Målar

Oj nu va det längesen jag skrev här, hinner inte me det nu när vi fixar här hemma. Jag har påbörjat målning av räcket i hallen. Men va tråkigt det är och jobbigt =/. Har redan lagt ner säkert över 8 timmar på det och det är långt i från klart. Måste måla många gånger för att få det heltäckande.
Så i går satt jag 4 timmar och målade sen åkte jag ut i skogen och plockade 4,5 liter blåbär =D. Kändes lite i ryggen och i benen sen men jag är envis =p. Magen är ju lite i vägen om man säger så.
Sen åkte jag hem och åkte och handlade, fixade kvällsmat sen ut i skogen igen me Elin för att plocka svamp. Oj oj va svamp vi hittade, kul. Kan ju meddela att min ben va rätt vattenfyllda på kvällen efter denna dag =/. Måste lära mig att ta det lugnt nån gång. Sov rätt gott i natt om man säger så  =).
I dag blir det en målarfri dag =), skönt. Grundfärgen är slut och Jonas skulle fixa nån bil i dag så i dag blir det inget målande. Och i morgon ska jag och Jonas åka till Ullared =D. Kul. Elin ska sova hos mamma och Olof i natt så vi kan komma iväg tidigt i morgon.

Vi va inne i måndags på socialsyrelsen och skrev på papprena att Jonas är pappa till barnet. Så löljligt. Efter det åkte vi till Byggmax och köpte golv till sovrummet, sen köpte vi tak och väggfärg till sovrummet. Det måste ju fixas innnan bebisen är född. Så min uppgift är nu att hitta en snygg fondvägg dit in. Hm det blir nog att jag åker till Svennsons i Tenhult och kollar. Där finns ju sååååååå mycke snyggt.
Vi ska köpa ny sägngavel me. Vi har haft våran i 8 år nu så jag är "lite" trött på våran svarta smidesäng som va inne på början av 2000 talet..
Nu vill ha en vit Malmsäng som finns på Ikea. Hm men just nu finns det inga hemma och de vet inte när de får hem dem nästa gång. Och de går inte köpa online heller =/. Så funderar på att ta en dagsutflykt till Lindköping för där finns de hemma såg vi på nätet. Det va det närmsta stället som hade sängen hemma. jaja men vi får väl se hur det blir. Men den sängen blir det i alla fall.



I fredags förra v fick grannarna sin lilla bebis, en liten flicka. De va över här i söndags kväll och visade den lilla. Å va liten och söt den va. Kan inte fatta att jag själv har en sån liten snart.
Fia min jobbarkompis fick sin lilla son i torsdags förra veckan. Grattis Grattis.
Länkar så tills min kommer nu, "bara" ca 5 veckor kvar nu. Exakt 38 dagar kvar till BF i dag. Va inne på familjeliv och såg att det va så många dagar kvar. De har nedräkning på både dagar och veckor.

Nu ska jag städa av lite här sen blir det att gå ut lite, solen tittar ju till och med fram i dag =).

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis

Jo just det i går när vi va ute och plockade svamp så va det såå otäckt. Jag va kanske 3 m från Elin och vi är rätt nära en väg fast vi är mycke längre ner än vägen om man säger så. Jag står och plockar svamp inne skogen och Elin står så att hon syns från vägen. Då kommer det en bil som kör jättesakta nästan stannar. Då går jag fram sa att han ser mig. Ändå när vi är där så åker han förbi 2 gånger till och bara kör jättesakta och bara kollar på Elin. Tänk om han ville ta min lilla Elin. Det va jätteotäckt, men Elin bara vinkade och va glad mot honom. Ingen mobil el nått hade jag med mig heller, det kommer jag ha nästa gång......

  kusinerna

v 34

Hej, cicci!
Gravid: 34 veckor

Nu är du 34 veckor gången (eller gravid i 35:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu börjar nedräkningen. Denna vecka är början på den sista månaden av din graviditet. Nu har din bebis fullt utvecklade lungor (bra att skrika med!) och det kan vara skönt att veta att bebisar som föds från vecka 35 har utmärkta förutsättningar att vara friska och starka. Det kanske snurrar till när du reser dig upp nu, så försök ta det lite lugnt när du reser dig och håll blodsockret uppe.

