Min underbara familj!

I lördags så åkte jag, Elin, Emma o Susse till affären för att inhandla till att göra Rocky road. Så himlans gott är det =).
Sen på kvällen fixade jag o Susse lite mat. Hon o Mattias va här på kvällen i kollade på körslaget.


Vi har sagt i vår familj att vi inte ska fira när vi fyller år, utan bara när vi fyller gämt. Men ändå blir det alltid så att vi firar lite ändå. lika dant va det förra året, mamma fixade all mat o kom i hit med. Så gulligt. Och år fixade hon all mat o fika. Hon är verkligen världens bästa mamma. Älskar henne sååååå mycke. Ändå så har hon så mycke annat o tänka på nu (Carina). Fattar inte hur hon orkar. Men det va jättemysigt att träffa alla syskonen samtidigt. Inte så ofta man träffas alla. Jag träffar ju Susse ofta men inte de andra så ofta, särskilt inte Madde =(. Jag fick en sån jättefin ute blomma som jag ställt på trappen. Tack snälla alla för den och för lotterna. Tack för att ni min underbara familj finns.  Älskar er alla så MYCKE.



Victor o Engla

Mattis o Engla

Min underbara mamma håller Emma, där är hon nog bara några dagar gammal.

Tog inte så mycke kort tyvärr i söndags.
Efter mitt "kalas" så åkte vi til Rödån utanför Fagerhult. Carina skulle ha ett föredrag om sitt liv. Om hennes olycka o om cancern. Ursh va jobbigt det va, tårarana bara rann hela tiden. Hon är verkligen så stark. Å man vet inte va man ska säga o göra när man träffar henne. Man bara kramas länge, men jag tror inte man behöver säga något. Hon ser ju på en hur man känner......

I går va min födelsadag då.

Va på öppna förskolan på dagen. Lekte de för fullt.

Lite bilder innan vi gick dit.


Härlig höstbild







Lek på öppna förskolan

Min skrutta



Min fina Elin


Mysigt i bilbarnstolen

I går så kom Jonas hem med lite kina mat från East End, rosor o tårta. Slapp laga mat =). Jag ska få en sån där ring som man kan gravera in sina barns namn på. Sak gå o kolla på det i dag. Det är ju kul att få tycker jag.
Elin tycker det är sååå viktigt att man äter tårta på sin födelse dag så vi va tvungna att köpa en =).
Tack för allt =).
Jag somnade tidigt som vanligt =(. Men skulle ju upp tidigt i dag.

Varit på BVC i dag me Emma. Allt är bara fint fint med henne, växer så det knakar. Väger nu 4800 o är 56 lång. Lägger på sig ca 200 g i v så det är väl lagom =). Hon är såååå mysig nu. Ligger o jollrar o har sig hela tiden. Hon ligger här gämte mig och tjatar för fullt, så mysigt låter det =). Nu börjar det verkligen hända lite med henne. Man får liksom tillbaka mer. Ler o håller på =D. Härligt.

Nu ska jag strax åka till Tenhult för 3 gången i dag. Hämtar ju Elin kl halv 2. Lämnade henne halv 9. Sen va ja på BVC kl halv 11. Inte jättekul att åka dit massa gånger per dag.

I morgon ska vi till Sandra, Thea o Hannna. Cicci kommer nog med Albin me i fall inte hon är o föder bebis =).

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis


Stackan!!

I onsdags efter jag hämtat Elin på dagis så kom Susse hem till oss. Fikade de "små" bullarna från fiket. Oj de är verkligen jättegoda. Hm det va min nyttiga v detta =p.

Det är rätt jobbigt här nu i våra familjer. Tänker bara på Carina. I natt blev det inte mycke sovande. Man kan inte sluta tänka på henne. Min underbara moster. Hoppas bara hon vet hur mycke man bryr sig om henne o tänker på henne. Men vad hjälper det i gentligen?? Vi kan ju inte göra något?

Färgade håret på Alexandra me på kvällen. Hoppas det blev bra. Hade ju en "hjäpreda" brevid oxå =p.

