Mysdag =)

I går lämnade jag Elin på dagis för första gången då på 3 månarder. Och hon hade jättekul. Hon började leka med barnen med en gång. Och det va rena babyträffen där på dagis. Det va 4 mammor som lämnade sina barn som hade små bebisar med sig. Det stod bilbarnstolar lite överallt tycker jag =). Emma va yngst då, sen va de Fias lilla Eddie på 2 månarder sen va det 2 mammor till och deras va 3 månarder. Hade aldrig träffat dem tidigare. Blir ju så när alla lämnar och hämtar olika tider. Så nu kommer jag träffa dem 3 dagar i v när jag lämnar Elin. Jätte snälla verkar de vara. Pratade en hel del med Elins kompis mamma. Hon tyckte vi skulle gå på öppna för skolan tillsammans. Och sen tror jag nog att våra kära döttrar kommer vilja följa med varandra hem så småningom så vi kommer nog träffas =). Men det är alltid kul att träffa andra mammor som är hemma med sina små och har fler barn i samma åldrar så de kan leka.
va inte hemma förrens halv 10 i går, lämnade kl halv 9. Stod och pratade med Fia och de andra mammorna. Jaja tid har vi ju =).

Träffade oxå på Tina, Moas mamma i Tenhult i dag. Vi bestämde att vi skulle ut och gå på fredag med våra barn. Elin och Moa ska cykla och vi går med våra bebisar i barnvagnarna. Alltid kul att lära känna nya människor.


I dag har Cissi varit här på en fika och för att kolla på vår lilla Emma. Fick så söta Hallo Kitty kläder av henne.
Det är exkat 1 månard kvar till hennes bebis är beräknad, spännande. Så det blev mycke förlossning och bebisprat =). 

Cissi och Emma

Lite mys med storasyster

Söta så


Elin kaninte låta bli att pussa på henne =D. Gulligt.

Ser nästan lite busig ut.

I går efter jag hämtat Elin på dagis så åkte vi till mamma. Emma bara sov och sov. Så vi satte på en film till Elin och sen en jättebra film till oss. Elin somnade hon oxå. Hon va väl helt slut efter dagis. Så jag fick njuta och kolla på film. Sen lagade mamma jättegod mat. Lax med nån räksås till, så himlans gott. Sen kom Susse, hon hade varit så snäll ooch köpta lite tjockade vantar till Elin. Det hade jag totalt glömt bort när jag va i stan att hon behövde det. Tack snälla för hjälpen med det. Jag kommer ju inte i väg till a6 el nått nu när Emma är så liten. Vågar ju knappt gå in i affären för alla baciller =/. Men  hon har faktist varit inne på Konsum nu.
Sen kom Victor oxå för att kolla på Emma. Han har ju varit förskyld. Kul att träffa lillebror =). Hoppas nu att du victor ringde det där samtalet vi pratade om, det är viktigt (du vet vilket jag menar).

Nej jag blir såååå less. Nu har jag mjölkstockning igen. Har nu fått 38 graders feber och ont i kroppen igen =(. Nu är det ju rätt kallt ute så jag vet inte i fall jag blivit kall, tycker inte det för jag har alltid tjock vadd i bhn för att hålla värmen.Så nu är det bara att amma för fullt och  massera =/. urch det gör sååååååååå ont.

I dag ska Jonas åka och köpa ett babygym. Emma fäste blicken jättebra nu, så det kan vara kul för henne kanske. När man pratar med henne så ler hon såå sött, man bara smälter. Å det är verkligen sååå mysigt med bebisar.

Å i kväll börjar Grays =D. Det har vi väntat på. Så i kväll blir det tv kväll. Måste ju se Idol kl 20.00 med.

Måste bara visa de här bilderna på Elin o Emma. De är sååå fruktansvärt lika.

detta är Elin

Detta är Emma.
Visst är de lika ??? Känns som det är Elin igen som är bebis =).

Nu ska jag ta hand om mina tjejer.

Ha en mysig onsdagskväll.

kramis



Vår första dag hemma själva!

Nu har Jonas börjat jobba igen efter att varit hemma sina 10 pappadagar. Har varit en rätt så lugn dag tycker jag. Emma har sovit mest. Elin har oxå varit lugnare än in innan, skönt.
Faktist rätt skönt att komma in i vardagen i gen. Så i morgon börjar Elin dagis i gen. Hon har varit hemma nu  3 månarder, så det va väl på tiden kanske.

