Sjukstugan!

I förra veckan så blev Elin sjuk. Ja rätt så sjuk faktist. Hon blir ju inte sjuk så där jätteofta. Först
hade hon bara feber på torsdagen. Men på fredagen när hon vaknar så är hon jättesvullen i ansiktet
utslag på¨bröstet och ansktet. Jag blev så rädd, typ ringa 112 kände jag. Men jag ringde barnakuten och de
lugnade mig och sa att det bara va ett virus, men de tyckte ändå att jag skulle ringa VC. Så jag pratade med dem. Och de tyckte jag skulle hålla koll så det inte blev värre och att hon itne höll på med munnen, typ som att tungan va svullen. Det är ju såhär med Elin, hon är LIVRÄDD för docktorn. Sen hon låg inne och fick sövas ner, när hon svalde pengen så har hon sån skräck :o(. Så hon vågar inte säga till oss i fall hon mår dåligt el så.
Så jag höll koll på henne, och jag tyckte hon höll på med tungan och blev lite mer svullen. Så jag fick åka in till akuten med henne. Men det va bara ett virus som tur va.
Nu har svullanden gått ner.


Kinderna och runt ögonen syns det mest tycker jag.


Kolla va runda och rosiga kinderna är och ögonen inte alls så där stora
som de brukar. Jag som mamma ser en rejäl skilnad i alla fall.


För så här smal i ansiktet va hon på måndagen, på sin 6 årsdag :o).
Jag tycker det syns tydligt i allafall.

Men i allafall så höll febern i sig hela helgen. På söndagen va hon något piggare och febern
va nästan borta. På måndagen hade hon lite feber så hon fick vara hemma med mig.. För nu har jag själv oxå blivit sjuk :o(.
Har ONT i halsen, hosta och feber. Så jag har varit hemma hela veckan och kommer nog inte jobba
i helgen heller :o(. Känner att jag inte har ork än. Har inte blivit mycke bättre.
Men åter till Elin. På tisdagen ligger hon bara (väldigt ovaligt för henne ;o) ). Kollar bara på tv och är allmänt slö. Tar febern på henne, 39 grader visar det då. Stackarn. Ger henne alvedon, men den sjukner inte mycke, så hon förbli liggande resten av den dagen och igår vaknar hon med 40 grader feber och igen ger jag henne alvedon, men den sjuker bara till 39,3 typ så hon blir liggande den dagen oxå. Usch va orolig man blir då. Är ju van att ha en hoppande, skuttande, sjungande, tjatadende, springade och vild liten tjej här hemma och nu bara ligger hon :o(. Hon bara sover och dricker lite. Har inte ätit sen i måndags lite grann. Så i går kväll fick jag ringa till akuten igen för att jag inte fick ner febern. Hon har ju ändå nästan varit sjuk en vecka. För hon va ju inte helt hundra de andra dagarna heller. De vill oxå att febern ska gå ner. Så jag testar ipren och då sjuker den faktist till 38,3 så det ju bättre i alla fall. Så de tyckte det va ok.Annars fick jag komma in med henne om jag ville, men man vill ju helst vara hemma och hon sov ju oxå. Men sen yrar hon mycke med när hon har så hög feber. Otäckt. I dag vaknade hon med 39,2, så lite lägre va den. Men har fått ner den till 38.0. Det va det som va lite oroväckande att man inte fick ner febern av medicin. Man ska ju få det annars ska man kontakta sjukvården sa min storasyster, så det gjorde jag direkt.
Men hon äter fortfande inte inte, inte äns glass :o(. Dricker bara lite dricka. Så hon har allt blivit lite tunn denna veckan och hon har ju inte sådär jättemycke att ta av heller.
Men jag hopppas verkligen hon piggnar till snart. Sen är man inte pigg själv heller så är det jobbigt :o/.

Nehe nu känner jag att iprenen slutar verkar, det onda i halsen blir värre och febern kommer krypandes.

Hoppas ni klarat er från influensan!

Ha en bra dag!


Onsdag!

I helgen jobbade jag natt. Men oj va trött jag va på fredags natten. Har nog aldrig varit så trött innan när jag jobbat fredag natt. Men det gick ju det med. Lördag natten gick mycke bätte :o). Jag och Tessan va på Konsum och laddade upp med massa gott ;o).

På söndagen efter jag sovit så åkte vi ner till sjön en sväng för att få lite luft och piggna till lite.
Barnen tycker det är sååå roligt att kassta sten och is på sjön som det ligger dålig is på. Så man ska inte ge sig
ut på den direkt.











Sen åkte vi hem och grillade för första gången i år till Jonas lycka :o). Han har tjatat länge om det nu. Men nu va vädret perfekt så då passade vi på :o). Jättegott va det.

i måndagas va vi nere hos Madde, Engla och Elvina för lite utelek innan öppnaförskolan. Så härligt väder som det va så får man passa på. Efter öppnaföskolan bar det in till stan för att ta kort på Elin, så hon är med i tidningen när hon fyller år nästan vecka. Helt otroligt att hon fyller 6 år. Min stora goa tjej.


Söta Engla.


Kusinerna på väg till öppnaförskolan.


Emma och Engla håller handen.

I går på morgonen va jag och Angelica ute och gick en lång promenard. Sen åkte vi till cafet
och åt frukost. Så gott. Sen unnade vi oss en liten fika oxå ;o).



Sen bar det iväg att hämta barnen på dagis. På eftermiddan va vi nere hos Madde och de igen
för lek ute. Va nog ute i 2 timmar. Så härligt så. De har ju det perfekt där nere. De har lekstuga, rutchkana (stava?), gungor,sandlåda, och studsmatta. Så det är så bra att vara ute där med barnen. Vi har bara sandlåda, gungor, studsmatta och uteleksaker. Känns lite pluttit mot vad de har. Men det duger :o).

I dag vet jag inte vad vi ska göra än. Plocka in tvätt och städa lite.Ut och rasta barnen lite oxå. I morgon ska Elins kompis Alexia följa med oss hem efter dagis. Sen efter några timmar kommer hennes mamma Vicktoria och hennes yngsta dotter Antonia hit på lite lek. Antonia och Emma går ju tillsammans och de leker oxå jättebra i hop. Men vi har ju träffat dem hela tiden sen vi fick våra minsta så det är kanske inte kostigt :o).

Hoppas ni får en bra dag!!!

RSS 2.0