Nyår 🍸

I dag har vi lite slappardag här. Vi tjejer myser i våra onepice 😜. Vi ligger i soffan och kollar på barnfilmer 😊. Skönt att ha såna dagar med i bland.

Maten och efterrätten blev Supergott i går om jag får säga det själv 😉. Emma åt till och med pannacottan. Hon som hatar kladd. Men maten tyckte hon va sådär. Barn brukar väl inte tycka om potatisgratäng. Men Elin sa att det va det godaste hon ätit 😃.

Nu slappa lite till innan det är dax att göra sig i ordning för kvällens festligheter 😊.

Vill önska er alla GOTT NYTT ÅR 💗.
Va rädda om er!!!

En dålig bild på oss. Men det blir inte ofta vi alla fastnar på samma bild 😜. Ska försöka få till en bättre bild senare idag när onepicen åkt av 😉.


Grattis älskling ❤

Idag fyller min kära sambo år ❤. Men hade inte fixat nån present 😞. Får så dåligt samvete. Jag som ALLTID får massa fint och dyrt av honom. Men vi åkte in till stan igår. Jag och Elin tog en tur på a6. Men det va såååå mycke folk och köer överallt så vi la ner det. Får köpa nått en annan dag. Är ju lediga nästa vecka oxå. Så då kan man passa på. Men dumt känns det 😔. Jag själv hade nog blivit jätte besviken 😉.

Men fixar lite god mat här ikväll för att "fira" lite. Blir potatisgratäng med fläskfilé, ananas, tomat och en sås som jag lägger över fläskfilen på gratängen. Såååå himlans gott är det 😃. Sen har jag gjort pannacotta till efterrätt 😊 🍧. Hoppas han blir nöjd.

I morgon är det nyår. Då är vi bjudna till våra goa vänner i Taberg. Till Sandra, Ade och deras tjejer. Sen kommer Cissi, per och deras pojkar. Ska bli jättekul att träffas alla. Va jätte längesen vi träffades alla samtidigt.

Usch jag struntar i att skriva om besvikelsen i fredags idag. Kan göra det en annan dag!!

Hoppas ni får en mysig kväll 💗.

En bild på tjejernas (och mitt) mys igår 😊.


Lördag!

Hade superkul igår 😊. Va ju ute med jobbet. Ska berätta mer i morgon. Mår bra idag i allafall 😜. Va rätt lugn kväll, men ack så rolig 😃. Men även besvikelse 😒. Tar det i morgon.

Nu håller jag på att fixa planka. El potatisen till moset kokar nu. Sen har Elin beställt dipp med morötter, gurka, paprika och selleri. Duktig tjej va 😉.

Hoppas ni får en mysig kväll 💗

En bild på mig redo för utgången 😜


Annandagen!

I går på annandagen va vi hos pappa och firade jul. Då va alla mina syskon där med sina barn och respektive. Utan Mattias och hans familj 😞. Tråkigt. Men vi hade det så mysigt så. Satt och tjötade och barnen sprang runt och lekte för fullt 😊.
Emma va duktig och gav tomten sina tuttar 😃. Men hon va inte riktigt lika duktig på kvällen. Hon bara gallskrek i flera timmar efter sin tutte. Så till slut fick vi ge upp 😞. Så fort hon fick sin tutte somnade hon. Vi får försöka igen snart.

Efter vi varit hos pappa åkte alla till mamma. Blev lite fika och mys där oxå 😊.

Idag vi det bio på schemat 😃. Vi gick med Vicktoria, Alexia och Antonia på Tingeling. Så mysig va den. Men Emmy är inte riktigt mogen för att gå på bio än 😏. Fick springa ut med henne säkert 4-5 gånger för att kissa och köpa lite godis. Så henne väntar jag nog några år till innan jag går igen med henne 😉. Elin går det ju bra med 😊.

Sen mötte vi upp Filippa och hennes pappa i stan för vi hade bestämt att hon skulle följa med oss hem och sova över 😊. Elin har tjatat så om det. Så nu på jullovet passade det ju bra. Så när vi kom hem fixade jag lite mat sen stack vi iväg till pulkabacken några timmar. Men den va sååå isig nu så det va svårt att komma upp. Men Emma kämpade minsann. Och i bland när hon väl kommit upp så tappade hon pulkan en stjärtlappen så hon fick åka ner på rumpan för att hämta den 😒. Stackarn. Men hon va så duktig så. Klagade inget. Hon vara älskar det 😃.

Nu sitter tjejerna och spelar Wii.

I morgon blir det utgång med jobbet. Vi har hyrt Carlssons där uppe. Så vi ska
Äta lite och gå ut. El om man stannar där. Hoppas på det blir en kul kväll 😊.

