Nu är julen över...

Julen har varit såååå mysig...Elin har verkligen fått MASSOR av paket. Fick rensa ur hela hennes rum för att få plats me de nya sakerna. Å det är inga småsaker hon har fått heller....
En spisme all tillbehör till det, en supermarket bänk så vi kan leka äffär. En hel vagn me varor till det å kassa apparat,bilbana(från Jonas så klart), en liten studsmatta(måste ju ha en inne å en ute =p ), kläder, lera, målarblock, pennor, bäddsett 2 st Hello Kitty o Nalle Phu, djurspel, pussel, nattlinne, klossar, badhood, 3 dockor (har nog 7 st nu el nått), kaffebryggare,pärlor, pärlbrickor, pärlsett som man kan göra halsband med, filmer, böcker mm mm kommer inte i håg allt. Det va helt kaos när hon öppnade paketen. Hon brydde sin inte äns va det va i paketen för det va såååå mycke, Allt va inte från oss då utan från hela våra familjer. Hon fick för mycke saker det är bara så. Hade räckt me hälften eller ännu mindre. Men vi är tacksamma för allt. Tack så mycke för allt =)
Men vi är väl dömda att leka på hennes rum nu =). Leka äffär å bygga me klossar allt va det nu är....jaja men det hör väl till =)....

Jonas köpte massa till mig som vanligt, Paris hilton parfymen, bodylotion o Showegel luktar sååååå gott, en träningsmaskin som man rör armar å ben på, en pilatesboll (hm Jonas vill nog att jag ska träna hihi), en volym tång OBH Nordica Björn Axen, en tröja å lite annat. Så snällt så =).
Fast jag hade köpte en hel del till honom me.....

Mys va det hos mamma på julafton i alla fall. Trots att vi fick lappa i hop vår egen tomte. Hade ju givetvis glömt bort att fixa tomtemask å luva...smart av oss eller hur.
Olof vi äran att sätta på sig vår hemgjorda tomteskägg av bomul och nån mössa som Susse gjort i syslöjden  för massa herrrans årsen =D. Tror aldrig att jag skrattat så mycke åt en tomte. Men Elin märkte inget fast inte hade något rött på sig överhuvudtaget. Mössan och kläderna va vita. Han hade glömt sina glasögon me så han kunde inte läsa på paketen heller. Kul hade vi i alla fall. Å mitt i allt så tappade han halva skägget......Men Elin såg nog inte det.

Annandag jul va vi hos Jonas föräldrar. Hon hade gjort Kalkon, jätte gott att slippa julmaten.
Där fick vi lila handdukar å badlakan å svarta handdukar. Har ju vitt o svart på den stora toaletten så då ville jag få in lite färg. Så jag har köpt en mörk lila matta,  Å på den lilla toan blir det svarta handdukar. Är ju svart golv där inne.

Juldagen va vi hos min pappa å Inga -Lill. Hon hade inte heller nån julmat. Va nån gryta å potatis.
Madde å Per va där me. Gick faktist bra att träffa henne. Vi lossades som inget hade hänt typ....Skönt.
Efter det åkte hela syskonskaran till mamma för mormor va där. Träffar ju henne så sällan. Alltid kul att träffa henne. Hon är så rolig. Skönt att hon är så pigg fast hon är 75 år. Håller i gång gämt....Av henne fick Elin en krypande docka som gråter pratar å håller på, så nu har vi en mini bebis som kryper omkring här å skriker å pratar, vi får ju inte stänga av den heller för sin mamma(Elin)....Jättesöt är den i allfall...

I går va vi me Victor jag, Elin, mamma, Susse. Skulle fixa lite i hans lägenhet. Han har bott i sin lägenhet i 3 år utan att fixa gardiner så då får systrarna å mamma rycka in.... Först va vi på EKO hallen. Hittade gardiner där å lite blommor. Jag hittade min servis som jag ville ha i julklapp av Madde så den köpte jag för jag hade fårr pengar till den. Blev sååå nöjd.
Elin va så söt inne i affären, hon sa till oss att hon hade me sig massa pengar. Jaha tänkte jag, fantsin flödar nu i gen. Å sen när jag skulle betala så kommer hon me sina lossaspengar till kassan  å ska betala. Sötisen. Hon belv lite besviken att hon inte fick betala me dem.....
Hon va jätte snäll hela tiden. Skönt för jag är så rädd att tappa bort henne å hon är nog rädd att försvinna me för hon höll sig till oss "nästan" hela tiden..
Sen hem till Victor. Köpte lite mat å åt sen i full fart att damma, stryka, borra å sätta upp gardiner. Blev jätte snyggt verkligen. Hoppas han blev nöjd. Men det verkade det som i alla fall. Köpte lite ljuslyktor så vi tände massa ljus så det blev så mysigt.

