I dag har jag blivit moster ♥

I dag har Madde o Per fått en liten Neo. Å va glad jag är för deras skull. Va kul att det blev en pojke, första i släkten :o). Allt hade gått bra och hon födde i säte igen. Mamma har gjort det 2 gånger, jag har gjort det 1 gång och Madde 2 gånger nu då. Hm undra varför det är så??
Ett stort GRATTIS till er. Filippa är säkert jättestolt nu. Elin blev jätteglad över detta. Så det va det första hon sa när vi kom till dagis. Och Madde har ju jobbar där så de tyckte det va jättekul. Jag länktar sååååå tills jag får träffa denna lilla söta Neo. Hoppas jag får komma nån dag nästa vecka. Då har de kanske hunnit komma in i det lite.

När jag lämnat Elin så åkte jag hem o fixade lite frukost till mig o Cissi. De kom efter 9 nån gång. Alltid lika trevligt :o)



Här ligger Emma o Oskar o leker lite, medans mammorna fikar o tjatar lite :o).

Å min lilla Emma har fått sin första tand nu. Min lilla skrutta börjar bli stor ju.
Har faktis inte märkt mycke av att hon fått den. Det brukar ju vara likte gnällit o sova lite dåligt. Men inte. Skönt.

Innan jag hämtade Elin på dagis va jag nere på jobbet med och hämta lite kläder. Vill tvätta upp dem innan helgens arbete. Känns lite fräschare(?) så. Så det va första gången på 7 månarder jag va där nere. Tänkte att det skulle gå snabbt att åka dit. Men träffade ju på massa folk som ville prata o titta på lilla Emma :o). Så det tog sin lilla stund ;o). Men jag vet själv hur man är när nån kommer ner med en bebis, man vill ju titta o fråga lite.....

Sen när jag hämtat Elin så ringde jag till Tina. Hörde i fall de ville gå ute en sväng med barnen för det va  ju UNDERBART väder. Nästan vårväder. Man bara fick sån energi igen känns det som. Solen sken o det droppade nästan från taken, fick lite vårkänslor.
Så vi gick ut o gå med barnen en sväng. De åkte pulka efter. Sen hittade vi en JÄTTESTOR snöhög som de åkte lite stjärlapp i. Man kommer inte fram med vagnarna till pulkabacken nu tyvärr,.
Träffade på några andra som fått tvillingar för några veckor sen. Och de har en pojk innan som heter Norl och är 5 år. Elin o han har lekt med varandra nån gång innan. Jonas o hans pappa Johan känner varandra sen tidigare och han har ju växt upp här ute precis som jag. Men han är rätt många år äldre än mig så jag känner inte honom sen tidigare, bara vetat vem han är.Elin o Noel började leka direkt när det sågs. Hoppade bland snöhögarna. De är ju inte små nu direkt heller. Så vi bestämde att vi skulle höras av, för både hon o Noel hade pratat om att de ville leka med varandra. Han är ju oxå hemma mycke nu när han fått syskon. Och de behöver ju verkligen leka av sig de dagarna de inte är på dagis.



Elin o Moa.


Söta Linn.

Sen va det in och fixa middag o sen fixa i ordning mig. För jag skulle på Me and i party i kväll hos Alexandra.
Det va 3 bebisar med i Emmas ålder. Men Emma fick stanna hemma i kväll faktist. Och det hade gått jättebra.
Inga SOS blinknngar från tv rummet denna gången då :O). För sist när jag va inne hos Alexandra så råkade jag kolla in till oss. Då ser jag Jonas med en ficklampa i fönstret o blinkar åt oss typ SOS blinkningar. Då va Emma ledsen. Jag kunde inte låta bli att skratta faktist. Så det va bara för mig att knalla in till mig igen o ta över...

Å va mycke fina kläder de hade. Men jag köpte faktist inget. För förra veckan fick jag hem det jag beställ från H&M. Och det va rätt mycke. Och sen nästa helg ska jag åka till ULLARED :o). Jättekul ska det bli. Jag ska åka med Vicktoria, Alexias mamma. Så jag tyckte det va onödigt att köpa massa kläder där då. Men visst det är allltid kul med lite anorlunda kläder. Men som sagt ullared nästa vecka.

Nehe nu ska jag gå och slappa lite i soffan. Har ju varit en fullspäckad dag mins sagt.

I morgon ska vi hem till mamma en sväng. Det va ett tag sen nu.

