Äntligen

har jag städat färdigt. Har hållt på här hela dagen att städa. Städat o rensat ur hela köket. Torkat o torkat så nu är det skinnande rent. Ville knappt använda det i dag när jag skulle laga mat sen. Har även städat ur badrummet o slängt massa olika produkter man inte använder. Jag började vid 12 tiden i dag o torkade färdigt golvet precis o kl är 19.50. Herregud vilken tid det tog. Men nu är det rent i alla fall =D. Så nu är ni välkomna i hälsa på =).
På förmiddan hade jag jättemycke samandragningar el förvärkar el nått. Magen va helt stenhård o jag hade rätt ont faktist. Så har det inte varit innan =/. Va nästan rädd att det skulle sätta igång. Men sen lugnade det ner sig så då satte jag gång och städa =D. Får ju passa på när det inte är strålande solsken. Har varit rätt mulet här hela dagen och nu på eftermiddan har det faktist regnat och åskat lite. Rätt skönt faktist.

I går va jag o Elin nere vid sjön. Susse o hennes kompis Becca kom me. Jätteskön va det där nere. Svalkar lite mer där nere. Vi hade me oss lite fika o vattenmelon. Hälsade på Mattias, Madde och Engla me. Engla låg på en filt i skuggan och hade det gott. Fläktar rätt bra där nere hos dem så Engla hade det jätteskönt.
Elin höll på som vanligt att pussa o krama på henne =).
Sen på eftermiddan åkte jag och Elin o handlade lite. Blev kycklingsallad i går i värmen.
Jonas satte i hop garedroben i går me =D. Blev jättebra. Så nu är det nästan klart, bara räcket som ska målas me. Får se när jag gör det. Hoppas på att hinna göra det innan bebeisen är född. Men vi får se.

PÅ torsadag ska jag, Angelica o Tessan ut coh äta nånstans i stan. Blir mysigt.

ELGÅ Garderob med 2 skjutdörrarDenna garedoben blev det. En med spegel o en utan. Får se i fall vi byter ut så det är spegel på båda. Det är ju bara att köpa till i så fall. Men jag är nöjd i alla fall.

Söta Engla

Elin är sugen på nappen tror jag =p
Kusinerna

Susse o Becca

Tack Susse för denna fina klänning =) Fin va? Är på väg till affären.

Nu ska jag duscha av mig och slappa resten av kvällen.

Ha en skön kväll.

Natti Natti


Badat

Oj nu va det längesen jag skrev. Är för varmt att sitta inne vid datorn o skriva =).

I fredags så va Susse, mattias, mamma o Olof här o grillade. Det va en sån där spontan grillning tillsammans. Jag pratade me Susse rätt sent på fredags eftermiddan. Så sa jag att vi skulle grilla  o det skulle de me göra. Så då kunde vi lika väl göra det tillsammans. Sen pratade jag me mamma o de skulle me grilla så då kom de oxå. Mysigt o så skönt va det. Men alla va rätt trötta för de hade ju jobbat hela v, fast inte jag =). Men jag är lika tött för det =p.

Lördagen åkte jag o Jonas in till IKEA o köpte oss en garedrob (äntligen). Ska lägga in bild sen när den är uppmonterad (när det nu sker). Blir nog när det är lite svalare ute kanske.
På kvällen grillade vi som vanligt då, hamburgare blev det. När vi sen va ute så gick grannarna förbi o vi började prata. Har aldrig träffat på henne innnan. Så va vi inne hos dem o kollade på deras bebisrum o deras hus. Sen följde de me oss in o kollade på vårt hus (elin ville visa sitt rum). Sen satt vi o tjatade till nästan 1.00 på natten. Jättetrevliga o lätta o prata me. Kul me trevliga grannar =). De ska  ha sin bebeis om ca 2 veckor. Så hon hade lite större mage än mig. Men min blir bara större o större tycker jag...

Tidagare på dagen på lördagen va vi nere vid sjön me en sväng. Elin badade lite. Det va faktist rätt skönt i vattnet.

I går va vi hos mamma o Olof hela dagen. Å va skönt det va. De har ju sin pool som man kan doppa sig i när det blir för varmt. De har köpt en liten barnpoool till Elin me så hon hade nått att göra. Hon satt i den rätt mycke i går kan man ju säga. Vattnet var helt ljumet där i.
Skönt att ha mamma så nära nu =).