I när jag lämnat Elin på dagis åkte jag hem till Angelica. Sen bar det i väg till Eko hallen. Sen blev det maxi. Sen åkte vi ner till stan. Å va skönt det va ute, man bara njöt. Hittade lite kläder på Gina som vanligt.
Hade fått lite pengar av min kära sambo för att köpa något till mig sälv =D. Gulligt.
Hittade en jättesnygg jeans tjol, men jag vill helst gå ner mina kg först. Hm får se i fall jag åker in nån dag nästa v o kollar på den igen, för den va verkligen såååååå snygg. Och jeans tjol använder jag jättemycke nu. Särkilt nu när jag inte använder mina jeans än. Får väl på mig dem, men de sitter rätt tajt. Det är ju storlek 27 på de flesta jeansen jag har så jag måste gå ner för att få på mig dem igen =(. Men nu får jag väl gå in för det lite kanske.....
Sen åt jag o Anglica på Åhlens. För Emma va hungrig så vi va tvungna att sätta oss nånstans. Mysigt. Angelica fick springa o hämta allt till mig för jag va tvungen att amma, man är bara så låst när man ammar. Tack snälla för all hjäp.
Men jag va orolig för lilla Emma. Det roslade i bröstet på henne när hon andades, särkilt när hon  grät.
Så när jag hämtade Elin på dagis så åkte jag ut till mamma för att höra va hon tyckte. Anglica tyckte jag skulle åka in med henne. Mamma tycke jag skulle ringa in till akuten. Så jag ringde in. och vi fick komma in med en gång.
Hämtade upp Jonas på jobbet. Elin fick stanna hos mamma, å lika glad va hon för det =):
Men som tur va det ingen fara. Bebisar kan visst vara rossliga i bröstet utan att det är nån fara. Det är värre i fall det sätter sig i näsan för då blir det svårt att andras när man äter å så. Så det va skönt.
Men man va lite rädd att de skulle vara tvunga att suga bort det. Min lilla plutta har redan fått åka till doktorn. hon är hela 6 v redan. det är inte klokt va tiden gått fort. Men hon är ju så mysig nu.
I dag sov vi till halv 10 hela tjej ligan =). Skönt.

Va inne o tog kort på Emma nu när hon ligger o sover i min säng. Har pallat upp henne lite med kuddar så hon kan andas lättare utan att det rosslar för mycke för henne.



Sötnos

I dag vet jag inte va vi ska hitta på. Får väl städa lite o fixa.

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis

Tänker på dig Carina, hoppas du blir piggare snart.




Oj då

va längesen jag va här och skrev. Hm vet inte i fall jag minns allt jag gjort sen sist =).
Men jag ska försöka minnas det roligaste vi gjort.

I torsdags förra v va jag på stan för första gången med Emma. Gick med Susse, Madde o Enlga. Å va skönt det va att kunna gå lite på stan. Det kändes som det va evigheter sen =p. Mysigt det va att gå med barnvagn, har inte riktigt vant mig vid det än. Emma va jättesnäll, sov typ hela tiden. Så vi kunde shoppa för fullt =D. Nejdå köpte inte så mycke. Bara 2 tröjor på Gina. Hm tycker Gina skulle finnas på a6. Inte alltid man känner för att gå nere på stan.

Fredag.
Jonas va pappa ledig. Så vi skulle passa på att åka in och stor handla. Det är ju såååååå tråkigt. Men det måste ju göras nångång tyvärr. Elin va hos farmor o farfar. Lugnast så =p. Emma va me såklart. Men hon sov hela tiden. Min snälla lilla tjej. Å hon är såå mysig nu. Jollrar o ler för fullt, jag bara smälter. Å min kärlek till mina  tjejer är sååå STOR.
Sen på kvällen hade jag, Emma o Elin fredagsmys i soffan. Vi kollade på idol och åt popcorn. Jonas är inte så där jätteglad i det, så han satt vid datorn =/.

Lördag.
Va vi hos mamma o Olof. Vi kollade på Dirty dancing. Å den är ju sååå bra. Hm har nog sett den över 20 gånger el nått. Min kompis Sara älskade verkligen den filmen när vi va i 13- 14 års ålder. Så det blev att man kollade på den hur ofta som helst, men än har jag inte tröttnat på den =).
På kvällen åkte jag Susse, Elin o Emma till Huskvarna och köpte kina mat. Köpte med oss hem. Mums de va gott. Susse va hos oss hela kvällen . Blev lite tv tittande och tjatade.

