:oD

I dag har jag varit hos doktorn då. Kl 08.20, tidigt för oss. Men vi hann precis i tid. Fast inte äns Elin hann äta nått innan. Men besöket tog bara typ 2 min . Och allt va bara bra :oD. såå skönt. Slipper jag tänka på det mer.....
Efter läkarbesöket så gick vi till caftet på sjukhuset och åt frukost. Hm ingen billig frukost här inte, 97 kr och barnen åt inget äns :o/.. Såå typiskt dem. Jag köpte ju varsin jos till dem och den drack de ju upp. Det va det ända.

Sen åkte vi till Eko hallen. Köpte lite påskpynt. Ja jag vet att jag är lite sen med det, men nu har vi pyntat här lite i alla fall. Och Elin fick ju vara med och bestämma. Så det blev vitt och rosa i riset i år. Så fint så :o).



Nehe nu ska vi ut och njuta av det härliga vädret.

Ha en härlig dag....

Ett årsen.

Nu är det ett årsen vi fick åka amulans in med Emma. När hon satte i halsen :o(. Kommer aldrig glömma den dagen. Det är i bland det hemskaste jag varit med om :o/. Men sen va det oxå jobbbigt när Elin svalde kronan. Fast ändå inte. Hon hade ju ändå inte problem att andas. Men ändå fick de gå igenom samma saker på sjukhuset. Och Elin va ju så pass stor att hon tyckte allt va hemst, stackan. Det har gjort henne sjukhus och doktorsrädd tyvärr.. Är så lycklig o tacksam att allt gick bra med lilla Emma den dagen. Och självklart för Elin oxå. Man tänker i bland, tänk om pengen lagts sig som ett lock i halsen och vi inte märkt något. För vi hade haft kompisar hemma så vi höll på att plocka in. Och hon låg och kollade på tv när det hände. Hon kom ju själv och fågade i fall det va farligt att svälja pengar :o/. Man får inte gå och tänka på sånt. Men jag tror nästan vi hade änglavakt båda gångerna....

Å vilka härliga dagar vi har haft här nu. Och vi har passa på att vara ute hela dagarna. Helt underbart. Vi har oxå varit i lekparken som vanligt då. Känns så bra att vi har en sån fin lekpark här ute. I bland är vi där 2 gånger om dagen. Vi bor ju bara ca 150 m där ifrån så det är ju nära och bra.
Och i måndags va vi där med Madde med familj. Vi hade med oss lite fika oxå :o).


Man bara njuter nu..

Får väl passa på att njuta nu, är bara 4,5 månard kvar tills jag börjar jobba igen :o/. Men vi har ju den härligaste tiden framför oss nu. Men nån gång måste man ju börja jobba igen. Jag har ju ändå varit hemma länge. 2 år. Sååå skönt har det varit, men va tiden gått fort :o/. Kan inte fatta att Emma snart är 2år. Det va ju inte längesen hon va nyfödd ju ;o). Men hon är bara för go. Hon pratar för fullt. Hon förstår allt man säger till henne och lyssnar faktist på vad man säger till henne. Knappt hennes storasyster gör det som är 5 år ;o).
När det är något hon vill så tar hon min hand och ska visa mig. Söt hon va på Elins dansuppvinsning som va i söndags. Då va hon så trött. Då tog hon min hand och sa hem. Vill du åka hem sa jag då. Ja sa hon och drog i väg med mig. Men det kunde vi ju inte. Hon tyckte väl det va sådär kul.
Men de va sååå duktiga. Har inte laddat ner de bilderna än. Får göra det nån dag så jag kan lägga ut nån bild.
Emma hon bara älskar Elin. Hon går här hemma och ropar Elinnnn, Elinnn i fall hon vill att hon ska leka med henne. Och Elin tar hand om sin lillasyster så bra. Hon hjälper henne med saker hon inte fixar själv. Och om Elin typ ska hämta en glass, tar hon alltid en till Emma oxå. Om vi är i affären och ska köpa nått godis el så. Så tar hon alltid till Emma oxå. Hon är så omtänksamm min Elin. Min stora tjej med många funderingar och frågor om livet. I bland vet man inte riktigt va man ska svara på alla hennes frågor...


Här degar de för fullt.

I morogn ska jag till doktorn igen. Lite nervöst är det faktist. Men jag hoppas på att det blir posetiva svar i alla fall. Har ju med båda barnen så jag har väl inte tid att vara nervös där heller för den delen ;o).