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och ”normal” ut.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem alls. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av det – eller läs om våra självhjälpsåtgärder.



Har varit duktig i dag =)

I tisdags va jag och Susse och klippte oss. Roligare att åka 2. Blev faktist rätt nöjd. Blev kanske inte riktigt så som jag tänkt mig men ändå. Hade med mig en bild och visade. Blev toppning av håret och rätt mycke ur klippning, lite mer i tapper är det nog nu. Lite mer lugg blev det oxå. Har inte tagit nån bild så jag kan inte visa. Får försöka göra det nån dag.
Susses hår blev jättebra. Hon klippte nog av 10 cm på sitt hår och klippte upp det lite mer. Sååå fint.
Vi klippte oss på Cissis klipphörna i Norrhammar. Hon är jättebra faktist.

Sen bar det hem till mamma igen för hon hade Elin. Åkte sen hem. Både jag och Jonas hade köpt roser till varandra. Elin tyckte det va jätteskoj att vi hade gjort det på samma dag å allt. Vi firade 8 år av förlåvning.
Lagade en jättegod lasange tillsammans. Blir kanske att vi går ut och äter nån dag på semestern sen i stället.

I går va vi hemma på dagen. Va ju skapligt väder så vi va ute mest på förmiddan innan regnet drog in =/. Sen vid halv 4 tiden åkte vi in till Jonas jobb. Vi skulle åka i väg till Trollhättan. Eller nästan ända dit. Jonas skulle köpa däck och lite annat till crossen, så då följde jag och Elin med för sällskaps skull. Elin tyckte väl det va sådär kul att bara åka sådär framåt och tillbaka utan något nöje för hennes del. Förstår henne. Blev nästan 30 mil vi åkte.
Men vi åt på Macdonlals så då va hon nöjd en stund =).

I dag har det inte hänt så mycke här, Är ju så tråkigt väder. hade tänkt att vi skulle ut och plocka lite blåbär men det bara regnar och regnar hela tiden =/.
Så jag har slipat färdigt räcket i dag. Känner mig såååå stolt är ju såååååååååååå tråkigt att slipa. Men nu äntligen är det klart. Så nu är det bara att måla. Får se i fall jag börjar me det idag el om jag väntar till nästa vecka när Jonas är hemma.  Inte lätt att måla när man har en pillig 3 åring hemma som vill "hjälpa till".

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis

Gränna

I fredags så grillade vi hos Victor och Johanna. Fast vi va hos pappa för Victor bodde där förra veckan. Det va jag, Elin, Jonas, Victor, Johanna, Mattias och Madde. Engla sov =(. Men det va en sån skön kväll, satt ute hela tiden. Johanna va så snäll hon satt inne med Elin och lekte med henne, så Elin märkte man knappt av. Snäll hon är Johanna.




Elin va sommarfin =). Pappa satt upp håret =)

På lördagen va det sååå tråkigt väder så vi åkte ut till mamma för att äta lite körsbär. De är ju sååå goda de svarta körsbären. Sen började det ösregna som vanligt så vi fick springa in. Satt och kollade på Emil i Lönneberga. Vi tyckte nog det va roligare än Elin för hon började leka med annat. Blev en lugn hemmakväll med Tacos och lite godis.



På söndagen va det röjning på G här. Måste ju göra plats för den nya familjemedlemmen som kommer rätt snart. Så jag har tömmt datarummets gardrob som ska bli bebisens rum. Så nu ligger bebisens nya kläder där inne. Va oxå på vinden och tog ner bebiskläder som jag tvättat upp nu som ska in i garedroben med.
Tvättat alla bebis sängkläder med. Å det är så mysigt att förbereda lite.
Va rätt trött sen på kvällen kan jag meddela. Men jag höll mig faktist vaken till hela filmen Walk the line, den är ju såå bra.
Inte ofta jag kan hålla mig vaken på kvällarna nu förtiden =(.

I går så åkte vi till Gränna. Det va jag Elin, mamma, Olof, Susse, Madde, Per och Filippa. Jag trodde att det skulle regna rätt bra, för det va såg rätt mörkt ut. Men vi klarade oss med bara en liten skur. Men va folk det va där. igetligen finns det ju inte så mycke att göra där. Vi hade tänkt att åka över till Visingsö men det blåste så, så vi hoppade över det. Vi gick lite i affärerna och köpte lite polkagrisar. Sen åt vi pizza nere i hamnen. Efter maten åt vi glass, hm fast man redan va mätt.
Sen satt vi bara där och njöt medans barnen lekte. Filippa och Elin har så kul i hop =).