På måndagen va vi på öppnaförskolan som vanligt. Emma bara sov o sov där. Så jag har det lungt där. Elin o Moa leker ju hela tiden . Sen följde Elin med hem till Moa o lekte lite. Kul för dem. Nästa gång får Moa komma hit o leka. Får väl turas om lite.

I går efter jag lämnat Elin på dagis så åkte jag till Anglica. Vi skulle åka till Tina o fika. Fia o Eddie skulle med följa med. Å så fint Tina hade. De bor i de där nybyggda husen nedanför Järabacken. Jag vill oxå ha nytt hus =). Slipper man renovera hela tiden.Vi hade det jättemysigt i alla fall =).
Sen på eftermiddan va farmor o farfar här o hälsade på. Blev en andra fika denna dag då. Hm hur ska jag gå ner dessa 5 kg om det fikas hela tiden =p. Jaja det gör jag säkert om jag är duktig nångra veckor.

Idag skulle jag igentligen följt med mamma till moster Carina. Men hon ligger på sjukhus för att hon va så dålig =(. Å man blir sååå ledsen. Vet inte va jag ska skriva om det. Gå in på hennes blogg som jag länkade så vet ni.....Man kan inte sluta tänka på henne.

på tal om det så har min knöl i bröstet försvunnnit =D. Å va skönt, slipper man oroa sig för det me.

Så i dag blir det lugnt här. Kanske tar vagnen o går en sväng sen.
Fick väcka båda mina tjejer vid halv 8 i dag. Skönt det är att Emma sover hela natten, helt underbart. Hon hade säkert sovit länge till för det va svårt att väcka henne till o med. Men så fort hon kom i mot min hud så började hon öppna munnen, gnyr o söker  efter mig, så hon va nog hungrig. Söt hon är. Men nu sover hon igen.

I morgon ska jag gå på stan med Anglica, Tina o Fia. Kul. Hoppas man hittar nått fint, fast helst ska jag inte köpa nått innan jag gått ner mina 5 kg =(.  I alla fall inte byxor.

Lite bilder från våra dagar.


Sover Emma o Eddie hos Tina



Snälla Anglica gick med Emma o myste =).


Fia o Eddie. Vilken stor skilnad det va mellan Emma o Eddie. Det skiljer 1 1/2 månard på dem.


Sötnosen


Hm nån som vill vara bebeis igen kanske? Fattas bara tutte med =p.
Rolig hon är.

Elin är så rolig. Hon frågade va jag hade gjort när hon va på dagis. Då sa jag att  jag varit o fikat med Angelica, Fia o Tina. Då sa Elin. Jag vill inte gå på dagis. Jag vill följa med dig och fika med dina kompisar. Rolig hon är =).

Nej nu ska jag njuta av lugnet här.

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis

=(

Nu ringde de från vårdcetralen. Tog ju bara 6 timmar innan de ringde upp igen. Fast det bryr jag mig inte om. Nej de tycker inte att jag behöver kolla upp knölen. Jag är så pass ung att det är så ovanligt att nån i den ålder får bröstcancer. Hm ändå så sa jag att min moster har bröstcancer, men nej. Nu när jag ammar så kanske köttlarna svullnar och brösten blir allmänt mer knöligare. Det är ju inte så att jag tycker det är underbart att ringa till vårdcetralen och vill jättegärna att nån som klämmer på mina bröst. Jag ringer faktist för att jag är orolig att det skulle vara något. Jag betalar ju för det, varför kan inte nån bara känna o kolla i fall det är nått farligt???
Nej fick jag bara till svar.
Jag får höra av mig igen om nån månard i fall den är kvar......


Fullt upp =)

Oj nu känns det som det va längesen jag skrev igen. Men har inte hunnit sitta vid datorn det sista.

Fredagen va vi ute en sväng och gick. Elin cyklade som vanligt. Gick ner till pappa för att hälsa på. De har gjort iordning sitt badrum så det ville jag titta på me. Men sen va det längesen vi va där och hälsade på, ändå att vi bor sååå nära varandra. Dåligt av oss =/. Badrummet blev i alla fall jättefint =). Fikade lite där med, kul att träffa pappa lite.