Detta är Emmas favorit plats just nu. Tog bilden precis nyss, hon ligger där och sover så sött =).





Vi har oxå tränat lite nacke här i dag, Elin va me på träningspasset =p.

Emma tyckte inte det va kul.



Att nån som är så liten kan bli så arg är för mig en gåta =p. Hon bara skrek och skrek. Men man måste ju träna eller hur ? Dax att börja i tid. Det är jättebra att de ligger så några min varje dag och tränar nacke och rygg. Sen får man ju öka på den tiden ju större de blir.
Elin låg jättmycke på filt och tränade. Men hon kryp, gick och satte sig upp tidigt me. Här hade vi minsann ingen gå stol, hon tog sig fram ändå =). Kanske inte ska ha Emma så mycke på golvet då, då kanske hon blir lite lugnare än Elin =D haha skojar bara.....

Nu ligger Elin och Emma och myser i soffan, bäst att ta hand om dem nu.

Hoppas ni får en skön måndags kväll.

Kramis

lördag

Skulle vara hos mamma vid 11 tiden i dag. Hm va nog där kl 12.00 =/. Det tar längre tid nu när man ska göra i ordning 2 små tjejer innan man ska åka i väg. En som ska äta hela tiden (nästan) och bytas blöja på rätt så ofta. En tjej som bara säger "jag ska bara göra det först". Så det tar hur lång tid som helst innan men äns kommer i väg. Sen ska man helst göra sig i ordnig själv oxå =p.

Men ialla fall, hos mamma blev det fullt hus igen. Jag, Elin, Emma, Susse, madde, Filippa, Tias och Engla kom dit., Jätteul, bara Victor som fattades. Men jag tror nog att han fortfarande är förskyld. Men det va mysigt. Tog så fina kusin bilder på de små. Hm men det togs många kort kan jag säga. Inte så jättelätt att få 4 tjejer att kolla in i kameran sammtidigt =).

Kanske inte den bästa bilden.

Min älsklingar

Söta tjejer

Min tuffa tjej med benvärmare och allt =).

Fick jättesöta kläder till lilla Emma från Madde, Per och Filippa. Det va en body som det stod lillasyster på och ett par jättesöta byxor till. Sen fick Elin oxå en leksak, som både jag och Jonas oxå tycke va jättekul, så vi tävlar för fullt här jag, Jonas och Elin =D. Tack så jättemycke.

Nu ska vi strax i väg och köpa pizza. Hm får se var det blir. Blir nog stan om Jonas får bestämma =/.

Systrarna myser lite på den nya pläden

Emma kanske inte tyckte det va riktigt lika mysigt som Elin =p.

Hoppas ni får en mysig lördags kväll.

kramis

BVC

Denna v har väl inte hänt specielt mycke direkt. Håller knappt reda på dagarna länge. Alla dagar är sig varandra lika känns det som. Ska bli skönt nästa vecka att komma in i vardagen igen =). Elin ska börja dagis igen på tisdag-torsdag, blir mellan halv 9-halv 2.

I går va Linda och Madde här en sväng och hälsade på. Engla låg ute i vangnen och sov. Fick en jätte söt skallra till Emma av Linda, tack så mycke =).
Satt och tjatade om allt mellan himmel och jord, sånt som vi tjejer gör =p.

På förmiddan va vi på BVC. Emma hade gått upp 375g på 1 vecka, inte dåligt tjejen. Nu är hon 52 cm lång och väger 3700. Hon börjar bli lite rundare tycker jag. Skönt att hon växer och går  upp i vikt.

Farmor och farfar va här i går oxå. De hade köpt med sig böjor och våtservetter till Emma. Köpt räkor, majonnäs till mig och Jonas och jordgubbar till Elin. Så snälla de är. Och i dag va de här med preseter i gen. Till Elin hade de köpt en jätte snygg svart kort skinn jacka (fusk). Till Emma hade de köpt en vit fårskinnspäls från Ikea och lite Hallo Kitty kläder. Tack snälla för allt. Snällare svärföräldrar får man leta efter.

Här ligger Emma och sover på sin nya fäll.



Mys med stora syster.



Ett snabb bad kl 01.00 på natten, efter spytt ner både mamma och sig själv =/.

