Utflykt

I torsags va Emma o Elin friska igen :o). Så skönt så. Så jag tog med tjejerna till a6 för att köpa present till Alexandra o Jimmys lilla bebis. Skönt att komma hemifrån lite när man varit hemma hela veckan.
Så det blev ett par Esprit jeans o en söt esprit body till dem. Sen åt vi självklart på Macdonalds med ;o). Sen kom Jonas upp efter jobbet så han gick en sväng med oss. Jag ville prova ett par jeans och det är inte så lätt att prova det när båda barnen är med.
Men va mycke fina vår kläder det har kommit in i affärerna nu. Vill köpa massor :o). Det blev en jenasstjorta och en kofta .

Denna stjortan blev det i alla fall. Har ju några jeansstjortor men denna va lite figursydd. Tyckte det va fint.


Och denna koftan. Vårig o fin tycker jag allt :o).


En kväll förra veckan va Jonas o Elin ute och lekte lite i snön. Innan det försvann så mycke snö. De hade så roligt så. Och jag fick springa o ta massa kort på dem.


Roligt att bli nergrävd :o)


Ska ju självklart gräva ner pappa med :o).

I går va vi hos mamma en sväng och hälsade på. Sen hade mamma dem en stund när jag va o handlade på Willys. Skulle gjort det dagen innan, men glömde totalt bort det när vi skulle åka hem. De hade billiga blöjor denna v. Bäst att passa på då ;o).
Hade självklart lite fredagsmys på kvällen med tjejerna.



I dag har vi haft lite utflykt nere vid sjön. Vi tog med oss grillen ner. Lekte lite och grillade lite korv o hamburgare.
Hade sååå mysigt så :o).
Men det första Elin gjorde va att stoppa handen med vanten rätt ner i en vak, så hon blev dyng sur. Som tur va hade jag extra vantar med mig.  Och precis innan vi ska gå hem stoppande hon hela benet i den. Såååå TYPISKT henne. Tur att vi skullle åka hem då. Men vi hade i alla fall en toppen dag. Och ett perfekt väder.


Vid grillplatsen nere vid sjön.


Älsklingen och Elin.


Lilla Emma sov det mesta tyvärr. Men det va hennes sovtid o då går det nästan inte hålla
henne vaken. Men hon va med en stund o sprang runt i alla fall. Men sen sov hon gått i vagnen.
Men vaknade lägligt när korven va klar. Så hon va med och åt i alla fall.


Godingen.

I morgon ska jag jobba hela dagen. Så ikväll blir det att lägga sig tidigt. Men jag börjar inte förrens kl 9.00. Så man behöver inte gå upp sådär jättetidigt i allafall.Som vanligt för mig typ.

Nehe nu ska jag fixa lite mat här. Ska testa en ny paj. Verkade så god. Fick det receptet av mamma.


Visst ser den god ut. Det är bacon, massa paprika, ost, cream fraiche i. Den ser ju så fin ut me.

Nehe bäst att sätta igång. Så vi hinner mysa lite sen oxå.

Ha en mysig lördagskväll.

Ha det gott...





Mina goingar är sjuka :o(

Ja mina barn är sjuka. Elin har feber och Emma har hosta och feber :o(. Stackarna. Elin bara ligger i soffan o kollar på film/tv och orkar inte så mycke. Så här är det lungt för en gångs skull ;o). Som vanligt ville jag vänta att ge alvedon. För hon hade inte så där jättehög på dagen, 38 grader låg den på. De som har större barn vet va  jag menar, man vill knappt ge alvedon för det är som de får ett uppåtchack el nått. De blir värre än de är annars. De får sån överskottsenergi så man inte vet va man ska göra. Men i går framåt eftermiddan steg den och hon började hallunisera (hm hur stavas det ?) Hon såg drakar o allt va det va. Jag blev skit rädd och hällde i henne alvedon. Efter en stund va hon uppe o studdsade och lekte för fullt :o). Tänk va lite alvedon kan göra :oD.
Men lilla Emma är lika pigg o go fast hon har lite feber. Hon leker och delar ut slem o snor pussar för fullt till Elins förskräckelse ;o). Inte så lätt att ta bort en 16 månardes som vill pussas direkt. Hon kan sitta lite under täcket med mig i soffan. För jag har varit super trött efter 2 vakna nätter. Emma har hostat hela nätterna, så hon har legat brevid mig för att jag ska kunna stoppa in tutten o ge henne vatten. Sen har Elin oxå legat där för hon har haft feber och inte velat ligga själv. Hm har då inte blivit mycke sömn för min del då :o(. Och självklart vill de båda ligga hos mig på min del av sängen. Så vi har legat 3 st i min säng. "Lite" trångt o varmt har det ju blivit. Har även själv haft lite feber och inte kännt mig helt pigg, men det beror nog oxå på att jag inte fått sova.
Men i natt har jag fått det ialla fall. Båda 2 sov i sina sängar och de sov till kl 09.00 :oD. Vilka duktiga barn jag har. Fast de har ju inte heller sovit så bra de sista nätterna så de va väl helt slut. Så Emma sov 13 timmmar i natt och Elin 12. Inte helt fel.

