Tisdag

I dag fick Elin stanna hemma från dagis. Ville inte ge mig ut i detta vädret i onödan. Så vi får väl mysa lite hemma  i stället. Fast det känns som hon varit hemma jättemycke nu från dagis. Först va det lov, sen va hon sjuk och sen förra v va jag sjuk. Så hon har gått 2 dagar på dagis på 3 veckor. Kan ju meddela att hon har massa energi att göra av med nu. Så när Emma sovit och om det slutar snöa så får vi ge oss ut i snön och åka lite pulka. Mindre lätt med Emma. Men det får väl gå.

I går va vi på öppnaförskolan här ute. Och det va oxå ett tag sen vi va där. Helene hade bakat lussekatter som vi fick till fikat. Mysigt. Känns som det inte är länge kvar till jul nu. Tänk att det är första advent nu på söndag, helt otroligt. Så det blir att sätt upp lite stjärnor till helgen. Och om Elin är hemma i morgon oxå så ska vi baka lussekatter. Jonas får handla till detta. Om jag visste att hon skulle va hemma i dag hade jag inhandlat det tills i dag. Men det är ju inte lätt o veta...


Här åker Emma lite pulka till öppnaförskolan.


Elin som är lycklig för all snön.

Å den 6 dec har jag och Cissi bestämt att vi ska åka till Ullared :oD. Ska bli såå KUL. Vi ska först bara gå in på leksaksavdelningen och köpa de  leksaker vi vill ha till barnen. Sen blir det väl att vi går en sväng oxå. Det är en måndag, hoppas vi på att det inte blir sååå mycke folk då. Jonas och Per ska vara hemma med barnen..
Jag har tänkt att jag ska köpa alla julklappar till barnen där i alla fall.

I morgon blir det pysselkväll hos Madde. Förra veckan fick vi ställa in för jag och Madde va inte pigga. Men i morgon blir det nog av. Då ska jag börja med min giraff. Måste få hjälp av mamma med min nalle för den ser inte klok ut. Jaja det är ju min första men ändå. Jag har ju gjort färdigt allt. Men sen när jag ska sätta i hop den blir det inte bra. Det står inte nånstans hur man ska göra heller och jag som är nybörjare vet ju inte alls..
Men Elin säger att den blir sååå FIN mamma jag lovar, söt hon är.

På fredag ska vi ut och äta med jobbet. Hoppas det blir kul, för jag har inte varit ute på 1,5 år ungefär. Om man inte räknar med björnholmen i sommras. Men jag ska jobba sen på lördag kl 12.00, så det blir lungt...

Nu ska vi visst måla lite här :o).

Ha en mysig dag i snön...


ÄNTLIGEN FRISK

Allså nu har jag varit sjuk hela veckan. Har haft såååå ONT i halsen. Har aldrig i hela mitt liv haft så ont i halsen innan. HAr varit hos doktorn 2 gånger till och med för att det inte släppte och att jag verkligen trodde det va halsfluss. För längst ner i halsen hade jag vita stora blåsor. Helt hemskt har det varit.Har haft feber varjde dag med och man är ju verkligen helt slut då me. Men nu i dag har jag knappt ont nått :oD. Helt underbart. Så nu kan jag återgå till mitt vanliga liv igen :o).

Elin har varit så go nu jag varit sjuk. Hon har bäddat ner mig i soffan. Sprungit och hämtat vatten fast jag inte sagt till. Hon sa till mig jag måste ju ta hand om dig när du är sjuk, för du tar ju hand om mig gämt. Gullig hon är.

I dag har Emma lärt sig säga nana =sova. Nana säger hon och springer till sängen :o). Going.
Hon är så härlig den där lilla tjejen. Nu i v sträckte hon armarna till mig och ville komma upp. Kramade mig länge o sa mamma flera gånger, sen tittade hon på mig och pussade mig och sen kramade mig i gen och sa mamma. Å va mysigt det va. Det va precis som att hon ville säga att hon tycker om mig <3.
Elin är ju oxå sån. Hon kan bara säga det rätt som det är när vi kollar på tv el spelar spel el bara precis när som. Mamma jag älskar dig. Det är så härligt att höra :o). Men det är nog för att vi alltid säger det till dem. Att vi älskar dem och kramar och pussar på dem mycke. Man man kan ju bara inte låta bli när de är så där goa :op. Om några år kommer väl man inte få riktigt så mycke kramar och pussar kan jag tänka mig, så man får passa på nu medans man får :o).