Ha en mysig kväll 💗.


Juldagen

Å vilken härlig och mysig jul vi fick. Det va rätt lugnt när vi bara va 2 barn och 5 vuxna. Men jättemysigt ändå 😊. Först på morgonen efter frukost hade vi vår årliga egna julklappautdelning. En tradition som vi har. Elin blev givetvis jätte lycklig för sin iPad 😉. Men den är ju oxå till oss övriga i familjen. Men lite mer hennes 😊. Emma fick sin häst som hon önskade sig och lita annat smått och gott 😉.
Och som vanligt att Jonas köpt massa dyrt till mig. Fick nya gympa skor, har tänkt att börja träna lite. Har köpt träningskläder. Fick en sån där docka som man sätter telefonen i så kan man lyssna från den så blir det mycke bättre ljud 😃. Och sist men störst så fick jag ett löpband. Han är inte klok. Ett vitt och rosa. Så nu kanske jag inte behöver gå på gym så mycke 😜. Har ju en crosstrainer sen innan oxå. Så här ska det börjas tränas minsann 😜.

Vid 14.00 kom mamma, Olof och mormor. Vi kollade lite på Kalle anka. Men jag började värma på maten mitt i allt för barnen va så hungriga.
Sen efter maten va det julklappautdelning. Tomten kommer till morfar på annandagen 😉.

Mamma och de åkte vid halv 8. Emma somnade nog fem över halv åtta. Hon va helt slut. Elin satt lite med ipaden sen somnade hon oxå.
Jag och Jonas kollade på film och hade det lugnt och skönt ☺.

Hoppas ni hade en mysig julafton 💗.

Nu ska jag fixa lite frukost här. Misstänker att vi får bygga i hop Emmas lego stall med hästar sen 😉.

Ha en bra dag 💓.


God jul ❤

I helgen har det pysslats, handlars, pyntat, städat, hämtat gran, åkt pulka och lagars mat här 😃.
Och nu är julen äntligen här. Elin har verkligen haft koll på när julen va i år. Hon är så spänd nu vad hon ska få. Emma är dock inte lika glad att tomten ska komma för hon ska ge tutten till honom 😉. Hon säger att hon inte vill ha några paket, hon vill ha sin tutte. Man kan inte låta bli att skratta när hon säger så ❤.
De har redan hunnit öppna sina paket i strumpan 😊.

Åh det va så mysigt när vi va i skogen för att hugga granen. Det snöade lite lätt och va ca -3. Så härligt barnen pulsade omkring i snön och letade gran. Hittade en jättefin. Sen åkte vi till mördarnacken som Elin kallar den. För den är super lång och brant. Livsfarlig tycker jag. Åkte med Emma, hon skrattade hela vägen och jag satt livrädd bakom. Trodde typ vi skulle dö 😁. Men det är ju himlans roligt i allafall 😉.

Nu ska jag gosa lite med mina tjejer innan det är dax att fixa frukost. Sen blir det att fixa här. Mamma, Olof och mormor kommer hit idag. Sen ses vi alla syskon hos pappa på annandagen.


Hoppas ni alla går en riktigt god jul och va rädda om er 💗❤.




Fina Elin ❤

Ville bara visa vad fin va när hon åkte iväg på kalaset i söndags 😊.
Det skulle lockas hår och fixas. Hm undra hur hon kommer vara om några år 😁.


Pyssel

Men å va trött jag är 😒. År som vanligt när man jobbar tidiga veckan. Orkar typ inte göra nått efter jobbet. Stackas barn 😉. Fast i går när vi kom hem gjorde vi lite julpyssel 😊. De är så duktiga så. Idag hade jag tänkt baka pepparkakor med dem men tiden räckte inte till. Va bara tvungen att ta en kaffe när jag kom hem. Hade mycke på jobbet så jag hann inte när vi brukar gå och ta kaffe 😏. Sen hade jag fått min nya Amelia så jag blev sittandes med den. Så sen va det matlagning, dusch för oss alla tjejer. Så det blev inga pepparkakor i dag. I morgon kanske ?

Nu är tjejerna klara för natten. De sitter och väntar på att advedskalendern ska börja 😊. Själv sitter jag i soffan under filten med onepicen på. Hoppas inga objudna gäster hälsar på nu då 😉.

Tänkte slå in lite julklappar när tjejerna somnat. Har inte slagit någon än 😏. Och jag har ju en hel del att slå in. Så jag måste ta tag i det. Om jag inte däckar i soffan vill säga 😜.

