Söndag

Ja här händer det inte så mycke just nu. Har mest hållt på där nere o ute som sagt o vädret har ju inte varit det bästa så det har inte varit mycke annat o göra. Jonas har fortfarande semester. 1 vecka kvar. I veckan ska vi åka till Gränna o Visingsö :o). Blir nog en vända till Monkey Town om inte vädret blir bättre. Ska till  stan i v med o köpa lite höst skor o sånt till de små.

I torsdags va vi hos Cissi, Oskar o Albin. Kul. Elin o Albin lekte o Oskar o Emma satt o lekte på golvet. Medans mammorna tjatade ;op.



I fredags va Madde, Neo o filippa här en sväng. Kul. Elin va såååå LYCKLIG att Filippa skulle komma. Hon stod 1 timme innan de skulle komma i trädgården o höll span på dem när de skulle komma. Go hon är. Åt lite mat här sen gick vi ute o gå en sväng. Gick ner till pappa o fikade lite. Va där en stund tills pappa skulle ut till lagården. Sen gick vi hem sen igen till oss. Medans våra små sov o Elin o Filippa spelade Wii va jag o Madde plockade kantareller. Gott. Jag har plockat så mycke att jag inte vill ha mer. Har massa i frysen sen förra året med. Men det va en hel mysig dag. Tråkigt att Madde bor i Falköping hade velat träffa hennne MYCKE OFTRAE, själv klart hennes familj oxå :o).
Han är så söt lilla Neo. Men en bestämd liten herre minsan :o). han visar verkligen när det inte passa honom. Tjuter HÖGT. Men så go han är.

I går va Elin på klas hos en dagis kompis Amanda. Hon hade jätteskoj. Hennes bästisar Alexia o Olle va ju oxå där. Så de hade kul . Och jag passade då på att gå på a6 en sväng själv, sååå skönt. Hittade sååååå söta kläder till Emma.
kunde inte låta bli att köpa det :o).
Köpte denna mössa, söt va?

Härlig jacka va?? Självklart hallo Kitty oxå :o). Elin ville tyvärr inte vara med på kort så jag kan inte visa vad jag köpt till henne..


På kvällen va vi hos pappa på kräftskiva. Mmmm gott. FElin tycker det är jättegott med kräftor. Mindre kul för mig som får skala alla hennes, plus mina. Så jag åt nog bara 2. Orkade inte skala mer.

Elin väntar på kräftor, medans jag skalar.

Susse, pappa o Inga-Lill.

Mathilda o hennes kille o Vicktor.

Madde, Engla o Tias.
Å nu är det inte länge kvar tills deras lilla bebis ska komma. Så mysigt så :o).

Mysigt med kräftskiva med familjen i alla fall. Sitta o tjata o bara ta det lugnt. Man skulle träffas alla oftare men tyävrr blir det inte så när man är så många syskon är det svårt att få till.
Men på lördag blir det dop för Neo då träffas vi alla igen, kul.

Nu kommer mamma strax. Hon ville komma o hälsa på mina goingar, mig med hoppas jag :op.

Ha en skön söndag.

kramis

Änglavakt igen

I onsdags va det  dags att väga o mäta Emma. Det va 3 mån jag gjorde det sist. Missade förra gången jag skulle gått :os. Nu väger hon 9700 och är 75 cm lång. Min stora tjej. Så hon hade gått upp ca 6 hg på 3 mån och växt 2,5 cm. Sen va vi i stan o handlade lite till trädgården . Vi håller på för fullt där. Vi har rivit upp alla land. Ska lägge sten där i stället. Sjösten blir det nog. Lägger lite nya snyggare plattor runt om o nya lampor. Kommer bli så snyggt så :o). Får lägga in bilder på det när det är klart.

I torsdags va vi i Lindköping med Sandra, Ade, Thea o Hanna. Vi va på flygplansmuseumet (nej inte min ide alls). Det va mest Ade o jonas som ville åka dit. Så vi följde snällt med. Men barnen hade jättekul där med :o). De hade ju varandra o leka med.

Tjejerna har kul

Är väl där nästan hela dagen. Åt vi sen på Macdonalds till barnens glädje. Sen efter så följde de med oss hem. Barnen va ute i skogen precis utanför, plockade blåbär, smultron o hallon. Och vi satt o tjatade lite som vanligt :o).
De åker väl hem runt halv 10 el nått.
När jag håller på att plocka undan så hittare Elin en enkrona på bordet. Den tar hon och går o sätter sig i soffan. Så jag vet om att hon har den. Efter en stund kommer hon till mig o säger att hon har ont i hjärtat. Orolig blir man ju att hon säger så. Frågar vad hon gjort av pengen. Den har jag lagt i din plånbok säger hon. Sen kommer Jonas o säger att hon frågat honom om det är farligt att svälja en peng. Hm frågar henne om hon svalt den. Nej säger hon flera gånger. Sen börjar hon storgråta o säger att hon gjort det. Hon får panik. Och jag blir självklart oxå rädd för det va ju inte heller längesen det va Emma. Men Elin hade inga svårigheter att andas. Försöker ringa till barnakuten, men de har fullt upp o svarar inte. Så jag ringer 112. Han kopplar mig till barnakuten men va med i luren hela tiden. De vill att vi ska komma in. De vill skicka ut en ambulans. Men jag tyckte jag kunde köra in själv i o med att hon inte hade svårt att andas bara ont där den satt. Och sen går det fortare att åka själv. Men de sa flera gånger att de ville skicka amulans. Man tänker så konstigt med när man är uppjagad oxå. Men förra gången tog det 20 -25 min innan den kom och när man kör själv så tar det ca 15 ;op.