I morgon blir det nog bio med massa tjejer från jobbet. Blir mysigt. Sen vet jag inte alls vad jag ska göra. Har inte planerat så mycke nu när man varit sjuk.

Hoppas ni får en mysig söndag.

Ha det...

Sjuk :o/

Nu har jag blivit sjuk. Så jobbigt. Har såå ONT i halsen, öronen och har feber. Trodde jag hade halsfluss. Va hos doktorn i går, men icke. Va bara ett virus. Tror aldrig jag haft så ont i halsen innan. Kan inte sova på nätterna heller. Jonas är hemma med för att hjälpa till med barnen. Hade aldrig pallat va hemma själv med dem. Nu har jag tagit alvedon så nu är jag pigg en stund i alla fall.

Jo måndags så skulle jag, Emma, Elin, Cissi, Albin och Oskar åka till Monkey town. Men när Cissi va inne på deras hemsida på måndag morgon så såg hon att det va stängt måndagar. Så det blev en lekdag hos Cissi i stället. Det va ju kul oxå.
Efter det så träffade jag Jonas på Tenhults möbler. Vi skulle beställa soffa där till gillestugan. Hittade en sååå fin soffa. Blev soffbord och tvbänk där i från oxå.
Men efter vi hade varit på Tenhulstmöbler så kände jag mig inte pigg. Ont i halsen och ont i öronen. Tog febern. Hade då rätt hög feber. Kände mig så dum då att vi varit hos Cissi o dem hela dagen. Hoppas jag inte smittat ner dem nu. För det är inte ett kul virus jag fått :o/.


Denna soffan blev det. Är sååå nöjd. Den är lite mer åt det gråa hållet. Ville inte ha svart där nere för jag har svart här uppe.

Detta soffbord blev det. Ett vitt högblankt.




Sen blev det denna tvbänk. Oxå vit högblankt :o).

Sen funderar jag på vad jag ska ha för matta där nere. Vill ju ha en lite färg klick oxå. Så jag funderar på denna, men jag vet inte än.


En härligt lila matta. I LOVE lila :o). Så vi får se. Blir kanske nått lila på gadinerna me. Jag kan inte ha vit matta för det är värdelöst och sen tycker jag nog att det blir lite för vitt.

Har kollat på denna lampan med på IKEA. Får se i fall det blir den. Tycker den är så FIN.


Blir ett sånt härligt sken av den me. Men vi får se.
Blir ju data rum där inne oxå i hörnet. Men det kommer inte bli färdigt till jul. Men efter nyår ska vi börja med Emmas rum. Då ska vi flytta ner datarummet där. Ska då köpa nytt databord och nån bokhylla el nått. Måste ha nått att ha alla pappper och permar nånstans. Bäst är väl att ha det i datarummet.

Nehe nu ska lägga mig igen. Är helt slut.

Hoppas ni är friska ialla fall.

Ha det....

Mina goingar

Vi va ute i snön innan vi åke till mamma i går. Å va kul de tyckte det va. Eller Elin tyckte väl det mest va kul. Men Emma stod o kolla på när Elin och jag gjorde snögubbe och lekte lite i snön. Det tyckte hon va lika kul, för hon skrattade åt oss :oD.


En lycklig tjej :o)


Snutten skulle självklart med.


Här tänder Jonas o Elin våran snölykta.

Elin hon är så rolig. Hon säger så roliga saker i bland. I helgen när jag skulle köra henne till mamma, så sa hon så här. När jag blir större mamma, får jag låna pengar av er då? Så jag kan köpanya kläder å så där. Men när du blir stor sa jag, då får du ju jobba.  Då kan jag jobba på ditt jobb mamma, det skulle väl vara roligt mamma. Sa hon. Va roligt att jobba med dig mamma sa hon :oD. Söt hon är. För hon måste köpa nya kläder för de är ju försmå när hon blivit stor menar hon på. Hon säger ofta så där roliga saker.

Emma är rolig hon me. Hon kan och förstår så mycke nu. När man säger kan du sitta ner, så gör hon det. Hon skickar massa släng pussar. Hon dansar för fullt när man säger till henne att dansa. Hon säger mamma, pappa, titta, hej, buuu. Hon äter själv, med händerna (och det är mat överallt). Hon visar vad hon vill ha. Om tex Elin sitter o äter clemenin. Så går hon ut till mig i köket o pekar på bänken där det ligger clementiner o säger ba ba. Så då vill hon med ha det, självklart :op. Hon kramar, gosar o pussar i fall man frågar om man får det. Hon försöker klä på sig kläder själv. När jag säger, nu ska vi byta blöja, så går hon till toaletten till skötbordet o väntar på mig. De inte är inte dumma de små liven.

