♥ ♥ ♥ ♥

Jaha nu va det ett tag sen i gen jag skrev. Får liksom inte så mycke tid över till att skriva så mycke längre. Emma är ju överallt o ålar runt. Är ju livrädd att hon ska få tag i något olämpligt, så man får ju ha ständig koll. Ändå har vi kollat över läget här hemma, men man vet ju aldrig man kan ju missat något som Emma hittar. För hon ser ju ALLT. Varje liten smula på golvet pillar hon i sig. Så här damsugs det dagligen.

Förra helgen jobbade jag hela helgen, 26 timmar. Det va första gången jag jobbade en hel helg sen jag började jobba lite helger. Gick hur bra som helst :o). Tur att man har sina goa arbetskamrater Tessan o Fredde, annars hade det inte alls varit kul. Blev rätt mycke fikande. Först va Tessan o köpte fika, sen kom Linda ner med fika, sen kom Angelica ner med glass och sen kom Kenst fru ner med glass. Om det ska fortsätta så här kommer vi rulla hem :op. Men det är ju jättesnällt att de kommer, det uppskattas :o).

I fredags (tror jag det va ) så va vi på monkey town med Cissi, Albin o Oskar. Å va kul Elin o Albin hade. Jag o Cissi hade det oxå trevligt. Vi satt o tjatade o satt med Emma o Oskar.





Emma lekte för fullt i lekhagen.

Oskar han lekte med i lekhagen.

Vi va där några timmar sen va de nöjda :o).

Hm vad har vi gjort med ? Jo jag o Elin har varit på cirkus oxå. Men jag tror inte Elin tyckte det va så där jättekul för hon somnade mitt i allt. Fattar inte hur hon kunde det, för det va hur hög volym som helst. Så vi gick innan det va slut. Ann- Mari o Lassa hade Emma. Snälla de är.

I helgen har jag jobbat natt. Fredag natt 13 timmar och sen 6,5 timme lördag natt. Började jobba halv 3 på lördag natt. Men det gick hur bra som helst :o). Jobbade med Tessan första natten o med Angelica andra natten. Så det va bra :o)

I trosdags va jag, Angelica, Tessan o Malin ute o åt och gick på Sex and the city. Hur mysigt som helst. Filem kanske inte va den bästa men det va kul ändå :o). Mötte på Lotta på stan när jag va där på dagen. Så kul att träffa henne, va så länge sen. Fick tjata lite o höra lite om brölloppet. är så glad för hennes skull att hon är lycklig :o).


Goa, snälla Angelica


Malin o jag.

Fick tyvärr ingen bra bild på Tessan :op.

På söndagen va vi hos mamma för att fira morsdag o fira Filippa som fyllt 9 år.


Elin o Filippa


Världens bästa mamma. Är så GLAD att du är min mamma. Finns ingen bättre.
Älskar dig. Du ställer alltid upp i fall det är något o du finns alltid till hands i fall det är något. Finns igen bättre mamma än du....


Jag o lilla söta Neo. Han är så go o glad nu när han slipper sin ställning.

Själv fick jag en jättegod kladdkaka som Elin o Jonas hade bakat. En picknick väska o pengar till ett par nya jeans :o). Tack snälla...

I dag blir det nog öppnaförskolan här ute. Va längesen vi va där nu.

Detta va lite kortfattat va vi hittat på de senaste veckorna. Har nog missat massa men kan inte skriva allt vi gör för det är sååå mycke :op.

Hoppas ni får en skön dag.

kramis


Vår fest på dagis.

I dag va det vårfest på dagis. Först gick vi alla en tipspromenad. Sen sjöng alla barnen för oss föräldrar sen va det fika :o). Så mysigt va det. De va såååå DUKTIGA, så roligt att se va de lärt sig.




Alexia, Elin o Olle. Bästisarna :o)


Sitter vi o fikar tillsammans med Alexia o Olles föräldrar :o)




En annan liten goding som är go o glad fast hon va lite sjuk på bilden.



I morgon ska jag träffa Tobbe, en kompis sen gymnasiet. Vår kompis Martin har gift sig. Så jag ska vara med
och spela in en grattis hälsning till honom :o). Kul. Har inte träffat honom på flera år. Vi hade jätte mycke kontakt o träffades en del några år efter vi slutade skolan. Men sen flyttade han utomlands, så blev det mer o mer sällan man hördes :os.
Men det är kul att få vara med o hälsa grattis till honom i alla fall. Han skulle visst komma hem till Sverige nu i veckan. Men jag vet itne alls hur länge han stannar här.

