Härliga dag =)

Å vilket underbart väder det har varit i dag. Som sommar värme. Har kunnat vara ute i bara bikini å det är bara april månard, helt otroligt. Inte så jättekul att visa sig i bikini nu me mage o sååååååå blek, Men min närmsta granne är oxå med barn o hon gick oxå i bikini så jag är ju inte ensam här i allfall med "stor" mage.  Har tvättat all min tvätt med och hängt ut o torkat. Känns alltid renare när det hängt ute o torkat tycker jag, luktar såå gott då me ( om inte pappa kört gödsel )....

I går va vi hos mamma o körde massa saker. Hängde upp lite gardiner o plockade upp lite i skåpen. Men i dag är den stora flytten. Ska nog åka dit sen o hjälpa till. Helt underbart hus är det i alla fall. Hur stort som helst, stora öppna ytor och vita väggar i stort sett i hela huset. Men mamma o Olof har redan satt upp en fond vägg o har köpt en till som ska upp. Blir jättesnyggt.....

Så här ser min mage ut nu i v 23 (går in i det i morgon)

 Nu är den rätt lagom stor

Elin i dag när hon äter frukt i skuggan Hos mamma

I morgon ska Elin till dagis en sväng, ska då åka till stan. Måste köpa lite tunnare kläder till Elin, har bara sen förra året o de har hon växt ur. Så det blir väl H&M o Lindex i mogon då, kanske Gina Tricot för mig då....
Sen blir det att åka till mamma o hjöpa till lite. Men på kvällen blir det mys här hemma tror jag. Det är ju Valborg =).

Nu ska vi äta lite lax här, Elins favorit.

Ha en härlig kväll

Kramis

Tisdag

I helgen va det bara jobb för min del. Gick faktist rätt bra. Fick lite ont i slutet på dagarna men gick bättre än jag trodde =).
Va sista helgen Fredde jobbade me oss =(, tråkigt. Men jag har visst bara 1 daghelg kvar innan jag går hem. Den sista helgen jag skulle jobbat va midsommarhelgen o då stänger de =D. Så det blir visst inga helger jobbade i juni månard, va synd =p.

I går va jag o Elin hos mamma o "hjälpte" till o städa lite inför flytten. När vi kom va de i stort sett färdiga med rummen på övervårdningen. Så det blev mest att hjäpa till o bära ner massa saker, fast jag fick ju knappt hjäpa till me nått för de är så rädda att det ska hända nått. Söta de är. Har det nog tuffare på jobbet än att städa o bära lite vid en flytt =p.
När vi flyttde hit till huset va jag höggravid. Vi flyttade hit den 1 mars o Elin va beräknad 6 mars. O jag bar o städade för fullt. Jag städade tills jag grät i lägenheten, så jobbigt va det. Vi stod till 3 på nätterna o städade o hade oss. Tog nog 13 timmar att städa bara vårt lilla kök. Kan ju då påpeka att vi va SUPERNOGA. Tog med topps på de ställen vi inte kom åt.. Bara gallret till ugnen stod jag med säkert 2-3 timmar med för att få det helt rent. Mina ben va helt svullna av vatten efter allt städande. Jag va helt slut , men vi klarade all städning och flyttning i stort sett helt själva. Det va mitt i veckan så alla jobbade, så va gör man?

I dag får mamma och Olof flytta in i huset så det blir nog att vi åker dit en sväng o hjälper till o plockar upp i köket å sådär.
Nu på förmiddan  blir det inte mycke gjort tror jag. Tvättar lite o plockar in i gadroberna, plockar ur diskmaskinen o damsuger av. Mer blir det nog inte...Är rätt trött i dag efter att Elin tog upp hela min säng i natt igen. Så jag fick ligga i mellan madrasserna, jätteskönt - inte. Man sover ju inte så djupt när man sover så obekvämt.

Jag hade ju tänkt lägga ut bilder på vår hall nu, men jag vill vänta tills den är helt klar med lister och dörrar innan jag gör det....

