Vinterjacka.

I dag har Cissi o Oskar varit här på frukost o lite fika. Emma o Oskar stökar mest runt o vi tjatar. Bestämde att vi skulle träffas hos oss nästa lördag. Sandra och Andreas ska oxå komma. Men det ska vara en barnfri kväll :o). Det va nog flera årsen vi träffades utan barn. Så det ska bli kul. Blir lite lugnare då, inte så stimmit. Men jag ska inte säga att det är så jobbigt när barnen är med för de leker mest på rummen. Men ändå. Så jag ska väl fixa lite god mat o så där. Kul kul.

Nu i eftermidda så har barnen varit hos Ann-Marie o Lasse. För jag har varit på intersport o köpt en ny vinterjacka :o). Verkligen välbehövligt för min del. Men det va en dyr historia det. Men nu kan jag vara ute med barnen i vinter utan att frysa. Och det tycker jag det är värt. Men jag hade ju fått pengar av Jonas i födelsedagspresent till denna jackan :oD. Tack älskling, love you <3. Den hade kostat 2500 kr. Men va nedsatt till 1900 kr. Men det är ju va riktigt bra vinterjacker kostar. Så nu hoppas jag verkligen att den är varm. Men det sa hon som jobbade att den va i alla fall :o). Jag ska kunna vara ute i 25 minus med den utan att frysa :oD.

Nu ska jag tända lite ljus o börja med maten. Blir tacoköttfärs som jag fyller i paprika, med sallad o massa annat till. Både Elin o Emma älskar tacos, så det är ju bra :o).

Ha en mysig kväll.




Kräftskivan :o)

Jag va då på kväftskivan i lördags i Fargehult. Vi är ett riktigt gott gäng i vår släkt. Vi har verkligen jättekul när vi träffas. Är så synd att man inte träffas oftare på såna här fester :op.

Vi fick både räkor o kräfter. Sååå GOTT.



Mina kusiner, Emmy som tittar bort o Jonna.

Bla Kim, Emma (Marcus tjej), mamma, mormor, Olof o Mia.

Jonna, Susse, Kim o Marcus.

Här är jag o Susse då. En bild jag tog från facebook. Den jag hade va inte så bra. Men denna va visst mycke större :o/.


Tog denna där me från Susses album. Hon tog mycke mer bara bilder än jag.


Leker vi en lek.

:o)


Goa Christer

:o)

När Elin fortfarande va vaken då :o). Leker vi oxå en lek. Elin tyckte den va kul.

Ja det va lite lånade bilder och lite av mina. Men det va en sååå KUL kväll i alla fall.

På söndagen gick Elin på sin dans som vanligt så. Efter det åkte vi in till Intersport för att jag skulle prova ut en jacka jag vill ha i födelsedagspresent. Men det fanns inte så många kvar i min storlek. De skulle få in fler nu i veckan. Så jag får ta mig en tur in då.
Efter det åkte vi till city gross. Å va stort det va. Fanns ju massa saker. Men kunde inte gå där alls länge för Emma va inte på humör om man säger så :o/. Får åka in en annan dag när hon är go o glad.

I dag är det ju min födelsedag så det har varit mycke fika här. Först kom mamma på morgonen. Sen vid 12 kom Susse o pappa på lite fika. Tack så jättemycke för lotterna :o). Resten av familjen va så förskylda så de får komma en annan dag. Jag sa att vi inte skulle fira denna dag, men en fika kan man ju alltid ta :op.

Av Jonas fick jag pengar till en ny vinterjacka. Tack älskling, jättesnällt. Av Elin fick jag en teckning som det va en robbot på och att jag fyllde 15 år :oD. Tack tack :op. Sen lite annat smått o gott från dom.

Nehe nu ska vi fixa lite mat här. Blir wok med strimmlad lövbiff o wokgrönsaker. Vet inte ifall vi ska ha nudlar el ris till.
Sen blir det lite tv tittande för det är ju min tv i kväll i kväll, som vanligt på tisdagar :o).