Lite bilder från dagen

 

Elin o trollet =)

Söta Susse

mamma, Olof o Susse med sina "små" glassar =)



Tack för en mysig dag alla =).

I dag ska jag och Susse i väg och klippa oss. Mamma och Olof ska ha Elin.

I dag har jag och Jonas varit förlovade i 8 år. Hm undra hur vi ska fira detta =). Blir nog att vi går ut och äter nästa v el nått. Jonas jobbar ju denna v me. Sen har han semester.
Rolig hon är Elin. När Jonas sa att han har semester nästa v. Då trodde hon att han skulle flyga i väg nånstans. Så hon va jätteledsen. Hon förknippar semster med att man flyger iväg nånstans. Söt hon är. Men vi har förklarat för henne att han ska vara hemma med oss, så jag hoppas hon förstår det nu =).

Hoppas ni får en fin dag trotts att inte vädet är så fint =/.

Kramisar

Jo i går fick jag så ont i magen, lite i ryggen oxå. Värken kom och gick. Jag blev nästan rädd att det skulle sätta igång. För på kvällen här hemma hade jag verkligen jätteont. Men bebisen värkar må bra i alla fall för den sparkar och bökar för fullt. Men sen bara släppte värken. I dag känner jag inget. Nu börjar man tänka lite på att förlossningen är inte så jättelänge tills det är dax .När man känner den smärtan jag hade i går börjar man komma i håg hur ont det verkligen gjorde att föda. Urch jag vill inte äns tänka på det nu.......

Å jag blir så glad!!

I går va jag hos barnmorskan. Hon kände hur bebisen låg. Den låg med huvudet neråt =D. Jag blir sååååååå GLAD . Om det nu inte ändrar sig. Hon sa att jag skulle undvika att böja mig ner för mycke för då kan det ju ändra sig. Men det får vi hoppas på att det inte gör. Det är så mycke smidigare att föda med huvudet neråt. Känns sååå bra just nu.
Men jag tror nog att den ändrade läge i onsdags när vi va hos Madde. För jag har tyckt att huvudet har varit uppåt hela tiden nu innan. Sen när vi va där så kännde jag att något åkte ner över hela magen, va säkert då den ändrade läge. Duktig bebis =).

Efter jag varit hos barnmorskan åkte jag upp till a6 en sväng. Ville fynda lite på rean tänkte jag. Hittade så söta kläder till bebisen som jag inte kunde låta bli att köpa. Tycker nog att båda könen kan ha dem. Det sa de i affären i alla fall och alla andra som jag frågat.

  De här 2 i 2 pack body

  De här 2 byxorna i 2 pack

Tycker jag va sött i alla fall.  Lite roligare än att köpa vitt o beige i alla fall. Hittade tyvärr inget på rean =(.
Åkte sen till willys och handlade. Köpte med pizza hem. Efter vi hade ätit så gick vi ut och gick hela familjen. Det va såå skönt ute.

Här klättrade Elin upp på promenarden.

Min goa lilla tjej.

Man sover så gott sen när man varit ute så på kvällen och gått.

I dag har vi varit ute hela dagen i det härliga vädret. Får ju passa på för det håller väl inte i sig =/. Pratade oxå med grannarna innan. De har inte fått sin bebeis än. Nu har hon gått över 8 dagar och är något trött på det. Man vill ju bara att den ska komma ut sen när man gått fullt ut. Men den kommer nog när som nu, annars blir hon ju i gång satt.

I kväll ska vi nog ner till Victor och grilla. Tror nog att Mattias o Madde kommer me.

Nu ska vi gå och duscha.

Ni får ha en mysig kväll och njut nu av det fina vädret.

