Sommar

Det är för varmt att sitta inne o blogga så det blir inte så mycke skrivande.
Men det mesta vi gör är att bada i vår stora pool o bada i Emmas lilla söta pool.
I går va Alexandra inne här o fikade lite blåbärspaj sen gick vi över till henne så de små fick bada i hennes bebispool. Vi hade inte köpt någon förrens i går.



Så kul hade de. Självklart badade Elin med :o).

Här badar hon i sin balja hemma innan vi inskaffade sin egna lilla pool.Men det funkade bra det me.

Elin ville oxå va me :oD.

Här badadr de i Emmas nya pool. Så kul har de.



Vi hade en helt underbar midsommar hos Sandra m familj. Vi sov över i deras husvagn. Så smidigt.
Alla bilderna är hos mamma. Glömde in kamera där :o(.

I dag har jag varit hos doktorn med Emma. Hon har fått övroninflamation :o(. Stackas liten. Hon bara skrek här på förmiddan o höll sig för örat. Pluttan då. Hon har ju varit förskyld hu länge som helst nu ju. det för svinner ju aldrig så det är väl därför det blivit öroninflamation. Sen har hon lite slem i lungorna. Hon har ju hostat så mycke med så det är väl inte konstigt. Så jag fick pencelin o ventoline till henne. Nu får vi hoppas hon blir bättre SNART.
Jag hade ingen bil hemma heller så jag fick låna bil av Mattias o Madde. Sen fick Elin va hos dem sålänge. Så snällt. TACK för all hjälp i dag. Så skönt att man har sin familj så nära när man behöver hjälp. De kan man alltid lita på att man får hjälp :oD.

I går va jag o Alexandra i storhandlade på maxi. Både hon o jag skulle åka så då kan man ju lika väl åka tillsammans. Å va leksaker jag köpte till Elins pool o lite leksaker i trädgården så man har lite o göra när man är ute. Får ta lite bilder på när hon badar i den. Har ju precis blivit att man kan bada i den.

Hoppas ni alla har det skönt i sommarvärmen. Jag trivs nu när det är så här :o).

Ha det gott

kramis

Sommarlov

I onsdags åkte jag, Elin, Emma, Angelica o Hanna till stan en sväng. Å vilket härligt väder det va.
Hittade lite kläder till lillskruttan som vanligt. Det går ju åt en hel del till henne. det klabbas o har sig.
Httade lite till mig me :oD. Hittade inget till Elin tyvärr. Men hon har hur mycke som helst. Men hon fick några tatueringar o kulor så hon va glad ändå ;o).
Men det va mysigt att gå där med barnen o tjata lite med Angelica. Sen åt vi lite glass oxå.

I går va jag på a6 med mamma o Susse. Emma va självklart med. Elin va på dagis, sista dagen innan sommarlovet.
Mamma ville ha med mig o Susse som smakråd. De ska på kryssning i helgen o hon ville hitta nån ny klänning som hon ska ha på sig på kvällen. Efter mycke letande hittade vi en till slut i all fall :o).
Sen åt vi på Zoya me, alltid lika gott.
Efter jag hämtat Elin på dagis så kom Alexia, Antonia o deras mamma precis utanför dagis när vi ska åka. De skulle oxå ner till affären för att handla. Jag skulle ju handla till tårtan. Så vi gjorde sällskap med dem. Så köpte vi glass till Elin o Alexia. Så vi satte oss på Ica torget så de fick leka lite o äta glass. Så vi blev väl sittande där i säkert 45 min. Men det va ju så skönt väder så det gjorde inget :o). Jag o Vicktora att med våra minsta o tjatade lite. Vi bestämde att vi ska ses på måndag.
Sen bar det hem för att fixa tårtan.

Jag är ingen van tårtbakare direkt. Så jag vet inte hur fin den blev igentligen ;op. Men god blev den.


Elins kompis Noel dök upp precis innan så han fick oxå tårta.

Susse va oxå med o fikade :o). Emma ville inte sitta stilla så vi fick släppa ner henne på gräsmattan. Och det tyckte hon om :o). Sitta stilla är ju inget kul.