Ha det gott...



Kräftskiva

I torsdags va jag då på bio med Tessan, Angelica  och Malin. De va snälla o bjöd mig på bion o popcorn o dricka. För att jag fyller år nästan vecka.Tack tjejer jättesnällt :o). Vi gick på Julia Roberts film, kommer inte i håg va den hette. Inte riktigt i min smak om jag får säga min mening. Men helt ok.  Lite väl lång. Men det va ju trevligt sällskap :o).
Har ju väntat länge på att detta biobesök ska bli av. Så jag brydde mig inte så mycke va det va för film vi skulle se. Det började ju snöa oxå precis innan vi skulle åka in. Och självklart har man ju fortfarande sommardäck. Så jag visste inte i fall biobesöket skulle bli av i alla fall. Men det slutade sen. Men när vi skulle åka hem så började det snöa rejält. Men det gick bra hem i alla fall :oD.

På fredags morgonen vaknar jag av att Elin är jätteglad. För det ligger massa snö ute. Hm jag blev dock inte lika lycklig för jag skulle in till stan för att hämta Filippa och hade fortfande sommardäck. Men det hann smälta bort tills vi skulle åka in till stan.
Det va jag Susse, Elin o Emma som gav oss i väg. Lite sena som vanligt. Kommer väl ca 10-15 min försent (typiskt oss). Hittar först inte till skolan, får fråga nån liten tjej på vägen. Kommer sen fram dit, då står hon inte där. Vi kör sakta förbiskolan o ska vända. Där står en tjej som liknar Fillippa, så jag tutar. Men hon vänder bara bort. Så jag stannar bilen o springer ut för att kolla i fall det va hon. Stackas tjejer blev väl livrädd när en tokig tjej kommer springade. För det va ju inte Filippa. Så jag springer tillbaka till bilen. Samtidigt så står det 2 barn i Filippas ålder o i aktar oss. Tror väl inte vi är kloka som åker omkring utanför skolan. Helt plötsligt står i alla fall Filippa där utanför skolan, till min lättnad. Hade ju inte varit kul att ringa till Madde o säga att jag tappat bort hennes dotter :o/. Men hon hade gått in i skolan i gen för att vänta, för som sagt vi va ju lite sena ;op.
jaja nog om det. Sen bar det iväg till Maxi för att handla lite myyys till kvällen. Blev lite godis. Lite god matt som jag och Susse fixade. För Susse o Tias va oxå hos oss på kvällen för att kolla på Idol :o). Så det vlev lite god mat o godis o Idol. Elin va jätteglad för sin nattgäst.

myser tjejerna

Här ska de sova.
Elin hade velat gå o lägg sig i flera timmar, för hon tycker det är såååå spännande att hon ska sova över :o)

Sen sov de hela natten tills jag hörde dem vid 06.25 i morse :o/. Elin brukar nästan sova till 9.00 på lördagar för hon gått upp tidigt  hela v. Men de gick inte upp förrens vid halv 8 för Emma vaknade då. Men jag hörde tissel o tassel där ute minsann innan det :o).

Till frukost blev det plättar till tjejerna. Jonas o Emma ville självklart oxå ha :o).




I dag har de spelat lite wii, tills de bara bråkade :op. Målat, lekt gömma leken, ätit mat, ätit glass. Ja lite allt möjligt.
Själv har jag gjort 3 tacopajer. Skulle bara gjort 1 egentligen. Men när jag ändå gjorde så sa jag till mamma att jag gjorde åt henne me. Vi ska nämligen på knytkalas kräftskiva ikväll till min morbror Bosse o Mia. Ska bli jättekul attt träffa hela släkten. Då skulle jag o mamma tagit med oss paj o resten av syskolskaran köpa glass. Men fick höra nu att Victor, Johanna, Madde, Tias m familj o Madde, Per o Neo inte kommer i kväll :o(. Tråkigt. Vicktor o Johanna är sjuka. Neo har varit vaken halva natten så Madde o Per va jättetrötta. Engla o Elvina va jätteförskylda så de skulle me stanna hemma :o(. Tråkigt. Men så är det när man har barn.