Hoppas ni får en bra tisdag

Kramis

Stadsparken

I natt har Elin hållt mig vaken typ halva natten. Man är verkligen inte van vid det nu längre ,nu när hon är så stor. Hon hade nog ont i magen efter gårdagens pizza. Hon sa att hon tyckte den va stark, men hon åt för full ändå, sen hade hon typ inte ätit nått på hela dagen, så det blev kanske för mycke för hennes lilla mage. Sen hade hon mardrömmar o pratade i sömnen o skrek och viftade. Hon sov brevid mig. Så jag har inte fått många timmars sömn i natt. Jobbiga är att man inte kan få nån kontakt med henne  heller när hon sover, går liksom inte väcka henne. Men i morse när hon vaknade så sa hon till mig. I natt har jag sovit jättegott brevid dig mamma =). Hm det hade ju inte jag direkt =/. Jaja så är det i bland.

Va ute hela förmiddan i solen, så härligt det va. Sen vid 14.00 åkte vi in till stadsparken för att träffa Angelica å hennes barn. Jag köpte med macdonalds til Elin som hon fick äta innan hon skulle leka. Ojoj va kul de hade. Elin o Hanna hade jättekul tillsammans. Elin klättrade på de högsta klätterställningarna, det bara kittlade under fötterna på mig när jag kollade på henne. Inte äns Hanna som är 6 år klarade klättra på allt som Elin gjorde. Men hon är ju en klätterapa me =D.
Sen kollade vi på djuren, Elin o Hanna gick o höll varandra i handen hela tiden. Såååå fint va det där i dag me alla vitsippor o solen som sken. En perfekt dag =).

Jonas va på IKEA i dag o köpte skötbord. Det är det första saken vi köper till denna bebis =). Det förra va så fult, passar inte til vårt nya moderna badrum =p. Töntig man är igentligen, det va ju inget fel på det. Bara byta överdelen på den så hade den varit helt ok. Men denna nya är svart så den passar bättre =).

Ska grilla lite hamburagere här nu. I helgen blir det jobb hela helgen. Hoppas det går bra me min rygg.

Lite bilder från vår dag då.

Elin o Hanna

Elin hon hennes Nalle Phu på väg in till stan.

 matar   orädd

denna stora åkte hon Angelica  



SPOLING Skötbord
Vårt nya skötbord.

Nu ska vi grilla =D.

Ha en super mysig fredags kväll

kram

Goa Engla

Mamma kom och hämtade oss runt halv 4 för att åka till Madde. Men vad Engla hade ändrat sig sen jag träffade henne sist. Så fort man tittade på henne så log hon. Så gulligt. Sen "pratade" hon en massa. Det har jag inte hört heller innan. Å det är så mysigt att lyssna på bebis joller. Elin höll på en massa med henne. Pussade, kramde och höll. Men det är ju bra att hon vänjer sig. Men det märks väldigt tydligt att hon är avundsjuk på Engla, särskilt om jag håller henne. Men det är nog vanligt kan jag tänka mig.
Elin blev som en liten bebis igen är hon såg babygymet, hon la sig direkt där under o började leka o lossas skrika som en bebis. Min lilla knäppis.Sen när Engla skulle ligga där så skulle hon oxå absolut ligga där. Men de fick platts båda 2, vilken tur =).
Blev pizza här i kväll från Mickels i Tenhult.

Nu har Jonas målat klart hallen, LYCKLIGA jag =). Nu håller han på att sätta upp en lampa. Blir jättesnyggt faktist. Ska ta bilder i morgon så ni får se me.
Det är ju inte helt klart, men det största jobbet är ju gjort nu i alla fall =).

Det va en person här och gjorde brandskyddskotroll . De gör visst det vart 8 år, hm inte så jätte ofta direkt. Vi hade visst haft soteld i skorstenen. Oj oj tur att det gick bra o inte hela huset brann ner =/. När jag va liten så brann ju vårt hus rätt bra en gång av just soteld, urch då.  Fick bo i lillstugan(huset som ligger gämte pappas hus) i säkert 6 månarder el nått medan de renoverade hela vårt hus som var vatten, eld och rökskadat. Det glömmer man aldrig.