I helgen va vi rätt uppbokade. I fredags natt jobbade jag halva natten. På lördag va det dop för lilla Elvina. Självklart så glömde jag kameran hemma :o(. Så typiskt.
Sen efter det så va vi hembjudna till mamma på lite tacos. Min goa släkt va oxå me :o). Så vi fick umgås och tjata lite, alltid lika trevligt :o)
På söndagen va Elin bjuden på kalas hos Thea som fyllde 6 år. Så innan det åkte vi till leksaksaffären. Elin tjatade inte om en ända sak faktist. Helt otroligt. Men det va ju inte jul för så längesen heller :o).
När vi lämnat av Elin hos Thea så åkte jag Jonas o Emma till Maxi för att stor handla. Hm händer ju inte så där ofta i vår familj tyvärr. Jag tycker bara det är sååååå TRÅKIGT att storhandla. Blir att vi handlar mycke i Tenhult. Men nu blev det av i alla fall o det är ju bra :o).

Nu har ju inte Elin ätit på några dagar för hon varit sjuk . Så då gjorde jag plättar, men kom på att jag inte hade nån sylt hemma. Hm man måste ju ha sylt till plättar eller hur?
Så jag tog fram frysta blåbär som jag plockat och lite frysta hallon som vi oxå plockat. Smälte det i en kastrull och hällde i lite socker och potatismjöl för att det skulle binda i hop det lite. Såååå GOD hemmagjord blåbär o hallonsylt blev det. Det kallar jag ekologiskt :o). Och både Emma o Elin tyckte om det :o). (Fast Emma är ju inte så knusslig när det gäller mat om man säger så. Hon är som en avfallskvarn. Kan ge henne vad som helst nästan och hon trycker i sig det :o) )



Nehe nu ska jag och Elin måla lite säger hon. Det märks att hon börjar bli frisk :o). Men det blir ingen dagis för henne denna veckan i alla fall. Jag pratade med dagis i går och de sa att de fått in många nya fall av maginfuensa :o(. Det verkar som det aldrig försvinner där. Vi är bara glada att vi sluppit det. Och vi får se hur det ser ut nästa vecka. Annars så får hon vara hemma då med. För jag vill ABSOLUT INTE ha det här hemma.

Jo min granna Alexandra och Jimmy har fått en liten flicka i veckan. Grattis till dem. Ska bli så kul att få se henne.

Ha det gott...

En skön dag

hade vi hos min syster Madde i Falköping i fredags. Vi åkte vid halv 10 på morgon för att få mycke tid att vara där. Och sen tar det ju lite över 1 timme att åka.
Så vi va väl där runt 11 tiden. Mamma, Olof, Tias, Madde, Engla och lilla Elvina va oxå me.
Å det va så kul att träffa Madde, Neo och Filippa (och Per me :o)). Det kände som det va evighetersen vi sågs.
Men vi tog det bara lungt och satt o tjatade.


sötnosen Neo


Elino Filippa. Elin fick 2 st ponny av Filippa som man ska ta hand om. Hon blev så GLAD för dem :o).



Tog ett kusin kort me. Men vi fick va snabba. De små va inte så där jättesugna på att vara med på kort.
Den mörkhåriga tjejen som håller Elvina är ju inte deras kusin. Utan Pers brorsbarn. Detta va vä det bästa kortet jag fick i alla fall :o). På de andra korten jag fick så försöker Emma rymma, Neo skrek och Elvina låg kostigt och skrek hon me.


Jag o Emma


Elino Enlga hade lite uppvisning :o)

Sen hade Per gjort såååå GOD mat. Han hade gjort oxfile helstekt i ugnen, potatismos med bacon, västerbottenost och persilja i. Och en jättegod gräddsås med kantareller. Och baconlindade herekuverts (hm hur stavas det). Sååå himlans gott va det.  Till efterrätt va det pepparkas cheasecake. Oxå jättegod. Så man va inte direkt hungrig när man åkte där i från :o).
Tack för en jättemysig dag. Ni får komma hem till oss snart.

I helgen blev det inte mycke gjort tycker jag. Men vi va borta och åkte lite skridskor i alla fall. Elin börjar bli bätte och bättre i alla fall :o).


oj här blundade hon visst. Men hon åker själv här i alla fall.


Jag o älsklingen

Sen blev det snöbollskrig och lek i snön :o)


Här är elin mycke nöjd när hon o Jonas fått ner mig i snön :o). Emma satt i vangen brevid och skrattade. Typiskt henne ;o).