Emma klarvaken i vagnen.

När vi va hos pappa kom Inga-lills son med familj. De har en flicka som är lika gamal som Elin. Så de började leka för fullt. Så när jag skulle gå hem så ville hon stanna kvar och leka. Och det fick hon, Jonas hämtade upp henne efter en stund.  På kvällen va det lite fredags mys som vanligt =). Kollad epå Idol och myste med Elin o Emma i soffan.

Lördagen följde Elin med sin farmor o farfar till skogen och plockade svamp. Jag skulle då passa på att städa och fixa inför kvällen. Sandra, Andreas, Thea, Hanna, Cissi, Per o Albin skulle komma hit. Men Emma va tuttig hela dagen så jag fick inte så där jätte mycke gjort tyvärr. Tur att maten va smidig att göra. Blev flygande Jacob.

Lite bilder från kvällen.

Alla barnen. Emma va populär bland de små, särkillt av Hanna. Hon va så söt, hon ville hålla henne flera gånger, va med mig och bytte blöja, gav henne tutte i fall hon va ledsen och gav henne babygymmet när hon satt i babysittern. Gullig hon är =).

Barnen hade kul som vanligt. Lekte för fullt.

Äter lite mat.

Blev inte så mycke bilder tagna.

Men det va en mycke trevlig kväll =). Fick såååå söta kläder till Emma av sandra m familj. En söt jeans väst och en tröja till det.

Söndagen va rätt lugn. Va ute hos Tommy o Mia och fikade och kollade hur de hade det i sitt nya hus.
Tråkigt att de flyttade, man har slagit i hjäl många timmar me dem. Särkillt på sommaren när man varit ute på kvällarna och grillat. Tråkigt oxå att det blev en knäppis till ny granne =/.
Åkte sen senare och köpte pizza.

Måndag.
Va på öppna förskolan här ute. Elin o Moa lekte för fullt som vanligt.

Busfior



Madde o Engal va oxå där. Emma sov ute i vagnen hela tiden, så för mig va det rätt lugnt =).
Elin lekte ju mest. Se n följde Moa med oss hem för att leka lite. Engal o Madde följde oxå med hem en stund.
Jag fixade lite mat så tjejerna fick mat. Sen va det lek i gen. Men båda 2 har verkligen en stark vilja, så i bland blir det lite bråk men det går över snabbt igen. Madde följde sen Moa hem. På kvällen sen åkte jag o handlade lite. Skönt att komma hemifrån lite =). Sen va det lite tv tittande på kvällen innan vi somnar i soffan =p. Det gör jag o Emma varje kväll typ.

Lite bilder på mina sötisar.

Mys

Fin va? Benvärmare o allt =).

Ligger i gymmet lite =).

I dag när vi vaknade så hade den första snön kommit. Elin va jätteglad. Hon skulle ut och göra en jättestor snögubbe, hm så mycke snö hade det inte kommit direkt =p. Men sen bar det i väg till dagis. Så det va nu jag hade lite tid över att skriva här.

Hm sitter nu o väntar att vårdcetralen ska ringa. Är lite nervös, för jag pratade med en innan o hon skulle rådfråga sina arbetskamrater om vad vi skulle göra, så hon skulle ringa upp igen...Hm får se va de säger.
Har hittat en liten knöl i mitt ena bröst. Men det är ju jättsvårt att bedömma om det är en svullen mjölk köttel el om det är nån annan sorts knöl. Men det känns ju inte så jättekul direkt med tanke på min moster =(.
Nej nu vill jag tänka på annat...

Nu ska jag slänga in en rosa tvätt =).

Hoppas ni får en bra dag.

Kramis



Tjej dagar =).