Ha en mysig kväll.

kramis


Jobba

I går va vi på öppnaförskolan. Elin tog sparkren o jag tog Emma i vagnen. å va skönt det va ute. Hade jag vetat det hade jag gått ut tidigare. Men som sagt der va ju 22 minus på natten å sen va det rätt kallt långt in på dagen. Men om man är rätt klädd så är det ju jätteskönt :o).
Men när vi skulle gå hem så yrde snön i luften. Vi va helt fulla av snö när vi kom hem.
Moa följde med hem en stund o lekte lite :o).

På kvällen ringde Madde o sa att de varit inne på förlossningen för hon hade fått lite värkar :o).
hon va öppen 2 cm. Å hoppas det kommer en liten bebis där snart då. Men pratade med henne innan i dag o det hade lungnat ner sig rätt bra :o(. Men snart sätter det nog i gång hoppas vi....

I dag har jag paratat med min chef. Så nu börjar allvaret i gen...På lördag kl 07.00 stämplar jag in igen, till kl 13.30. Lite lagom start tycker jag. Sen  jobbar jag halva söndagen med, 15.30 -22.00. Ska faktist bli lite skönt att jobba lite o träffa sina härliga jobbarkompisar igen :o). Men jag kommer sakna min små.
Ska även jobba helgen där på, natt. En hel natt, 13  timmar. Få se hur det går. Men det kommer säkert gå jättebra. Jobbar ju med Tessan :o). Jag börjar jobba lite helger för att dryga ut min föräldrarledighet. Vill ju vara hemma LÄNGE.
Men jag kommer inte jobba något under veckorna.

hm jag väntar på att min lilla skrutta ska vakna. Hon har nu sovit i över 2 timmar. Måste hinna få i henne lite mat oxå innan vi åker o hämtar storasyster på dagis.
undra vilka smittor hon drar hem med denna v :o(. Nej det får vi inte hoppas hon gör.

Nu ska jag nog väcka henne.

Imorgon kommer Cissi o Oskar hit en sväng på frukost.

Ha en bra tisdag.

Kramis





Jag o Emma i kväll. Elin vägrade att vara med på bild.

Ville bara önska er en mysig lördags kväll.

Hoppas ni inte behöver ut på vägarna i kväll och, om ni behöver göra det. Kör FÖRSIKTIGT.

kramisar från oss

Gillestuga

Nu har vi ÄNTLIGEN börjat måla våran gillestuga. Den va i ful furu innan. Jag HATAR furu. Nu ska den bli vit o fin :o).



kolla va ful den är...



Här målas det för fullt. Elin hjälper självklart till :o).Hon har inga kläder på sig som vanligt :op.
Golvet ska bytas, tegelväggen ska oxå målas vit. Kommer bli sååååå FINT. Jag lovar att lägga ut bilder när det är klart. Har ju inte lagt ut bilder på vårt sovrum o hall än. Sorry har bara inte blivit av. Men jag ska göra det nån dag :o).

I går va vi bara hemma o bara va. Jag låg mest o läste en bok. Elin sprang runt o busade, kollade lite på tv. Emma låg o lekte i sitt gym o sov en del. Skönt att ha såna dagar oxå.
Åkte o handlade lite in för helgen. Skulle ju bli snökaos så vi handlade på oss lite så vi inte behövde lämna hemmet typ :o)
På kvällen kollade jag lite på lets dance. Men sen gick det en bra film på 5 an som vi tittade på i stället.

I dag städar jag lite o fixar (som vanligt känns det som). Jonas är ute med Elin nu. Han skottar snö för fullt, med en snöslunga.

Hm jag tror nog Elin länktar efter sommar.



Hon har simmkuddar, baddräkt o mössa, knäppfia.
Hon byter nog kläder ca 10 gånger om dagen. Bara river ut alla kläder ur gadroben. Jag blir GALEN på henne.
Lägger man in kläderna fin när de är nytvättade. Sen bara river hon ut dem på golvet, grrrrr. Sen bara knölar hon in dem igen (om hon äns gör det). När ska detta gå över tro?? Har pratat med mina kompisar som oxå har flickor. De är precis lika dana. Dessa ungar :o(. (nej det hjälper inte att säga till henne, tro mig, jag tjatar varje dag).

min going, sitter o myser i soffan.

Vid frukosten i dag. Glad som vanligt :o)

Nehe nu får jag väl ta tag i min städning här igen. Väntar på att Emma ska vakna så jag kan bädda o fixa där inne me.