I dag har jag varit på a6 en sväng å fixat present till Jonas som fyller på tisdag. Blir nog en lugn kväll. Ska in till doktorn me Elin i morgon. Hon har fått nageltrång stackan. Kommer massa var å är jätte svullet. Men inte klagar hon. Hon är alltid sån, visar inte när hon har ont. Fattar inte varför...Hm lik sin pappa kanske...

Ne nu ska jag fixa ording lite mat.

Ha en mysig söndag

Kramis

Tack för alla paket Elin fått av er =)

"Lite" bilder från vår jul

 snyggo tomte

 maddes mage

  

  kollar efter tomten  

rädd för tomten Tomte Jonas

pappa Victor 

 mormorsötis Allt ska vara Hollo Kitty
   Victors lägenhet


God jul =)

Vill bara önska er alla en jätte fin jul, me massa paket, god mat och ett härligt sällskap.

Nu bär det i väg till mamma och Olof. Ska fira jul där. Alla mina syskon är där utan Madde. Hon ska va me sin familj i Falköping. Men vi ses på annandag jul hos pappa. Får se hur det blir när vi ses, har inte pratat me henne än efter vårt lilla "gräl". Ne nu ska vi inte prata om sånt på julafton....
Ha det så mysigt nu....

GOD JUL

kramis

Tessan jag tycker oxå det va jätte tråkigt att inte du kunde följa med å gå på stan, Men jag förstår dig =). God jul på dig vännen...

Tänker på dig Carina

dan före dopparen dagen =)

I lördags så skulle vi ut å hugga julgran. Elin hade pratat om detta i flera dagar att vi skulle göra det. Vi skulle ha massäck med, så vi tog med spritkök å korv med bröd.

Kan ju med påpeka att det inte va något vidare hugga julgrans väder. Det regnade typ hela tiden, men vi hade klätt oss för vädret så vi frös ju inte.

Ner till morfar å lånar traktorn och kärra. Elin tycker det är jätte kul. Väl framme när vi ska gå och kolla ut julgran så kan hon inte gå säger hon. Så man får bära omkring på henne i skogen me alla dessa kläder både hon och jag har på oss. Blir klumpigt å varmt. Efter ca 5 min säger Elin ska vi åka  hem nu ? Det är bättre att kolla på Nalle Phu.

Man gör ju detta för hennes skull så vi fortsätter å letar å hittar de granar vi ska ha.

Sen ska vi koka korv. Gråt gråt från Elin (kan ju säga att dettta är en repris från förra året fast då var det mycke värre för då va hon mindre). Sätter oss å börjar koka kroven. Så fort vi öppnar korvpaketet säger hon hela tiden ska vi inte åka hem nu det är bättre hemma gråter hon. Så det blev inte så mysigt som vi tänkt oss. Fick koka korven knappt varm äta fort som bara den å packa i hop.......Det va vår lilla mysiga huggagran dag.......Hoppas hon kommer minnas den =)


Gick in till Mattias en säng me. Han , Victor och Tobbe höll på att måla. Fint fint. Klar me målningen nu tror jag.


Söndagen va städdag och klädde granen. Mamma och Olof va här och hämtade sin gran me så det blev lite fika me dom me.


I går va jag på stan me Angelica hela dagen. Men va folk det va, så jobbigt. Fick stå i kö i ca 20-25 min i  varje affär. Jobbigt. Så det blev inte mycke handlat för min del. Angelica har ju  3 barn att köpa till så hon va inne i massa affärer som jag inte handlar nått i så det blev inte mycke tyvärr för min del.