I går kväll kom Alexandra in med lite saker till mig. Har haft lite problem på kvällarna att maten inte räcker till =/.
Men när vi gett henne ersättning, men då har hon spytt rätt mycke. Har antagligen fått i sig det för fort. Ändå har vi köpt den nappen med minst hål. Frågade till och med på apoteket om hjälp. Men Alexandra hade en annan med ett jättelitet hål och med en annan napp. Jag hade köpt den flaskan men den napphålet va för stort. Så jag fick låna den nappen med minst hål. Va en helt annan napp, bir precis som bröstet. Jättebra. Och sen fick jag en liten paket av nans ersättning i stället, för det kanske är Semper ersättningen som gör att hon spyr. De säger att de spyr lättare av den. Men vem vet. Tack snälla Alexandra. Bra att ha snälla och småbarnsföräldar till grannar =D. Vi kan hjäpa varandra. Det skiljer ju bara 1 1/2 månard på våra bebisar. Men jag har inte hållt på med så mycke falsk matning så tidigt. Men det är en hel djungel med det där med nappar, hål och flaskor...
Jaja nog om det.

Har oxå varit på a6 i dag och köpt lite kläder till Elin. Hon börjar ju som sagt dagis nästa v. Och hon har nästan växt ur alla sina kläder. Ytterkläder har hon allt men vanliga kläder va det dålig med i hennes garderob. Va på maxi och stor handlade oxå. Usch va tråkigt det är. Sen är man stressad hela tiden att man måste åka hem och amma. Men det va skönt att komma hemifrån nån timme alla fall =).

Nu i kväll blir det tacos och mys.

I mogon blir det att åka till mamma för vi ska träffa syster Madde där med hennes Filippa. De har fortfarande inte träffat lilla Emma pga förskyldning. Blir kul.

Hoppas ni får en mysig fredags kväll

kramis

Mjölkstockning i gen =(

Blä va jobbigt det är. I går fick jag mjölstockning igen, fast i andra bröstet. Å det gör såååå ont och febern kom tillbaka igen direkt =/. Men jag lyckades få bort den rätt snabbt i alla fall. Så idag är jag rätt så pigg i gen, fast jag sov lite sådär i natt så jag är rätt trött. Alltid är det något.

I går fick Elin följa med Madde till öppnaförskolan här ute. Hon har ju en kompis där som hon brukar leka med, Moa heter hon. De hade haft jättekul så de ringde och frågade i fall Elin fick följa med Moa hem och leka. Och självklart så fick hon det. Bara kul att hon har någon att leka med.
Tack snälla Madde för att hon fick följa med er =). Hon behövde det verkligen.
Medans Elin va borta så städade jag och fixade för fullt här. Måste ju passa på medans alvedonen verkar =p. Då ringer Elins farmor o farfar att de vill komma ut. Så jag höll på att stressa ihjäl mig för att bli klar, men det hann jag inte =/, får göra resten  idag.

Farmor håller Emma för första gången.



Emma i sin säng

I söndags va vi hos mamma hela dagen nästan och myste med deras söta hundvalpar.

Melker

Viggo




Det va barn o bebisar överallt =). Engla, Elin o Emma va ju där sen 2 hundvalpar. Så det va lite livat =D. Sen fick vi jättegod mat hos mamma. Elin bara älskade den maten. Så idag sa Elin. Mamma idag kan vi väl äta kött? Sånt där kött som mormor gjorde. Söt hon är. Så det blir det i dag. Jag o Elin har redan varit o handlat lite i dag. Och Emma hade vaknat medans vi va borta. Hon hade hackat som en kyckling på hela Jonas, hon letade för fullt efter mat =). Han hade värmt mat till henne, min infrysta mjölk.Då blev hon nöjd. Men vi var bara borta i ca 45 min el nått så det va ju ingen panik igentligen för jag gav henne mat precis innan jag åkte. Hon va säkert bara tuttig, för hon vill tutta gämt helst. Aj aj säger jag då.

Nu har jag gått ner 9 kg på 11 dagar rätt skönt att det går så fort. Har ännu inte vågat mig på att prova mina jeans, har ju 7 kg kvar till min ursrungsvikt.
Så stor va magen innan jag åkte in på bb.



Så här ser den ut efter 11 dagar efter förlossning. Jättefort har den dragit i hop sig tycker jag, så sladdrig o hängig som den va precis efter är inte så där jätte kul =).