Kramis


v 33

 Hej, cicci!
Gravid: 33 veckor

Nu är du 33 veckor gången (eller gravid i 34:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu ligger din bebis formodligen med huvudet neråt i din livmoder - men det är inte säkert att den intagit sin slutgiltiga position riktigt ännu - och skallbenen är fortfarande flexibla så att huvudet kan födas fram. En del bebisar stannar i sätesbjudning och då gör man oftast (om inte vändningsförsök lyckas) ett planerat kejsarsnitt. Lättare, oregelbundna sammandragningar, s k Braxton-Hicks kontraktioner (övningssammandragningar), kan bli mer märkbara ju längre tiden går. Denna vecka vill barnmorskan träffa dig så att hon kan ta blod- och eventuellt urinprov.


Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

fetal development at 33 weeksUnder de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition - vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu - delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds - och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp - i synnerhet dina njurar - och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare - det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

En mysig dag

I går bar det i väg till Falköping. Hämtade upp Filippa hos hennes pappa i stan. Åkte bara lite fel =). Men vi kom fram till slut i alla fall. Va där lite efter 11. Satt och pratade och fikade lite först. medans Elin och Filippa sprang runt i trädgården och lekte. Elin älskar att leka med henne.

Elin och Filippa

Susse o Per

Sen gick vi för att kolla på Älgarna. De har 4 st i hage där de bor. Turister kommer och kollar på dem. En mamma en pappa och 2 bebisar. Så söta så. Fast tyvärr så va de en bit in i hagen så vi såg dem inte jättebra. Men de såg så söta ut i alla fall. Men va varmt det va i går me. Elin kan ju inte gå heller hon måste ju alltid springa, så hon va helt slut och svettig efter promenaden.
Kusinerna

på promenaden

Sen belv det den efterlänktade maten som kocken Per hade gjort. Maddes man. Det va bakadpotatis och egengjorda laxburgare med en kräftstjärtsås som va gudomligt god, sen va det nån grön aolisås till, Sååååååå gott va det.
 
Ser god ut va??

Sen efter maten drog vi oss in till Falköpings city =). Inte jätte stort men mysigt. Va på Falbyggdensost först. Finns hur mycke goda ostar som helst men tyvärr så får man ju inte äta allt sånt där gott när man är gravid =/. Så jag köpte inget. De har en present affär där inne me, finns sååååå mycke fint där inne, men jag va duktig och inte köpte nått =).
Den här kon stod utanför falbyggdensost. Elin o Filippa kollar ut.

Filippa mjölkar

Elin mjölkar

Sen åkte vi in till stan. Va bara inne på Veromoda, lindex o Kapphal. Hittade lite till Elin på rean. En stjorta till mig på Veromoda på rea. Ska inte köpa mer nu till mig innan jag får. Är ingen ide nu. Är inte så länge  kvar nu =). Hittade sååå söta kläder i en barnklädersbutik med massa rea. Konstigt nog kollar man bara på flick kläder =p. Men det är väl för att jag redan har en tjej. Men jag höll på att köpa massa bebiskläder som va rosa men jag la till slut tillbaka dem. Fast om det blir en pojk kan man ju sälja dem på tradera. Men det va ett märke som de inte har här i Jönköping. Men jag får väl åka dit i gen när bebisen är född. Hade den butiken här i Jönköping innan när Elin föddes men den la ner sen =/. Jaja nog om det.

  De här 2 blev det till Elin.

Åkte sen hem till Madde i gen.Slappade lite i skuggan. Fikade lite igen då. Man behöver aldrig känna sig hungrig direkt när man är hos dem =p.
Denna goda glasstårta hade Madde gjort.

Så god var den.

Efter en mysig dag med min kära systrar, Filippa och Elin (Per va oxå me lite) så åkte vi hem runt 20.00 tiden. Har ju 1 timmers körning hem med. Men det går alltid fort när man har nån att prata me. Och inte åkte vi fel hem heller =). Typiskt mig och Susse att köra fel. En gång när vi skulle till Ullared så va vi Halmstad och vände. Hm kan ju säga att det inte tog 1 1/2 timme att köra till Ullared den gången =D. Men vi hittade tillslut då me. Fick kolla i kartboken och ringa runt lite till de erfarna Ullaredstrafikanterna...

Åkte oxå ner Victor o Johanna och hälsade på lite. Träffar inte Victor så ofta så  man får passa på nu när han är på hemmaplan =). Goa lilla Victor.

Elin va sååå trött sen på kvällen. Somnade fort. Hon hade ju lekt hela dagen med Filippa.

Sen somnade jag sött i soffan till Drömkåken som gick på tv.