I går när jag låg o lästa saga för henne. Så låg hon o pillade i munnen. Rätt som det va hade hon tappat sin andra tand. Oj oj va stolt hon va :o).


Lite blod kom det me. Men kolla på henne va nöjd hon är.


Att leka med mammas korgar är roligt tycker Emma.

Nu har jag städat ut julen här. Har bara stjärnorna kvar. Men jag saknar granen. Tycker det är såå mysigt med den.

I dag har jag lämnat Elin på dagis för första gången på evigheter. Hon har länktar såååå. Så det va hur smidigt som helt att få upp henne i sängen i dag. Fast hon hade ju lagt sin tand i ett glas över natten i fall tandfen kom. Så hon skulle ju upp snabbt o kolla det oxå. Och hon hade fått en 10 krona. Men hon lämnade snabb över den till mig .Hon skulle spara den till på lördag och köpa lördagsgodis. Och sen är hon rädd att hon ska svälja den sa hon. Hon litar visst inte på sig själv ;o).

Nehe nu ska  jag njuta lite av lugnet här. Ska snart åka o hämta Elin o väcka Emma så hon hinner äta innan vi åker. Vi ska hem till mamma en sväng nu ieftermidda o hälsa på lite. Va jättelängesen vi va där.

Ha en bra dag.


Nytt år.

Ja nu är det nytt år och nya möjligheter. Ja får se i fall man kan hålla de nya nyårslöfterna ;o). Haha ska inte äns säga vad mitt är :oD. Kan ju alldrig hålla det i alla fall.

Vi hade i alla fall en jättetrevlig nyårsafton. Med god mat och trevligt sällskap :o). Barnen hade oxå kul som vanligt då.



Thea o Elin som leker med sina slime.

Jonas och Anderas

Tjejerna när de ska sova.

Tack Cissi o Per för en superkul nyårsafton :o).

På söndagen hade vi en ute dag här. Så skönt va det ute. Då passade vi på att inviga Elins skridskor. Det tar väl lite tid innan hon lär sig. Men hon tyckte det va kul i alla fall.

godingen
'


Utanför oss så finns det en jättestor snöhög som vi använder att åka pulka i.Perfekt slipper man alltid
gå  iväg till pulkabacken för att åka lite.


Jag och Elin i lekparken. Vi gick själva för att åka skridskor. Och efter det passade vi på att gunga lite.
Det är inte ofta jag och Elin får egentid med varandra. Ska försöka få lite mer av det.

Jag o trött Emma
Vi försölte få lite bra bilder på oss. Men det lyckades inte så . Detta va ju inte heller bra. Men bättre än dett som jag laddar upp nu i allfall.


Haha Emma är trött, smutsig och blundar. Jag vet inte hur många såna här kort vi fick :o/.

Här är ett expel till.


Jag o Elin blev väl bra men Emma va inte alls på humör :o/. Men nu ser man i alla fall Elins glugg rätt bra :o).


Jonas ska ju va me oxå :o) (fast han helst inte vill det ).


Elin när hon öppnar sitt nya spel hos farmor.

I veckan så träffades "syjuntagänget" med barn här på lite lek och fika.


Alex, Emma o Engla leker på Elins rum, el stökar kanske man ska skriva ;o).


Filippa och Anna


Theo, Angleica, Madde o Elvina.

I dag har Cissi, Albin o Oskar varit här hela dagen. Vi åt lite mat och fikade lite. Elin och Albin har sååå KUL i hop. Kul att hon kan ha så roligt med pojkar oxå tycker jag. Sen har hon kännt honom sen hon va liten oxå.
Emma o Oskar leker väl mer brevid varandra. Inte som Engla och Emma de leker mer med varandra kan jag tycka. De blir såååå GLADA när de ser varandra. Så kul att se.

Emma har blivit så duktig på att prata med. Nu i v så sa hon Elin, Cicci, och pekade på en bild på Halllo Kitty och sa Kitty. Sen härmar hon jätte mycke vad man säger och gör. Hon härmar ju Elin jättemycke.

I morgon jobbar jag hela dagen från .6.00-18,00.
Sen på fredag ska vi äntligen åka till min kära syster Madde. Nu va det evigheter sen vi träffarde henne o barnen. Man känner verkligen att man saknar henne :o(. Så tråkigt att vi inte äns kunde fira jul med dem. Neo va ju sjuk i maginfluensa, stackan :o(. Men nu blir det av i alla fall att vi åker. Ska bli såååå mysigt. Ska bli så kul att se hur Neo har ändrat sig.

Nehe nu ska jag o Elin göra marängsvish (hm hur stavas det?).

Ha en mysig kväll.

kramis

RSS 2.0