Hoppas ni får en mysig lördag.

Kramis





Min roliga Elin :o)

Måste bara berätta detta. kan inte låta bli att skatta åt det. Kanske inte roligt igentligen men jag kunde inte låta bli att skratta i alla fall...

I går satt vi o kollade i reklamen, då va det en bild på en mörkhyad man. Då pekade Elin på bilden och satt det va ett monster...Nej sa jag o försökte bara förklara lite lätt hur det låg till. Sen bläddrade vi vidare. Inget man tänket på så mycke då...Hm i dag när vi skulle hämta pizza i stan så framför oss så står det märkligt nog en mörkhydad man.
Jag ser hur Elin börjar stirra på honom. Jag belv livrädd att hon skulle säga något. Men hon fortsatte bara att stirra. Jag stod nästan o små skrattade för mig själv. Hm i de här lägen märks det rätt tydligt att man kommer från landet eller ? Aldrig sett en mörkhyad människa innan liksom.
Men som tur va som hon faktist inget, phu jag bara pustade ut när han gått sen...Min lilla tjej. måste nog lära henne lite om människans kultur kanske :o)..

Hoppas ni haft en bra dag.

god natt













Onsdag?

Vet knapp va det är för dagar nu när man bara är hemma o är sjuka.
Men idag kände jag mig mycke bättre. Emma är oxå  bätte, tack o lov. Men nu är hon dålig i magen, men det är ju mycke bättre än att spy i alla fall.

I dag tog jag med mig Elin ut för att gå till cafet,det är ca 700-800m dit kan jag tänka mig. Vi skulle köpa semlor. det va ju semeldagen i går. Men vi va ju inte så där jätte sugna på det direkt. Så vi fick ta det i dag i stället.
Det tog ca 1 1/2 timme att gå fram o tillbaka. Man får ju inte ha bråttom direkt :op. Men det va sååååå skönt att komma ut lite o röra på sig och få frisk luft. Emma va hemma med pappa. Han är inte helt pigg än. Inte jag heller men det känns i allfall mycke bättre nu  än för nån dag sen.
Elin nog nog inte helt ok än heller verkar det som. Hon somnade innan Emma i dag och har inte ätit direkt mycke mat :o/. Så vid halv 8 i kväll sov både Elin o Emma.
Så nu tänkte jag passa på att läsa en bok o bara ta det lugnt :o).

jo innan i kväll skulle jag göra fläskpannkaka. Då upptäckte jag att jag inte hade tillräckligt med ägg hemma. Så jag tänkte jag kan ju kanske låna av Alexandra. Så jag skickade över Elin till dem. De bor i huset brevid. Stod o kollade på henne i fönstret hela tiden när hon gick. Och hon va snabb tillbaka med äggen. å va stolt hon va sen. Hon undrade i fall hon skulle gå över me burken igen. Min duktiga tjej kan oxå hjälpa till.
Så nu kommer hon nog vilja gå över dit ofta o hämta saker o lämna kan jag tänka mig :o)....

Har tyvärr inte kunnat åka o hälsa på min kära mormor heller nu när vi varit sjuka. Hon har nu opereats för hjärinfarkten. Sprängt i kärlen. Kommer inte i håg va det heter nu..
Men operationen gick bra i alla fall. Hon är trött, men mår rätt bra. Hoppas jag kan hälsa på henne snart, vill verligen det.

God natt o sov gott.


En härlig sommarbild på Elin. Å va jag länktar till sommaren. Men i dag måste jag säga att det va jätteskönt ute. Men först vill vi ju ha den där härliga våren, eller hur?
Men det lär nog ta ett tag till verkar det som.


Ha en mysig kväll



Det är synd om oss :o(

I lördags kväll så blev Elin sjuk i magifluensa. Så det va bara att torka spyor o ta hand om henne så mycke det gick. Hon sov brevid mig hela natten, o jag fick vara beredd med hinken. Gick faktist rätt bra. men jag va nästan vaken med henne hela natten för hon spydde OFTA. Och sen blev hon ju ledsen me.
På söndagen va hon rätt hängig, lite feber o så där.
Men i går så va hon pigg igen men åt nästan inget, bara drack massa sockerdricka :o), det va ju gott tyckte hon.