Får åka en liten snabbis i dag. Susse skulle ta Elin stund. är livrädd att tappa bort henne nu när det är såååå mycke folk. Kanske aldrig mer får tillbaka henne då. Har redan varit me om det å det var det hemskaste jag varit me om nästan. Va på a6 skulle bara in på H&M och köpa en present. Stod där på barnavdelningen å helt plötsligt va hon borta. Det gick så fort. Jag fick panik. Tårarna bara rinner ner på kinderna. Springer runt å ropar å letar. Flera av personalen på H&M hjälper till (´Min barndoms vän saras lilla syster Elin jobbar på H&M å hon hjälpte till mest och lugnade mig, skönt att man känner någon i det läget). Efter ett tag kommer en dam fram och frågar i fall jag är Elins mamma. Ja det är jag. Hon är på Åhlens. Den lilla skrutten hade sprungit ur affären å gått in i butiken brevid. Att hon vågar.
När jag kommer in där så står hon och pratar me någon i personalen. De skulle precis ropa upp mig i högtalarna. För hon hade varit så duktig å sagt att mamma heter Cicci och jag heter Elin å är 2,5 år å bor i........
Urch va hemst det va. Det mest jag va rädd för att nån hade tagit henne el att hon sprungit ut ur a6.
Sen när jag kom så sa hon bara hej mamma sen tjatade hon vidare me henne som pratat me henne. Den känslan va som hemsk. Jag bara grät, kände mig som en värdelös mamma. Hon pratar forfarande om när hon försvann på a6 å att hon ropat mamma mamma. Det hade itne jag hört minsann (hittar på kanske).
Därför är jag jätte rädd att ta me henne nu i julruchen.

Blir lite mys kväll i kväll med lite julmat. Vi får se i fall jag å Elin hinner baka lite pepparkakor me. Ska ju städa av lite me å slå in de paket man har kvar, grilljera (stava?) skinkan, fixa maten mm mm, men det blir säkert bra.

Nu ska vi göra oss i ording å handla det sista nu.

Vill önska er alla en JÄTTE GOD JUL.

Ha en mysig dan före doppare dagen.

kramis


mys me farmor

hugga gran    visst ser hon lycklig ut =p
värmer händerna, för det är ju dumt att ha vantar på sig

Tobbe målar victor målar Tias

elin klär granen I dag blev det tomtegröt till frukost


fikat me Vickie

I tisdags eftermidda va det bak här igen då. Blev den berömda Lailas Rocky road, såååå god. Och cola som blev sten hård så Jonas fick ta me den till jobbet =p.
Jag kan ju rekomendera att göra rocky road, den är sååå lätt å göra å så god.

HÄr är receptet

600 g mörk choklad 70 %
2 nävar mini marshmallows
2 påsar dumlekola
3 dl salta jordnötter
1 dl  skalade pistagenötter

Gör så här:

Smält cholkaden på svag väme i ett vattenbad
Dela dumelkolan 1 gång. Blada i hop ingridienserna(stava?)
Fyll smelten i ca 3 cm tjock plåt. Låt svala i kylskåpet. Sen skär dem i bitar.
Lätt som en plätt =)

Mattias å Susse va självklart med =).

I går kom Vickie hit runt 12 tiden. Satt å tjatade å fikade i nästan 4 timmar. Mysigt. Hade inte träffat henne på jättlänge.
Så man hade ju lite att prata om =). Elin kanske inte tyckte det va jätte kul när vi bara satt i köket å pratade å hon kollade på film. Hon ville ju att vi skulle leka me henne. Men det gick bra.
Åkte ner till Mattias å Madde en sväng sen. De hade fått ett paket som va mitt. Kollade lite hur det gick me renoveringen. Det går framåt =). Madde hade bakat kakaor så Elin smällde väl i sig 3 st tror jag. kakamonstret där.
David kom in en sväng me å tjatade lite när jag lagade mat. Han är rolig han =) Alltid nått nytt har han å komma me =)

I dag kommer nog svärmor och svärfar hit en sväng. De ska kolla på de nya badrummen. Har inte sett dem än. Sen i eftermidda ska de ha Elin sen stund för jag och Jonas ska gå lite på stan å köpa julklappar.
Skulle egetligen gått me Tessan och Angelica i dag men hanna va sjuk =(. Så antagligen blir det på måndag i stället för vi vill ju träffas lite innan jul. Äta på Zoya kanske me =p. Det är ju Angelicas å min favorit, vet inte om Tessan tycker det är lika gott som vi =). Men annars så får vi väl ta nått annat ställe.
I morgon ska jag jobba. Det känns som det va hur länge som helst sen jag gjorde det. Men det va 2 v sen. Men det blir 12-6. Mina sista timmar detta året =). Sååå skönt så.... Blir nog lite julfika och paket kan jag tänka mig. Lite mysigt att träffa alla nu innan alla är lång lediga nu över jul. Jag har ju varit hemma mycke me nu så jag tycker det ska blir lite kul att träffa alla igen.