I går va vi hos Susse och hälsade på en sväng. Va såå längesen vi va där. Å va söt hennes mage är :o). Jag rensade min garderob lite i går. Så jag tog med lite kläder som jag hade när jag va gravid. Jag köpte typ inga mammakläder. Utan köpte bara en storlek större och sen är det ju ett sånt bra mode nu. Så man kan ju bara ha ett par leggins och en tunika el längre tröja bara. Perfekt :o).

I dag ska jag i väg och handla inför påsken. Vi ska ha lite kompisar här på kvällen. Blir nog en tur ner till påskelden med kan jag tänka mig.

Hoppas ni får bra dag.....

Hurtig vecka :o)

Ja förra veckan blev det många promenarder. Vill ju få så mycke steg som möjligt varje dag. I snitt ligger jag på omkring 16000 steg per dag. Men i fredags när jag jobbade natt så kom jag upp i 22580 steg :oD. Bra bra.
Och Angelica va så snäll att hon kom ner med fika på kvällen. Tack snälla för att du kom och höll mig sällskap en stund på en fredagskväll.

I torsdags va jag och Emma och hälsade på min goa jobbarkompis Malin. Hade aldrig varit hemma hos henne så vi tyckte det va dags. Angelica skulle igentligen  oxå följt med, men hennes dotter Hanna va sjuk :o(.
Men i alla fall så bor hon i hus i Norrhammar. Såååå FINT hade hon hemma. Och hon hade bakat så mycke gott. Hon hade bakat frallor, bullar o morotskaka :o). Jättgott va allt. Emma mumsade på för fullt :o). Så man va ju inte direkt hungring när man åkte där i från.
Men vi va i alla fall duktiga och gick i över 1 timme sen. Hon är ju oxå i med i tappa som jag. Jag tycker det är jättekul att ha koll på hur mycke man rör på sig varje dag. Och jag har verkligen börjat röra på mig mer och går till och med omvägar för att få fler steg :o). Jag kom upp i 90511 steg från tisdag-söndag. Rätt bra tycker jag allt :o). 65 km är det...

I söndags va det dags för Elins kalas för sina förskolekompisar. Vi gjorde det lite smidigt. Vi kokade korv och tog med alla 7 barnen bort till lekparken och va där hela kalaset. Och det va verkligen kanon. Vädret va hur underbart som helst. Och barnen va jätteduktiga. Lyssnade och bråkade inget :o). Vicktoria Alexias mamma stannade kvar och hjälpte till lite. Men det hade inte äns behövts för de va så snälla alla barn. De åt lite korv och glass. Sen gick vi hem hit och då fick de leta rätt på varsitt påskägg som fanns i trädgården. Sen satt alla på en filt i skuggan och åt godis. En toppendag verkligen.


Här gungar alla på den stora korg gungan. Den va nog mest populär tror jag.


Emma va självklart oxå med :o). Hon satt mest i sandlådan och lekte. Hon bara älskar det.


Här sitter de och äter godis.

I går va Cissi, Albin och Oskar här hela dagen. Så jag fixade lite mat och sen bakade jag och tjejerna
blåbärsmuffins. Så först åt vi lite. Sen packade vi en väska med lite muffins, saft och kaffe. Sen bar det i väg till
lekparken. Å va skönt det va där. Man bara satt där och njöt.


Elin och Albin cyklade dit.


Emma klättrade för fullt :o).


Men sandlådan är nog ändå favoriten. Hon kan sitta där hur länge som helst och bara gräva och hålla på.
Hm vi måste verkligen fylla på våran sandlåda så hon kan leka i våra hemma. Hon kan det nu me, men den behövs fyllas på lite...

När Jonas kom hem så tog vi med barnen ut på en lite runda i byn. Sen ville de till lekparken igen. Så vi gick dit en sväng till. Den där stora korggungan är bara sååå rolig. Jag, Elin o Emma gungade i den i går. Jonas puttade på oss. Sååå härlig är den. Emma och Elin bara gapskrattar (jag me ;o)). Det kittar i magen hela tiden. Testa att gunga högt i en sån, kan jag rekomendera :o).
Vi va verkligen ute hela dagen i går. Och det va bara sååå skönt ute.
Men på kvällen verkade inte Elin helt pigg. Hon va varm, så jag tog febern på henne. Och hon hade lite feber och hosta. Så hon fick stanna hemma från dagis i dag..