Men i går kväll kände jag att det va nått på G. Jag va inte alls pigg, frös o mådde illa :o(.
Så i går kväll började jag spy för fullt. Jag HATAR verkligen att göra det. Man tycker så synd om sig själv just då :op. Men sen på natten började Emma oxå spy. Stackas lilla tjejen. Spydde ner hela sängen o sig själv. Sen fick hon ligga hos mig resten av natten så man hade koll på henne när hon behövde spy. Så jag sprang o spydde o sen tog hand om emma med. Inte mycke sovande denna natten direkt :o/. I dag är Jonas hemma oxå för att "hjälpa" till lite. Pallar inte att ta hand om en sjuk bebis o vara sjuk själv och ta hand om Elin oxå.
Men en viss person (nämner inga namn) tyckte jag kunde ta hand om Emma själv så Jonas kunde gå ut o leka med Elin. Snällt va? Jag har itne sovit på hela natten o mår piss. Sen tyckte den personen att han kunde måla lite när han ändå va hemma. Hallå han är väl hemma för att hjälpa till med barnen o hjälpa mig lite när jag är sjuk....jaja men det är ju olika hur man ser det...
man blir så ledsen när nån säger så, särsklit när man mår så dåligt.

Det är inte lätt att veta hur manska göra när en 5 månardes bebis har spysjuka, Men jag har matat med rätt söt saft för att hon behöver kalorierna. Tyckte hon va jättegott för hon har aldrig ätit söta saker innan. Nu har hon fått i sig lite gröt o gett henne lite ersättning på sked. Det märks att hon är hungrig, men hon måste ju ta det lugnt med mat för att inte spy igen...

Nu ska jag vila lite, Emma sover nu.

Hoppas ni får en bra dag...

Tack Madde för att du finns för mig, kändes så skönt i går att vi pratade lite.....Lycka till idag, det går säkert jättebra :o). Länktar efter din bebis nu ju..

Utkast: Feb. 15, 2010




Jag har fått en utmaning utav min lillasyster och av Johanna. Det va ett tag sen nu men jag får väl ta tag i det nu då.

Jag har fått i uppdrag att komma på 7 "spännande" fakta om mig själv.

1. Jag älskar att laga mat. Särskillt nya maträtter.
2. Jag hatar att tvätta.
3. Favoritgodiset är choklad.
4. Är en natt uggla.
5. Dom absolut snyggaste solglasögonen jag vet är pilotbrillor.
6. Mjölkdrinkar är det äckligaste jag vet.
7. Den vän jag känt längst i mitt liv är Annika, vi lärde känna varandra när vi var 2år.

Om du får denna awarden ska du :

- kopiera awarden på din blogg!
- länka till personen som gett dig awarden!
- berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
- välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
- länka till deras bloggar!
- lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!

Jag skickar vidare denna utmärkelse till ; Lillan , Cissi , Tommy, Angelica, Frida.
Det är dom bloggarna jag följer (Även Charlottes men jag kan inte länka henne)


Mitt lilla matvrak :o)

Nu har vi verkligen kommit in att Emma äter mat. Så första målet på dagen som är runt 6 på morgonen blir det ersättning. Sen vid 9.00 tiden blir det gröt. Hon bara sitter o öppnar munnen så fort jag sätter mig med gröten vid bordet, hon älskar verkligen gröt. Och hon äter ca 1 1/2 portion. Sen vid 12.30 så blir det en hel stor burk mat. Jag har inte börjat laga egen mat till henne än, får väl vara duktig o göra det sen..Går jättebra med maten oxå. Äter för fullt, sen på eftermiddan vid ca 16.30 äter hon gröt igen. Men sista målet blir ersättning vid ca 19.30. Sen sover hon hela natten :o)
Så det är skönt att man kommit in i lite sånt nu. Min lilla matvrak....

Denna veckan har varit rätt lugn faktist

i måndags va vi på öppnaförskolan. Lek för hela slanten, sen följde Elin med Moa hem o lekte lite. Då fick jag lite lugnt hemma, för Emma sov nästan hela tiden.
På tisdagen lämnade jag Elin vid halv 9 på dagis. sen åkte jag o Emma till BVC. Vägde o mätte henne. Hon väger nu 7100 o är 65 lång. Å va stor hon börjar bli min lilla skrutta. Sen va det spruta oxå :o(. Hon skrek jättemycke, stackas liten tjej. På kvällen va hon rätt gnällig med men hon hade ingen feber i alla fall.
Sen åker jag hem. Precis när jag kommer hem får jag ett sms av Vicke. Skulle inte du komma till mig i dag?
Jag trodde ju de va på onsdagen vi skulle ses :o(. Det är alltid så mycke så jag tog fel på dag. Men jag åkte lite tidigare till Tenhult så jag hann träffa henne innan jag hämtade Elin :o). Söt hon va lilla Joline. Men vilken stor skillnad där är på en 3 månardes bebeis och en 5 månardes bebis. Emma verkade så stor mot henne och mer med. Men det är så mysigt när de är så där små tycker jag.
Efter det åkte vi till Susse o Tias för att fira Susses 21 års dag...Grattis.