Nu ska jag dricka lite te o ta det lungt.

kramis

Så va det min o Elins tur

Ja natten mellan fredag o lördag blir både jag o Elin dåliga. Både jag o Elin spyr på natten :o(. Kan ju säga att jag har fått tvätta här. Det va ju sängkläder, filtar, täcken, kläder mm mm. Emma va ju dålig i så många dagar o hon va ju dålig i magen oxå. Om man säger så här så klarade inte böjorna av det, så det va att byta kläder efter varje blöjbyte. Men nu ÄNTLIGEN är hon helt frisk. I dag åt hon sin första burkmat på nästan 1 v :o). Och hon är så där go o glad tjej igen.
Men i alla fall jag o Elin på lördagen kände faktist inte så mycke av att vi blivit sjuka. Elin hade feber men jag va rätt pigg.
Jag skulle ju gått på Lottas bröllop men jag kunde inte me att gå när jag hade spytt på natten, för jag kände mig rätt pigg på lördagen i alla fall. Men jag skickade med Tobbe en blomma till dem i alla fall. Länktar efter att få se bilder på henne. Fick 2 mms bilder från Tobbe men det va så lång i från så man såg inte så bra.
Men jag är i såååå BESVIKEN att jag inte kunde gå :o(....
Men jag önskar Lotta o Daniel all lycka :o).


Här va bilden jag fick. Hon ser ju sååååå FIN ut. Å jag önskar jag hade kunat vara där :o(.

I går på kvällen grillade vi lite o hade lite mys.

I dag har vi varit ner vid sjön o fiskat, fikat, kastat sten i sjön, plockat blommor och haft en mysig familjedag <3.
Elin tycker det är så kul att kasta sten isjön. Vi stod hur länge som hest o gjorde det. Tänk va en sån enkel sak som att kasta sten är så  roligt för barn. Men jag vet själv att jag tyckte det va jättekul som barn. Det är så roligt att mina barn växer upp på precis samma ställe som jag gjorde. Man vet ju alla bra ställen man kan leka på :o).

Mina sötisar
Emma är lite ledsen på bilden. Hon va trött....


Elin fiskar




Jonas fick en gös


Elin va lite rädd för fisken, hon tyckte nog att den va lite äcklig oxå :o)


kastar sten




Emma va självklart med. Så härligt med alla vitsippor.


pill pill på blommorna


goding.

Nu ska Jonas tända grillen för han ska grilla sin Gös.

Hoppas ni haft en skön dag.

Kramis

Jobbiga dagar för lilla Emma

Det känns inte annat än att Emma är sjuk. Jag vet inte hur länge nu hon har haft hosta o varit allmät förskyld. Men natten mellan sön-mån höll hon på att vakna o hosta hela natten. Tog då febern på henne på morgonen o hon hade feber 38,5. Så det va bara att stanna hemma den dagen. Men hon va rätt så pigg ändå. På tis va Elin på dagis som vanligt för hon va ju pigg o Emma verkade bättre.
Va på BVC med Emma på tisdagen. Hon vägde 9 kg o är 72,5 lång :o). Min knubbis. Så go. Men i alla fall så tyckte hon på Bvc att hon va roslig så en läkare lyssnade på henne men hon tyckte det lät bra ändå. Men Angelica som hon heter då som jag har på Bvc tyckte att om hon blev sämre så skulle vi söka läkare. På eftermiddan började Emma spy o blir dålig i magen o hostar jättemycke :o(. Stackan. Hon fick feber i gen oxå.

Så den natten va inte heller rolig. Hostade en hel del. Men spydde inte. Spydde bara nårga gånger så det kändes inte som maginfluensa heller.
Men natten mellan ons-torsdag va hemsk. Då hostade hon typ hela tiden. Jag tänkte nästan att nu får vi åka in på natten med henne. MEn jag ringde in till barnakuten för vårdecentralen va ju stängd. Alltid ska det hända sånt här på helger el helgdagar det är ju typiskt. Men vi fick tid direkt.
Det är visst något fyrskyldningsvirus som har satt sig i magen oxå, ingen maginfluensa allså :o). Skönt tycker vi :op.. Jag har ju matat henne hela tiden med sked för att hon inte ska spy. Så när de vägde henne så hade hon inte gått ner något :oD. De tyckte att jag hade gjort ett super bara jobb :oD. Kändes bra för det känns som det ända jag gjorde va att torka spy, byta böjor o mata med sked så hon inte blev uttorkad. Så då hade jag gjort rätt i alla fall.
I natt så sov hon nästan hela natten utan att hosta något :o). Så skönt så nu känns det som att hon äntligen börjar bli bättre. Men hon har spytt 1 gång i dag. Men hon är jättedålig i magen :o(. Äter bara nån dl åt gången, bara majsvälling. Det är ju bra för magen. Matar lite med sked saft oxå för att hon ska få i sig lite kalorier oxå.