Hoppas ni får en mysig kväll 💗.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/801840/images/2012/pic_50d0a9a69606ee0bae0e8367.jpg" class="image">


Lördag

I tisdags blev det en tur på stan med Angelica. Så mysigt så ❤. Handlade lite julklappar. Så nu är jag nästan klar. Ska bara köpa något till pappa, mamma och Jonas. Det är ju rätt smidigt 😉. Som vanligt åt vi på soya oxå ☺. S
Det är ju så gottit.

På onsdagen va vi bjudna till Vickie och hennes tjejer. Blev lite frukost/fika och tjöt. Det va jätte längesen vi såg så det va kul. Emma och hennes joline lekte jättebra i hop. Kul 😊. Sen på eftermiddagen blev det en tur ut till Susse och hennes pojkar. Åh va Kalle har ändrat sig. Blivit så stor plutten. Redan 5 månarder. Emil är oxå så go. Härliga små trollungar ❤. Tur att man har möjlighet art träffa dem ofta 😃.

På torsdagen va det luciafirande på Emmas dagis kl 7.00 😁. Lite tidigt va?och som vanligt va de ute. Emma såg ut som en stoppad korv med alla kläderna på 😒. Sen ville hon inte vara med som vanligt. Så jag fick sitta med henne i knät med alla barnen och ljunga 😊. Sen va det fika inne på dagis. Mysigt. Emmas kompis Ludvig satt med oss och fikade. Så sött va det. Emma och Ludvig att och pratade, busade och skrattade hela tiden. Sötnosarna.
Sen jobbade jag extra på kvällen.

Idag har jag och Jonas varit i stan en sväng för att köpa julklapp till Elin. Har en kvar till henne. Emma va hos mamma och Olof och Elin va hos sin kompis Ellen och lekte😊. Ellens mamma ringde i förmiddags och frågade i fall Elin ville komma till Ellen och leka. Självklart ville hon det 😃. Hon har tjatat ett tag om att hon vill leka med henne. Men det har inte blivit av. Och jag har aldrig träffat föräldrarna förrens idag. Men de va jätte trevliga så det va ju bra 😊. Och de hade lekt så bra. De hade knappt märkts.

I morgon är Elin bjuden på bowling kalas. Så vi bestämde att vi skulle åka in tillsammans med Ellens och hennes mamma 😊.

I kväll har vi gjort Rocky road, mmmm det är ju såååå gottit 😜.

Hoppas ni har en mysig lördagskväll 💗.


Lucia!!

Helgen gick bra. Alltid lika skönt när jobbhelgerna är över. Så man få va lite ledig på helgen med familjen. Är ju ledig på veckan men det är ju inte riktigt samma sak. Jonas jobbar ju,Elin går i skolan och Emma är lite på dagis. Så det är mycket tider man ska passa och köra och hämta på dagis 2 gånger om dagen. Men nu har man börjat vänja sig. Och i fall jag känner för att inte köra till tenhult så får ju Emma vara ledig.
Som denna veckan kommer jag bara lämna henne på torsdag. För i morgon ska jag och Angelica till stan och då ska hon vara hos Ingalill och pappa. För hinner ju inte mycket till halv 12. På onsdag ska vi till Vickie och hennes tjejer. Då har jag med henne dit, för hennes stora tjej är lika gammal som Emma så de kan leka. Ska bli mysigt att träffa hennes lilla bebis oxå 😊.

I kväll har vi varit på luciafirande för Elin. Elin va så nervös att hon haft ont i magen 2 dagar. Pluttan då. De va såå duktiga alla barnen. Man blir så imponerad av både barnen men oxå av alla fröknar som har haft all tålamord att lära dem alla sånger och verser. Elin va en tomtetjej. Passade henne 😊. Hon va så fin. Hon ville att jag skulle locka hennes hår, så självklart gjorde jag det 😉. Och självklart va Emma oxå en liten tomtetjej 😜.
På torsdag morgon är det Emma vi ska gå och kolla på.


Hoppas ni får en mysig kväll 💗.


Kallt!!!

Oj va kallt det va ute idag då 😏. Vill knappt gå utanför dörren. Ligger nerbäddad i soffan med onepicen på 😜. Ska jobba i natt så jag får passa på att vila nu när barnen är i skolan och på dagis. Hämtar hem dem senare i eftermiddag.

I går va vi hos Madde, Engla och Elvina på lite julfika och lek. Så mysigt så 😊.

Blev en tur till pulkabacken i tisdags kväll. Attans va kul det är att åka pulka. Jag hade minst lika kul som barnen. Vi flög högt i guppen och Elin skrattade så hon grät åt mig 😉. Emma hon va så duktig. När hon åkt ner så tig hon sin pulka och gick upp för backen igen och åkte ner igen. Fanns inget stopp för henne. Igen sa hon så fort hon kommit ner 😊. Fick knappt hem henne sen. Rolig hon är.