Onsdagen va vi bara hemma o slöade, skönt. Man behöver såna dagar i bland me.

På torsdagen åkte jag o Emma till Ikea o fyndade lite. Denna gången blev dock inte bara massa ljus o servetter.
Jag ville våra upp mitt hem lite nu när det snart är vår (hoppas på att det blir det snart i alla fall ).
Jag älskar grönt på våren o sommaren i hem inredning. Så jag köpte en grön matta till tvrummet o lite gröna ljus. Blev kanon fint tycker jag i alla fall.



kuddarna hade jag sen innan. Tycker det blev jättefint o vårit :o). Sen köpte jag gröna runda mattor till hallen med. Hade lila där innan. Satte upp mina gröna pinnar i en vas oxå. Blev oxå härligt vårit där :o).
När jag va där på ikea så ser jag att de tar foto på barn där. Så jag åker till Tenhult, hämtar hem Elin. Åker hem och ger Emma mat och fixar till barnen lite. Åker till ikea igen för att ta kort på dem.
Det gick jättebra :o). Men sen när vi  ska gå så vill Elin leka lite där på ett ställe för barn. Hon säger att jag kan gå o titta lite så står hon kvar där. Hon LOVAR (? svava) att göra det.( hur kan jag vara så dum att lita på en 4 åring??) Jag är inte långt borta från henne.
Men efter ca 3-4 min så hör jag i högtalaren. Cecilia till Entren, Elin väntar på dig...Så typiskt henne. Så det va bara att gå och hämta henne. Jag kan säga att jag va rätt svettig sen efter släpat 2 vagnar genom hela ikea (för hon måste ju ha en liten egen  ) o hämta henne, sen gå tillbaka igenom hela igen..jaja jag förstår att det finns lekplats till dem så man kan läma av dem där, för Ikea är inget kul för barn.....

Fredagen vaknar Emma vid 7 som vanligt. Så vi går upp då i stället för att ligga kvar o dra. Så jag ger henne lite mat sen börjar jag baka för fullt. 2 olika sortes muffins, blåbär o choklad muffins. Sen va det bara någon vanlij pinnne av nått slag. Dagen innan bakade vi morotskaka. Tina, Moa, Linn, Susse o Engla skulle komma på dagen. Susse skulle vara barnvakt åt Engla. Men Madde lämnade henne lite innan här så jag hade henne själv en stund, men det gick jättebra. Hon är ju som sagt hur snäll o lugn som helst :o).
Sen va det fullt ös här hela dagen. Men det är bara kul.
Men i går kväll va Emma så trött, hon hade inte fått sova ordentligt på dagen för att det va lite stimmigt här om man säger så :o). Vi försökte med att för att hålla henne vaken till efter 7. Vi badade henne länge, försökte leka o busa men det gick bara inte. Så hon somnade innan 7 i går kväll. Vaknade vid 3 o va hungrig. Elin o Jonas vaknade till oxå då. Så hela familjen va vaken här vid 3 på natten, härliget :o). Men hon somnade igen till 7 i dag. Rätt bra tycker jag ändå :o).


här ligger Emma o leker på golvet vid halv 8 på morgonen medans jag bakar.






busiga Linn har vi stängt in i köket med en stol så att mamma ska få lite lungt. Slippa springa efter hela tiden.


Söta Moa. Elin o Moa fick för sig att de skulle ha fredags mys, så de fick lite popcorn.


Engla hos faster Susse :o)

Vi fick tråkiga besked här i går kväll. Min mormor fick en hjärtinfakt i går :o( Så hon fick åka ambulans in. Hon ligger innen nu. Men det verkar som att hon mår rätt bra ändå. Så i dag följer jag nog med mamma in o hälsar på henne. Emma får följa med oxå. Å min älskade mormor hoppas verkligen inget händer med henne nu......

mormor o Emma annandagen

Nu måste jag fixa frukost här så vi kommer i väg.