Men men vi kom in rätt snabbt i alla fall. jonas stannade hemma med Emma. hon sov ju. Lite bökigt att ha med henne där inne oxå. Men vi kom in snabbt till läkare o sen rönken. Där såg man tydligt vad kronan satt. Den satt i matstrupen. Den satt fast där. De ville vänta till nästa dag o  rönka igen för att se i fall den flyttat på sig. Så vi blev inlagda på barnavdelingen. De fick sätta på henne dropp. Å va jobbigt de va för henne. Det gjorde så ont på henne. Hon grät hela tiden. Och jag skulle stötta henne o man blir ju så ledsen själv när hon har ont o gråter. De fick sticka henne på 3 ställen innan droppröret gick in som det skulle :o(. De lämnade oss i rummet vid 3 tiden på natten. Vi va rätt trötta kan jag säga. Sen kom de in lite efter 7 för att rönka henne igen. Den satt kvar på samma ställe :o(. Vid 9 tiden kom läkarna o ronden in o sa att de skulle söva ner henne o plocka ut den. Usch va jobbigt det kändes. Men den måste ju ut. Elin bara NEJ jag ska ju bajsa ut den. Det sa hon flera gången. Hon förstår ju allt man säger så det gick ju inte hålla nått hemligt för henne. Så vid halv 10 åkte vi ner till operation. Jobbigt när hon skulle sövas oxå. Hon va tvungen att springa o kissa 3 gånger under tiden för att hon va så nervös. Och när vi va på toan så grät hon så hon skakade för att hon va så rädd o bad mig att hon skulle slippa. Snälla mamma jag vill inte. HUr känner man sig som mamma då? Tror ni att det va lätt att vara stark i det läget o att inte visa att man va ledsen själv? Först fick de ge henne lugnande annars gick det inte. Tårarna rann på både mig o Elin. Men hon va så DUKTIG hela tiden. Jag va såååå STOLT över henne. Min lilla tjej.
Allt gick bra i all fall :o). Jonas kom in när hon höll på att vakna upp. Mamma hade Emma.

Sen så fick hon glass o fil innan vi fick åka hem på eftermiddan. Vi fick åka runt halv 4 tror jag.

Vi fick med oss hennes filt hemifrån :o)



vaknat upp o får äta lite glass

visar stolt upp sitt diplom som hon fick på uppvaket.

här plockar de bort droppet.

På natten när jag skulle sova på sjukhuset så låg man o tänkte på vad som skulle kunnat hänt igetligen. Tänk om den kommmit i luftvägarna o lagt sig som ett lock och man inte fått upp den. Mann fick såna tankar, Jag tror nog att vi hade änglavakt igen..Nu hoppas jag verkligen att hon har lärt sig något utav detta. Att inte ha pengar i munnen o annat...Men de sa nere på rönken att det va jättemånga i Elins ålder o äldre som kommer in o svalt 10 kronor, legobitar o annat. Så det va ju inget ovanligt. De i rummet gämte oss hade väl en liten på 8-9 mån som hade satt något i halsen :o(. Vet inte va det va. Men som sagt det kan hända i alla åldrar  ialla fall, Men man tänker ju att en 4,5 åring kan man lita på lite i allfall. Jaja jag är bara glad att allt gick bra i allfall.

Lilla Elin jag älskar dig så mycke. Du får inte skrämma din mamma så. Pussar o kramar lite extra mycke på mina tjejer just nu.....

Nu ska jag gå o läsa lite.

Ha en  mysig söndagskväll.

kramis

:oD

I dag har jag varit hos doktorn. För att kolla upp min knölar i ena bröstet. Först fick en läkare känna lite. Han sa direkt att han inte trodde det va något. Kändes såååå skönt att höra. Men han ville ändå att jag gjorde en mammografi. Och det visade att det inte va något :o). Känner mig såååå lättnad. Har gått o väntat på detta hela sommaren nästan. Skönt att ha det gjort o fått veta att det inte är någon fara.
Så nu ska jag njuta resten av sommaren....

I förra v va jag Susse och barnen  i Halmstad 1 vecka. Härligt det va. Kunde varit lite bättre väder. Men vi va vid havet 3 dagar i alla fall.
Elin fiskade krabbor för fullt o hade kul.

En av fångsterna

badar lite

spelar lite golf

En glad liten tjej

<3

Goa, söta o snälla Susse <3

I o med det dåliga vädret blev det mycke shoppingturer runt om i Halmstad :o).
Sen blev det mycke skippo spelande o finns i sjön med Elin :o).

På onsdagen kom Susses Tias dit o på torsdagen kom Jonas.

På vägen hem så åkte vi till Ullared oxå :o). Kul kul. Gick i genom på 2 tim bara så vi tog bara det vi behövde.
Inget småkolla här inte. Men det kanske blir en tur dit igen i höst..

Nehe nu ska jag njuta av det sköna kvällsvädret. Jonas har tänt grillen. Det är hans första semester v nu.

Tack Susse för all hjälp denna veckan. Hade inte gått utan dig :op.

Tack mamma för hjälpen i dag med barnen <3.

kramis

RSS 2.0