Nu ska jag byta lite gardiner o torka lite fönster ( får se hur långt jag kommer innan skrutt vaknar).

Ser lite sur ut tycker jag =).

Hoppas ni får en bra dag i höstrusket.

kramis



Sjuk =(

Oj nu känns det som det va längesen jag skrev här. Men det är fullt upp här. Men i alla fall denna v har varit rätt lugn.
I måndags (tror det va i måndags har ingen koll på dagarna) va jag, Elin och Emma ute och gick med Alexandra, Jamie och Elvis. Elin tycker det är sååå kul att hålla Elvis. Och det va sååååååå härligt väder. Man bara njöt.



Lilla söta Jamie

Sötnosen Emma sover så sött

Sen på eftermiddan kom mamma och hälsade på en sväng =). Alltid lika kul me besök. Har inte haft så jätte många här än. Många är förskylda nu och sen är det skönt och vänta lite så man hinner komma in i det lite.

På tisdagen så åkte jag in själv till stan. Oj va konstigt det kändes. Skulle bara in och köpa en matta till tv rummet, men den va slut den jag ville ha =(. Så jag åkte til IKEA,  hittade lite krimskrams som vanligt. Men man kände stressen hela tiden att man va tvungen att åka hem i fall Emma vaknade,för då är det dax för mat =).
Men när jag kom innanför dörren hade hon precis vaknat så jag hann precis. Va nog bara borta 2 timmar el nått. Men det va skönt att komma hemifrån lite.

Emma för det mesta sover hon. Visst är hon söt..


Detta är Elin, de är ungefär lika gamla där. Elin är bara "lite" gulare. Men är de inte lite lika??



Min stora söta tjej med ny mössa =)

I fredags så körde jag in Jonas till sitt jobb för han skulle byta däck på en av bilarna. Sen åkte vi hem igen. Men när vi väl kommer hem så upptäcker jag att jag inga hemnycklar med mig =(. Hm va skulle jag göra? Pappa va i lagården, Madde va inte hemma. Så jag fick gå och ringa på hos Alexandra och fråga i fall vi fick vänta hos dem en stund. Och det fick vi =). Tur att man har snälla grannar. Men som vanligt när Jonas ska göra någo så tar det ju hundra år =/. Så han va hemma rätt sent, stackas Alexandra som fick ha oss där i flera timmar.

Urch denna helgen har inte varit rolig. Det va nog i torsdag, fick då mjölstockning. Började bara lite smått, jag masserade och och ammade för fullt. Men fick inte bort det. Fick hög feber. Hade 39 graders feber och jätteont i hela kroppen. Har aldrig varit med om nått sånt innan. Sån smärta i kroppen av en mjölstockning. Urch va jobbigt det va. Sen ska man orka ta hand om 2 barn oxå och fixa allt annat me. Inte kul. Men i dag änligen känner jag mig bättre, har verkigen kämpat med att fixa detta själv. Vill inte åka in och få hjälp med att få bort mjölstockningen. Men i fall de håll i sig i dag me hade jag väl fått ge mig och åka in till amningshjälpen. Men är fortfarande lite trött efter att inte kunnat sova av smärtan i bröstet.
Nu ska jag inte klaga mer.

I dag ska jag Elin och Emma åka till mamma och kolla på deras söta små hundvalpar. Kul. Är ju sådär härligt väder i dag me. Hoppas på att vi kan gå ut och gå en sväng. Satt inne hela helgen så det skulle vara skönt.

Emma badar.


Nu ska jag fixa i ordnig oss här.

Hoppas ni får en härlig söndag.

Kramis


Min familj.

I söndags va Madde, Mattias o Engla här och hälsade på och lämnade presenter till mina 2 små söta barn =). Jättefina kläder, tack så jättemycke. Tack alla för att ni tänker på Elin oxå.
Engla känns verkligen stor mot lilla Emma nu. Elin hade fullt uppp att busa me henne.

Madde o Emma

Tias, Madde, Engla o Elin

Goa Engla

På söndags eftermiddan kom Susse en sväng. Så jag, Elin, Susse o Emma gick ut och gick. Gick ner till pappa och åt lite plommon och pratade lite me Ingalill, Mattias o Madde. Det va riktigt kallt i luften, känns att det är höst nu. Men jag tycker hösten är sååå härlig.