 Nöjd  Sötis  Glad, lik Tias 

Kusinerna under babygymet  farmor o Engla


Hoppas ni haft en bra dag.

Nu ska jag kolla lite på tv o ta det lugnt.

Ha en mysig kväll.

Kramis                                                                                                                                                                              


Bebisens Utveckling v 22

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

fetal development at 21 weeks"Små grytor har stora öron": Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen "vetenskapliga" undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. Generellt är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

Hej cicci
från BabyCenter Sverige!
Gravid: 22 veckor

Nu är du 22 veckor gången. Snart kan det kännas som din bebis tränar karate därinne - det som tidigare var kittlande rörelser som av fjärilsvingar blir så småningom riktiga sparkar. Gradvis kommer du förmodligen kunna skönja en rytm i din bebis aktivitetsnivåer. Vissa bebisar är väldigt aktiva på kvällen när du försöker gå och lägga dig, andra rör sig mest dagtid. Kring den här tiden prövar din bebis olika ansiktsuttryck, men den öppnar ännu inte ögonen på ett litet tag.

Jag är med i Babyceter så varje vecka får jag information om bebisens utveckling. Rätt kul faktist. Oj nu börjar den visst bli stor där inne, hela 27 cm lång =). Men det märks faktist att den har blivit större. Magen har växt en hel del nu det sista tycker jag o jag känner sparkarna mycke tydligare nu =). Å det är såååå mysigt när man ligger där i soffan på kvälle o kollar på tv o rätt som det är så sparkar det för fullt i magen. Å den känslan går inte att beskriva, så härligt. Då vet man att den har det bra där inne i alla fall =). Fast jag känner ju den iblad annars med, men på kvällarna håller den på som mest.....

Är hemma från jobbet i dag me. Ska jobba i helgen så det är väl lika bra att vila ryggen så mycke som möjligt.
Ska ner till madde, Tias o Engla sen. Mamma ska vara barnvakt åt Engla. Så då passar vi på att åka dit vi me. Har inte
träffat Engla sen dopet o då höll jag inte äns henne. Och det känns nu att det va länge sen, Elin länktar me =)

Jonas blev nästan färdig med hallen i går. Är bara en vägg kvar att måla en gång till =D. Skönt att få det klart.

Ha en bra torsdag

kram


Måla

Nu målar Jonas hallen =D. Hoppas verkligen att han blir klar i dag.....Har ju "bara" tagit 3 månarder nu att göra den klar.. Men jag hoppas verkligen att den blir klar i kväll..Va bara tvungen att skriva detta.
Sen är det  "bara" måla räcket, byta dörrar, byta golv (blir senare när köket byts) o sätta upp nya lister. Så det tar väl ytterligare 3 månarder innan det är klart =/. Nejdå det är jag som ska måla räcket så då tar det inte lika lång tid det kan jag grantera  =p.
Måste bara visa hur ful våra halltapet vara innan detta projektet sattes i gång.
 hahaha kolla in borden haha.
Urch va ful.

Gjorde så god mat i kväll.
4 portionsbitar Lax i ugnen kryddat med salt o citronpeppar

Kokade potatis i småkyftor, När de va färdigkokade hällde jag bort vattnet. Hällde på ca 3-4 dl matlagningsgrädde
La sedan i en burk kapris o en purjolök i småbitar som kokade tillsammans med allt. grädden blir en tjock sås när det kokar i hop med potaisen. Kanon gott är det, Elin sa att det va hennes favorit mat =D.

Ska natta skruttis nu

Ha en mysig onsdag kväll

kramis

Onsdag

Urch känner mig bara såå deppig. I går fick jag gå hem i från jobbet för jag har såååå ont i ryggen el i svanken. Har så ont att jag knappt kan gå =(. Tur att jag bara har 2 månarder kvar att jobba, fast helgerna blir nog jobbiga när de är så långa pass. Så jag är hemma i dag o i morgon o vilar ryggen så jag klarar helgen på 26 timmar.