I dag ska jag till barnmorskan kl 15.30. Lyssna på hjärtljuden, vet inte i fall hon kollar hur den ligger med. Kanske hon börjar med det nästa gång. Är i v 33 nu så jag vet inte i fall de kollar det än. Nästa gång är om 2 v igen då ska Elin och Jonas följa med.  Elin ska till Farmor och Farfar i dag när jag åker. Ska passa på att åka och storhandla på Maxi oxå tänkte jag.

Nu ska jag och Elin leka lite på henns rum här.

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis

Tack Madde för en mysig dag i går och tacka Per för den goda maten.

Stadsparken igen.

I går blev det att jag, Angelica, Elin och Hanna åkte till stadsparken. Trotts att regnet hängde i luften. Det va faktist skönt ute.
Elin och Hanna har så kul i hop. Trotts att det skiljer över 3 år på dem. De sprang runt och lekte medan jag och Anglica mest satt o tjatade =). Sen efter ca 1 1/2 började det regna så då åkte vi upp till a6 och åt på macdonlads. Å jag fick ett lila glas =D. Fint, Elin fick ett rosa plastglas då. Hon va sååå glad för det, ska alltid dricka ur det =p.
Sen gick vi en sväng på a6. Som sagt jag har ju inte haft med Elin så mycke på a6 sen hon försvann för ca 1 år sen. Va lite orolig att det skulle upprepas, men det gick faktist rätt bra. Hon höll sig mest vid Hanna. Visst hon tjatar med alla som finns och håller på men det gick bra. Vi va inne i Esprit barn butiken, då gick hon fram till hon som jobbar där. Hon höll på att plocka upp kläder. Vilka fina kläder ni har här inne sa hon till henne. Hon bara skrattade. Sen stod Elin där en stund med Hanna o tjatade. Hon tycker ju om kläder rätt mycke då om man säger så. Hm undra va det beror på =).
Sen gick vi ner till lekhörnan på a6 så Elin och Hanna fick leka lite till.

I dag har vi varit nere hos Victor som hjälper pappa denna v med att mjölka. Jag skulle baka bullar med trodde inte mjölet skulle räcka (det gjorde det). När jag va där så kom Susse oxå. Sen va vi där nån timme. Elin har så kul där nere på gården. Pussar på kattungar, springa om kring o hoppa och studsa. Härligt att hon får växa upp så här på landet. Synd bara att det inte finns så mycke barn här i byn som hon kan leka me =(. Tur att hon har sina kompisar på dagis.
Sen följde Susse me oss upp och bakade bullar...Å va goda o fina de blev. Tack Lina för receptet =).

Nu ska jag skära lite sallad sen ska vi äta lite. Blir färskpotatis med fläskfilegryta med kantareller i. Måste ju använda min kantareller =). Sen ska vi nog ut en sväng o gå hela familjen.

Lite bilder

Elin Och Hanna

Pluttis

Goa Angelica, snällare männsika finns nog inte..

Hoppas ni får en fin kväll.

Kramis

Helgen

I lördags så ringde min kära syster o hennes man, de va på a6. Frågade i fall de kunde komma förbi en sväng. Klart de fick, Mattias, Madde o Engla kom med precis när hon ringt. Så de ville me träffa dem. Så de skyndade sig hem o åt lite o fixade. Sen åkte vi ner till dem o fikade. Lättare att vara hemma hos dem när de  har lilla Engla. Trevligt trevlig. Susse kom me sen. Bara lillebror Victor som fattades av syskonen. Va uppe på höloftet oxå och hämtade ner kattungarna. Elin skulle självkart upp där på stegen längst upp. Så jag fick ju klättra efter. Urch benen bara skakade. Va så rädd att hon skulle halka el nått. Men vi klarade oss både upp o ner =).  Så söta kattungarna är nu, öppnat ögonen.
Åkte sen i väg till mamma en sväng oxå. Va där en stund. Sen ringde Jonas att han satt på grillen så det va bara att åka hem. Kollade bara lite på film på kvällen. Har massa nya kanaler nu. Bytt från boxer till Telia. Så nu har vi både hemtelefon, bredband och tv på Telia. Mycke bättre o massa fler kanaler. Elin är jätteglad, för hon har fått 4 nya kanaler.

