Söndag

I går kväll va det så tyst och lugnt här hemma. Man saknar Elin direkt när hon inte är hemma.
Emma saknade henne oxå. För när Elin ringde och skulle säga godnatt så fick Emma prata med Elin oxå.
Oj oj va hon pratade på då. Hon bara sken i hela ansiktet och hon ville prata hela tiden med henne. När jag skulle prata så tog hon luren i från mig. Så har hon aldrig gjort innan.
Elin ville oxå bara prata med Emma så det va ju ömsesidigt i alla fall :o).
Emma hade mycke att sköta när hon va ensam med oss. Här är lite bilder på hennes kväll.


Här pratar hon med Elin :o)


Hon gosade lite med mig oxå :o).


Klabbar hon med maten. Jätteroligt tyckte hon, men inte jag..


Äter hon lite kexchoklad. Hennes lördagsgodis.

Sen fick hon gå och sova. Men hon va nog rätt nöjd med sin kväll. Fick all uppmärksamhet och fick lite mys
med oss själva.

Efter det kollade vi på filmen son vi hyrde.

Dinner for Schmucks Poster

Tyckte den va sådär bra faktist.

Nehe nu är det dags att åka och hämta Elin. Hon ska ju på dansen i dag me.

Ha en bra söndag...

Yes solidan är idag :oD.

Lördag


I lördags va Cissi, Per och Albin här på lite besök. Och Jonas och Per grillade :o). Det va nog -18 grader ute. Svin kallt. Men gott va det. Och de hade klätt på sig ordentligt så de tyckte bara det va mysigt. Så typiskt dom.



Elin och Albin hade roligt som vanligt. Elin däckade först i soffan tittande på Tomtar och troll. Efter ett tag somnade även Albin. Så vi hade lugnt och skönt några timmar ;o).



Äter de lite godis.

I måndags va vi på öppnaförskolan. Va ju ett tag sen vi va där nu. Så det va ju lite kul. Efter det följde vi med Madde, Engla o Elvina hem på lite lek och mat. Och Engla fick sin present oxå. För vi har inte varit o firat dem pga sjukdom.

I tisdags va det dags för utväcklingsamtal (?) på dagis. Vi skulle va där kl 8.00 så vi fick minsann gå upp tidigt den dagen. Så Elin fick äta frukost på dagis. Och det va nog över 1 1/2 årsen hon gjorde det sist. Så det tyckte hon va kul.
Och jag fick ju höra att hon skötte sig bra på dagis :oD. Hon är så hjälpasam mot de minsta. Hon tröstar dem när de gråter, hjäper dem att skära köttet när de ska äta.. Så snäll är hon. Så roligt att höra :o). Min goa tjej.

På onsdagen va Cissi o Oskar här på lite frukost och lek. Eller Emma o Oskar leker väl bara brevid varandra. Sen får ju jag o Cissi tjata lite me ;o). Alltid lika trevligt att få tjata av sig lite :o). Det tycker Jonas att jag behöver på dagarna annars tjatar jag väl i hjäl honom när han kommer hem ;o).





En trött Emma.


Leker Emma o Oskar. De kastar en plast hammare som ni kanske ser. Jättreroligt tycker de.

På torsdagen efter dagis kom Madde, Engla o lilla Elvina på lite mellanmål och lek.






Engla.

På fredagen va vi faktist bara hemma. Annars har vi gjort något varje dag denna veckan.




Detta va i veckan när jag läste godnatt saga för tjejerna. Så mysigt så :o). Så kul att Emma kan ligga stilla en stund och vara med på detta nu.
 

Inatt ska Elin sova hos mamma. Hon har tjatat här i flera dagar att hon vill sova borta. Först va det Farmor hon ville sova hos. Men det fick hon inte. Farmor va förskyld och orkade inte sa hon :o(. Då blev hon jätteledsen för hon har inte träffat dem på jättelänge. Men sen ringde hon till mamma och frågade i fall hon fick sova där. Och självklar så fick hon det :o). Mamma är ju så snäll så hon säger nästan aldrig nej. Och det är inte särskilt ofta Elin sover borta heller så hon tycker ju det är såååå KUL.
Så vi tänkte hyra nån film i kväll o mysa lite. Emma somnar ju tidigt.

Nehe nu är det dags att åka och handla lite och köra Elin till mamma.

Ha en skön helg...