Mys med storasyster, Emma är inte så jätteglad just då =p

Titta hon har ögonen öppna. Det är inte ofta. Hon sover mest.

Det går jättebra nu med ammning och allt. I natt vaknade hon vid halv 2 och sen somnade hon om. Sen vaknade hon runt 6 tiden igen och åt, sen somnade igen. Hon gråter inte äns, bara suger lite på sina händer, men jag vaknar av det direkt =D. Sen sov hon till nästan 9 igen. Så snäll hon är. Massa mat har jag till henne. Det sprutar åt alla håll =p. Va på läkar besök med henne  i går me. Allt va bra med henne, så skönt.
Madde va så snäll att hon hade Elin för man får inte ta me syskon in dit. Tack snälla för hjälpen.
Jag sprang in snabb på H&M och köpte lite nya kläder till Emma =). Givetvis något till storasyster oxå. Finns såååå mycke sött nu, men jag hann inte kolla. Jonas o Emma satt i bilen och väntade.

Sen väl hemma så kom Alexandra in med jättesöta kläder till Emma. Tack sååå mycke. Hennes lilla Jamie är såå söt me.
Jag o Elin åkte i väg o handlade lite på eftermiddan. Känner att jag vill ägna mig åt henne specielt nu för det är en känslig situation nu. Blandade känslor är det för Elin. Hon är van att få ALL uppmärksamhet. Men det kommer nog bli bätttre snart hoppas jag. Men hon är sååå mån om Emma. Pussar o kramar och håller på me henne. Så sött är det....

Nu tänkte vi gå ut en sväng och gå. Så härligt väder är det i dag =D.

Sover så gott.

Hoppas ni får en härlig dag.

Kramis

Lite kort

stolta mormor

Susse o Emma

Stolta storasyster o Emma

åker i vagnen första gången



I dag har vi varit ute o gått lite. Jag Elin o Emma. Elin cyklade o jag gick me vagnen. Kändes så bra =).

Va inne o hos Alexandra o Jimmy innan (grannarna). Fick låna sååååå söta kläder av henne som Jamie växt ur. Så snällt. Nu har man ju inte så mycke kläder. Fast jag har massa på vinden som jag ska plocka ner me sen Elin va liten.
Mamma o Olof har varit här i kväll med MASSOR av kläder. Så SNÄLLT, tack sååååå jättemycke för allt. Och tack för kläderna o filmen till Elin. Tack för att ni finns =).

Mattias o Engla va här en svän innan me o kolla på Emma. Men hon låg bara o sov. Men när mamma o Olof va här så kollade hon jättemycke. Såååå söt är hon när hon ligger där o kollar o snuttar på sin hand.
Å det känns så bra nu. Är sååå lycklig, går inte beskriva.

Nu ska vi grilla lite och ha lite mys me Elin.

Hoppas ni får en härlig lördags kväll.

Kramisar

Jag har blivit mamma till en liten prinsessa

Å jag är såååå lycklig. Har fått en liten tjej till här. Hon ska heta Emma har vi bestämt. Elin vill så gärna det.
Allt gick jättebra.
Vattnet gick i torsdags morse kl 05.30. Hade bara lite små värkar. Va inne på förlossningen och gjorde ctg vid 12 tiden. Sen va det bara att åka hem och invänta värkar. Elin va hos farmor o farfar för att jag skulle kunna ta det lungt och man vet ju aldrig när det sätter igång heller direkt.
Men i alla fall. Jag o Jonas tog det lungt kollade på lite film o myste lite. Sen på kvällen runt halv 10 så började jag känna mer starka värkar. Men Jonas skulle ducha o göra sig i ordnig innan. Jag ringde förlossningen o de tyckte vi skulle åka in. I bilen in känner jag hur intensinvare värkarna blir och tätare. Jonas känner panik. Va inne vid kvart tio i 11. Kommer in i ett förlossningsrum börjar få lustgas direkt. Hon känner att jag är öppen 6 cm vid lite efter 11. Hon går i väg för att en annan parsient behöver henne. Hon skulle komma tillbaka igen vid halv 12. Det gör ont nu kan jag säga. När hon kommer tillbaka lite efter halv 12 känner hon att jag är öppen 8-9 cm. När hon känner det så får jag krystvärkar. Jag har då fortfarande på mig mina vanliga kläder. De bara sliter av mig kläderna. Efter nån min är lilla Emma ute. Hon kom ut 23.40. Allså 50 min efter vi kommit in. Hon vägde 3315 och är 50 cm lång. Har jättemycke svart hår. Så söt så, lik Jonas =). Jag känner nästan fortfande chock att det gick så fort. Men det är så skönt att det är över =). Va hemma här hela familjen vid 15.00 tiden i går.