I dag tänkte jag att vi skulle gå/åka ner till stranden här o bada lite. Ta me en fika korg o bara va. Får se i fall det är nått folk där. Tänkte höra me Susse i fall hon vill följa me..Hon slutar ju halv 12 varje dag så hon har ju rätt mycke fritid efter jobbet, skönt.

Här är lite bilder från vår helg.

grillat lite masmellows (stava??)

Susse   

 hon har klipsöronhäng på sig

Nere vid sjön



badar hos mamma.

härligt

Sitter på pappas cross

Jonas o Elin åkte (sakta) i går några m på gatan. När de kommit ca 100 m så säger hon. Jag saknar min mamma jag vill åka hem nu. Knäppisen. Men det är alltid kul att sitta på den.

Nu ska vi gå o packa fika korg o åka ner till standen.

Hoppas ni haft en lika skön helg som vi.

Ha en bra dag.

Kramis


Lång dag

I går på dagen va vi mestadels hemma här. Tvättade sängkläderna o hade täcke o madrasser ute på vädring hela dagen. Så skönt att göra så i bland. Vi har våra altan precis utanför vårt sovrum så det är smidigt att göra det.
Elin badade o plaskade för fullt. Jag satt me en del oxå, vattnet blir verkligen varmt där i efter några timmar. Men det är tycker vi bara är skönt =). Fast det svalkar ju tyvärr inte så mycke då.
Susse kom en sväng me, alltid trevligt me lite besök så där.
På kvällen blev det lite utflykt på sjön i gen. Å va skönt o fint det va. Förra gången va det ju såååå kallt att vi va tvungna att ha vinterkläder på oss. Men i går va det helt underbart. Vi fiskade lite, fick tyvärr inget. Men det gjorde inget för det va bara såååå härligt. Hade me oss lite fika me =). Elin blir sååå glad när man åker fort me båten, då bara skrattar hon.

I dag va det uppstigning tidigt här. Hade ställt kl på 06.50 för jag skulle in till Rosenlund till barnmorskan för att göra ett sockertest. De kollar alltid upp (om man vill) i slutet i fall man har fått gravid diabetes. Så vid halv 8 lämnade jag av Elin hos farmor o farfar o åkte in till stan. Skulle vara där kl 8.00.Va fastande från kl 18.00 sen kvällen innan. Men urk va äckligt det där sockervattnet va, smakade rent socker o det va inte ett litet glas heller... Mådde verkligen pyton efter det. Trodde nästan jag skulle få gå o spy o svimma. Fick sitta där på en hård stol i 2 timmar o bara vänta. För efter 2 timmar kollar man i fall man får högt sockervärde. Fanns som tur va massa tidningar o läsa men det va såååå obekvämt o illa mådde man. Förra gången fick jag sitta i en sackosäck  o kolla på lite förlossningsfilmer o annat. För 2 timmar är rätt länge att sitta på en hård stol när man är gravid (ingen ställning är skön att sitta i efter en stund) o inte mår bra. Urch va gnällig jag låter men det va verkligen jobbigt. Som tur va så va det inget i alla fall. Men jag hade visst rätt lågt blodtryck. Så hon tyckte jag skulle ta det lugnt nu i värmen o dricka MASSOR för annars kan man typ svimma sa hon.
Fick lysnna på bebisens hjärtljud me. Men allt va bra me den ialla fall =D.
Åkte o hämtade Elin sen, fick lite frukost hos min kära svärmor, så snäll hon är =).
Sen åkte jag o Elin o handlade lite jordgubbar o glass och åkte till mamma för att hälsa på. Sen kom Susse dit me =). Så härligt att man har sin familj så nära att man bara kan åka så där till varandra lite spontan. Blev att vi stannade några timmar. Åt lite mat o glass o bara slappade i värmen.

Nu i kväll åkte vi (susse va oxå me) ner till Tias, Madde  o Engla. hade inte sett henne på jättelänge. Men de hade besök av Linda o hennes kille så vi ville inte störa. Så vi va inne o hälsade på pappa i stället. Hade ju inte träffat honom heller på länge så de va jättekul =). Elin fick plocka 2 ägg i höshust oxå. Gissa vem som va överlycklig sen.... Ett  klarade sig. ..Det ska vi koka till frukost i morgon =).

Lite bilder från våra dagar:

lycklig på sjön

För vi är nästan likadana som hon säger (lika kläder nu)

Myser me Engla.

Fick lite bilder från Susse när de va i stadsparken.