Sen innan dagis tänkte jag gå in på den nya blomsterbutiken som öppnar i dag. Tänkte jag kunde hitta nån fin present till min goa vän Angelica som fyllde år i går. Annars så får det bli butiken, de har ju oxå massa fint :o).

Ha det....

Snö :o)

Vi har en lycklig tjej här hemma, för snön :o). Men vi har inte än kunnat gå ut  i det. Elin har haft feber sen i torsdags förra veckan. Och i dag är den första dagen hon är feberfri. Så det höll i sig ett tag. Emma är genomförskyld :o/. Och i går hade hon lite feber oxå. Men i dag verkar hon vara bättre faktist. Så Elin går här o tjatar att hon vill gå ut. Men kl är bara 9.00 så jag tror vi väntar lite i alla fall. Men det har varit rätt drygt att vara hemma så här länge. Tror vi har gått igenom alla spel att antal gånger nu. Så vi får nog köpa lite nya i julklapp för man är rätt trött på de man har nu.
Sen har det ju degats som Elin uttrycker sig. Målat en hel del. Så jag får väl köpa nytt papper me kan jag tänka mig :op.


En febrig liten tjej som myser i soffan.


En stolt liten tjej som ska sova borta för första gången i sitt liv :o)


Systra mys


pill pill :o)


Här degar hon. Det syns på ögonen att hon inte är riktigt pigg :o/.


Men i alla fall så i lördags så sov Elin o Emma hos mamma. Madde, Filippa och Neo va oxå där och sov över. Så Elin va sååå GLAD för att sova där. Och Det hade gått jättebra med Emma. Det va ju första gången hon sov borta. Men de hade bara lagt henne i sängen vid 20.00. Och inte ett ljud från henne. Min duktiga tjej :o). Mamma hade bara fått stoppa in tutten några gånger på natten, men det brukar jag me få göra i bland här hemma.

Vi hade i alla fall det lungt och mysigt här hemma. Jag hade gjort ungersk gulachgryta(stava?). Och till efterrätt cupecakes. Blev lite väl söta kan jag tycka. Tror nog att choklad cupcakes är godare. Så det får jag testa och göra nån gång.


Här sitter Sandra o Cissi.


Cissi och hennes Per.


Bilden blev tyvärt suddig :o/. Men fick ingen annan på honom.


Min älskling <3

Jag blev då inte med på något kort för det va ju jag som tog alla kort :op.

Jag fick så fina presenter från Sandra o Cissi. Från Sandra fick jag ett jättefint fat från VILLAGE min nya favvo affär :o). Och av Cissi, en jättefin blomma. Tack tjejer och tack för en mysig kväll.


Denna va från Sandra, antar att det va från Andreas me :op. Jag o Cissi hade till och med suttit o kollat på detta fat i katalogen. Så jag blev jätteglad :oD.


Och denna fina blomma fick jag av Cissi o Per. Tack snälla.


Vi har äntligen fått upp en tavla i våran hall i trappan ner. Blev jättebra om jag får säga det själv :o).

Nu ska vi åka iväg till mamma. Jag ska virka färdigt min ena nalle el va det är. Har bara benen o armarna kvar. Och jag hade ingen stoppning hemma, Så jag ska få lite av mamma. Har gått jättefort o rätt lätt att göra den faktist :o).

Hoppas ni får en bra dag i snön. Och kör försiktigt.

Elin får vara ute hos mamma o leka med hundarna. Det tycker hon nog ska  bli kul.

Ha det....


Långfil



När jag va liten så åt pappa alltid långfil. Och jag älskade oxå det. Det är något jag förknippar med min barndom. Men sen slutade de att sälja det i affärerna för rätt längesen. Både jag, mina syskon o pappa har saknat det. Och för ett tag sen hörde jag att de börjat sälja det igen, jag blev sååå glad för det. Så i går på Maxi hade de fått in det där oxå. Så då passade jag på att köpa några paket :o). Så i dag till frukost blev det långfil. Jonas tyckte det va gott oxå. Emma spottade bara ut, Elin ville inte äns smaka. Men det ska jag minsann få henne att göra :op.
Det är ju en lite speciel smak o koncistens (stava?). Man måste ha lite socker på. Jättegott tycker jag  alla fall. Så nu är jag och pappa glada igen :oD.