Falköping

I onsdags bar det i väg till Falköping till syster Madde. Å vad Elin har länktat efter detta. Hon har gått runt här med bikini i flera dagar nu innan vi skulle åka. Söt hon är. Och på morgonen så skulle hon åka direkt. Men det va ju lite att packa o fixa med innan vi kunde åka. Så vi kom i väg rätt tidigt för hennes tjat. Åkte väl här i från runt halv 11. Så vi va framme vid halv 12.
Först fick de leka lite barnen, sen åt vi lite god lasange som Madde hade gjort. Sen bar det i väg till Skövde för att bada :o). Per son Alexander och hans tjej följde oxå med. Neo fick stanna hemma hos pappa. Till skövde från Falköping är det 3 mil. Så vi räknade med att det skulle ta ca 30 min att åka dit. Men nu va det ju så att det va familjen Andersson/Asmus som va ute o åkte. Vi som inte har nått lokalsinne för femöre ;o). Vi körde ju självklart fel, flera gånger med. Så denna resan tod 1 timme i stället för 30 min. Elin o Filippa va helt upprörda där bak. De skulle ju bada. Men till slut hittade vi i alla fall :oD. Emma hon va såå snäll. Hon gnällde inte en ända gång. Jag som trodde hon skulle va rädd för vattnet. Men icke :o). Så roligt hade hon. Elin va det spring  i benen på kan jag meddela. Jag satt mest med Emma i bebisbasängen o Madde va med tjejena. Man kan ju inte släppa i väg dem själva. Men Madde tog även hand om Emma så jag fick leka o busa med Elin :o). Sååå roliga banor hade de att åka i. Det fanns flera olika. En disko som blinkade massa olika ljus i. En som va jättelång. Tog säkert nån min att åka ner med den. Detta stället kan jag verkligen rekomendera att åka till . Rosenlundsbadet är ju inget mot detta. Man får ju tyvärr inte ta med sig kamera dit in. Så jag kunde inte ta några bilder :o(. Men jag tog 1 i omlädningsrummet.


Oj vilken sur min Emma hade här. Men hon är absolut inte det :o).

Ja o hemvägen blev ju oxå ett kaos kan man ju säga. Ändå knappade jag in adressen på gpsen. Men ändå körde vi fel. Madde tappade bort oss det första hon gjorde så hon körde totalt fel ;o). Jag följde bara gpsen och jag började faktist fundera om det va rätt för 2 mil innan Falköping skulle vi köra in på en skogsväg. När vi va mitt i skogen så började jag få småttpanik. Känner hur huvudvärken börjar komma. Elin o Filippa blir nog oxå lite rädda. Men jag följer i alla fall gpsen. Slutar med att vi kommer fram till en gård nånstans i skogen. Vi behöver nog uppdatera våran gps. För det va nog därför vi körde fel. Men som tur va jag ju Filippa med, hon kände igen sig lite. Så hon kunde visa vägen den sista biten. Och från den gården till Madde så va det bara någon km. Så det va ju inte så mycke vi körde fel iallfall ;o). Men jag kan erkänna att det va lite läskigt att köra där i mörket och inte alls veta vad man är, med 3 barn i baksätet.
Jaja det blir ju en resa att minnas i alla fall ;o). Alexanders tjej sa att hon aldrig sett Madde skratta så mycke som när vi satt i telefon med varandra o inte visste alls vad vi va. Tårarna sprutade på oss så skrattade vi  :oD. Så kul hade vi i alla fall.
Kvällen avslutade vi med lite vofflor o mys i soffan. Jag o Madde myste till det med lite vin och en film :o).


Här myser kusinerna på morgongen.

Sen hade Madde dukat upp en smarrig frukost när vi kom ner.






Söta Neo.




Det va färska frallor, ost, salami, permaskinka, tomat, gurka, brio ost, kaffe, jos. Ja och sen hade Elin beställt vofflor så då fick hon o Filippa det :o). Hon brukar ju inte få det annars till frukost. Men det är ju inte varje dag hon sover hos dem.
Jättegott va det. Sen slappade vi i soffan. Kollade i tidningar och tjatade.
Sen packade vi hop våra saker inför hemfärden. Madde fixade lite god kyckling gryta innan vi åkte hem.

Tack Madde för att vi fick komma och bo hos er några dagar. Det är jätte uppskattat här. Det va jättemysigt. Tack för hjälpen med barnen på badhuset och tack för all god mat :o) Nästa gång får ni komma till oss.