Ne nu ska jag duscha å frächa lite mig lite innan den här dagen tar fart.....

Ha en mysig torsdag..........

kramis

elin öppnar dumle  posar lite me   smälter choklad

  kokar kola  mys me Tias å Susse i soffan ny duschad

Min goda favorit wook som Elin o Jonas älskar

Här är Vickie (förlåt Vickie jag vet att du hatar å vara me på bild) Elin målat sig i ansiktet

Elin å Madde (förlåt Madde vet oxå att du hatar att vara me på bild)

Jag å Elin myser i soffan Elin visar hur man ser ut när man är arg =)

bara tagit det lugnt

Denna helgen blev bara att vara hemma. Har ju haft bihålsinflammation, men nu är jag ätligen bättre efter 2 v sjukdom. Så skönt att känna sig pigg igen, kändes nästan som man aldrig skulle känna mig bra igen, å hur mycke snor kan man producera undrar jag. Hm har snytit mig typ en gång i kvarten i 2 veckors tid (inte på natten då men blev även några gånger då me) å haft näsan full. Konstigt det där, va kommer allt i från liksom. Nu behöver jag inte snyta mig mer än 1 gång i timmen å det är ju skönt.  Jaja inte så intresant kanske =p.

Men på söndagen va vi faktist borta på julfirande här där vi bor. Det roliga är att jag växte upp här oxå å lokalen ser precis lika dant ut som för 20 år sen, till och med granen stod på samma ställe. Luktade precis som förr, kaffe, glögg, peppakaka och bulle. Precis samma människor bara att de är äldre utan barn, nu va det deras barn som hade med sig sina barn i stället. Föräldrarna satt å pratade å barnen sprang om kring å lekte, precis som när jag va liten =). Mysigt.
Sen kom tomten, Elin va inte nått rädd. Hon gick fram där me gott självförtroende å fick en påse godis och tog i hand och sa tack. Duktigt. Alla kom fram och sa till mig att Elin ser precis ut som sin mamma när hon va liten. Hihi Jonas va inte så nöjd me det =p. Han vill ju att hon ska vara lik honom me. Det va till en tjej som sa att hon hade sett Elin i en lekplats med sin farmor och farfar och sett att det va min lilla Elin. Stackas Elin som är så lik sin mamma =p

I går va jag på a6 me min lillebror Victor. Vi skulle köpa julkalppar. Jag skulle köpta till honom så han fick välja ut själv va han ville ha. Blev ett par jätte snygga jeans på Jack and Jones. Skönt att ha det gjort. Mysigt att träffa Victor me det är inte så jätte ofta vi träffas ändå bor vi inte långt i från varandra. Men nu i jul så träffas vi i flera dagar =). Det är så skönt me jul när man träffar alla sina nära å kära å bara ta det lugnt (för jag behöver ju inte fixa nån mat) och prata om allt möjligt som händer å sker i våra liv. Svallara om kompisar som gift sig, fått barn, köpt hus, gjort slut osv. Måste hålla varandra uppdaterade om sånt =D haha.
Hm Victor hade nått mystiskt sugmärke på halsen, hm undra vem som gjort det????? Det ska vi allt ta reda på =D.

I dag blir det bakning här. Susse å kanske Mattias kommer hit. Det blir peppakakor å lite julgodis bakning.

I morgon kommer Vickie hit å fikar, va jätte längesen vi sågs nu.

Ne nu ska jag ta hand om min lilla diskerska i köket, hon bara älskar å diska. Så fort jag har något i diskhon så står hon där o blaskar. Fattar inte att det kan vara så kul me vatten.
 