Mys me moster

Isabell, Elin o Susse

Kramas måste man ju göra oxå =), söta de är.

Så i dag har vi verkligen hunnit me mycke. Man kanske skulle gå upp tidigare på dagarna så man hinner me mer, hm fast det är ju rätt skönt att sova lite me nu när vi kan. "Snart" kommer ju bebis o då vet man aldrig hur mycke man får sova....Jaja nu ska jag gå och duscha.

Hoppas att ni oxå haft en bra dag.

Natti Natti

v 31

Hej, cicci!
Gravid: 31 veckor

Nu är du 31 veckor gången. Bebisens lungor och matsmältningssystem är nästan färdigutvecklade, vilket innebär att den har stor chans att klara sig bra även om du skulle föda i förtid. Forskare tror att bebisen redan kan se, men ingen vet riktigt hur bra. Det börjar bli trångt inne i livmodern så när bebisen rör på sig märks det tydligt! Inom ett par veckor blir det, för dig som vill, aktuellt att delta i en föräldragrupp.

Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

fetal development at 30 weeksBebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen "ute" i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot - nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

· Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt - även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


Härliga dag =)

Å va härligt det har varit idag. Det känns som det va så länge sen det va så här varmt. Äntligen har sommaren kommit känns det som.
Vi fyllde upp Elins pool i dag igen. Å va det badades. Hon verkligen älskar det.
Sen kom Susse hit. Vi fixade lite mat å sen följde Elin me henne in till stadsparken. De hade haft jättekul. Elin hade tagit hand om den andra lilla tjejen som va 1 år yngre. Hållt henne i handen o kramat på henne o hållt på =). Söt hon är. Hon blir nog en bra storasyster i alla fall.
Jag åkte i alla fall och storhandlade. Hade typ inget hemma så jag fick handla massa. Men det blev massa goda frukter me nu i värmen. Det blev vattenmelon, vindruvor, persikor, kiwi, mango, färsk annanas så vi ska nog klara oss här =D. Men man blir inte så hungrig på mat när det är varmt, då är det gott med frukt i stället. Köpte glass me (gömde jag för Elin, annars vill hon bara ha det ).
Mötte upp Susse o Elin vid maxi så jag tog med Elin hem.
Elin va sååå glad, hon säger att hon vill göra om detta snart igen. Tack snälla Susse säger vi.
I kväll skulle jag o Elin ut i byn o gå, jag skulle gå o Elin cykla. Hm vi kom bara till grannen gämte sen ville hom cykla hem igen. Jag stod o pratade lite me honom o det ville ju inte hon så hon blev nog sur el nått, knäppisen.
De ska ha sin bebis om ca 2 v så man har ju lite o prata om.



min tuffing innan stadspaken

trött på att vara me på bild =p

smuts gris

Nu ska jag kolla lite på tv.

hoppas ni haft en skön dag.

Natti Natti

Sommarlov =D

Nu har jag o Elin sommarlov =D. Så härligt. Vi kallar det sommarlov innan den lilla kommer =p.
Gick jättebra att jobba i helgen. Tessan gick hem me ryggont stackan, så på eftermiddan kom Angelica ner o jobbade i stället =D. Jättekul att jobba en sista dag me henne. Men henne kommer jag ju träffa i alla fall fast att jag är borta från jobbet länge nu, Tessan me får vi hoppas =).
Jag bjöd på tårta, tyvärr va den inte så krispig längre för jag granerade den dagen innan (orkade inte göra det på morgonen innan jobbet). Men det va god ändå.

 sommartårta

I går va det såååå härligt ute. jag o Elin lämnade hemmet och åkte till mamma och hälsade på. Hade inte träffat henne på flera v kändes det som. Men när jag tänkte efter så träffade jag ju henne i torsdags, men Elin va inte me då.
Där satt vi i solen lite o njöt o slappade. Sussse kom oxå =). Mamma lagade god mat till oss som vanligt. Världens snällaste mamma har vi.
Mamma började jobba vid 15.00 men vi stannade en stund till men sen åkte vi hem till pappa. Vi hade tänkt hälsa på Mattias, Madde o Engla. Jag har inte täffat Engla på 2 v. De ändrar sig så fort de där små så man vill träffa dem ofta.....
Mattias har semster nu, skönt. Hoppas vi träffar dem lite nu då.
Elin leker för fullt här hos pappa.

hoppar såklart

gungar

Sen åkte vi hem. Elin ville plocka smultron, Finns verkligen MASSOR av dem här.