Hoppas ni får en skön lördag.

mormor <3

Söndag

I torsdags åkte jag till Huskvarna en sväng för att kolla om jag hittade en ny overall (stava?). För Elins gick sönder förra v :o(. Mitt i vintern, så tråkigt att behöva köpa ny nu. Men jag har termobyxor o jacka till henne som tur är. Rosen har ju bara typ 2 affärer så man kan väl inte vänta sig för mycke. Så jag hittade givetvis ingen. Men jag fick ju se rosen i alla fall, det är ju inte varje dag man är där inne direkt. Men där va det sig likt :op. Får se i fall jag hinner åka in nån dag i v till a6 och hitta nån ny i stället.

Sen hämtade jag Elin på dagis. Sen bar det väg hem till Alexia. Olle o hans mamma o lillebror Arvid va oxå me. Mycke trevligt måste jag säga. Hur goa tjejer som helst. Våra stora barn lekte för fullt.
Vi åt lite korv med bröd o fikade lite. Våra bebisar låg mest på golvet o lekte. Hoppas att de blir kompisar sen när de blir större, som sina stora syskon :o).

Anna o Arvid

Vicktoria o Antonia

Olle, Alexia och Elin

Fredag åkte jag, Susse, Emma o Elin o hämtade Filippa i skolan. Sen åkte vi till Macdonals. Blev lite glass efter me :o). Sen åkte vi hem till oss. Tjejerna fick leka lite. Vid 18.00 körde jag ut dem till mamma. För båda skulle sova där. Elin va såååå GLAD för detta.. Det är så roligt att se att hon blir så glad för en sån sak. Att sova borta hos mormor är ju hur roligt som helst, särskillt när stora kusinen är med.
Så jag passade på att hyra 2 tjej filmer till fredags kvällen.

Filippa o Elin på macdonalds

myser lite

Passade oxå på att bada Emma när det va lungt hemma. Hon bara ÄLSKAR att bada.

jag och Emma myste lite oxå innan hon skulle sova :o)

Lite morgon mys i sängen hos mamma. Sååå mysigt så.

På lördagen va vi bjudna på barnkalas hos Engla som fylde 1 år i veckan. Blev inte så mycke kort tagna tyvärr. Men det blev ett på Engla i alla fall.

Sötnosen.

Jag kan i fatta att hon redan är 1 år. Tiden har gått så fort. Tycker inte det va längesen Mattias ringde o sa att de fått en flicka...

Det va 8 barn o deras föräldrar. Vissa hade både mamma o pappa med så vi va en hel del. Kul.

På kvällen gjorde vi planka. Elin säger att det är hennes nya favvo mat :o)



Barnen somnade tidigt. Så vi kollade lite på film. Men jag somnade som vanligt i soffan :o(. Men man går ju alltid upp tidigt´, vardagar som helger. Får ju aldrig sovmorgon direkt. Emma brukar vakna runt halv 8- 8.00 varje dag. Men tisdag- torsdag går vi ju upp vid 7 varje dag. Så vi är uppe tidigt nästan gämt. Så på kvällarna är man rätt slut faktist.

I dag vid 12 tog jag Elin och Emma på oss för att gå ut och åka pulka, Oj oj va snö det ligger i backen och till backen. Jag kom knappt fram med vagnen.  Men envis som jag är tog mig minsann fram :o).

Emma nerbäddad i vagnen.

Elin o jag i backen (hm ingen bra bild direkt)
Fick ta med mobilen.

Det är riktigt kul att åka pulka. Man är helt slut efter några timmar i backen. Sen gick vi hem o fixade lite mat. Sen skulle vi åka till Tenhult på Funky kidz.  Å Elin har längtat så till det. Hon tycker det är så kul, särskilt för Alexia går me :o).
Medans Elin o Alexia dansar så sitter jag o Vicktoria (Alexias mamma) o tjatar :o).

I morgon blir det öppna förskolan här ute. På tisdag ska Emma vaccinera sig :o(. Hoppas det går bra.
Blir bara att vi åker hem sen efter det. Vet inte hur hon mår efter det.

På onsdag ska jag o Emma hem till Vickie. Hon har oxå fått en bebis. Tror att hon är 2 månarder. Det va att tag sen vi sågs nu. Blir kul :o)

Torsdag ska jag nog träffa Anglica och Fia.