Hemresan gick bra. Båda två sov hela vägen hem. Jag gick o la mig vid 21.00 i går kväll. Jag va bara sååå trött. Man sover ju inte rikgit lika bra när man sover borta. Så jag sov ca 11 timmar i natt. Så idag känner jag mig uttvilad :o). Skönt. Nu ska jag o barnen åka o handla lite på maxi. Vi ska ha lite kompisar hemma här i morgon så det behövs handlas lite.

Hoppas ni får en härlig fredag..

Ha det..





Mina godingar ♥ ♥ ♥

Mina tjejer de är bara sååå goa mot varandra. De kramas och myser med varandra rätt mycke faktist. De visar verkligen att de tycker om varandra. Och de leker faktist riktigt bra tillsammans nu. Så kul är det.


Goa de är.

Nu i veckan har vi kört lite nyttigt då. Den goda kebabtallriken som jag skrev om tidigare har vi gjort flera gånger, och många som jag känner har härmat efter mig. Bara kul tycker jag :o)
Har även kört kyckling till detta. Men tänkte göra räksallad i veckan och tonfisksallad. Det är ju såå gott. Men till dem kokar jag lite ägg till med. Passar bra tycker jag.




Detta va barnens kebab tallrik. fast de fick sås brevid oxå. De bara älskar det :o). Båda två bara vräker i sig. Så kul.

I dag har vi varit på a6. Jag va tvungen att köpa en ny mobil. Min gamla har strulat länge nu, så det va nog dags nu. Min va ju typ från stenåldern enligt honom i butiken.
Det blev en iFhone 4. Det va man ju tvungen att ha enligt Jonas. Man måste ju ha det nyaste och fränaste enligt honom ;o). Jaja nu ska jag bara lära mig den me. Det va tv i den me. Så nu blir nog Elin lycklig att man kan kolla i mobilen.

Just nu står Jonas o grillar. Ja han grillar fast det är över 10 - ute. Men han envisades med att han ville det. Så då får han det. Men det ska bli gott med lite grillat. Det va ju ett tag sen sist :o).

Nu ska jag och tjejerna mysa lite och kolla på Barbie i ett modeäventyr :o).

Ha det..


Onsdag

I dag har jag och Emma varit hos Cissi och Oskar på lite frukost. Elin lämnade jag på dagis innan. Och hon va så glad för att åka dit :o).
Efter besöket hos Cissi åkte jag och Emma till A6 en sväng. Tänkte fördriva tiden lite innan dagishämtning. Sen är det ju alltid kul att gå kolla lite på allt nytt som kommit in i butikerna. Men jag va faktist duktig. Jag köpte inget :oD. Men Elin behöver massa nytt. Men hon måste följa med för att välja ut. Den kräsna lilla tjejen tar inte på sig vad som helst. Så nu får hon själv va med och välja ut (lite i alla fall ;o) ).

Hämtade sen Elin på dagis. Vi lekte lite på skolgården. För det va inga barn ute. Och Emma ÄLSKAR ju att gunga. Så jag gungade lite med henne. Men Elin frös och ville åka hem. Hm tänkte jag. Hon har blivit väldigt förskyld och blivit lite hes. Så jag tog tempen på henne när jag kom hem. Jo givetvis hade hon feber :o/. 2 dagar på dagis sen blir hon sjuk, så typiskt :o(. Hon har ont i halsen me säger hon. Så i morgon får hon stanna hemme igen då.
Och nästa vecka är det lov och då är hon ju hemma igen. Så det blev inte mycke dagis för hennes del nu :o/. 

Pratade med Madde innan. Vi har bestämt att vi ska åka upp till dem i Falköping nästa vecka. Jag, Elin och Emma. Vi ska sova över där, och sen åka till det där äventyrsbadet som ligger i Skövde :o). Ska bli såå KUL och mysigt att få umgås lite med min kära syster och hennes barn. Elin är sååå LYCKLIG för detta :o).


Badet Arena Skövde
En bild från badhuset. Visst ser det härligt ut ?? Det ska visst vara jättekul där. Och väldigt barnvänligt för de minsta me :o). Så jag hoppas Emma kommer trivas me :o).