Söndag va rätt slapp. Rensade ur Elins garedrob o la i kartonger som ska upp på vinden. Å va mycke plats jag fick för nya kläder nu =D. Men Elin ville knappt att jag skulle lägga ner dem i kartongerna. Hon va så rädd att jag skulle slänga hennes kära kläder. Knäppisen.
Sen skulle vi ut i skogen för det tycker hon ju om. Plockade lite blåbär, men sen började det ösregna. Fick springa hem. Då när vi sprang så kollade jag ner i marken. Det va helt gult med kantareller. Där har jag gått massa gånger nu men inte sett det.....
Så när det slutat regna fick vi gå ut i skogen igen. Fyllde 3 stora 2 liters burkar me kantareller. Det va helt gult överallt. Va såå kul.
Så jag gjorde kycklinggryta med kantareller, bacon, lök och matlagningsrgädde, till det ris o sallad. Blev jättegott. Fick ta va jag hade i kylen typ. Ville inte åka och handla. Elin åt massa =). Kul för hon äter ju knappt aldrig nått. Fattar inte va hon lever av i bland =/.

I dag kanske jag och Angelica o barnen ska åka till stadsparken. Ska prata me henne lite senare.

På onsdag ska vi nog  åka till Madde o hälsa på =D. Blir kul, va längesen nu.

Lite bilder från vår helg.


klättrar i halmen

Söta engla

sötis

fanns massor

Rensat o klart =), tog en stund.

Här syns knappt magen =p

Nu är den lite större va?

  här är jag i v 16, inte så stor mage då.  detta va nog i 1v8-19

Å va bebisen sparkar o bökar i magen nu. Tror jag känner att huvudet sitter uppe vid revbenen. Både jag o Jonas tror att det är huvudet. För det är litet o runt. Precis så låg Elin typ de 10 sista veckorna. Hm får väl se hur det artar sig.Får väl hoppas den lägger sig rätt sen med huvudet neråt. Men detta kanske oxå är en liten envis liten som vill födas med rumpan neråt. Hm för något vändningsförsök gör jag inte =/.

Nu ska jag fixa i ordning oss lite ifall vi ska åka i väg.

Hoppas ni haft en bra helg och får en bra dag.

Kramis


v 32

Hej, cicci!
Gravid: 32 veckor

Nu är du 32 veckor gången (eller gravid i 33:e veckan, om du föredrar att räkna så). Inte undra på att du känner dig jättestor - det är trångt därinne nu! Det ökade trycket på din blåsa kan göra att du måste stiga upp och gå på toaletten flera gånger på natten, vilket kan vara tröttande. Förmodligen ökar du nu i vikt med ungefär ett halvt kilo i veckan och hälften av det är bebisen, som under de kommande sju veckorna kommer att lägga på sig en tredjedel till hälften av sin födelsevikt. Eftersom bebisen nu lägger på sig fett börjar huden fyllas ut och bli slät och fin.

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.

fetal development at 32 weeksEn del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under en fullgången graviditets sista sju veckor. Se till att du äter bra den sista tiden.

Plockat blåbär o jordgubbar

Urch va veckoblind man blir när man går hemma så här. Igår när jag vaknade hade jag ingen koll alls va det va för dag =/. Fick kolla på mobilen va det va för datum o gå in o kolla på almenackan för att veta, helt sjukt.

Men i alla fall. I tisdags va jag Susse o Elin och plockade jordgubbar. Elin tyckte det va jättekul o gott. Inte så jätte diskret att hon ätit massa jordgubbar när vi plockade.Hon va helt röd runt munnen o kläderna hade rätt mycke spår av jordubbar oxå =p. Men barnen får äta som tur är =). Inte så lätt att säga att de inte får.
Sen bar det i väg till affären o handla lite. Sen åt vi jorgubbar o mjölk, musigt.