Här är lite bilder på undervärket.



brickan mde mackor efter Emma kommit ut.

jag o Emma precis efter.

Det blir fler bilder en annan dag. Nu ska jag ängna mig åt min lilla familj.

Tack Susse för de jättefina kläderna du köpte till både Elin o Emma. Det uppskattas här =). Tack för att du finns.
Tack mamma för godiset till Elin. Det är jätteviktigt att inte glömma bort stora syster nu.

Massor av kramar från en nybliven mamma



Nej ingen bebis i dag heller

I går va vi bara hemma o tog det lungt. Men här ringer det och messas mest hela dagarna. Folk ringer o vill veta i fall jag fått. I går ringde det på min mobil, hemtelefonen och ringde på dörren samtidigt. Visste inte va jag skulle ta. Men jag tog dörren. Det va Alexandra. Hon ville kolla på sovrummet. Hon tyckte det va fint =). Men i alla fall jag lovar att jag hör av mig när jag fått min lilla bebis.

När Jonas kom hem efter jobbet i går så gick vi ut en sväng. Elin cyklade jag gick och Jonas åkte skateboard (stava?). Sen va vi i lekparken en stund. Va hur härligt ute som helst i går kväll. Folk pysslade i sina trädgårdar. Hm skulle vi me behöva, men det känns som det får vänta lite för min del i alla fall.

Nu har vi varit o fikat hos Elins farmor o farfar. Skönt att komma hemifrån lite. Har ju inte orkat åka till nån det sista. Men i natt fick jag faktist sova utan halsbränna och värkar. Helt  underbart. Så i dag hade jag ork att göra något.
Sen när Jonas kommit hem tänkte jag sätta upp gardinerna i sovrummet o fixa lite.

I morgon ska jag till barnmorskan igen. jag som hade hoppats på att slippa gå fler gånger =/. Men men va gör man.

cyklar lite

Jätte naturligt leende =)

Nu ska jag fixa lite mat här. Nått nytt igen. Va ett recept soppa i dagens aftonbland som verkade gott, det ska jag laga nu. Det är en soppa med kyckling, purjolök, färska champinjoner, selleri,paprika, hönsbuljong och nån mat yughurt i. Lät gott tyckte jag. Jag älskar att testa nya maträtter.

Hoppas ni får en skön kväll.

kramis

Systrar besök

I går skulle jag igenligen gått på öppenförskolan men min syster Madde skulle ut hit så då ville jag hellre va me henne. Hon hade me sig Filippa me så Elin hade nån att leka me =). Susse kom självklart me. Så vi systrar fick umgås lite. Vi va nere hos pappa lite me och fikade. Sen åkte vi hem hit och lagade lite mat. Men det va en mysig eftermiddag =).

Jo vi har blivit klara med sovrummet nu. Har sovit där nätter nu, känns jättebra. Det är bara gardiner, krukor, blommor o lampa kvar att stätta upp. Så skönt. Jag ska ta kort och lägga in när jag satt upp allt. Blev sååå snyggt, tycker jag i alla fall.

Nu har jag gått över Bf 3 dagar. När ska den komma ut? Har rätt mycke förvärkar el nått på nätterna så att jag inte kan sova, sen på morgonen släpper det, så då får jag sova några timmar innan Elin vaknar. Så i snitt sover jag nog bara 3-4 timmar per natt. Så man är lite trött nu.
Skulle igentligen åkt till Angelica i dag och fikat. Fia o Tina skulle oxå dit med sina barn. Men vi va inte uppe förrens halv 10. Skulle vara där vid 10. Men jag va helt slut så jag orkade inte. Får träffa dem sen när jag fått tror jag. Har blivit mycke att jag ska träffa folk nu men ställt in i det sista för att jag är för trött. Det känns tråkigt me.

Här är min tokfia på pappas flak =)

Va ska man säga, knäppfia =)

Tänk att jag har en sån här liten snart i gen. Detta är Elin när hon är 3 dagar.