     

Min sommarsöta lilla tjej

En riktigt härlig dag va det i alla fall.

I dag ska Susse i hennes kompis ta me Elin o hennes pojkväns lilla flicka som är 2 år till stadsparken o leka lite. Tycker hon ska bli jättekul. Hon älskar verkligen stadsparken o Susse =).
Tack Susse...
Då ska jag passa på att åka till Maxi o handla som jag skulle gjort förra veckan men orkade inte....
Men först nu på förmiddan ska vi fylla upp hennes pool för det är ju KANONFINT väder i dag me =D, Härligt. Så nu ska jag inte sitta här mer utan ska ut i det fina vädet o njuta.

Hoppas ni får en härlig dag o njut nu när det fina vädet äntligen kommit.

Kramis





Sista dagen

Denna v var den sista veckan på den lilla avdelningen på dagis för Elin, i höst ska hon börja på den stora avdelning. Urch är hon verkligen så stor att hon ska vara me de stora barnen nu? Känndes lite vemodigt i torsdags när man packade i hop alla hennes saker för att ta hem över sommaren.Det är väl jag som är lite känslig nu me, Elin är ju så stolt att hon ska vara me de stora barnen sen. Jag o Elin hade varit dagen innan o köpt en liten blomma till den lilla avdelningen för att tacka för hennes tid där. Elin va så stolt o glad att lämna över denna blomman. Det hade visst varit mycke kramande denna dag =). De hade även midsommarfirande denna dagen, så de hade klätt midsommarstång o dansat för fullt i ösregn. Tänk om man kunde se lite va de gör på dagis, vara en fluga för en dag o följa hennes dag på dagis o se hur hon verkligen har det o vad hon gör =)..Haha fast då hade man väl blivit ihjäl slagen efter en stund av nån =p.
Mednas Elin va på dagis på torsdagen så va jag på Ikea. Letade för fullt efter nytt till hallen. Hm det är så svårt att välja när man väl är där.
Men det blev detta till slut.

TEXTUR Golv/ bordlampaDenna golvlampa blev det.

 De nya krukorna som jag köpte på Svenssons. Fina va?

 De här tavlorna blev det.

Nya gardinen från Ikea, lite dålig bild.



Det tyget är det i alla fall. Hm sen blev det ju lite annat smått o gott som man typ alltid köper när man är på Ikea. Servetter o lite annat.
Ska bli en tavla till i trappen ner o gardroben ska inhandlas me, men jag gör inte det själv.

Midsommarafton blev inne som vanligt. Det är ju svensk midsommar det =/. När vi kom till Cissi o Per vid 14 tiden så öppnade sig himmlens sig o det verkligen öste ner regn och åskade o blixtrade för fullt. Midsommarfirandet som vi hade tänkt gå på va kl 14.00 så vi struntade i det. Inte kul att vara där i sånt väder. Så vi satt inne på deras inglasade altan o åt sill och potatis i stället =). Och jordgubbar o grädde till efterrätt.
Sandra o Anderas m barn kom lite senare för Sandras pappa fyllde 60 år. Blev lite grillat o massa annat på kvällen.
Mycke mysigt, barnen hade det jättekul. De va ute mellan skurarna o lekte.

Albin o Elin

Söta så

Hela barnaskaran

cissi Per. Blev inga bilder på de andra tyvärr.

Ungarna däckade i sofforna sen vid 10 tiden. Så det va lungt o skönt en stund. Jag, Jonas o Elin åkte lite efter 12 för jag skulle upp o jobba i dag =(.
Men det gick jättebra =D.
Nu har jag o Elin plockat massor av smultron som växer här precis vid våran tomt. Hon va så söt när hon sprang o hämtade sin lilla rosa korg som hon fått av farmor som hon ska ha när hon pockar bär.



stolt =).

Nu ska jag o Elin gå o baka tårta till i morgon till jobbet, för i morgon är det min sista dag på jobbet på väldigt länge o det måste ju firas. Jenni blir nog glad me, fikadrottningen =D. sa till Angelica me att hon kunde komma ner. Jag bjöd alla på skiftet på glass i onsdags när det va min sista dag på skiftet men hon kunde inte komma då, men i morgon kunde hon =).

Ha en super mysig midsommardag o hoppas att ni hade det bra i går och att ni mår bra i dag =).