Onsdag så gick jag och Elin ut på förmiddan och plockade blåbär. Oj oj va mycke det finns. Elin va jätteduktig på att plocka blåbär. Hon plockade faktist rätt mycke. Men tyvärr så ramlade hon och tappade ut alla sina, stackan =(. Men hon fick nya av mig. Hon blev rätt ledsen för hon va såååå stolt över det.
Sen ringde vi till Susse o hörde i fall hon ville me till stadspaken o leka lite. Och självklart vill hon det. Tur att man har henne. Hade tänkt fråga Angalica annars men hon är i Malmö. Elin tycker det är roligare om hon har me sig nån kompis. Men det går bra utan me. Så vi åkte upp dit. Men vi va nog bara där nån timme för Elin slog sig i huvudet när hon lekte så hon ville inte leka mer. Annars va det jätteskönt ute o massa folk. Så vi åkte sen till Macdonlads  o åt. Jag ville dit för jag ville ha ett rosa glas. För de har sagt på reklamen att det va rosa denna v. Men icke, det va blått =/. Så nu har vi 2 gröna och 2 blåa. Vill ha 2 rosa me.Hm får se när den färgen kommer. Man kan ju inte äta där varje dag för att få glas.
Sen mötte vi upp Jonas. Va inne och förhyrde en bilbarnstol till bebisen. Måste vara ute 2 månarder innan. Å tänk att det "bara" är 8 v kvar tills den är färdig i magen. Å va skönt det ska bli. Börjar bli lite jobbigt på nätterna, får ont i ryggen av att bara ligga på sidan. Kan inte ligga på rygg för då kan jag knappt andas och mår lilla. Sen får man gå upp 2-3 gånger per natt o kissa. Och värre lär det väl bli =/. Men det är det värt =).

Sen åkte Jonas hem med Elin så jag fick åka upp till a6 en sväng. Jag ville köpa något till bebisen. Gick länge och letade. Inte lätt när man inte vet va det är. Så det blev en rätt neutral pyamas som man kan ha till båda. Köpte även en svart klänning i storlek 34, trodde aldrig att jag skulle kunna ha den nu, men den passade perfekt =). Den va på rea så jag tänkte i fall den inte passar nu så kan jag ha den sen. Köpte även en annan svart topp oxå o storlek S. Kunde jag oxå ha, hoppas på att den passar sen oxå för den va jättesnygg.
Har ju inte blivit jättestor utöver magen (än) så det är ju skönt. Kom faktist fram en tjej till mig nere vid badet o fråga lite om grannen fått sitt barn än. Hon hade jobbat i hop med henne el nått. Sen så sa hon, du har väl rätt länge kvar el, 3-4 månarder? Nej 2 sa jag då. Oj vilken fin o liten mage du har. Kul att höra =). Annars får man alltid höra hur stor man är typ....jaja så är det.
Sen åkte jag till Ekohallen för jag va ute efter en ny mobil till bebissängen. Men det fanns inga där. Får leta vidare.
I dag ska Jonas upp på vinden och plocka ner lite bebis täcken och kläder som jag ska tvätta upp innan den kommer =). Ska bli kul att kolla, va rätt längesen Elin va så liten nu. Ska se om det är något man kan använda till pojke med. Har nog något neutralt som jag köpte innan hon va född. Annars är nog det mesta rosa.....

I dag ska vi baka lite här tänkte jag. Blir chease cake.

Receptet kommer från Lailas kokbok. Ser såå god ut.. Är smält vit choklad i,tror nog att den blir god =). Är så dåligt väder i dag så jag tyckte det passade att baka lite.

Här är lite bilder från våra dagar.



 stolt

I stadsparken

  Ovanligt lugn tjej för att vara i stadsparken.

Nu ska vi baka lite här.

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis
  
Glömde lägga inbild på bebisens nya pyjamas. Tycker nog att den passar till båda pojk och flicka. Eller?



Här är Elins nya filt från Ellos. Hon bara älskar den...

Fin va? Jätte gosig, det är en fleace filt.

=)

I torsdags va jag Elin och Susse nere vid sjön som vanligt då o badade o hade det skönt.
På kvällen va jag och Angelica ute o åt på piren. Tessan följde inte me. Men det va mysigt. Vi bestämde då att om det är fint vädet i mogon så skulle vi åka till Tenhultssjön. Och vädret höll ju i sig så det blev tenhulstssjön. Det va jag, Elin, Anglica, hanna o en kompis till henne. Sen träffade vi Fia med hennes barn där nere så vi satt tillsammans. Hon ska oxå ha barn. Men hon är 1 månard längre gången en jag. Så vi satt där me våra magar i vädret =).
Elin hade jättekul för hon träffade många kompisar från dagis som hon lekte me. Så henne hade man inte ont av direkt. Hon badade i stort sett hela tiden. Vi satt nästan precis vid vattnet så man hade koll hela tiden.
Vi va nog där nere i 3-4 timmar men sen började det blåsa o bli jättemulet så vi åkte hem. Efter det så åkte vi till Elins farmor o farfar o hälsade på. Men vi blev såååå varma när vi varit där en stund så vi va tvungna att åka o ta ett dopp till i sjön fast här hemma då. Men det svalkade nästan inte för det va så varmt i vattnet. Men sen började det åska o renga hela kvällen. Det behövdes faktist.