På kvällen grillade vi lite hamburgare.

I dag ska vi ut till mamma en sväng. Madde, Per, Neo och  Filippa ska dit. Så då ska Filippa o Elin bada i poolen.
Mattias o Engla kommer oxå. Så alla barnbarnen är på plats.

Nehe jag ska väl passa på att duscha nu när Emma sover.

Hoppas ni får en skön helg. Synd att inte vädert höll i sig :o(.

Kramis 

Emma o jag <3

Sista veckan på dagis

Ja denna veckan är sista veckan på dagis, sen blir det sommarlov för Elin :o). Skönt, slippa passa massa tider varje dag. Kan ta sovmorgon när vi vill :oD. Fast det är väl ingen risk att Emma tar det. Hon vaknar i ottan varje dag. Eller i all fall mellan 7 o halv 8. Så då är det bara att gå upp. Men sen är hon bara vaken ca 1 1/2 timme sen vill hon sova 2 timmar i gen. Så då får man passa på att vila i fall man vill göra det. För sen är det fullt ös hela dagen :oD. Men Elin sover gärna rätt länge. Till halv 10 el nått ialla fall när vi är lediga o det är ju skönt.
Så på torsdag har vi bestämt att vi ska göra jordgubbstårta för att fira sommarlovet. Det gjorde alltid vi när vi va små o det ska jag fortsätta med mina barn oxå.

I fredags tog min kusin Marcis studenten. Klart att vi va där o firade honom lite. Han har både förlovat sig, tagit körkort o tagit studenten nu på en månard . Duktigt :o).

Grattis Marcus

Emma kröp runt för fullt.

mina söta kusiner Linnea o Ebba

min goa mormor

Det va mysigt att träffa hela släkten. Men ändå jobbigt att vara hemma hos Carina o hon inte va där. Va första gången jag va där sen hon gick bort. Fanns massa kort på henne där. Kändes så tomt bara :o(.

På lördagen jobbade jag hela dagen. Jobbade med Angelica så det gick hur bra som helst :oD.

Söndagen va rätt slapp. Vi åkte in till stan o köpte färg till utemöblerna som jag ska måla om. Den nya filmen prinsessan o grodan till Elin. Som vi tittade på sen på kvällen. Mysigt.

Måndagen va rätt lungn oxå . På eftermiddan lekte Elin med Noel. Så hon va glad :o).

Emma är ju för go nu. Hon klappar händerna nu o skrattar. Hon är sååå glad för att hon kan göra det nu. Vi har minsann övat o övat o helt plötsligt gjorde hon det. Så nu klappar hon för fullt. Så sött.
Sen river hon överallt.. Det går ju fort nu när hon gryper som hon hinner ju med en del innan man hinner fram.
I går va hon så rolig. Jag damsög hela övervåningen. Hon är lite rädd för dammsugan, ändå ska hon följa efter mig hela  tiden. Så när jag stannar upp så stannar hon o är rädd att jag ska komma o suga på henne :op. Sen är jag va längts in i sovrumme o dammsög bakom sängarna då satt hon på mina fötter o drog i mina ben. Så go är hon. Och ändå så rädd för dammsugan. Så man behöver inte känna sig ensam när man är hemma med henne i allfall. För va jag än går så kryper hon efter, det gjorde hon inte när hon bara ålade som en mask.
Men det är bara roligt. Det är så kul när hon är som är liten svans efter en. Men hon gnäller alldrig, bara hon får vara med så är allt bra. Min GOING. Det är nog sånt som göra att  vissa skaffar hur många bran som helst :o). Jag känner att jag inte vill att detta ska vara min sista bebis. Men sen vet man ju att de växer upp o då blir det mycke mer jobb än när de är så här små. De ska ha aktiviteter o de ska göra lexor o massa annat så jag vet inte om detta är min sista bebis. Jonas vill jättegärna ha en till. jag oxå men jag tänker framåt oxå. Så jag får se. Men jag NJUTER av min lilla söta nu. Sen när man håller i henne så har bon börjat pussas oxå. Rätt som det är hommer hon med sin blöta öppna mun o pussar en mitt på munnen :o). Man blir helt blöt runt munnen efter hennes pussar :o).