Kramis


Lister

I lördags jobbade jag extra mellan 7.00-13.30. Efter det åkte vi till byggmax och köpte lister. På kvällen gjorde vi egen pizza här. Elin va så duktig så och hjälpte till =).
Somnade rätt tidigt. Hade jobbat 6 dagar i sträck o gått upp tidigt hela veckan. På söndagen va det projekt setta upp lister till hela hallen. Tog nästan hela dagen men bra blev det =). Vilken skilnad det blir när de kommer upp. Så nu är det bara garedrob som fattas o måla räcket. Å va skönt när detta är klart. Har hittat en garderob på IKEA som vi troligtvis ska köpa. Men ska upp nån dag i v till Ikea o kolla va som finns. Måste köpa några nya tavlor oxå. Är helt kalt på väggarna. Har suttit här på intrernet och kollat på ikeas hemsida, men det är så svårt att bestämma sig över datorn. Ska köpa lite nya bebis saker me, mysigt =).
Detta är garedroben jag vill köpa. Fin va?




PJÄTTERYD Tavla

SLÄTTHULT Självhäftande dekorationDe här har jag hemma som jag hade tänkt sätta upp i hallen. Men Jonas tycker inte det passar in. Hm vet inte va jags ka sätta dem nu.



De här tavlorna har jag kollat lite på. Hm men jag vet inte. Jonas vill inte att det ska vara nån färg.Han vill bara ha svarta o vita tavlor. Men allt är bara vitt o golvet ska bli grått. Kul att ha nån färg nånstans el?? Hm får väl se vem som bestämmer i slutändan.
Finns ju massa fina tavlor. Svårt att välja. Särskilt när Jonas aldrig vill följa me o kolla, så får man ta allt ansvar själv o han inte blir nöjd. Hm =/.
I dag ska Susse vara hemma här me Elin. Dagis är stängt i dag.  Kul tycker Elin. Men denna v är den sista veckan på nästan 3 månarder hon går på dagis. Hon kommer nog sakna sina kompisar stackan. Men det är ju semestertider o då får man inte lämna när man är hemma för havandeskapspenning el om man är mammaledig. Får väl se va vi kan hitta på varje dag jag o hon, Hoppas på bra väder så man kan vara ute. Hon länkar ju så tills blåbären är mogna så vi kan plocka det. Hon plockade smultron i går, de är redan mogna. Är inte det tidigt?? Gott va det i alla fall.

Nu ska jag och skruttis gå ut lite i solen.

Ha en bra måndag.

Kramis

Här hjälper hon till att göra pizza


Fredag

I går fyllde min söta lillebror 24 år. Så syskonskaran va självklart på plats me jordgubbstårta (som mamma bakat) o lite presenter. Vi har sagt att vi bara ska fira när vi fyller gämt.  Men varje gång nån fyller år så firar vi lite i alla fall. Vi köper kanske bara nån blomma el lotter, men det är ju alltid nått och det är ju tanken som räknas. Vi va i Johannas lägenhet denna gången. Hon bor i Huskvarna. Jättefin lägenhet. Kul att fått se den me. Elin va lite rädd för hennes katter. Men hon är rädd för katter sen mamma o Olof flyttade till huset, där finns det en katt som är tokig. Flygger på folk o sånt. Så vi har sagt att hon inte får gå nära den katten. Så sen dess är hon livrädd för katter, tyvärr. Men jag vill inte att hon ska gå nära en farlig katt så man måste ju säga till henne. Innan dettta va hon jättekatt kär. Stackas lillan.

Jag kan inte sluta tänka på detta. Det är en väldigt nära person i mitt som jag inte dragit gämt me på ett tag.  Det känns så jobbigt. Går o tänker på det nästan varje dag. I dag när jag lyssnade på radio så va det den sången som Gert Fyling har gjort med Jill Jonsson den där om råd i livet.En mening va bla denna ungefär. Va rädd om dina nära, det är de som kommer vara din stöttpelare genom livet och man vet aldrig hur länge man har dem kvar.. Började gråta  diekt när jag hörde orden. Fick gå undan så ingen såg på jobbet att jag blev ledsen. Snacka om känslig. Får väl skylla på hormonerna. Men jag saknar ju den personen men ändå känns det som vi kommit så långt i från varandra nu att det är svårt att komma varandra nära i gen. Kommer det nånsin kunna bli som det va förr?