Lördagen va jag, Susse o Elin vid sjön i gen här hemma. Där va det inget folk alls. Förstår inte varför, för det va hur varmt som helst. men framåt eftermiddan började det åska igen. Då åkte vi hem till pappa. Där blev det lite fika. Jonas o Victor va o körde cross.
På kvällen va Susse, Mattias o Victor här o grillade. Kul =)
Fick reda på en rolig nyhet i lördags. Men den är lite hemlig än tror jag så jag får vänta att dela me mig av den tror jag =). Men det är jättekul i alla fall. Jag skriver om det så fort jag får =p.

I går va vi inne stan o köpte färg till räcket i hallen. Tänkte jag skulle sätta i gång me den nu när det ska vara lite sämre väder.
Jag o lillan va oxå ute o plockade lite blåbär o smultron. Tänk att de är mogna redan.
Va sen nere hos pappa för de har hittat kattungarna. Å va söte de va. 4 svarta o en grå. Elin höll en, jätteförsiktig va hon.
Mattias, Madde o Engla kom ut me. Sen skulle Engla bada då ville vi va me. Gissa vem som me ville bada då?
Elin ja. Så hon badade hon me. Hon älskar det =).

I dag vet jag inte va vi ska  hitta på. Jag har ingen bil hemma så jag kommer ingenstans heller =(. Men det är rätt skönt att bara ta det lungt nån dag me.

Lite bilder från våra dagar.

Angelica, Hanna o Elin

Elin och hennes dagiskompis Melwin

Fia

Fikar lite

  

Victor

 Mattias

Håller kattungen

Engla badar

Elin badar

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis

Härligt kvällsdopp i sjön

I går va det sååååååå varmt här så vi packade i hop en väska och åkte ner till sjön. Även att det va rätt mulet. Men va skönt det va i vattnet, helt ljummet.  Elin o jag va i jättelänge. Vi va nästan helt själva där nere. Och de som va där åkte rätt snart. Så vi badade rätt länge sen ville Elin fika. Då började det åska. Men det va rätt långt borta så det va ingen fara. Så fikade och lyssnade på åskan och hade det skönt. Men vi åkte innan regnet kom.
Åkte sen hem och bakade blåbärspaj. Då kom Mattias, Madde o Engla förbi för att hämta resesängen (de skulle låna den). Precis när de kom så började det ösregna så de fick stanna en stund. Och det får de gärna. Engla hon är så go o söt. Ler så fort man pratar me henne. Så jag fick en liten bebis dos i går me =D.

När Jonas kom hem fixade jag lite mat och åt. Det hade klarat upp jättemycke sen på kvällen så vi åkte ner till sjön och tog oss ett kvällsdopp. Å va skönt det va. Man hade varit så varm på dagen i denna värmen.
Vi nere där rätt länge. Lekte lite me bollen me Elin. Men tillslut så skakade hon av kyla. Hon ville ju inte erkänna att hon frös för hon hade så kul. Men då tog vi upp henne och åkte hem. Hon fick duscha av sig o somnade nästan på en gång när vi la henne. Det är jobbigt att bada o leka på kvällen =p. Nu är det ju sommarlov så det brukar bli att hon är upp lite senare på kvällarna nu. Men i går klarade hon inte att hålla de små blå uppe.

I dag är det härligt väder i gen så vi ska snart packa i hop en fika korg o lite saker till standen. Susse kommer ner oxå.

I kväll ska jag ut o äta med Tessan o Angelica. Vet inte äv var men det är ju bara att ta ett ställe.

Hoppas ni får en härlig dag.

Kramis

På dagen

Fikar lite

Mattias Elin o Engla (lite dålig bild)

Kvälls doppet

Elin jag o stora magen =)

RSS 2.0