutrymme. Det är så trångt därinne, att den kanske inte rör sig lika mycket längre. Bli inte förvånad om du ser konturen av en arm, armbåge eller ett knä under huden på din mage när bebisen sträcker på sig! Eventuellt har bebisen nu lagt sig med huvudet nere i ditt bäcken redo för förlossningen — men vissa bebisar, särskilt om du fött förut, fixeras inte i bäckenet förrän förlossningsarbetet börjar.

Nu väger bebisen nästan 2,5 kg och är ungefär 45 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.
 
Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och mycket mer bebis i din livmoder (som har utvidgats till 1000 gånger sin normala volym) och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Försök ställa dig på alla fyra om du vill ta djupare andetag. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

RSS 2.0