Nu har vi faktist varit ute 1 1/2 o gått. Så skönt. Varit inne mest med Emma nu när hon varit sjuk. Sen när vi kom hem tog jag o Elin en glass o satte oss på trappan o njöt lite. Så kom Tias o Engla förbi o hälsade på.

Nu måste jag nog i väg o handla lite. Vi ska göra tacos i kväll.

Så denna veckan har väl inte varit den händelserikaste veckan direkt :o(. Så jobbigt när de små blir sjuka. Lättare när de är så stora som Elin, de kan ju säga  hur de mår i alla fall.


Så här go o glad kan man vara fast man är sjuk :o)


pill pill

Hoppas ni får en bra helg.

kramis

Lördag

I torsdags när vi kom hem från dagis så bakade vi kladdkake muffins. mmmm jättegoda blev de. Elin sprang över till Alexandra o Jemie i bjöd in dem på fika :o). Vi hade pratat om det tidigare på dagen att de skulle komma in på en fika. Vi la grädde o blåbär på oxå. Så goda. Sen kom Elins famor o farfar på besök, så de fick lite fika de me :o).

I går va Jonas pappaledig. Så då passade vi på att hålla på med veden. En klöv o en kastade in. Emma va så snäll, satt där i vagen o tjatade o Elin sprang runt o lekte. Hoppade studsmatta, gungade o lekte i sandlådan. Men va kallt det va o blåste. Men det fick ju gå. I dag är Jonas ute i skogen igen för att hämta hem mer ved. Man vet ju inte hur kallt det blir i vinter, om det blir en lika kall vinter som i år, då går det ju åt massa ved. Så det är bäst att fylla upp fullt. Men det är redan halv fullt ialla fall :o).
På kvällen gjorde vi hamburgare. Sen somnade vi nog vid 21.00 tiden både jag o Jonas (i soffan). Elin o Emma sov då. Vi skulle kolla på en film, men somnade som vanligt :o/.

Lite bilder bara på mina gosiga barn :o)

Elin posar i sina nya kläder, ser rätt nöjd ut tycker jag :o)

godingen

Emma sitter hos farfar

mina goingar

Nu ska jag o mina tjejer åka o köpa lördagsgodis. Elins veckohöjdpunt :oD.

Hoppas ni får en mysig lördag.

kramis


Torsdag

Oj va har hänt sen sist? Mycke som vanligt :o). Men med mitt dåliga minne blir det bara hälften jag kommer i håg :op.
Förra v va jag o fikade med Anna, Arvid, Vicktoria och Antonia på fiket. Helt perfekt ställe att träffas o fika o tjata lite. Gott fika är det ju me :oD.

söta Arvid

knubbisen Emma :o)

söta Antonia

Hm inte så bra kort då. Hade bara med mig mobilen o tog med. Lilla Antonia blev helt suddig. Men de satt där på golvet o lekte lite i alla fall :o).

En dag va jag, Elin o Emma på a6 för att köpa lite nya kläder till Elin. Och hon är ju så kräsen med kläder så denna gången tog jag med henne för att hon skulle få välja lite själv. Hm det ända hon hittade va fjärilsvingar o trollspö som hon ville ha. Så jag fick välja ut som vanligt. Så fick hon godkänna det :o). Inte klokt att en 4 åring är så medveten. Det va jag aldrig i den åldern. Blev man väl när man va bra mycke äldre el? El minns jag fel?
Men det va i alla fall mysigt att åka upp tjejerna på a6 lite. Sen efter så åkte vi självklart till Macdonlads :o). Elins favvo.
Hittade en så söt solhatt till Emma me. Kunde inte låta bli att köpa den. Hittade oxå ett par jättesöta jenasläggins till henne. Haha ser jätteroligt ut är hon har blöja o tajta jeans.

 

Här sitter Elin i sina nya kläder.
Innan har hon vägrat ha på sig jeans. Men nu när hon fyllde så fick hon ett par jeansläggins av mamma. Dem bara älskar hon, så dem vill hon ha varje dag. Blir många tvättar på dem varje vecka.