Ha en mysig tisdag

kramis

tärna i snön    lördags mys i soffan

snögubben vi gjorde tomten kommer  elin går fram


gjort snölyktor

Nu har jag å lillan gjort 2 snölyktor. Kände att jag va tvungen att gå ut en sväng fast jag inte är pigg. Har ju ingen feber så det är ingen fara tror jag. Elin blir helt rastlös av att bara vara inne å se att det är massa snö ute gör inte saken bättre. Hon har tjatat hela dagen om att hon ville gå ut. Så 2 snölyktor blev det å lite pulka åkning. Riktigt kul faktist tills hon började grnälla att det va kallt å jag skulle bära henne oxå upp för en brantbacke och dra pulkan efter, nej tack. Det va den där jobbiga backen ner till min pappa så de som känner mig vet hur jobbig den är. Det va inte smidigt vill jag lova å det va rätt jobbigt att dra henne upp för den. För jag vägade bära henne upp. Sen va hon kissenödig mitt i allt oxå. Så det hände en olycka i byxorna stackan. Fick skynda oss hem.
Nu har vi tänt våra fina lyktor. Elin va sken av lycka när vi tände dem, hon va sååå stolt över sig själv. Söta lilla Elin. Men nu är jag helt slut efter detta. Elin sitter å kollar på disny time nu å äter lite fredags godis. Hoppas på att Jonas kommer hem snart.  Kl är snart halv 6 å han har fortfande inte kommit hem =(. tråkigt.

ha en mysig fredag kväll

kramis




lycklig

 urch vilken hemsk bild men här åker vi pulka

luciafirande

Urch denna v har inte varit kul. Har haft ständig huvudvärk, tandvärk och ont i bihålerna. Men  i går fick jag äntligen tummen ur å ringde till doktorn. Fick tid me en gång. Det va då bihålsinflammation. Så nu har jag nästan varit sjuk i 2 veckor. Känns som man aldrig ska bli frisk, men nu har jag ju fått medicin så jag hoppas jag ska bli bättre nu. Men orkar inte jobba i natt nu då. Skulle bara jobbat 1 natt 13 timmar. Men 13 timmar är rätt mycke så jag kände att jag inte orkar, me ständig huvdvärk så är det inte kul...jaja nog om mig å min sjukdom =p

I tisdags va jag hemma hos Angelica en sväng å fikade. Gunilla va me oxå. Angelica är ju bara för snäll, hon hade köpt 3 julklappar till Elin. Precis som inte hon inte kommer får några =). Jag mernar hon har ju 3 barn att köpa till redan så köpter hon till min lilla bortskämda unge som nästan får allt hon vill ha. Hon är såå snäll. Det va 4 hästar me borstar till, en uppblåsbar tomte (favoriten) och en påse med massa hårband och hårspännen i å självkart va allt rosa =)..

Onsdagen va Susse å tias här en sväng å hälsade på, Elin älskar ju Tias så det va kul. Nästa v blir det väl bak här igen med pepparkakor å julgodis =), det blir mys.

I går va det luciafirande på dagis. Hon va sååå duktig. Å kan inte fatta att hon är så stor nu. Urch jag vill inte att hon ska bli stor, vill att hon ska vara liten alltd =p. Men det är ju så de växer upp så fort. Men det är bara så msyigt när de är små, nu klarar hon sig så mycke själv men ändå är hon forfarande väldigt beroende av  oss å det är ju bra =D. Det är ju bara att inse att det är dax för nr 2 kanske,. Alla som fick barn samtidigt som mig har typ redan fått barn nr 2 el är gravida..Fast jag tycker det är skönt att Elin skulle klara sig lite själv när man får nästa barn. Lägger bara till att jag är inte  med barn nu. Va på utväcklingssamtal på dagis med i går. Hon är visst jätte snäll å duktig där. Sköter sig bra. hm då skulle de se hur hon är hemma =), hihi skojar bara. Men hon är ju i trotts åldern nu så det är inte alltid lätt att veta va man ska göra i vissa stuationer. Va på Eko hallen i går när Elin va på dagis, köpte lite julklappar åkte sen till Coop å kollade lite. Sen Ikea. Va där prick kl 10 när de öppnade så jag va nästan själv där inne först. Sen blev det A6. Blev lite julkappar handlat ialla fall. Men har till Jonas å Victor kvar. Skönt. Gick me Susse en sväng me. Nästa v ska jag Angelica o Tessan åka till a6 en sväng me å handla lite. Men jag och Jonas ska nog åka in tillsammans med tror jag.
Länktar till Mattias o Madde får sin bebis, å så mysigt.
Va nere hos dem en sväng i onsdags me. De håller ju på med renovering. Det kommer bli sååå snyggt, Mattias å så duktig me. Han är värkligen händig. Kommer bli kul att se hur det blir när det är klart å det verkar det vara snart. De hade "bara" att måla taket (3gånger på si en så där 100 krm vet inte riktigt hur stort), tapetsera o lägga golvet kvar. =)¨

Ne nu ska jag bara ta det lugnt å vila å bli frisk igen.

ha  en bra dag.