Har nu jobbat min sista förmiddasvecka. Ska jobba extra i morgon mellan 0700-13.30. Nästa v jobbar jag bara måndag-onsdag. Tagit semester på torsdagen för dagis stänger för planering. Sen är det midsommarafton =). Den ska vi fira hos Cissi, Per o Albin. Sandra, Ade, Thea o hanna kommer me. Ska bli kul. Ungarna har så kul tillsammans me.
Sen jobbar jag halva lördagen efter o hela söndagen. Sen är det klart. Jobbar inte mer på säkert 8 månarder.  Det blir ju lungt de 2 första månarderna sen kommer ju bebisen. Då börjar allvaret, men det är ju det jag länktar efter nu. Min lilla bebis i magen =). Man undarar så va det är. Va den kommer ha för personlighet, eller vems näsa den får el om det är en pojk el flicka. Kommer den vara lik Elin? Eller mig el Jonas? Hm det får vi ju se snart. Men den behöver växa till sig lite till innan den kommer ut. Men en sak är säker i alla fall, jag älskar den redan, har gjort det sen första dagen. Ju större magen blir ju mer känslor får jag. Tänk att man kan älska nån så mycke utan att träffat den. Bara sparkarna i magen gör mig så glad, då vet jag att den mår bra =).

Elin hon är så go. I förra v när hon va på dagis hade hon sagt till en dagisförken att hon måste ringa till mamma. Men varför då hade hon sagt då. Du måste ringa till mamma o säga att jag älskar henne. Och i går på dagis hade hon sagt till en annan dagisfröken att jag älskar min mamma sååå mycke. Visst är hon gullig? Man blir så glad när man hör sånt....Kanske tycker hon om mig lite i alla fall.. 

I kväll blir det väl att lägga sig i skaplig tid oxå så man orkar jobba i morgon me. Tessan jobbar ju me så då går det ju fort =).  Blir väl lite fredagsmys som vanligt här. Då känner man verkligen att det är helg när man har det. Och Elin blir såååå lycklig när hon får ha lite mys.


Födelsedagsbarnet o Elin.

Ser nästan ut som de är en familj, men det är Victor o Johanna som håller Elin  o Engla. Sött.
(Victor är nog hemskt nöjd =p)

Elin o Engla

Puss


Nu ska jag plocka ut min lilla tjej från duschen.

Ni får ha en mysig fredag.

Kramis

Gravid 29 veckor

Fostrets utveckling - gravid: 29 veckor

Nu är du 29 veckor gången. Vid det här laget har du kanske märkt att din bebis är mer aktiv när du badar eller duschar. Bebisen reagerar på ljus och ljud genom att röra sig inuti dig. Medan du slappnar av i det varma vattnet, kanske dina bröst börjar läcka lite - de producerar nämligen redan kolostrum, den extra näringsrika mjölk som du ger din bebis alldeles i början då du ammar. Alla kvinnors bröst läcker inte innan bebisen är född, så var inte orolig om du är en av dem - du slipper iallafall amningskupor tills vidare. Denna vecka är det dags att besöka din barnmorska om du är förstföderska.

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

fetal development at 28 weeksDen här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Underhudsfettet bildas och fingernaglarna växer.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Du kommer förmodligen att träffa din barnmorska oftare den sista tiden.