Jag är så besviken på en person i min närhet som va sååå fruktnasvärt otrevlig mot mig för nån v sen i telefon när hon va onykter.Om det är något hon stör sig på kan hon ju ta det när hon är nykter o sen har inte hon me det o göra hur vi gör med vår dotter el inte ...... Hade inte pratat me henne på ca 1 v nu. Sen ringde hon i går o lossades som inget, sen när jag tar upp det så får jag inte prata om det, Nej nu glömer vi det säger hon, jag vill inte prata om det. Men jag kanske vill det. Nej nu pratar vi om nått annat. Ingen ursäkt eller nått. Blir så ledsen. Om man inte pratar om problemen så finns de inte el???
Vissa tror att de kan betee sig hur som helst o man ska bara ta det o gå vidare utan att få en ursäkt... Förstår inte att hon sårar människor när hon beeter sig så???? Fast hon kanske inte äns minns va hon sa??

Nu är jag i v 21 o jag känner sparkar för fullt. Å det är så mysigt. Har gått upp 5 kg nu =(. Fast det kanske inte ä så jättefarligt mycke, men man vill nappt ställa sig på vågen nu för man vet att det bara blir högre o högre siffror. Jaja så är det...
Elin sa för nån dag sen till mig. Mamma jag länktar efter min lillasyster i magen. Så söt hon är. Vet inte varför hon har fått för sig att det är en tjej, men jag säger ju till henne att det kan vara en pojk me, men då säger hon bara att det blir 2 bebisar, 1 pojk o en flicka. Söt hon är me sina funderingar...Man undrar i bland va som rör sig i de små huvuden i bland när de ställer sina frågor....

Nu ´ska jag följa med Elin ut o leka lite. Blir en lugn dag i dag...

Ha en bra onsdag

kramis

Söndag

Hm denna v har varit mest jobb bara. I onsdags va jag o Susse och handlade lite. Mamma hade Elin. Lungnast så =). Hon hade inte vait där på hur länge som helst så hon länktade såååå, särskilt efter att bada =)..

På torsdagen på kvällen va jag ute o åt med Angelica, Tessan o Malin. Jätte gott o mysigt. Vi satt nästan där i 3 1/2 timme o åt och tjatade om allt mellan himmel o jord. Jag o Jonas ska gå dit o äta nån helg tänkte vi.
Detta åt vi alla som huvudrätt.

 mmm så gott det va =) Som efterrätt blev det bananasplitt, har nog inte ätit det på 10 år. Va mätt till dagen efter, till mitt på dagen typ så mycke åt vi =p

Malin Angelica Tessan (fick tyvärr ingen bra bild)

Fredagen efter jobbet åkte jag o hämtade lilla på dagis, sen åkte vi till mamma till det huset de ska flytta. De va där o målade o fixade. Oj oj vilket stort hus. Men det är fint =). Stora ljusa rum. Kommer bli jättebra när de flyttat in.
På kvällen va det väldigt lugnt här. Jag o Elin somnade i soffan väldigt tidigt. Urch man är sååå trött efter en tidig v, går uppp 5 på morgonen o det är ju inte jag van vid direkt. Jobbar ju bara så 1 v i månarden så jag hinner ju aldig vänja mig...
Men det blir ju bara 2 gånger till sen går jag hem =D, om Försäkringskassan inte misstycker =p. Men det ska nog inte vara några problem, det har det aldrig innan i alla fall.
Lördagen åkte jag in till stan för att köpa ny utedynor, mötte upp mamma o Olof på IKEA. Men hittade inga där som jag fastnade för så jättemycke. Blev tillslut Ekohallen jag köpte dem på. Så här ser de ut.



Detta är taget i butiken, vårt blir nästan likadant fast vi ska ha vita utemöbler. De är träfärgade nu men jag ska måla dem vita snart. Fina va??

På kvällen grillade vi för ovanlighetens skull =p. Somnade jättetidigt i soffan då me =(. Är sååååååå trött nu förtiden, jättetråkigt att aldrig orka hålla sig uppe på kvällarna utan somnar nästan samtidigt som Elin.

Idag har jag bara slappat. Elin o Jonas har varit ute. Sen åkte vi in till stan o köpte pizza på PRIMA . Jättegott va det i alla fall. Nu ska jag gå o kolla på tv. Får se i fall det finns nått o kolla på.