Tacopajerna, fina va ? :o)

Min snälla mamma va här innan. Hon hade varit på maxi o handlat. Och hon köpta 2 jätte söta stjolar till Emma o Elin. Och strumpor till mig o Elin . Så snäll hon är. Tack snälla mamma, finns ingen bättre.

Visst va de fina :o).

Nehe nu ska jag återgå till mitt förberdande för i kväll. Måste fixa i ordning oss här.

Hoppas ni får en mysig lördagskväll.

kramis




Fika

I tisdags efter Elin va på dagis åkte vi in till stan en sväng. För Jonas skulle köpa något till garaget på byggmax. Han håller på att bygga om lite där. Sen efter det så åkte vi upp till IKEA för att äta där. Jättegott o billigt oxå. Emma åt jättebra. Hon satt  o norpade köttbullar från min tallrik. Köpte en tallrik till Elin o Emma tillsammans, för de äter ju inte så mycke. Blev fika på det med. Kaffe o Bulle för 2 personer 10 kr :oD. Glass ingick till Elin o Emma så de va nöjda med det.
Träffade på Lotta där med. Kul, hade inte träffat henne på jättelänge. Kul att se hennes "lilla" Ebba. Men man kan inte säga att hon är så liten längre, hon är ju 2 år o rätt lång för sin ålder, såååå SÖT är hon. Hennes föräldrar bor  här ute, så jag sa till henne att komma förbi i fall hon vill när hon va där o hälsade på. Hon har faktist gjort det några gånger men nu va det ett tag sen. Får hoppas att hon gör det snart då :o). Alltid lika kul att träffa henne.
På kvällen va vi på föräldrarmöte. Kul att få se lite va de sysslar med på dagis med våra små liv.

I går va jag o fikade på fiket med Anna, Arvid, Vicktoria o Antonia. Emma fick stanna hemma hos pappa så jag fick fika lite lung o ro för en gångs skull :o).
Sen på eftermiddan kom Sandra, Thea o Hanna hit för att fira Emma. Bättre sent en aldrig. Nejdå jag hade faktist inte tänkt att fira henne så med kompisar, för hon är ju så liten än så hon vet ju inte va det är. Men nu hade Sandra köpt present till henne så då ville vi ju gäran fira ändå :o). Barnen hade jättekul som vanligt :o). Och vi mammor satt mest o tjatade.

I kväll ska jag på bio med Tessan, Malin o Angelica. vet inte i fall Gunilla o Linda skulle med oxå. Blir mysigt :o).

I morgon ska Filippa sova över här. Ni kan ju gissa vem som är lycklig här hemma för det :op. Sen på lördag ska vi på kräftskiva hos Mia o Bosse i Fagerhult. Jonas kan inte följa med för de har både katt o hund :o(. Så jag tar med mig Elin dit så får han vara hemma med Emma. Så Filippa åker med dit så är Madde där o följer med dem hem sen då. Men det ska bli kul att gå på kräftskiva med släkten. Förra gången va jag höggravid. Jag va beräknad det datumet kräftskivan va. Och sen va Carina fortafande i liv då. Kommer vara tomt utan henne :o(...

Hoppas ni får en skön dag...


Måndag

Oj oj va flitig jag börjar bli på att skriva här då :op. Men det är faktist lite smidigare att skriva oftare än sällan faktist. Man kommer liksom inte riktigt i håg allt man hittar på annars. Inte för att  man skriver allt här vad som händer, men lite ialla fall.

I går va vi ute nästan hela dagen. Det va ju sååå härligt väder. Jag va inne o lånade Alexandras cykel som hon har en barnstol på där bak så Emma kunde åka med. Så jag Elin o Emma tog oss en cykeltur. Jättekul faktist. Så nästa vår så tänkte jag inskaffa mig en cykel med barnstol där bak. Emma tyckte me det va kul.

godingen

Jag o Emma ska ut och cykla.