I helgen jobbade jag natt på fredagen. Jobbade mellan 18.00-04.00. Hade ingen som bytte mig så jag fick jobba så länge jag ville. Valde att gå hem vid 4.00. Jag hade kunnat jobba hela natten, men jag ville inte sova massa på lördagen för vi skulle bort på kvällen. Jobbade med Tessan så det gick hur fort som helst tiden :o).

På kvällen va vi hembjudna till Cissi, Per, Albin o Oskar. Sandra, Ade, The o Hanna va oxå där. Barnen hade kul som vanligt. Glömde ju självklart kameran :o(, så det blev inga kort tagna den kvällen.
Vi fick god mat o en jättegod glasstårta som hon hade gjort. Måste nog fråga om det receptet. fast det går väl alltid googla på nätet :op. Gör jag nästan med allt nu förtiden.

På söndag va det slappar dag. Men vilket skönt väder det va. Så skulle jag åka o jobba vid halv 4. Va man ju sådär sugen på. Men det gick bra det me.

Pratade med min chef nu i veckan. Jag får tillbaka min helger :oD. Såååååå skönt. Slipper man jobba lite strö pass lite här o där varje helg. Jag har inte varit ledig en ända helg sen påsk o innan där hade jag jobbat varje helg oxå. Så nu är jag ledig 2 hela helger (givetvis i v me). Känns som lyx. Annars hade jag jobbat varje helg ända fram till midsommar allså 7 v i rad. Inte kul alls. Fast man jobbar ju i inte hela helgerna då, utan halva pass o lite som man ville. Men nu blir det hela helger, sååååå skönt. Är så glad nu. Men detta gäller bara fram till 20 juni. Men sen på sem ska jag jobba lite helger. Efter sem vet jag inte alls hur det blir. Men han trodde att det fanns massa lediga pass då me så det ska nog itne vara några problem :o). Jag vill ju vara hemma med Emma länge det är därför jag jobbar helger. Helst vill jag vara hemma tills hon är 2 år. Men vi får se hur dagarna räcker o så.

I Måndags va jag Elin, Emma o Susse i lekerydskiosken o köpte glass. emma tyckte oxå det va gott :o)
Hon sitter som en liten fågelunge när vi äter nått gott, typ glass, sitter med öppen mun o gnäller i fall hon inte får smaka. Inte när vi äter mat.



Sen åkte vi hem till Susse för attt kolla på deras badrum o tvättstuga som de renoverat. Såååå FINT blev det.

I går på morgonen va jag o fikade med Cissi o Oskar på fiket.( Ja jag vet att jag är där ofta, men det är så smidigt). Alltid lika mysigt.

Efter dagis va vi hembjudna till Elins dagiskompis Olle på lite lek. Det är ju Annas barn. vicktoria, Alexia o Antonia va oxå me.
De bor ju på en gård med hästar, höner, får, hundar, katter. Så fint bor de. Så barnen plockade ägg, matade hönsen, matade hästarna. De hade så kul.

Elin o Olle

Alexia





Sen gick vi in o fikade lite. Barnen lekte för fullt. De är ju bästisar. Hoppas att våra nya små blir det me :o). De är ju oxå gämn gamla. Men det återstår o se. Om vi fortsätter träffas så här så kommer de säkert bli kompisar. 
Så fint hus hade de. Ett gamalt hus som de renoverat såååå FINT. Så stort o så stora ytor. 

Vicktoria o antonia

här försöker vi ta kort på alla barnen. Kan ju säga att det inte va lätt. De små bara smet i väg. Inte Emma men Arvid. Men till slut lyckades vi, efter mycke om och men. Blev ju ett gäng kort tagna.

Efter vi varit där så åkte vi till mamma en sväng för att säga hej bara. Jonas har ju jobbat över varje dag denna v så han har kommit hem vid 21.00 varjde dag så det är rätt skönt att ha lite att göra på eftermiddan då. Annars blir det så drygt.
Men i morgon har han tagit pappaledigt :oD. Skönt att få träffas lite känns det som. Han har ju jobbat mycke på veckorna o jag på helgerna. Så vi har knappt setts känns det som. Så nu får vi väl umgås lite då :o).

Efter dagis ville Elin att vi skulle baka lite. Så det får vi väl göra i dag då. Inte så där jätteskönt väder ute direkt i dag. riktigt kallt.
 
Hoppas ni får en bra dag.

kramis

Alla kort är tagna med mobilen, därför är de så dåliga.

 

RSS 2.0