Ha en mysig söndags kväll ska gå o kolla på Dumbo nu me Elin, det va visst på Disneychannel nu, mysigt

Kramis

Påsken

Nu har vi varit lång lediga, så skönt så =). Jonas o jag har varit lediga hela 4 dagar tillsammans, det är va vi brukar vara lediga på en hel månard tillsammans. Å va skönt det har varit.
PÅ långfredagen va vi ute hela dagen o fixade i trädgården så den blev fin. Sen på kvällen va vi hemma hos hans föräldrar och åt påskmat,

Påskafton va oxå kanon fint väder så vi va ute hela den dagen oxå. Man får liksom inte nog av solen o det härliga vädert. PÅ kvällen åkte vi till Sandra o Anderas. Sen va det ett annat par där me med sina 2 barn. Så det va 6 vuxna o 5 barn. Lite lagom sådär. Grillning blev det, så gott så. Ungnarna hade fullt upp o leka o busa. Elin o Thea däckade sist i soffan vid 12 slaget tror jag. Sen satt vi o tjatade om allt möjligt till nästan halv 3 på natten. Så det blev "lite" senare än va vi räknat me. Men det är bara så skönt när ungarna somnat o det är lungt o tyst o man bara kan sitta där o prata utan att bli "störda" hela tiden. Men kul hade de i alla fall. Thea o Elin är ju bästisar så de har ju såååå kul när de träffas.

Påskdagen va det dop för lilla Engla. Å så söt hon va. Snäll me, inte ett ljud från henne. Dopet va i Öggestop kyrka så vi hade ju nära o bra =p. Elin va oxå jätte duktig. Va rättså tyst i kyrkan i alla fall. Men va kan man begära av en 3 åring?
Hon o Filippa hjälpte till o hälla upp dopvattnet. Det va väl mest Filippa som gjorde det, men Elin va me i alla fall där framme =). Carina sjöng jättefint i kyrkan.
Hm vi hade nästan förväntat oss att de skulle gift sig oxå mattias o Madde. Men så blev det inte. Jonas hade till o me packat ner ris i min väska, så säker va han =).
Sen bar det väg till Tenhult på fika i kyrkanshus. MMM vilken god smörgåstårta Per hade gjort.
Va nog 50 personer där på fika. Kul att träffa släkten igen.  Tänkte att vi skulle åka till Fargehult snart o hälsa på alla. Va jätte längesen vi va där.
Efter åkte vi hem en sväng för Elin va trött så hon fick sova lite. Sen gick vi ut o gå, Elin cyklade o jag o Jonas gick. Då gick vi hem till Rickard K för att kolla in hans nya hus. Jättefint va det. Äntligen blev det av att jag gick dit. Men jag hade ju inte köpt nån present =/. Lite dåligt av mig....Fåg göra det till nästa gång.
Sen på kvällen va Vicktor o hans tjej Jonhanna här o grillade. Alltid lika gott. Elin va det liv på kan jag meddela. Hon va trött o hade överskotts energi för 2. Tillslut fick hon ro o somnade i soffan. Hon va ju uppe så sent kvällen innan o fick gå upp rätt så tidigt, så då blir det lite för mycke för henne.
Men mysigt att grilla i gen me sina syskon. Det blir alltid mer att man träffas på sommaren o grillar. På vintern blir det nästan aldrig av att man ses. Tråkigt. Men Johanna är en jättego o snäll tjej tycker jag. Kul för Victor att han träffat en sån bra tjej =).

I dag har vi bara varit ute o myst. Skulle åkt på utflkt men Tommy o hans tjej (grannen) kom hit medans han hade visning på hans hus. Så vi bakade en sockerkaka jag o Elin o fikade me dem.  Synd att de ska flytta faktist. Hoppas det blir nån barnfamilj el nått som flyttar dit. Sen kom mamma hit me en present till Elin. Mamma hade stickat en jättefin tröja till henne. Å sånt är så kul o ha. Sen åkte jag Elin o mamma till Lekeryd o köpte glass, mums.
Nu ska Jonas tända grillen i kväll igen. Vi tröttnar aldrig =D.
Igetligen skulle jag o Elin träffa Sandra o Linnea o fikat, men Jonas ville att vi skulle vara tillsammans o hitta på nått. Så då bestämmde vi i går att vi skulle på utflykt. Men det blev fika me grannarna i stället o mys i trädgården o det går ju det me, bara man är tillsammans. Vi är ju som sagt inte lediga mycke tillsammans....