Onsdag

Lämnade Elin på dagis vid halv 9. Åkte sen till BVC och vägde och mätte Emma. Hon väger nu 4200 och är 53 lång. Hon växer så det knakar, precis som hon ska =). Sen bar det i väg till Maxi, skulle köpa hårfärg och strumpbyxor. Första gången Emma va på Maxi, frågade faktist på BVC om det va ok att åka dit. Pga infektionsrisken. Men kl va ju inte mycke och vid den tiden så är det inte mycke folk, så hon tyckte det inte va någon fara. Man ska inte isolera sig heller, man måste få leva ett normalt liv fast man fått bebis tyckte hon. Tycker jag me, fast man är ju försiktig ändå....
Hämtade sen Elin vid halv 2. Sen bar det iväg till Lekeryds kiosken för att köpa glass med Susse. Musigt va längesen nu. Sen åkte vi hem till oss för att färga mitt hår. Hm syns inte mycke måste jag säga....
Mys att umgås me syster min. Har inte blivit så mycke av det den sista tiden.
Fixade lite mat, sen åkte vi hem till mor min. Är så tråkigt att vara hemma när Jonas jobbar hela tiden. Han har kommit hem sen varje dag denna v =/. Så då vill inte jag vara hemma på kvällarna själv. Han har kommit em runt 9 tiden varje kväll. Och det är faktist lite mer jobb nu när man har 2 barn, så det hade varit skönt om han kom hem tidigt så man får "lite hjälp" nån gång..... Jaja får väl hoppas det blir bättre nästa v..

Torsdag.

Lämnade Elin som vanligt halv 9. Åkte sen till fiket och köpte fika till oss tjejer. Anglica, Shpresa och Fia skulle komma på besök. Fick så jättefina kläder av dem och en jättefin blomma. Tack så mycke =). Sen satt vi där och tjatade om allt och inget typ. Mycke bebis och förlossning =p. Både jag och Fia har ju just fått bebisar så det blir ju mycke prat om sånt då. Sen självklart om massa annat oxå =D.
Shpresa åkte sen med mig till Tenhult för att hämta våra barn. Anglica skulle hämta kl 1 och vi halv 2. Så då passade det bättre att hon åkte med mig.
Sen när jag hämtat Elin så åkte vi till Anglica. Elin lekte med Hanna och Bella lite, medans jag och Anglica fick umgås lite till =). Anglica hon är nog världens snällaste tror jag, skönt att man har henne som vän =).
Jag Anglica och Emma åkte till Svenssons en sväng för att köpa blomma till våra vän Tessan, för hon varit sjuk nu och haft det jobbigt. Bella passade då Elin. Men va mycke snyggt de har där, vill köpa massa.Sen va vi oxå inne på butiken, finns massa fint där me =). Men vi köpte inget. Sen mötte vi Tessan för att ge henne blomman. Kul att prata lite med henne, va jättelängesen vi sågs. Jag har ju inte jobbat på ca 3 månarder...
Tack Angelica för en mysig dag =).

Åkte sen hem till mamma igen, för Elin ville såååå gärna träffa hundvalparna. Så vi åt lite glass och mös framför brasan.

Fredag

I dag är det fint väder. Ska strax ge Emma mat och sen gå ut och gå lite med mina härliga barn.

Hoppas ni får en härlig dag.

Kramis

Lite bilder oxå =)

Shpresa

Angelica söver Emma

Fia och hennes son Eddie



sover som vanligt.

Min underbara Elin


Utan bil =(.

Helgen va lugn som vanligt. Jonas jobbade hela helgen. Men Jonas föräldrar hämtatade Elin för att hitta på nått med henne för att jag skulle få vila lite. Snällt =). Men Emma va inte riktigt på humör i lördags. Hon ville bara tutta på mig annars bara skrek hon och skrek. Hon hade nog lite ont i magen =(, stackas liten. Så jag åkte ut till mamma en sväng för att hon skulle somna i bilen. Och det gorde hon =). Men hon sov inte alls länge. Senare kom Alexandra in för jag skulle fixa håret på henne. Och det va inte lite hår heller, hon har hur tjockt hår som helst och långt. Sen skrek Emma massa så jag fick stå och amma henne, försöka hjälpa till med håret, hm inte så lätt. Men till slut somnade hon, så jag kunde göra håret klart. Tog en rätt bra stund, men fint blev det =D, hoppas hon blev nöjd =p.
Sen hade Elin feber oxå så hon va inte heller pigg =(. Rolig helg.