Å va mysigt det är att det snöar ute =)

               fika på dagis


leker på dagis   tomten hon fick hästarna hon fick

jobb/handlat/bakat

 I fredags lämnade jag lillan hos mamma vid 2 tiden. Åkte hem sen så vi va hemma vid 7 ialla fall. Hade lite myskväll för oss själva =). Lagade lite god mat å somande tidigt i soffan, jag skulle ju upp vid 6 dagen efter. Men det är alltid lite skönt att vara själva i bland även fast man saknar lillan.

Jobbade både lördag o söndag. Gick jätte bra =). Man känner sig alltid lika nöjd när man avklarat en hel 26 timmars helg. I går så köpte vi mat på Palaz atena (tror jag det heter), jätte gott el den lilla smak jag kände. Är fortfarande rätt förskyld så jag har inte riktigt fått tillbaka smaken än =(..I dag har jag haft jätte ont i bihålerna å huvudet , det har bara pulserat liksom. Men nu känns det faktist bättre. Duktig på att snyta mig å ta nezeril och tagit alverdon. Så nu är jag bättre, tur att det finns medicin =).

I dag ringde Susse till mig vid 10 tiden. Hennes bil hade inte startat i dag så hon kunde inte komma hem. Så jag sa att jag kunde komma å hämta henne så kunde jag handla på Maxi. Så Elin lämnade jag av hos Farmor o Farfar lite innan 12. Hämtade upp Susse lite efter 12. Storhandlade massa så jag ska slippa småhandla hela tiden i tenhult.  Sen skulle vi baka Lussekatter me så jag handlade till det.
Hm saffranen kostade 18 kr st å jag köpte 4 st paket...inte billigt. Så kollar man i reklambladet från ICA i tenhult när man kommer hem, 2 pakt saffran för 20 kr,,,,,,grrrrr det lönar sin inte alltid att åka till en stormarknad å handla.
Men det va mysigt att baka här, susses Tias va me å hjälpte till. Elin va jätte glad för att de va här. Jag fixade lite mat med för Tias hade inte ätit nått på hela dagen den lilla slarven =p.
Elins s,å lussekatter såg ut som små bollar i bland, men även hon lyckades att göra fina =). Min lilla tjej kan själv säger hon. hihi rolig hon är. Fast igentligen hade hon nog velat diska i stället för det brukar sluta med att hon gör det i stället för att hjälpa till med bakningen om man inte sätter stopp för det...
Jonas har fortfarande inte  kommit hem å kl är över 7. De har mycke å göra på jobbet så han kommer nog jobba över varje dag =(, Tråkigt men han måste ju...
Hoppas det blir en liten fika me honom sen i alla fall.

  bakar bakar       mjölar mjölar     


 vish in i ugnen =)   nöjd

elin gjort fin va?  lägger på russin

Susse bakar   Tias bakar         mys hos mormor

armband elin gjort hos mormor till mig, dockan å sig själv. fina va? Ingen till pappa stackan =p

åka till mamma

I natt ska Elin sova hos min mamma. Å Elin är överlycklig. Jag jobbar ju hela dagen i morgon å Jonas ska jobba så då blir det bäst om hon sover borta så slipper man dra upp henne tidigt å åka i väg med henne. Sen kommer Filippa i morgon til mamma med så då får hon det ännu roligare =). Sen blir det väl att bada hos henne med. Vi har ju inget badkar å det har mamma så varje gång vi är där ska hon bada. Till å med på juldagen förra året så skulle hon bada. Knäppisen =). hon skulle komma hit åt.

I kväll är jag å Jonas ensama hemma då, blir mysigt. Det händer ju inte så ofta. Kommer sakna den höga ljudnivån kan jag tänka mig. Kommer bli helt tyst. Men man behöver lite par tid  med. Vi är ju mer än mamma å pappa.

Nu ska jag fixa i ordning mig lite. Ska packa lite till Elin. Vi ska väl åka strax.

Ha en bra dag.