Så härligt

Oj känner att jag uppdaterar här lite sällan nu.  Men i alla fall. I onsdags förra v så åkte jag o Elin till Lekerydskiosken för att köpa glass. Mötte upp Susse där. Självklart ska hon komma när hon bor där i närheten =). Musigt som vanligt.
Sen åkte jag o Elin lite som spontant så där och hälsade på Jonas på sitt jobb. Han slutade nästan precis när vi kom. Så då tänkte vi att vi kunde åka o kolla på en ny vagn till bebisen. Vi hade i gentligen tänkt köpa vagn av Sandra o Ade. Men sen kände jag att jag ville ha en smidig vagn. Våra förra va sååååå tung o klumpig. Och sandra sa att den de hade va rätt klumpig me. Så vi tänkte att vi åker o kollar i alla fall. Dagens vagnar är ju rätt smidiga, det va ju annat för 3 år sen menar jag =p. Har hänt mycke inom vang industrin =D.
Först åkte vi till förstaklass men Nej det va inget vi fastnade för. Åkte i stället till Babyprofsen. Där är det sååååå stort. Elin blev helt salig. Det första hon ser är en stor Nalle Phu som hon genast springer o kramar o sen en jätte stor Tiger stod där me som hon kramade för fullt.  Sen gick hon där  o kollade o ville ha en massa som vanligt. Visste ni förresten att det finns rosa lego?? Det hade jag faktist aldrig sett innan. Självklart så skulle Elin få det =) Sen gick jag o kollade på vangar. De är så små o smidiga vissa. Fastade för en vagn. En Crescent m 300. Men kunde liksom inte kolla så där jättemycke när Elin va me. Hon är ju på så mycke som finns. Så vi åkte hem efter en stund. Men kunde inte släppa tanken på den där vagnen. Hm så när jag är på a6 med Tessan o Angelica på torsdagen så ringer Jonas till mig. Säger att han tycker jag ska åka o kolla på vagnen igen. Han hade inte heller kunnat sluta tänka på den =D. Skönt att det inte bara va jag. Men vi hade ju inte tid att åka o kolla på vagn. Vi hade ju fullt  upp att shoppa kläder på a6 =). Det va halva priset på hela butiken Bikbok butiken . Och jag som aldrig äns brukar gå in i den butiken. Riktigt snygga kläder faktist. Så det blev några toppar där i från. Sen köpte jag present till Filippa. Tänk om är 8 år redan lill stumpan. Blev en tuff lite längre tröja från H&M o ett par leggins till. Blev en mamma jeans tjol från Vero Moda me. Det första mamma plagget jag köper denna gradivitet o det är "bara" nästa 3 månader kvar. Snygg va den i alla fall. Kommer nog användas mycke (hoppas jag).
Vi åt självklart på Soya me,  hade vi bestämt innan. Kul att Tessan följde me oss denna gången. Hon tycker nog att det är lite tidigt på morgonen att åka till a6 annars. Lämnar ju Elin vid 9.00 sen brukar jag åka och hämta Angelica o sen åka in. Men Tessan va pigg o följde me,  Får vi göra om snart tycker jag.
Tessan föjde me o hämtade elin på dagis. Mötte på Fia där så vi blev stående o pratade där i säkert 45 min. Elin va "lite" otålig. Men hon sprang runt o lekte lite. Snäll som hon är. Sjöng lite fint för Tessan i baksätet me. Va nog uppskattat =).

Sen va det att åka hem en sväng. Pratade me Susse om den där vagnen. Hon kunde följa me o kolla på vangen. Så vi lämnade av Elin hos Farmor o farfar (lugnast så). Åkte o kollade, testade, frågde lite om vagen. Så vi köpte den =D. jag är jätteglad o nöjd. Verkar va en jättebra vagn.  Annat mot min klump som står på vinden. Ska sätta ut den på blocket. Har ett skötbord på vinden me som vi kan sälja. Jaja nog om det.

Åkte sen till mamma för Filippa skulle dit. Så hon fick sin present. Hon blev nöjd i alla fall (hoppas jag). Så Elin hon lekte lite.
När vi kom hem sen så kom Rickard E precis. Så han följde me in på lite kaffe.
Så denna torsdag blev en lååååång dag. Först va det lämna Elin på dagis, sen va det ju a6, sen åka hämta Elin, sen hem en sväng, sen åka i gen till Tenhult för att lämna av Elin, sen åka till stan igen för att köpa vangen, sen åka till mamma o sen åka hem. Hm mycke farande hit o dit.

Lördagen va vi ute i stort sett hela dagen Rensade alla land o fixade i trädgården. Skönt att ha det gjort. Hyrde me 2 filmer. Somnade självklart =/.

Söndagen va det utflykt på schemat. Skulle ut me båten. Kom iväg rätt sent. krånglade lite motorn till båten me. Lite halv nervöst när man va typ på andra sidan sjön o motorn la av stup i ett. Det skulle ju inte vara så där jättekul att behöva ro över hela sjön hem. Men vi klarade oss. Blev lite fika o mys. Elin åt kex hela tiden typ. Men hon satt stilla i alla fall.  Vet ni om att det är 20 kalorier i ett mariekex. De där torra smaklösa kexen.  Förra gången hade jag köpt me Bragokex o de va det nog 25-30 kalorier i 1 kex. Men de är ju goda i alla fall. Känns ju att de är smöriga mot mariekex. Jaja. Men vi va ute säket i 3-4 timmar o det är inte lätt för en 3 åring att sitta stilla i så lång tid kan jag meddela. Men det gick hur bra som helst. Men till slut somnade hon i Jonas knä på vägen hem i båten. Hon kom i säng sent så hon va rätt trött i dag på morgonen. Men hon hade så mycke att berätta för dagisfröken att ingen fick en syl i vädret när hon tjatade på om utflykten med båten. Så kul hade hon i alla fall =).