Söndag sålde vi vår V70 =(. Så nu är jag utan bil i några dagar, tråkigt. Jonas föräldar va här en sväng på söndagen med. Vi fikade kanelbullar, va kanelbullens dag. Sen hade vi glömt handla frukost, kaffe, böd, pålägg. Tror du inte då att de åkte och handlade det och kom ut med det till oss. Vi har ju ingen affär här ute. Så snälla de är. De köper presenter till våra barn hela tiden. Snällare svärföräldar får man leta efter tror jag =).

Måndag. Va vi hemma på förmiddan sen gick vi på öppna förskolan här ute. Moa och Linn va sjuka så det va bara jag och Madde med våra barn. Elin gjorde typ allt för att reta Engla, tog hennes leksaker bla. Hon hade väl inget att göra, men alltid kul att retas ju...
Jonas va på Ikea med i går och inhandlade lite nytt till vårt tv rum. Kommer bli jättsnyggt tror jag =).

Lite bilder från våra dagar. Tar bilder mycke nu =).



Min fina Elin

Hon är så rolig Elin. Om vi ska åka nånstans så säger hon. Då vill jag vara finklädd precis som du mamma =). Söt hon är.

Elin redo att cykla bort till öppnaförskolan =).

I dag ska vi går ut och cykla lite, el jag går med vagnen och Elin cyklar. Elin fick vara hemma i dag från dagis för att jag ingen bil har.  Men i morgon har jag det igen =).

elin innan dagis i förra v.

Emma sover gott i soffan.

Nu ska jag ta hand om mina tjejer.
Hoppas ni får en bra dag.

Kramis



Ute i det härliga höstvädret.

I går va Elin på dagis, då passade jag mest på att vila. Har varit rätt trött det sista. Kan inte slappna av riktigt och sova hårt riktigt än. Vaknar av minsta lilla pip från Emma. Men jag hoppas jag kan göra det snart, för man är ständigt trött =(. Ändå så sover Emma hela nätterna så jag behöver inte alls vara vaken =/. Knäppa jag bara som inte kan sova....
Efter vi hämtat Elin på dagis så åkte vi till hennes famor och farfar på en liten fika.Efter det åkte vi förbi Angelica för hon har ännu inte sett lilla Emma. Fick så jättesöta kläder av henne, de va från henne, Tessan o Fia. Tack så jättemycke, de va jättefina =).

I dag har vi varit ute o gått med Tina, Moa, Linn, Madde, Engla, elin o Emma. Elin o moa cyklade o vi gick med barnvagnarna. Blev tyvärr en kort sväng för Emma bara skrek o skrek =(. Så vi gick hem till Tina på en fika i stället.
Elin o Moa lekte för fullt. Och vi satt och tjatade. kul =).

Elin redo att ta på sig o gå ut och leka...

Engla trött i vagnen

Linn

Tokfiorna lekte för fullt. De blev helt svettiga av all bus.

fikar

Mini Tias =)(är ju min bror Tias dotter)

När vi kom hem därifrån. Fick tvinga med mig Elin hem, de hade sååååå kul. Så fick Emma ligga lite i sitt babygym, där trivs hon bra.

Emmasötis



Nu är Emma faktist vaken lite mer. Så kul, man får mer o mer kontakt med henne. Ler och följer blicken jättebra=).

I kväll blir det lite myskväll här som vanligt på fredagar. Jag ska laga nån ny kycklingpaj med bacon. Tänkte ha den nästa helg när Sandra, Andreas m barn, Cissi, Per o Albin kommer. Men vill testa den innan så den är god. Annars får jag hitta på nått annat tills dess.

Jonas ska jobba i helgen, så i morgon åker vi nog hem till mamma en sväng. Ska fixa Alexandras hår med på eftermiddan, hon ska på inflyttingsfest. Hoppas på att jag kan fixa till det snyggt, vi får väl se =p.
Annars blir det nog lugnt i helgen. De har ju hoppborg på Jonas jobb i helgen, får se i fall vi åker dit en sväng på söndagen, i fall det är lite folk. Vill inte åka dit med Emma i fall det är för mycke folk..

Nu vill Emma ha mat.

Ha en härlig fredagskväll.

kramis




RSS 2.0