Titta va söt o liten Elin va....det är hon fortfarande =)

Mamma har varit här och hälsat på en stund nu. Hon ville kolla på vårt sovrum.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite me Elin. Vi får mysa lite hon och jag.

Hoppas ni får en bra tisdag.

Kramis

Kräftskiva

I går va det beräknad datum, men ingen bebis kom =(. Trodde dock inte heller att den skulle komma på exakta datumet, händer nog inte så jätteofta. Men nu är man full gången i alla fall, å det är skönt.

Vi tog sista magbilderna igår på min mage. Så såhär ser jag ut fullgången.



stor mage jag har

Sen bar det i väg på kräftskiva hos mamma. Jättekul. Hela stäkten på mammas sida va där. Barnen badade för fullt. De hade jättekul, medans deras föräldrar roade sig me annat =).













bror tias blev tyvärr suddig =(

Jag tog en massa bilder men de blev så suddiga tyvärr så jag kan inte lägga ut dem. Men vi hade kul i alla fall. Gott va det me kräftor me =).
Tack mamma o Olof för en jättekul kväll =).

I dag har jag haft massa förvärkar. Skulle åkt på barnkalas i dag men jag orkade verkligen inte. Men nu är det bättre i gen =(. Tyvärr säger jag nog om det, för jag vill verkligen få ut min lilla bebis nu.
Jag o Elin har bäddat bebissängen i dag me =). Det va så mysigt så. Självklart provlåg Elin den. Så nu är allt klart för den lilla att komma. Jonas har hållt på här hela dagen i sovrummet. Han har satt i hop garderoben nu. Han ska börja me sängen nu.
Nu ska jag o Elin i väg o handla lite.

Hoppas ni får en mysig söndagskväll.

Kramis

Bf i dag ♥

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 5 sep 2009.
Din graviditet startade Sön 30 nov 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 14 dec 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

1 dag kvar ♥

I dag är det bara 1 dag kvar till beräknat datum, känns otroligt. Så länge som man väntat på detta datum och i morgon är det. Denna gradivitet har gått så fruktansvärt fort. Men nu får vi väl se när det sätter i gång.
Hade faktist lite molvärk i går kväll, så jag gick och la mig. Va rädd att det skulle sätta i gång utan att jag fått sova nått =). Men det hände inget mer =(.

I går började Jonas lägga golvet, ååååå va snyggt det blir =D. Fick oxå springa över till Alexandra för att få receptet på kladdkakan. Så Elin o jag fick baka kladdkaka för 2 gången denna v. Jonas är nog sympatigravid el nått. Han vill ha mer sötsaker än jag =p. 

I morgon är vi bjudna på kräfskiva hos mamma, hela släkten kommer. Ska bli jättekul att träffa alla, inte så jätteofta man gör det. Det ska bli sååå gott me kräftor =). Elin tycker om det oxå, kul. De ska även värma upp poolen så de som vill kan bada i den. Inte jag kan jag meddela =). Men de små kan jag tänka mig gör det.

På söndag är vi bjudna till Cissi, Per o Albin. Albin fyllde 4 år förra veckan så vi ska dit på kalas. Hm va kan man köpa till en 4 åring kille? Hm det får nog Jonas fixa. Kul för han att köpa pojk leksak för en gångs skull.

Ska nog in till byggmax i morgon me och köpa lister till sovrummet. Måste laga paj me till kräftskivan. Det är knytkalas. Hm vet inte vad för paj jag ska göra än. Blir nog tacopaj, smidigast =).

Nu ska jag och Elin pussla lite.

Hoppas ni får en härlig fredag.

Kramis


Varit hos barnmorskan, för sista gången hoppas jag ♥.

I går på eftermiddan gick vi ut en sväng. Elin ville ut och cykla och jag skulle gå. Men då gick vi in till Alexandra och frågade i fall hon och Jamie ville följa me och gå en sväng. Å det ville hon =). Elin ville då inte cykla mer för hon ville hålla deras hund Elvis i kopplet. Så det fick hon. Det blev bara en kort sväng genom byn och till lekparken en stund.
Sen va vi hos dem en stund och tjatade, Alexandra bjöd på en supergod kladdkaka. Sa det till Jonas. Du måste be om det receptet då sa han. För han är helt galen i kladdkaka =).