Nej nu måste jag göra lite nytta, typ plocka ur diskmaskinen och ta hand om mina små.

Hoppas ni får en mysig kväll.

Kramis

Hos doktorn med Emma

 I går efter dagis så åkte vi o handlade lite till kvällen. Tänkte göra lite mys av vår 9 års dag. Elin ville så gärna vara med o hjälpa till oxå. Så hon fick vara med o välja vad vi skulle ha på tårtan. (tårtan gjorde jag för Elin tycker det är så kul). Så hon valde att det skulle vara mandrainer, neverstopp på. Och köpte en burk jordgubbskullor som jag strödde över. Blev jättefin :o)



  stolta Elin

Gjorde även en förrätt med räker o grejer. Givetvis glömde jag att köpa räker så jag va tvungen att åka tillbaka till Tenhult o handla i gen :o/. Sen gjode vi lite biffar med tomatkross o grädde med potatis till. Jätttegott är det. Emma satt i babysittern medans jag o Elin fixade i köket. och lika lycklig va hon för det :o)



Men när jag skulle byta blöja på Emma så kom det blod i bajset :o/. Inte jättemycke men lite. Ringde till BVC men där va det stängt. Ringde till barnakuten men där va det fullt upp att göra så de svarade inte....Man fick ringa 112 i fall det va akut. Men sen bajsade hon i gen o då va det rätt mycke blod. Å va rädd jag blev. Inget svar nånstans. Man vill ju ändå prata med nån som kan lite, men icke. Satt i telefonkö i flera timmar i går utan att komma fram :o(. Man blir ju så orolig o rädd oxå så får man ingen hjälp....
Men sen kom jag på att min kompis Rickards sambo jobbar på barnakuten. Så jag ringde dem, men hon jobbade till 10 så hon skulle ringa till mig när hon kom hem.
Men jag o Jonas gick in på datorn o googlade detta. Å där stod det att det kunde blivit nån spricka el nått så då blev man rätt lugn igen (tack för det finns internet).
Hm blev inte så där lyckad 9 års firande :o/. Vi va ju nästan på väg att åka in till akuten utan att pratat med dem. Men va ska man göra då om man blir rädd o orolig och inte får tag på nån???

Jonas kom i alla fall hem med en bukett fina blommor :o). Jag hade ju fixat lite mys i stället :oD. Så vi åt vår förrät, men kunde inte njuta direkt när jag inte visste hur Emma mådde. Maten va god, men Elin tyckte nog tårtan va godast :o)

Sen ringade Benita, Rickard sambo. Hon visste inte riktigt men tyckte vi skulle ringa BVC i morgon.

I dag ringer det kl 8.00 här. Elin va hemma från dagis i dag pga snö ovädret. Då ringer det från BVC o säger att tiden på BVC är inställd i dag. Hm vilken tid?? Hade totalt glömt bort att vi skulle dit i dag. Men det va ju bra att de ringde för jag skulle ju ändå ringa dem. Hon tyckte jag skulle ringa Huskvarna barnavårdcetral. Så det gjorde jag. Fick tid hos en läkare kl 14.00 :oD. Lättrnad att de vill titta på henne i alla fall. Snälla Susse kom hem till mig efter jobbet o följde med. Hm det va ju rätt mycke snö ute om man säger så. Men de hann precis skotta lite innan vi åkte i väg. Skönt.

Men som det stod på nätet så va det 2 sprickor i rumpan på henne. Å vilken lättnad. Inget farligt allså :o).
Så om det fortsätter så ska jag ge lite lactolos el va det heter för att hjälpa till med magen lite.

Sen åkte vi till Maxi för jag skulle köpa hårfärg för jag är numera typ orange i håret (inte snyggt alls). Så jag har haft mössa på mig hela dagen i dag. Läkaren tyckte nog att jag va lite konstig som inte tog av mig mössan , haha.
Sen tyckte han att Emma hade en rolig frisyr i dag, jag bara skrattade o sa det har hon gämt, håret står rätt upp på henne. Så sött så :o).
Så i kväll blir det att färga håret...
Sen åkte vi till Macdonalds. Åt lite mat o glass. Emma fick smaka jätte lite glass, å va gott hon tyckte det va. Hon bara gapade o tog min hand o ville bara ha mer o mer. Har aldrig sett henne göra så innan. Så gulligt va det. Hon gör ju inte så direkt när hon får mat el gröt....