Så nu får jag väl gå en specialviktmniskningsdiet så jag kan visa mig i bikini nästa vecka ;o). Haha, nej så farligt kanske det inte är. Men på vintern är jag expert på att gå upp nått kg extra. För att man sitter hemma mycke och unnar sig massa gott på helgerna. Och sen när man är mammaledig blir det ju mycke fika det är ju bara så. Så nu får jag väl skärpa till mig denna veckan då. Sen är man ju vit som en snöhög oxå. Men det är väl alla andra oxå ;o).

Men vi har faktist varit duktiga det sista. I går gjorde jag en kyckling sallad till mig o Jonas utan pasta. Men barnen fick givetvis det. Och i dag ska jag göra kebabsallad till mig o Jonas. Barnen får ju potatis el pasta till detta. Det är såå gott. Jag strimmlar kött och kryddar med kebabkrydda och wokar det i wokpannan tills det är mört. Sen gör jag massa god sallad till detta (o lök). Sen gör jag en egen kebabsås (nyttig).

Nu ska jag fixa maten och mysa med mina goingar.

Ha det gott.

Grattis Susse på din födelsedag :o).


En stund för mig själv.

Ja i dag har jag kört Elin till dagis för första gången på LÄNGE. Hon va såååå TRÖTT när jag väckte henne i morse. Hon är ju inte van att gå upp tidigt längre, inte jag heller för den delen ;o).
Men när jag sa att hon skulle på dagis så hoppade hon upp ur sängen och klädde sig och åt frukost i rekodfart. Sen va det bara att borsta tändera sen va hon klar. Min duktiga tjej. Hon har verkligen länktat efter sina kompisar. Stackan. Hon har nog inte gått sen innan lucia. Det är ju nästan 2 månarder :o(. Men va gör man inte för att inte få maginfluensa :o). Men det fick vi ju ändå :o(.

I förra veckan va jag och Alexandra på Me and I party hos hennes moster Angelica. Å va mycke fint de hade. Det blev lika dana klänningar till tjejerna och mössor till dem. Och en tunika till mig :o).

wallymedallions dress

Denna klänningen blev det då. Så härlig.

wallymedallions hat
Denna mössan blev det oxå till båda två. Den är så där lång så att det hänger där bak. Sååå fin nu till våren.
eat dessert first mom
Och denna härliga tunikan till mig. Jag va valet i kvalet om en annan. Valde först den andra. Men sen
ringde jag till henne dagen efter och ändarde mig till denna :o). Så typiskt mig.

I fredags va vi inne hos Alexandra och kollade på lilla Millie. Sååå söt o liten är hon. Elin höll henne så fint.
Sen badade Elin o Jamie. Så då va Elins dag räddad :o). Hon älskar ju att bada. Det gör därimot inte Emma. Hon är typ rädd för vatten :o/. Fast det går hur bra som helst att duscha och leka där. Jaja

I går jobbade jag kväll. 18,00-22,00. Bytte av Angelica som ska sluta då. Men hon stannade kvar några timmar till :oD. Så det blev lite fika med henne me :o). Sen jobbade Jenni och Zebbe så det gick ju bra.
Har ju inte jobbat på skiftet på över 1 1/2 år. Det är ju lite skillnad att gå ner 4 timmar i stället för 13 timmar på helgerna. Tiden går ju sååå grymt fort de där 4 timmarna. Så det är ju bra.
I kväll blir det me att jobba.
I och me att jag ska vara hemma med Emma till hon är 2 år så det ju superbra att kunna gå in så här på kvällarna o helgerna o jobba lite. Slipper jag ta så mycke föräldrardagar. För dem vill jag snåla me så mycke som möjligt ;o). Så nu behöver jag bara ta halvdagar denna v. För jag måste ju fylla upp med 5 dagar i veckan nu när hon är 1 år. Så dagarna går åt fort. Men jag har hela tiden innan hon fyllde 1 år tagit ut lite dagar så de ska räcka till över sommaren. Det har jag sett till :o).

Nu i eftermidda ska vi ner till Madde, Engla o llla Elvina på lite lek o fika.
I morgon ska vi hem till Cissi o Oskar på lite frukost.

Nehe nu ska jag hänga lite tvätt.

Ha en bra dag.