Kramis


cellprov

Urch det är alltid lika hemskt att lägga sig i den där stolen. Sära lite mer på benen säger hon. Man är stel som en pinne å skakar lätt i kroppen, slappna av säger hon, nu tar jag på dig säger hon. Sen känner man hur hon gör nått där nere.... Nu känner du att det drar till lite i magen säger hon, man blir ännu spändare i kroppen..Urch urch men nu behöver jag inte ligga där å göra cellprov på 3 år YES!!!!
Nästa gång man måste visa upp sig så är väl förhoppningsvis då när jag får nästa barn....Är inte me barn, men nån gång inom 3 år hoppas jag att jag har fått en liten skrutt till =)
Fast å andra sidan så är ett cellprov inget mot va det är att föda barn,det gör ju lite ondare om man säger så. Men då får man ju i alla fall en liten bebis och värsta fall från cellprovet kan det ju vara cellförändringar å det vill man inte ha.
Mamma har opererats flera gånger mot det, så jag frågade henne i fall det va ärfligt å det va det lite =(...

Lämnade Elin på dagis vid kvart över 8. De skulle ta kort i dag så jag ville att hon skulle gå i dag fast jag är hemma å är sjuk. Är bättre nu men det är lika bra att vara hemma å få krafter till helgens 26 timmars jobb....
Känns så konstigt bara att vara ensam hemma, jag sätter till å med på barnkanalen fast inte hon är hemma. Jag tycker det är mysigt att höra barnpogram i bakrunden här hemma. Hör ju alltid det annars så det är lite som sällskap =D
Hämtar henne runt 3 tiden, så det blev några timmar. Hon behöver det känner jag. Men hon säger ju alltid att hon vill vara hemma me mamma i stället, men hon behöver träffa sina kompisar på dagis med. Hon har ju jätte kul när hon är där det märks ju.
Ne nu ska jag njuta av min "lediga" tid och verkligen ta det lungt.

Ha en bra torsdag..

kramis

Min sötis, bästa som finns =)


Min duktiga lilla tjej

Nästa v är det ju lucia. Då ska Elin vara tärna =). Förra året va hon så liten så då ville inte hon vara me. Så vi fick titta på med Elin i famnen. Men i år så är det övning som pågår här hemma å på dagis. Hon sitter här med mig vid datorn å sjunger tipp tapp och liten tomte tittar ut. V i har laddat ner massa julsånger som barn sjunger. Så hon sitter här å gör rörelserna å sjunger me, hon är jätte duktig . Man börjar nästan gråta när man tittar på henne. Hon är så liten men kan ändå så mycke. Det är så sött. Så det kommer bli jätte spännande nästa v när luciatåget är.

Är fortfarande sjuk =(. Men det känns att man börjar bli bättre i alla fall. Men jag är hemma idag och i morgon oxå. Pratade me jobbet innan. Men jag kommer jobba i helgen i alla fall =). Blir skönt att komma hem i från kan jag säga. Blir rätt trött på att vara hemma när man är sjuk å inte kan gå utanför dörren.

I dag ska jag göra "pussa soppa" den är jätte god och lätt att göra.
3 grov rivna morötter, 2 lökar, 1 paprika , 1 liter vatten, 2 buljongtärningar, 3 msk tomatpure, salt, peppar, 500 g köttfärs, en burk creamfrech.
Steker köttfärsen salta peppra (jag tar 2 pressade vitlökar i med och lite sambal oelek i med). Koka upp  vatttnet med buljongen, lägger i grönsakerna och tomatpuren låt koka 5 min el nått. Lägg i köttfärsen och creamfrechen koka några min sen är den klar. Sååååå god å så lätt och smidig att göra. Gott när man är lite sjuk med...
Nu ska jag kolla på Hem till gården..haha man börjar följa allt när man är hemma. Elin blir skit sur. Detta är inte kul mamma säger hon. hihi jag måste ju få titta på nått me i bland...Den serien är verkligen inte bra men jag har börjat följa det så nu måste jag se det...urch hemskt.