I dag har Tenhults rör varit här me. Har ju typ bara väntat på dem i ett halv år el nått. Kommer typ när vintern snart är slut (hoppas vi på i alla fall).
Så morgon kommer de nog att vara här hela dagen.....

Efter dagis i morgon blir det hem till Alexia, Antonia o Vicktoria. Hoppas de andra kommer me. De blev ju oxå insnöade i dag..

Vill bara säga att Emma är bara sååååå GO nu. Hon bara skrattar o ler hela tiden. Hon bara älskar Elin. Så fort Elin kommer så bara skrattar hon. Tänk när hon börjar krypa då får nog inte Elin vara i fred så mycket :o). Klart hon skrattar o ler åt mig oxå men det är nått specielt med Elin. Men hon älskar ju att se andra barn oxå. Men jag vill nästan att tiden ska stå stilla lite nu för hon växer så fort. Jag vill att hon ska vara bebis LÄNGE. Jag älskar små bebisar :o). Så mysiga o goa när de är så där hjälplösa :op. Elin är självklart oxå världens goaste unge. Börjar faktist lugna ner sig lite nu. Många tycker nog att hon är rätt jobbig för hon är så aktiv. Jobbigt att både se o höra sånt :o(. Min fina tjej. Hon fyller ju 4 år snart, inte klokt av tiden går fort.

Sötis

glader som vanligt :o)

Nu ska jag gå o färga håret :o).

I dag fyller Engla 1 år, Grattis grattis :o)

Pratade me stora syster Madde i förrgår, hennes bebis ligger me rumpan ner, hm hoppas den vänder sig snart.
Men det vet man ju aldrig när den är släkt med oss :op.
På fredag ska jag, Susse, Elin o Emma hämta upp Filippa efter skolan. Äta lite på macdonalds (igen). Sen får kusinerna leka lite. Filippa ska sova hos mormor sen.
Kan ju säga att Elin ser i fram i mot detta...(hon vill oxå sova hos mormor men denna gången gick det inte tyvärr)

Ha en mysig kväll.


Tack snälla goa Susse för att du följde med i dag.
Tack snälla mamma för att du ställde upp igår kväll (fast det inte behövdes sen).
Älskar er så mycke <3

Friska igen :o)

Äntligen är Emma frisk igen. Så nu sover hon hela nätterna igen. Sååååååååå skönt :o).

I lördags va jag o Susse på stan o a6. Å va skönt det va att komma hemifrån. har inte varit hemmifrån själv detta året tror jag. Men det kändes konstig me att inte ha me Emma för hon är ju alltid med mig. Men det gick bra. Fyndade lite kläder :oD. Kul.

I söndags va vi på Englas 1 års kalas o Mattias 30 års kalas. Glömde självklart kameran :o(. Så inga bilder där i från tyvärr.
Sen på eftermiddan va Elin anmäld på dans på Bega i Tenhult. Men va glad hon blev hennes bästis från dagis va där. Alexia. De hade så kul så. vi hade glömt säga det till varandra jag o hennes mamma. vi ses ju varje dag när vi lämnar o hämtar våra döttrar.
Så i morgon el på torsdag efter dagis ska vi träffas så de får leka lite till , tror att olles mamma Anna oxå ska vara med. Hon har oxå en bebis. Så det är vi som är föräldrar lediga som ska ses:o), kul. De är hur goa som helst. Kul att lära känna lite nytt folk.
Sen efter dansen så va en kompis till Jonas, Andreas Fransson där med sin dotter Moa som är lika gamal som Elin. Vi gick på samma föräldragrupp då. Så han frågade i fall vi ville följa med hem på kaffe. Så vi va där en stund o fikade o tjatade lite. elin o Moa lekte för fullt. De ska oxå få en bebis i sommar.

I går va vi på öppnaförskolan är ute. vi va 6 mammor me barn där. Rekord tror jag :o). Elin följde med Moa hem o lekte lite till sen.

Lite bilder från våra dagar :o).

 

Emma med potaismjöl på sina kopper

Elin skär fruktsallad :o)



Emma är lika glad för det, fast att hon har vattenkopper :o)

 Mina fina tjejer

Emma ligger nerbäddad med feber ;o(

going

äter lite gröt.

Nehe nu får jag göra oss i ordning. Alexandra ska åka med oss till Tenhult när jag hämtar Elin.

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis

I dag har jag o Jonas varit tillsammans i 9 år, fatta det i 9 år det är ju hur länge som helst ju :o)


RSS 2.0