En mysig bild på mina goingar när de myser i soffan.

Hoppas ni får en toppen dag i det härliga vädert...




Tappa!

Nu har våran "tävling" / utmaning startat TAPPA
Det går ut på att man ska gå från Mem till Göteborg (387 km) för att nå målet att lyckas ta sig dit på utsatt tid måste man ta i snitt 10.000steg/dag så nu måste jag ut och röra på mig.

Men va fort man kommer upp i steg. Bara när jag va hemma och va ute och gick en sväng kom jag upp i 9000 steg. Sen jobbade jag några timmar. Kom upp i 15500 steg. Inte illa. Så jag lyckades komma över 10000 steg i alla fall. Synd att det inte är bra väder i dag så man kommer ut och gå i dag. Men jag ska upp till a6 med mina systrar sen. Och då tänker jag minsann ha på mig stegräknaren :o).. Kan tänka mig att det blir lite steg där uppe ;o).

I går va jag på BVC med båda tjejerna. De fick spruta båda två. Och det gick jättebra. Så skönt. Trodde Elin skule vara jätteledsen. Men icke. Min duktiga Elin. Emma blev lite ledsen precis när hon tog sprutan, men va hon glad igen. Tack snälla mamma att du följde med.
Emma väger nu 11700 och är 85,5 lång. Elin i den ålder vägde 11100 och va 86 lång. Så Elin va lite smalare och en halv cm längre. Men sen va ju hon lite mer aktiv oxå ;o). Beror nog lite på det oxå. Emma är ju lite lugnare och försiktigare än va Elin va. Här kommer en bild på Elin när hon är i den åldern som Emma är i nu. Ungefär 18-19 månarder är hon nog här.



Elin




Elin igen :o). Å hon har blivit så stor nu. Men jag tycker allt att hon och Emma är rätt lika faktist.


Och här är lilla Emma. Visst de är inte helt lika men ändå rätt syskonlika.

Nehe nu ska jag fixa i ordning oss lite för trippen till a6.

Ha en bra dag.

Grattis Madde på födelesedagen :o).




Vilken skillnad

det är att jobba med några man pratar med än de man blir behandlad som luft av. De säger inte äns när man möts när man kommer :o/. Inte kul att inte ha nån att prata med alls på 13 timmar :o(. Men denna helgen jobbade jag med Malin, Titti, Anette och Östen. Och det gick så bra. Tiden bara rusade i väg. 
Men nästa helg blir det att jobba med de där igen :o(. Man verkligen syter för de helgerna. Men det är ju bara ett tag till det är så här. Sen börjar jag jobba igen då slipper jag jobba med dem :oD.

I förra veckan va vi hemma hos Olle, Elins dagiskompis. De hade fått lammungar. Sååå söta va de.


Här matar hon hönsen.


Kollar de på lammen.


Här går Vicktoria, Antonia, Anna, Arvid och Olle. Kan ju meddela att det inte alls va skönt ute.


Här går Emma och kollar lite.

Sen efter ett tag gick vi in och fikade och barnen fick leka en stund till.

I onsdag så va vi i Lekerydskiosken med Susse och åt glass. Första gången i år.





Efter det åkte vi till Jonas jobb och hälsade på. Barnen tycker det är såååå roligt där.

På söndagen va det kalas hos pappa. Han fyllde år förra veckan. Så Elin missade dansen igen :o(.
Men hennes kusin Flippa va ju där och det ville hon absolut inte missa :o).
De följde sen med pappa ut till korna. Å vilka förberedelse det blev för det. De skulle ha lika dana kläder som pappa har och stövlar. Söta de va.


Min lilla bonde :o).


Fina de är va?


Emma o Neo passade på att leka fritt när stora syskonen gått ut :o).

Å Emma hon är så go nu. Hon går och sjunger lilla sniel aka dig, aka dig. Sen säger nalle pu. Språket har verkligen hänt mycke med det sista. Så kul...

Nehe nu ska jag fixa lite lunch till min lilla tjej här.

I dag ska vi till BVC med båda tjejerna. Det är läkarbesök och spruta för båda två :o/. Mamma ska faktist följa med. För Elin är sååå spruträdd. Så jag behöver nog lite hjälp där. Kan tänka mig att Emma oxå blir ledsen :o/.

Hoppas ni får härlig dag....

I morgon blir det träff med mina älskade systrar. Blir nog en tripp på a6 och äta på soya :o).

 

RSS 2.0