Elin som över på att slänga lasso :o).

Elin o Emma som leker på Elins rum :o).
Elin ser ut som en trollunge.

Efter många timmar ute så skulle vi gå in för att fixa lite mat o sånt. Emma blev så sur. Grät för fullt. Hon älskar ju att vara ute. Hon bara går runt o lullar runt o leker lite med allt möjligt. Sitter i sandlådan b l a. Kul är det för Elin är nästan tvärtom. Hon sitter gärna inne i värmen o leker i stället. Hon tycker ju det är jobbigt med att ta på sig alla kläder man måste ha på sig nu me.
Gjorde en ny maträtt igen i går. Paprikor fyllda med tacoköttfärs, med massa sallad, gräddfil, rödlök, tacochips o avokado till. Jättegott va det. Emma o Elin tyckte med det va gott :oD. Inte allt som går hem hos dem så man blir jätteglad när de väl äter.
Emma har oxå blivit duktig på att äta själv med sked. Tycker jag är bra, i stället för att äta allt med händerna. Blir ju lite mindre kladd om man säger så.  Ok det tar lite längre tid att äta o hon får ju liksom inte upp allt på skeden, så man får hjälpa till lite, men det gör ju inget. Det viktigaste är ju att hon gör framsteg :o).

Sen blev det självklart ensam mamma söker. Man känner ju igen sig rätt bra där Petra bor. Jag o Jonas bodde ju där innan vi flyttade hit.

I dag har vi inte gjort mycke. Bakat äppelpaj o vanlijsås. Blir lite mer fika här hemma när Jonas är hemma, själv så fikar jag aldrig när jag är hemma själv med barnen. Men Jonas är ju ett lite fikatroll :op. Det trodde ni inte va?

I dag blir det egna gjorda potatisbullar, med lök o bacon i. Så gott är det. Elin älskar det. Jag gör nästan potatismos av det, kryddar lite, lägger i en ägg gula, det stekta baconet o löken. Gör små platta bullar av det o lägger dem i ströbröd o sen steker dem. Det går hem här hemma i alla fall.
Som sagt jag tycker ju det är rätt kul att laga mat, särskilt att göra nya matträtter. Jag testar nya matträtter flera gånger i veckan. Hittade massa nya nu i helgen som jag ska testa i veckan. Kul kul.
Emma brukar sitta med mig i köket o kolla på. Elin hjälper till i bland i fall hon är på humör :o).

Nehe nu ska jag väl fixa lite mat här.

Ha en mysig kväll.




Söndag

I fredags hade vi bara en såndär slappardag hemma. Emma sov nästan i 3 timmar mitt på dagen. Så då passade vi på att kolla på en barbie film, o Jonas låg o lekte med sin nya telefon. Hm fattar inte att det är så kul att sitta med den hela tiden. Jag visste det när han köpte den att han skulle göra det. Men nu kan ju inte han göra så mycke tack vara benet, så då är det ju ok. Men man får väl hoppas att det bara är nyhetensbehag som gör att han sitter med den så mycke. Kommer säkert lugna ner sig med den sen (hoppas jag).

Men sen bar det i väg till maxi för att handla lite. Jag hade kollat i nya buffe tidningen som man får från ICA. Där såg jag ett recpet på lammstek. Verkade så gott så det ville jag göra i helgen. Så vi köpte lamm, första gången för mig faktist. Sen skulle man göra någon rödbettssallad till med hallomiost (?). Verkade oxå jättegod.
Så det gjorde jag i går. Lite speciell smak är det ju men det va gott, men nog inget jag gör om igen. Men Emma verkade tycka det va gott i alla fall. Hon va rosa av rödbettorna i hela ansiktet.

Gott gott. Men det va lite att städa upp sen efter.

Elin tyckte väl att det va sådär gott tror jag. Men hon åt en bit kött och en potatis i alla fall.