Vi gjorde chilisoppa till midda med vitlöksbröd till. Elin bara älskade den. Det va en ny soppa som jag inte gjort innan. Men det va sååå god och smidig att göra. Den va rätt stark, men jag har läst att om man äter stark mat så kan det sätta igång förlossningen. Men inget hände tyvärr =(.

I dag va jag hos barnmorskan kl 11.00. Allt såg bra ut. Men hon lyssnade på hjärtljuden 3 gånger för att bebisen hade så höga hjärtljud. Hon tänkte ett tag ringa till förlossningen och höra va det tyckte. Det låg  mellan 160-170 ett tag, de godkänner bara upp till 160. Men sen efter ett tag så lungade det ner sig. Men denna bebisen har haft höga hjärtljud hela tiden. Legat på 155 nästan varje gång. Men jag blev lite rädd ett tag att det va nått fel =/.
Men annars va allt bara bra. Järnvädet hade blivit bättre, men jag äter ju järntabletter me.

Sen efter jag varit där åkte jag till Ikea för att köpa lampor till våra sängbord. Hade tänkt köpa gråa men jag hittade inga fina, så det blev vita. Sen åkte jag till Hemtex och köpte lampan som jag ska ha i fönstret. Tänkte passa på nu innan bebisen är född för sen lär jag nog inte komma i väg.

Denna köpte jag till sägnborden.






Nu kommer nog Jonas hem snart. Eller om nån timme el nått. Han ska lägga golv i dag. Igår blev det inget för han kom hem så sent.

Ha en mysig kväll.

Kramis


Öppnaförskolan

I måndags va det dax för öppnaförskolan här ute. Det va verkligen längesen jag va på nått sånt. Måste varit över 2 årsen. Men det va kul. Det har inte funnits nån öppenförskola här ute sen Elin va liten, men nu har de startat en igen för nu finns det lite mammor som går hemma här. Elin o Moa hade så roligt, de hann inte äns fika för de skulle leka i stället. Så det ju bra =).. Men vi får väl se när jag kan gå igen på det, kanske på måndag igen i fall jag inte fått min bebis då. Men sen kan jag nog inte gå på ett litet tag i alla fall, känns inte rätt att gå me en liten bebis på såna ställen me massa bakterier och särskilt nu när svininfluensan härjar. Men i och för sig så kommer Elin gå på dagis så då kommer man ändå få hem en massa, hm det är svårt det här. Vet ju inte hur mycke en liten bebis tål. Madde va där me lilla Engla oxå. Sen va pappas nya frus dotter där me sina tvillingar. Sen va det ytterligare en mamma med en 2 åring. Så vi var ju några stycken i alla fall =).

Madde, Engla. maria, Thea o Algott

Sångstund






I går va det såååå härligt ute så jag satt ute mest och läste och njöt. Elin sprang ut och in och lekte. Hon ville bada men jag tyckte det va onödigt att fylla upp poolen för en dag, visste att det inte skulle vara så fint väder i dag.
Sen runt 2 tiden åkte vi till Tenhult för att handla. Susse och Tias skulle komma till oss på kvällen. Mattias skulle hjälpa Jonas att sätta upp fondväggen. Så de skulle äta här. Så jag handlade så jag kunde göra kalopps. Sen lämnade jag av Elin hos farmor och farfar så jag fick vara ensam hemma i hela 1 1/2 timme. Så länge har jag inte varit själv hemma på flera månarder tror jag. Så jag passade på att städa av hela huset och fixade maten. Vilken enegi kick jag fick i värmen =). Maten blev god i allafall =). Sen gick Jonas o Mattias och tapetserade medan jag, Susse och Elin bakade kladdkaka. Sen va vi ute och lekte lite me  Elin. Sen när väggen va klar så blev det fika. Det blev verkligen jättesnyggt. Så nu är det bara golvet som ska läggas och det ska han börja me i dag =D.

I dag vet jag inte va vi ska hitta på än. Funderar på att baka bullar. Är ju väder för det. I går hade Jonas mamma bakat 2 sortes kakor till mig, jättesnällt. Det är ju nu när det kommer komma massa folk när bebisen kommit. Bra att vara förberedd. Hm men vi får se va vi gör. Inte så kul väder i dag direkt =/.

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis

Nu är det bara 3 dagar kvar till BF och jag känner inget.

RSS 2.0