Jonas är pappaledig i dag. Så i eftermidda ska vi i väg o kolla på soffa till gillestugan. Kul kul :o). För Jonas har sagt att han ska försöka bli färdig till jul. Får se i fall han håller vad han lovat. Ni som känner honom vet ju att han inte är snabbast här på jorden på att göra saker färdiga :o/.

Ha en härlig fredag.

Jag kan :oD

Nu har jag lärt mig att virka :oD. Det va inte så svårt som jag trodde. Jag va hos mamma igen sen i tisdags för att öva lite. Då kom vi på att jag gjort fel, det va därför det inte gick så bra. Men nu kan jag och kan till o med läsa av mönstret :o).

I onsdags på eftermiddan va vi hemma hos Vicktoria, Alexia o Antonia, på lite lek o fika. Vicktoria börjar jobba nu i veckan, så nu kommer vi inte kunna träffas lika ofta som innan :o(. Blir lite tråkigt faktist. Vi har ju träffats en hel del nu när vi varit mammalediga båda två. Men vi får passa på att träffas när hon slutar tidigt el på helgerna.
Men jag har många andra goa vänner som oxå är mammalediga, så det ska nog gå bra :o).

Sen på onsdagkvällen så va det då dax för syjuntan :op. Fast jag tror vi ska ändra lite på namnet. Kanske bara tjejkväll el pysselkväll. Vi får se.
Hade en rikgit mysig kväll, med lite kvällsmat, fika, tjat, och virknig :o). Nästa gång blir det hos Madde.

Nu ska jag städa och fixa lite här inför helgen. Blir lite bakning me :o).




Jag ska baka lite olika cupcakes. Jag har Leilas kokbok, så jag gör efter hennes recept. Blir kul, för jag har aldrig gjort detta innan.

Nehe nu är det dax att sätta igång här lite.

Ha en bra dag...

♥ ♥ ♥ Nina ♥ ♥ ♥

I går va det ett årsen Carina gick bort. Kan inte fatta att det redan gått ett år. Man kommer i håg den dagen som igår. Den känslan glömmer man aldrig tror jag. Jag saknar henne så mycke. Man tänker på henne varje dag.Det går inte lyssna på hennes skiva utan att gråta. Bara höra hennes röst får en att gråta. Man kan inte förstå att man aldrig mer kommer träffa henne.
Man tänkter på hennes barn, hur de mår. Själv vet jag inte vad jag skulle ta vägen utan min mamma.
Nina du fattas oss sååååå MYCKE. Hoppas du har det bättre där du är nu, utan smärta och sjukdom.




Denna texten skrev jag in här på bloggen den dagen hon gick bort. Tyckte den passade så bra.

"Genom allting som susar och sjunger, skall hon komma tillbaka igen. Genom fåglarnas kvitter i träden, genom fjärilarnas fladdrande slag, genom flingornas dans mot din ruta, skall hon ge er en hälsning var dag. Och när björkarna stiger om våren och ni känner en varmare vind skall ni ana hennes själs odödlighet, då... hon dunlätt kysser er kind. Och då vet ni, hon är ej långt borta. Nej, mer nära än ni kan förstå. För genom allting som susar och sjunger skall hennes hälsning med kärlek er nå."

Vi har en liten fågel som ofta är på vår altan. Den sitter ofta på fönsterblädan och tittar in på oss. I bland kan jag tänka att det är Nina som kommer och tittar till hur vi har det <3. Man kan önska att det är så i alla fall, eller hur?

När man tänker på Nina är det att hon va så otroligt snäll, rolig, omtänksam mot alla, hennes lena hud, hon luktade alltid så gott. Sista gången jag träffade henne va när hon hade en relese om sitt liv,om livet efter olyckan och om sin sjukdom. Emma va nog bara 5 veckor el nått. Efter så va det fika. Jag hade dragit mig undan för att amma. Då kommer Nina åkande i sin rullstol. Hon va helt slut. Men hon kommer fram till mig, tittar på Emma, för det är första gången hon ser henne. Hon kramar om mig och gråter i min famn. Jag klappar henne på kinden och säger att jag tänker på henne och att vi ses snart igen. Sen åkte hon hem för att sova.
Men det va som jag kände det på mig, att jag inte skulle få träffa henne igen Detta va den 25 oktober. Dagen efter fyller jag år. Får till och med mess från henne, grattis och att hon älskar mig. En vecka senare är hon död. Helt ofattbart va fort det gick.
Vi kunde aldrig åka upp till sjukhuset när hon va dålig, för vi va genomförskylda. Så vi fick inte åka upp dit då, pga infektionsrisken.
Men jag kan tycka att det är rätt skönt att sluppit se henne så dålig. Jag har en fin bild av henne.