I går på förmiddan ringde mamma o Olof hit o frågade i fall de fick komma o hälsa på. Självlart fick de det. Vi har inte träffats på hela veckan. Och det brukar vi minst göra 1 gång i veckan i alla fall. Sen ringde Susse till mig o då sa jag till henne att kommma oxå. Och mamma hade köpt massa gott fika på fiket :oD. Har verkligen saknat att vara hemma på helgerna. Har nästan jobbat varje helg det sista. Så nu va det skönt att vara hemma för en gång skull. Sen satt vi där i några timmar o tjatade o fikade. Hur mysigt som helst.  Då är det så tråkigt att min syster Madde inte bor närmre som hon med kan bara komma sådär spontant som det blev i går. Pratade i telefonen med henne i går när mamma o de kom. Tyckte så synd om henne då att inte hon med kunde vara med :o(. Men vi får hoppas att de flyttar närmre hit snart. För man saknar henne så mycke.

Sen på eftermiddan hade vi en lekträff i lekparken. Det va jag, Elin, Tina, Moa, Linn, Mattias, Madde, Engla o lilla Elvina. Emma sov tyvärr när vi skulle gå bort dit så hon missade det. Synd för hon hade oxå behövt komma ut o leka lite. Men hon får följa med nästa gång. Men barnen hade kul o vi föräldrar stod där o tjatade o passade de små. Jag hade det ju lugnt för min lilla va ju hemma :o).

Linn o Engla hade kul.

Elin o Moa hade oxå kul.

Efter det gick vi hem igen för att fixa maten. Och det tog ju en stund att göra den maten.

Efter maten fick både Elin o Emma lite godis i en skål. Emma fick väl kanske 2 bitar som vi klippte söndet i bitar. Det är första gången hon ¨får godis så i en skål. Hon va hellycklig :o). Så söta va de när de satt där med varsin skål o myste o kollade på tecknat.

goingarna

Jag o Emma gosar lite på morgonkvisten :o).
Ska försöka få en bra bild på mig, Elin o Emma som vi ska förstora upp. Eller på alla i hela familjen vill jag oxå ha och förstora upp .Men det är så svårt att få till bra bilder med alla. Emma vill inte sitta stilla så länge o Elin tycker det är sådär kul att vara med på bild nuförtiden :o(. Får vä fråga Susse el nån i fall hon vill ställa upp o ta en bild. Men hon glömmer nog inte hur det gick förra gången vi skulle göra det. Vi skulle ta en bild på alla oss för att vara med i Jp när vi precis hade fått Emma. Hm det blev ingen bra bild på någon av oss, och Elin bara tjurade o Emma grät. Så det slutade med att vi aldrig va med i tidningen att vi fått Emma, tråkigt faktist :o(.
Jaja nog om det.

Nu ska vi gå ut hela familjen. Sen i eftermidda blir det funky kidz för Elin.

Emma hon är så duktig på att dansa hon med. Så fort man säger till Emma, kan du dansa. Så börjar hon dansa runt för fullt. Så gulligt är det.

Hoppas ni får en härlig söndag.



Höst

Å det är bara så härligt ute nu. Jag bara ÄLSKAR hösten. Så vi har haft många härliga dagar jag o min familj ute.
Emma hon trivs verkligen o vara ute o gå o springa i trädgården. Numera kan hon till o med sitta i sandlådan utan att äta sanden :o). Hon kom väl på att det inte va så gott i alla fall att äta sand kanske :op.

Min goa Elin som gungar

Emma leker i sandlådan i den nya lekparken.

gungar de

Förra helgen så packade vi ryggsäcken med lite fika o gick ut i skogen för lite svampplock och mys.

Fikar lite.
 
Jo förra veckan blev jag faster igen till en liten Elvina. Å så liten o söt hon är. Vi var där nere i måndags o kollade på henne för första gången. Men vad man glömmer fort att de är så små när de är nyfödda. Det känns som mina aldrig har varit så små. Men det har de ju :o). Men jag fick ju knappt hålla henne för Emma blev så avundsjuk o ledsen då :o(.

Jag o Elvina
Ett jättestort grattis till Madde o Mattias.