Tagen på bar gärning när hon river ut alla papper på golvet. Det gör hon nog 10 gånger om dagen.
Lika roligt varje gång. Ingen ide att plocka upp det förrens man ska gå o lägga sig egenligen. Men va gör man inte för att hon ska ha något att göra.....

Elin är ju oxå världens goaste unge. Hon ärj u så stor nu. Nästan 4,5 år. Inte klokt va tiden går. Hm får se va vi hittar på i sommar nu med henne. Jonas har ju inte semester förrens i augusti så det är ju ett tag kvar.
Då ska vi i alla fall åka till Halmstad 1 v. Vi ska hyra en stuga :o). Blir skönt.
Men vi får hoppas det blir fint väder så man har lite o göra. Får hoppas vi träffar Alexia o Olle en del. Sen är ju Noel hemma oxå. Moa är nog oxå hemma hela sommaren. Så det finns ju lite barn att leka med ialla fall.

På torsdag ska jag nog åka till stan med Anglica. I morgon ska vi nog bara va hemma. De ska vara fint väder har jag hört :o).
Emma har blivit så förskyld i gen. Hostar o snoret rinner ur näsan på henne. Jobbigt för henne på nätterna när hon hostar så :o(. Skulle igentligen träffat Vickie o hennes lilla Joline i dag, men ´jag ville inte att Emma skulle mitta ner Joline. Så vi får ta det en annan dag.

Nu ska jag hänga lite tvätt innan lillan vaknar.

Kramis






oroliga tankar.

I dag har jag varit hos läkaren. Har hittat 2 knölar i mitt ena bröst :o(. Läkaren va jättebra. Så det va ju skönt. Man va ju lite nerös hur det skulle va. Men det gick jättebra faktist. Hon va så lung o bra att prata med. Hon visste inte alls va det va. Men hon skickade en remiss till brösmottagningen på Ryhov. Så nu blir det bara att vänta att få åka dit. Får nog göra lite prover, el ultraljud el mamografi. Usch nu blir nog en evig väntan.
Men sen går man och tänker i fall det slulle vara något farligt. Tänk om jag är sjuk? Tänk om jag inte får se mina barn växa upp? Man kan inte låta bli att tänka på det.
Tänker på Nina med min moster som gick bort i bröstcancer i november.  Känns så jobbigt nu. Men man kan ju inte deppa i hop nu innan man vet. Men man pussar o kramar lite extra på mina barn nu....
Får väl tänka lite posetivt nu, men det är inte så lätt alltid :o(.

Just nu leker Elin med Noel på sitt rum. De leker affär hör jag :o).

Nu ska jag fixa fördigt maten.

Ha en bra dag.

kramis

Stadsparken

Å vilket härligt väder vi har haft nu i några dagar. Det tyckter vi om :o).

I måndags va vi på öppnaförskolan. Det va sista gången innan somman nu. Men vi va rätt många då. Jättemysigt.
Efter det gick jag, Sanna m sina barn och Anna med sin lilla Filippa till lekparken. Så Elin o Noel fick leka lite. Vi va nog där i 1 1/2 tim el nått. Det va ju sååå skönt väder så det va inga problem alls :o). Sen fick ju vi mammor tid att tjata lite :op. vi bestämde då att vi skulle ut o gå en sväng på onsdagen o ta en fika hemma hos mig.
Sen följde Elin med Noel hem en stund o lekte. Kul för henne.

PÅ tisdagen hade jag bestämt med Angelica o Fia att träffa dem på fiket. Alexandra min granne förljde oxå med.
Hade så mysigt så :o). Alltid mysigt att träffas o tjata lite.

Söta lilla Eddie. Fias pojk.

Söta Jamie. Det skiljer bara 1 dag på Eddie o jamie. De träffades på BB. Emma är nästan 2 mån yngre.