♥ ♥ ♥Nina du finns i mina tankar ♥ ♥ ♥


Virka

I går va jag med mamma på Eko hallen. Och då va vi inne på lerboden o handlade lite till det jag tänkte virka på syjuntan :o). Jag skrattar fortfarande själv när jag säger det. Är inte rikigt van än :op (om jag nånsin blir). Men det ska nog bli bra.
Och innan vi åkte så kollade jag lite på nätet vad man kunde göra. Och då hittade jag jättesöta djur man kunde viraka. Tyckte de här va söta. Så jag köpte garn, mönster och virknål. Men när vi kom hem och satte oss o skulle börja. Eller mamma skulle visa hur man gör. Det va ju lättare sagt än gjort ska jag säga. Satt nog där i 2 timmar o kom ingenstans :o/. Så nu ska vi ditt igen o försöka. För i morgon gäller det :o). Får väl fråga Madde om hjälp annars, för hon är jätteduktig på att virka. När vi va på lerboden hittade jag massa annat sött oxå man kunde virka. Det va bla en liten görn prinssestårta, muffins o godis. Men det tänkter jag inte ge mig på förrens jag kan virka. Eller i fall jag nånsin lär mig. När jag satt där med mamma så va det som att gå tillbaka si en så där 20 år. Man satt där på syslöjden o fattade inte så mycke. Då när jag satt där med mamma kom jag på varför jag   verken sytt, stickat el virkat sen syslöjden. Jag va verkligen inte duktig på det då. Men jag hoppas verkligen att jag kan lära mig det nu.  Men det återstår att se. Det kanske slutar med att jag sitter o virkar en grytlapp i stället :o).Men nu ska jag vara posetiv, för jag vill verkligen lära mig....
                 

Här va godiset man kunde göra.

Nehe nu är det bäst att vi åker i väg till mamma.

Ha det gott

Tänker på moster Nina i dag. I dag är det 1 år av sorg och saknad ♥ ♥ ♥.

Måla huset

Vi har ju rödbrunt tegelhus. Inte allt för snyggt tycker jag. Så vi vill måla om det till vitt. Så här har vi tänkt oss.



Detta huset är oxå om målat, från brunt tegel till vitt. Snyggt va? Vi kommer nog måla så här me. Men vi har svart tak.

Nu ska vi åka in till stan snart tänkte jag. Köpte en ny matta igår på Eko hallen. Men jag vill inte ha den, så jag ska lämna tillbaka den. Ska in på lerboden och kolla lite me. För jag ska vara med i en syjunta :oD.  Haha så gammal har jag blivit. Jonas höll på att skratta i hjäl sig när jag kom hem o sa detta :oD. Har du blivit tant el sa han. Jaja men det är bara skönt att komma hemifrån utan barn på kvällarna i bland me. Vet min mamma hade syjunta med sina kompisar. Tror inte det blev mycke sytt på de träffarna. De satt mest o tjatade o åt god mat :o). Vi är i alla fall 4 tjejer som ska träffas på onsdagar nån gång i månarden el varanan ons jag vet inte än. Det är jag, Madde (Tias tjej), Anna och Angelica (En barndomsvän till mig som flyttat hit igen).
Vi va hos Angelica i fredags på lite fika och då pratade vi om detta. Så nu måste jag fixa något att sy me då :op. Men det ska nog bli bra. Det kanske blir så att jag sitter varje dag här o stickar sen, vem vet :oD. Då skulle Jonas mobba i hjäl mig tror jag....

Denna  veckan är Elin hemma från dagis för det är lov denna veckan. Så vi ska åka till Moneky town nån dag med Cissi, Oskar o Albin. Ska träffa Vicktoria med barnen o Anna med barnen.
Sen är det lite att fixa inför helgens gäster :o).


Tjejerna äter clementin

mamma o Emma

Elin och hennes pumpa som hon va sååå NÖJD med. Själv tycker jag den ser lite för elak ut.

:o).

Ha det gott...

RSS 2.0