ha en bra onsdag

kramis

Här är min älskade mamma, jag Elin och filippa på mammas bröllopsdag


orolig

Min mamma har ålders diabetes och hon sköter sig inte alls, fast enligt henne är hon jätte duktig.
Varje gång man kommer till henne så står det godis å chips framme på bordet. Dricker mycke cola äter mycke pizza å hambugare. Hon har nog ett midje mått på 120 cm el mer jag vet inte. Hon är inte tjock mer än på magen å ansiktet. Urch jag blir så orolig.Hennes pappa dog vid 50 års ålder av hjärtinfakt. Hon är nu 49 år och har diabetes och ett för stort midjemått. Jag brukar kolla på Du är va du äter. Där säger de alltid att det är farligt att ha lite mage till och med i fall man väger normal el har ett normal bmi. Urch jag blir så orolig. Hon ringde innan å frågade hur det va me mig nu när jag är sjuk. Är inte frisk än =(..Men då frågade jag hur det är me henne. Då sa hon att hon haft jätte ont i magen. Hon kände inte i gen det värken som hon hade. Då tänkte jag genast på att det kunde vara hjärtat , för vi kvinnor kan ju få andra symtomer vid hjärtinfakt. Typ ont i magen å sånt. Då sa jag till henne att det kanske kunde vara det. Hon sa bara att det kunde det ju inte vara...Då sa jag att hon måste tänka på att du måste gå ner i vikt för att det är farligt, att äta lite nyttigt å så. Men vi äter nyttigt sa hon då...Igår åt vi falukorv å mackaroner, hm jätte nyttigt mamma sa jag. I förr går åt vi Schnitzel, potatis å sås, hm oxå jätte nyttigt mamma sa jag. Men vi äter bara vanlig husmanskost sa hon då. Den är ju inte jätte nyttig el har jag fel,Ingår pizza å hamburgare på husmanskosten? För nått år sen innan hon tträffade Olof så gick hon faktist ner 5 kg när hon åt efter GI metoden. Men sen hon träffade Olof har kilona bara ökat. Vi har ju sagt till mamma när Olof är med för han är ett rikigt godis monster å han är på gränsen att oxå få ålderdiabetes. Men när vi säger nått så skrattar han bara. Hm vill inte han att min mamma ska bli gammal el???? Blir så arg på honom då. För hon har blivit värre sen hon träffade honom.... Va ska man göra???
Jag vill ha kvar min mamma länge till, hon är ju faktist inte så gammal.

Nån som har nått råd att ge??

ha en bra tisdag..

kramis


Strumbyxorna är oxå från Gina Tricot


Nya koftan från Gina Tricot som jag köpte på julmarknaden


David hälsar på när vi har lite fika


julmarknad/sjuka

I går åkte vi in till julmarknaden. Jätte mysigt. Elin va jätte duktig å snäll. Satt i vagnen nästan hela tiden. Om hon gick gämte så höll hon våra händer så hon inte försvann. Men hon vågade inte prata me tomten. Köpte lite godis. Elin fick en SVAMBOM FYRKANT balong. Helt lycklig är hon över den. Den är med henne överallt nu här hemma. Kul för henne.
Blev pizza från Evergreen i går, mums.
Sen somnade jag i soffan. Har blivit såååå förskyld. Ont i halsen, öronen, huvudet , näsan och öm i hela kroppen. Blev att jag va hemma från jobbet i dag tyvärr.
Tio i 7 imorse höde jag Elin ropa på mig det kanackar på rutan mamma, jag sov sååå tungt (sovit dåligt nu när man är så förskyld). Jag va helt borta men jag hörde oxå nån knackning. Så jag rusade upp fick då stört näsblod. Det bara forsade blod. Fick skynda mig att torka bort det å försöka få på mig kläder. Men den som nu knackade på hade redan åkt då. Hörde att en bil åkte i väg me. Men undra vem det va?? hm, kanske nån elektriker el nått.
Vi ska bara ta det lungt här i dag. Orkar inget =(. Å Elin bara hittar på bus nu när jag inte orkar hålla på me henne hela tiden, så jobbigt. Urch, tänk när man va sjuk å va barnfri vilken skillnad det va. Kunde bara ligga i sägnen så länge man ville å kolla på vilka pogram man ville på tv. Så är det ju inte nu dirket. Gå upp tidigt, nån som kör me en hela tiden, å sen blir det bara tråkigt barnpogram på tv hela tiden, annars blir hon skit sur. Jaja det är väl så när man är mamma.
Men lite jobbigt faktist när man inte mår bra å inte kan/får ta det lugnt.

Ha en bara måndag....


Elin lycklig för sin SVAMBOB FYRKANT


Elin på julmaknad me hela munnen full me godis


RSS 2.0