På eftermiddan så bar det i väg till mormor i Fagehult. Mamma skulle dit o hälsa på och då följde jag med. Inte så ofta man är där o hälsa på tyvärr. Mormor bjöd på vofflor. Elin åt 4 st. Helt otroligt. Jag orkar bara äta 2. Det är inte ofta hon äter så mycke. Men man blir så glad då :o). Mysigt att sitta i mormors kök o äta vofflor o tjata lite. emma tyckte oxå det va gott med vofflor, men hon dock inte 4 :oD.
Sen åkte vi i väg till Ninas grav, jag har inte varit där sen begravningen. De hade fått upp stenen med. Jobbigt det va. Å va jag saknar henne . Kan inte fatta att hon inte finns mer. Elin mådde rätt dåligt av att följa med tror jag. För jag fick massa frågor på kvällen sen. Om att kan vi inte gräva upp Nina. Hon vill ju inte ligga där. Varför stod det hennes namn på stenen? Varför är hon död o massa andra frågor, Man vet inte vad man ska svara på allt. Hon är rädd att hon ska bli sjuk o dö oxå :o(. Min lilla tjej funderar så mycke nu.


Hennes fina gravsten.

På onsdagen va vi ute o gick då. Jag, Sanna o Anna med våra små. Så skönt väder va det. Jag hade bakat blåbärspaj som vi åt sen ute i trädgården i skuggan. Barnen låg i skuggan på en filt och lekte lite :o).

Anna, filippa o Sanna.

  Tvillingarna, så söta :o)

På fredagen bar det i väg till stadparken med Vicktoria, Alexia, Antonia. Anna, Olle och Arvid. Vi hade packat väskorna fulla med godsaker. Det blev pastasallad o massa fika. Så härlig dag. Kunde inte bli bättre. Elin, Alexia o Olle hade såååå KUL. Och vi föräldrar hade det oxå mysigt så klart. Våra små trivdes oxå bra tycker jag :o).

Elin redo at åka :o)

De små i sandlådan

Alexia, Olle o Elin

De små på filtar i skuggan

Matar änderna

De 3 små


Min fina tjej :o)

Äter lite



Emma va oxå nöjd efter 5 timmar där. Smutgris där....Hon smakade på min glass :o)

På kvällen va vi ute lite o gungade. De fick inte nog av lek :op.



sötnöt :o)
 I fredags va Jonas o köpte en ny pool till Elin. Å vad glad  hon blev. Tjatade hela kvällen att vi skulle fylla upp den. Men som sagt det tar ju typ en hel dag o göra det. Så vi sa att vi skulle göra det på lördagen.

Å va kul hon tyckte det va :o).

Emma kröp runt i hela trädgården som en liten kalv o åt gräs...ajajaj får man säga hela tiden o ta ut det ur munnen på henne. Ändå så forsätter hon :op.

myser sytrarna o äter glass :o)

Emma fick bada i sin balja ute. Å va kul hon tyckte det va.

jag o Elin på Jonas 4 hjuling :o).

I går va Elin hos mamma. Jag , Jonas o Emma va på en liten tripp till Värnamo. Jonas hade tänkt köpa en bil men det blev inget av det. Men vi va på den där kända pizzerian i Värnamå. Sååååå GOTT är det. Vi brukar äta där i fall vi har vägarna förbi,. Kan jag varmt rekomendera.

Elin badade för fullt i mammas pool o hade det hur kul som helst. Mycke roligara att vara där än att åka bil hela dagen.



Usch i morgon ska jag på ettt jobbigt läkarbesök som jag inte alls ser fram emot :o(. Hoppas att det går bra....
Blir väl en sömnlös natt kan jag tänka mig....

Nu kryper Emma äntligen :oD. Hon är nästan 9 mån o börjar krypa nu. Jag trodde nästan hon skulle hoppa över det. För hon har ju ålat fram en tid nu o det går ju fort det oxå. Men det är kul att hon kryper. Hoppas att hon gör det LÄNGE :op. haha.

Oj vilket långt inlägg detta blev. Blir så när jag sitter här så sällan..

Hoppas ni får en bra v.

kramis



RSS 2.0