Nehe nu ska jag vila lite så jag orkar med denna natten. Elin ska följa med mamma, Olof, Susse, tias och deras barn till Eksjö på julmarknad imorgon. Kul för henne. Emma får vara med pappa och åka pulka i stället medans jag sover.
Hoppas ni får en mysig helg 💗.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/801840/images/2012/pic_50c1c53b9606ee50d539ae24.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/801840/images/2012/pic_50c1c550ddf2b3137c0019f5.jpg" class="image">


Musen är fångad 😃

Hur har ni det i kylan och i all denna snön?
Jag tycker det är rätt mysigt faktist 😊. När man klär på sig ordentligt som termobyxor, mössa, tjocka vantar ja hela utrustningen så att säga 😉. Men hur ofta gör man det liksom. Det är ju inte så att man drar på dig termobyxor när man aka åka och handla el åka och jobba. Nejdå då fryser man ju hellre 😉. Det blir ju bara när man ska ut och leka med barnen man drar på sig allt. Då är det ju bara för härligt att vara ute, man vill knappt gå in.

Idag va jag och Emma ute en sväng innan vi hämtade Elin vid bussen och en stund efter. Det snöade rätt mycke, så mysigt. Emma hjälpte mig att hämta in lite ved, duktiga tjejen. Och Elin letade mest efter istappar som hon bara måste slicka på 😁. Sen va det svårt ett få in Emma. Hon tycker det är så kul med snön. Men sen sa jag att jag skulle göra pannkakor till mellanmål. Då fick jag minsann in henne 😜. Hon åt hela 4 st. Dubbelt så många som Elin. Hon va nog hungrig efter all lek 😉. Vi ska bort till pulkabacken när Jonas kommit hem. Roligare att gå hela familjen.

Jo Jonas la ut flera musfällor i måndag. Bl.a. I det skåpet jag sett spår efter den. Tog inte mer än 30 min så smällde det i fällan 😃. Skönt att fått bort en i alla fall. Vet ju inte i fall set finns fler. Men än har det inte smällt i dem fler gånger 😊.

I morgon blir det nog en tur till stan. Har Emma på dagis till efter 14 och Elin på fritids. Ska på möte på jobbet kl 13.00. Så jag fick ha dem lite längre då. Så då får man passa på att göra lite ärender när man har några fler timmar på sig. Annars har jag ju bara till halv 12. Hinner ju inte sådär mycke mellan 10.00-11.15. För stan/A6 öppnar ju inte förrens 10.00. Annars kan man ju passa på att storhandla för det öppnar ju tidigare. Men det händer ju inte speciellt ofta 😜.

Nehe nu ringde Jonas och sa att han va på g. Bäst att klä på oss varmt .

Ha en mysig kväll 💗.


Dec. 03, 2012


Härligt ❤

Hallå!!

Visst är det härligt och fint ute nu? Fast kallt 😜. Va inne på julmarknaden igår efter jobbet. Jobbade bara halvdag för att vi skulle åka dit. Men va kallt det va. Ändå hade vi tagit på oss rejält med kläder, men frös ändå 😔. Så vi va nog bara inne en timme el nått. De fick en ballong, klubba och hälsa på tomten. Sen va de nöjda 😉. Men visst är det mysigt att gå på marknad 😃.

I går när jag satt i köket och pratade i telefon med mamma i köket. Då ser jag en mus komma fram ur städskåpet. Fy farao va jag skrek (stackas mamma). Och fy va äckligt. Den va stor oxå😁. Den gick där uppe på köksskåpen som inget. Sen försvann den in i ett av skåpen. Jonas fick komma till min räddning. Men han lyckades inte fånga el döds den 😞. Men när jag kollade i det skåpet den försvann i så såg jag TYDLIGA spår att den varit där en hel del 😁. Äckligt, äckligt. Så nu blir det musfälla där. Blä.

Har precis varit och hämtat Elin vid bussen. Härligt med en promenad i kylan. Emma bara älskar snön 😃. Tänkte vi skulle gå till pulkabacken sen. Tänkte gå direkt efter bussen, men det började snöa så mycke så vi gick hem i stället.

I fredags va vi hos mamma och bakade lussekatter. Så mysigt så. Susse, Mattias och deras små pojkar va oxå med. Elin och Emma tyckte det va så kul att baka.

Nu är det en ledig vecka 😃. Får se vad jag ska hitta på. Ska in och kolla på kök nån dag i alla fall. Ska ju byta det inom snar framtid 😉. Helst innan våren.

Nu ska jag mysa lite med tjejerna ❤.


RSS 2.0