I dag jobbade jag förmidda. Min sista förmiddas vecka på väldigt länge. Kommer sakna jobbarkompisarna.

Nu står Elin i duschen, hon är trött. Ska fixa klart maten nu så vi kan äta o läsas lite godnatt saga sen lägga henne. Jonas jobbar över (som vanligt). Så han hinner nog inte träffa henne i dag.

Lite bilder från våra dagar:

Klicka för att se nästa bild
Detta är vår nya vang. Fast våran har en turkos rand i stället för röd. Fin va? Det är en combivagn så det går att ha till både ligg o sitt vagn.





  Rosa lego. Inte klokt av de hittar på för att vi ska handla.....

 äter glass i lekerydskiosken mys i båten

så fint va det

härligt

äter kex för fullt

Nu ska jag ta hand om min lilla tjej.

Ha en bra måndags kväll.

Kramis


Morsdag

Oj oj nu känns det som det va länge sen jag skrev. Har ju varit såååå fint väder att man inte suttit vid datorn.
Men i alla fall i lördags så jobbade jag min sista natt innan jag ska gå hem. Men va trött jag va. Har aldrig varit såååå trött när jag jobbat natt innan. Jag fick ställa kl o gå o lägga mig o sova flera gånger för att orka me natten.Kunde knappt hålla ögonen öppna. Men jag hade inte direkt förberett mig heller för att jobba natt. Hade varit uppe vid 9.00 på morgonen o varit upp o hela dagen utan att vila eller nått. Så jag får väl skylla mig själv lite. Men sen va det så fint vädet me så man hade liksom inte lust att gå o lägga sig o vila då. Men men nu behöver jag inte jobba natt på väldigt länge i alla fall =D.

På söndagen va det morsdag. Jonas o Elin va hos farmor o farfar medans jag sov. Skönt att vara ensam hemma när man sover. Jag skulle vara hos min mamma vid 14.00 tiden. Så jag gick väl upp lite efter 13.00. Fixade ordning mig i hettan. Av Jonas o Elin fick jag en jättefin blomma. En Orchidee (stava?). Den va vit o rosa. Har aldrig haft en sån blomma innan. Hoppas den kommer överleva här hos oss =).
Men i alla fall så åkte jag o Elin till mamma sen. Jonas ville stanna hemma (som vanligt) o fixa i trädgården o så. Vi va där nästan alla min syskon för att fira våran älskade mamma. Världens bästa mamma har vi =). Snällare o goare människa får man leta efter. Ställer alltid upp i alla lägen. 
Hon hade fixat taco, mmm jätte gott för jag hade typ inte ätit sen dagen innan på kvällen, så jag va lite sugen så där =).
Sen eftere maten satt vi ute alla i skuggan o njöt. Blev lite fika me. Sen så badade nästan alla i poolen. Till o me  jag. Det va såååå skönt att svalka av sig för det  va verkligen varmt i söndags. 
Vi åkte inte hem förrens vid halv 8 på kvällen. Men det är bara så skönt o avslappnat när man träffar familjen o bara umgås. Sitta o tjata o bara vara. Tack min underbara familj att ni finns =).

I går va det ju super fintväder me. Så jag o Elin fyllde upp hennes pool. Så den badade hon i nästan hela dagen. Madde o Enlga kom förbi o stannade några timmar me. Mysigt.
Sen på sena eftermiddan kom Lotta förbi me sin lilla söta Ebba. Hon badade lite hon me. Har inte träffat Lotta på säkert ett år. Så det va kul att prata lite.
Sen på kvällen grillade vi (ovanligt).  Men det va gott. Va ju verkligen grillväder. Jag gjorde egen potatissallad med färskpotatis o hunungsmelon. Sååå god blev den. 
Jag skulle ev egetligen följt me till min mormor för mamma skulle åka dit. Men det va så varmt så jag orkade inte följa me sen.

I dag blir det nog att vara ute o njuta av det fina vädret. Va man har hört så ska det ju komma in regn i dag. Så nu ska jag o lillan gå ut o hadet skönt.

Lite bilder från dagarna

     

    

   

  Lotta Ebba

Ha en härlig Tisdag

Kramis

RSS 2.0