10 år ♥ ♥ ♥

I dag firar jag och Jonas 10 år tillsammans. Helt galet, kan inte fatta det. Men i går med posten kom det ett brev om att jag va tvungen att förnya mitt körkort. Och jag tog det precis när vi blivit tillsammans. Och jag har haft körkort i 10 år oxå. Känns verkligen inte så.
Men vi får väl se i fall vi firar detta något. Jag hade tänkt att vi kunde gå ut o äta el nått. Men sen är det inte lätt att få barnvakt sådär mitt i veckan. Annars så får jag göra något samarrit själv här hemma. Det går ju bra det me. Men sen är det ju lite mysigt att komma ut själva och göra något. Men men vi får se. Kan ju ta det en annan dag sen. Men i helgen jobbar jag natt så då går det ju inte.

I tisdags så va jag, Angelica, Elin och Emma hos Tessan och hälsade på i hennes och Daniels nya lägenhet. Mysigt. Elin va som vanligt hemma från dagis. Vi satt och fikade o tjatade och Elin kollade mest på tv. Vilken tur att hon hade barnkanalen sa Elin när vi åkt där i från ;o). Men det va kul att ses, va ju rätt längesen nu.
Efter det åkte vi ner en sväng till jobbet o tjatade lite.
Sen va vi hembjudna till Vicktoria till deras nya hus. Sååå FINT va det. Anna o hennes barn va oxå me. Och barnen lekte för fullt. Alltid lika kul att träffa dem. Har ju inte blivit så mycke av det, pga att de varit sjuka mycke i maginfluensa.

Och på onsdag kväll så började Emma spy :o(. Hon spydde ner hela sängen och sig själv stackan. Hon bara stor o skakade pluttan. Vi fick ju duscha henne och byta sängkläderna. Men det hade kommit på bäddmadrassen så den fick jag tvätta. Så den natten sov hon hos mig. Hon vaknade flera gånger i timmen för att spy. Jag satt där med en bunke som hon skulle spy i och papper. Men det kom bara lite slem varje gång. Dagen efter va hon rätt slö. Vi matade med cola och saft med sked för att hon skulle få behålla det. Och cola och saft ska de dricka för de behöver alla kalorier som de kan få i sig. Och hon fick faktist behålla allt :o). Så skönt. Men jag va såååå Trött. Jag hade varit vaken hela natten med henne. Så jag låg i soffan med täcke o kudde mest hela dagen. Emma sov oxå mycke. Jonas va oxå hemma för han tänkte att vi hem får det. Och man kan ju smitta innan man får det oxå (tror jag). Men jag behövde han hemma med för jag var ju helt slut me.
På fredagen så börjar Elin bli dålig i magen. Sen på eftermiddan börjar hon spy här :o(. Sen på kvällen börjar jag känna mig konstig. Börjar oxå spy sen. Och sen lite senare blir Jonas me dålig. Blä va äckligt det är o jobbigt. Så när Emma va pigg så va vi sjuka stackan. Vi låg mest medans hon lullade runt o lekte och klättrade på oss. Men på lördag eftermidda kände vi oss piggare i alla fall:o).
Men va vi har städat, tvättat och spritat här hemma. Vi har hällt i sprit i en sån där spry flaska. Så var spryat och torkat allt med det. Alla leksaker, dörrhantag, toaletterna ja allt man kan tänkas ta i. Så jag hoppas vi fått bort alla bakterier. För på dagis har det ju gått maginfluensa typ 2 mån. Jag kan tänka mig att det är för att de inte tvättat och fått bort alla baciller från leksakerna som barnen stoppar i munnen.

För Vicktoria o de hade inte haft maginflunsa på över 1 vecka. Och ändå fick vi det. Och det är nog för att Emma stoppade massa leksaker i munnen hemma hos dem. Det är det ända jag kan tänka mig. Men det är ju inte lätt att får bort allt. Och särskillt när det är nån som stoppar allt i munnen så är det ju hur lätt som helst att få det. Men nästa v hoppas jag på att Elin kan gå på dagis igen :o). Kan ju meddela att hon behöver det nu ;o).
Men det tråkiga nu när vi va sjuka så missade vi så mycke vi skulle göra. I torsdags skulle jag ha tjejerna här på kvällen. På fredagen va vi bjudna på Filippas 1 års kalas (Annas lilla tjej). På lördag skulle vi har lite kompisar hemma på kvällen och på söndagen skulle Elin gå på Funky kidz. Så vi missade massa. Tråkigt. Men så är det i bland.

Lilla sjuklingen.

Min andra sjukling. Som va tvungen att pilla i munnen när jag tog kortet.

Nehe nu ska jag ta hand om mina små.

Hoppas ni får en bra dag.

Ha det...

RSS 2.0