Den stolte pappan :o)

Kolla va liten o söt hon är.

I måndags så opererade Jonas sitt ben igen så nu är han hemma 2 veckor. Så nu har jag "3" barn att ta hand om denna veckan :op. Men än så länge går det faktist bra.

I fredags va Cissi, Albin o Oksar här några timmar på dagen för lite lek :o). Annars kan fredagarna va lite sega så där när Elin är hemma o inte har någon att leka med. Sen tycker Emma det är kul med att ha någon gämårig att "leka" med :o) (brevid)
Sen lite senare så kom Madde, Per, Filippa o Neo på lite fika. Alltid lika kul att träffa dem. Neo har blivit så stor nu. Sååå SÖT är han.

Hittade så fina tavlor på tradera som jag budade i vann. Fina va? hänger nu i min hall.



Emma är så rolig nu. I bland det roligaste hon vet är att klättra upp i Elins säng o stå o tända o släcka hennes lampa som hon har över sängen. Så lycklig är hon när hon står där.

Hm skulle vänt på den bilden.

En annan rolig sysselsättning är att sätta sig inne i garderoben i hallen o slänga ut alla skor eller bara gömma sig där inne så man inte hittar henne. Om man ropar på henne så svarar hon ju inte direkt. Sitter bara där inne helt tyst o man blir jätte orolig. Men sen öppnar hon o bara skrattar :oD.Min knäppfia.


Tog kort på Emmas härliga lockar som hon fått nu när håret växt ut nu :o). Så fin är hon.

Elin plockar löv.

lek i sandlådan.

Elin o Emma kan faktist leka lite nu tillsammans på hennes rum. Det är sååå kul att se. Och Elin är ju den bästa tycker Emma. Hon bara skinner upp när hon ser Elin. Och det första hon gör på morgonen är att krypa upp hos Elin o gosa med henne.

hm lite syskonmys. inte så bra bild men de kramas mycke i allafall :o).

Emma myser lite i Elins puff. Detta är tidigt på morgonen innan Elin vaknat. Då får vi passa på att låna puffen :op.

Min going <3.

I dag har Elins kompisar Olle o Alexia och deras mommor o syskon följt med hem efter dagis.Så det va fullt ös här ett tag. Men det är bara roligt. Tyvärr har ju inte Elin så mycke kompisar här ute. Moa går ju på dagis nästan hela dagarna så det finns inte mycke tid för lek där tyvärr. De lekte förra fredagen. De hade så kul :o). Så jag får försöka fixa till lite lekdagar med kompisar åt henne då hon inte går på dagis. Blir lätt lite långtråkigt för henne här annars. Och på öppnaförskolan på måndagar här ute finns det ingen i hennes ålder att leka med så det känns som det inte spelar nån roll att gå dit längre. I så fall för Emmas skull men jag kan ju lika väl åka till öppnaförskolan i Tenhult för hennes skull. Men vi träffar ju rätt mycke kompisar som har barn i hennes ålder så det spelar ju ingen roll det heller. Tror inte hon bryr sig så mycke. Än så räcker mamma till rätt bra för lek :o). Men hon kan faktist sitta hur länge som helst själv o leka på Elins rum. Bra tycker jag.

Nehe nu får jag väl ta hand om min familj. Detta inlägg tog 2 dagar att göra. Har nästan ingen tid för detta längre. Men jag ska försöka skriva oftare så tar det ju inte så lång tid att skriva heller. Men varje kort tar nästan 5 min att ladda ner, då det är ju därför det tar tid.

Hoppas ni får en härlig helg. Det ska jag ha för jag ska vara ledig. Har jobbar mycke helger nu så det ska vara skönt att vara ledig. Men om inte Jonas hade opererat benet hade jag säkert jobbar något pass för de behövde folk. Jaja men nu får jag njuta i helgen i stället. Fast det blir ju lite mer att ta hand om när inte Jonas kan hjälpa till med något :os. Men så är det.

Ha det gott













RSS 2.0