I morgon blir det jobb igen =(..På torsdag ska jag gå ut o äta me några tjejer från jobbet. Blir Angelica, Tessan, Malin (kanske), ska nog fråga Shpresa o Ida me tror jag. Kul =)

Här är lite bilder från våran långlediga helg

Hjälper pappa o tvätta bilen

  
 påskafton Jonas o Anderas grillar Sandra

Söta Hanna   


Söta Engla
i kyrkan, pappa pratar  Elin leker i påse vid fikat

  

Elin nya tröja me å äter glass   snälla mamma
 

Detta va bara lite av alla mina bilder jag tagit i helgen, blev inte så många bra tyvärr.

Ha en mysig kväll

kramis


Torsdag

I dag lämnade jag Elin på dagis vid kl 9.00. Fröknarna va utklädda till påskkärringar, så fina så ´=o). De skulle på utflykt o leta efter påskägg, så spännande tyckte Elin.
Jag skulle träffa Madde o Engla på stan lite efter 10 så jag åkte in till Eko hallen tills stan öppnade . Där köpte jag påskägg, cholkadkanin, nalle phu såpbubblor, o pysselbok så hon har lite o göra när vi är långlediga. Hoppas hon blir glad för det...Sen åkte jag till a6 för att lämna tillbaka en stjorta som va för stor, behöver inte köpa mycke större kläder nu, bara anpassningsbara för magen som växer =p.
Sen  ner till stan. Träffade Madde o Engla. Gick lite i affärerna o spanade efter en rosa topp åt Madde som hon skulle ha på dopet. Å det hittade jag till henne på H&M, jag tyckte me att den va så snygg så jag köpte den me, fast jag ångrade mig sen....som vanligt.
Bytte me mina byxor som jag köpte på ONCE förra v, som oxå va jätte förstora för mig. Köpte en rutig lång söt stjorta i stället. Så söt. Ska nog ha den på dopet. El på påskafton då vi ska till Sandra, Ade, The o Hanna.
Måste bara säga att Engla hon är bara en sån snäll bebis. Hon bara ligger där i vagnen o sover, vi fick gå in på Macdonald bara o värma mat o ge henne, sen va hon nöjd igen o somnade om. Å hoppas min nästa bli me så snäll o vill ligga i vagen, Elin ville ju knappt aldrig det, fick gå där o bära på henne för hon ville inte sova för hon va såååå nyfiken =p. Jaja
Sen vid 13. 00 hämtade jag Elin på dagis, som hade haft jättekul i skogen.
Åkte hem o fixade lite. Sen sminkade jag henne till en påskkärring, jätte söt blev hon. Så då ville hon åka till pappas jobb o visa upp sig. Så det bar i väg till stan en andra gång denna dag =/. Men kul tyckte hon det va.

Å i går när jag låg i soffan så sparkade bebisen jättemycke, det är så mysigt att känna de där små spakarna. Man bara ligger o ler..

Nu  ska  vi ha lite mys kväll här.

Ha en mysig kväll

kramis

jag o min påskkärring på pappas jobb ser inte så där jätteglad ut.

Varit ute me Elin, Madde o Engla

I dag gick Elin upp vid 9 ungefär o jag vid 10. Så skönt det är att bara kunna ligga kvar o bara slappa o hon klarar sig lite själv. Hon sitter bara o kollar på barnpogram så hon hittar ju inte på nått bus, i så fall skulle jag höra det. Det är ju inte så att jag somnar om igen. Får passa på o njuta de sista månarderna när vi är bara hon o jag.
Sen så pratade jag me Madde o hon frågade i fall vi skule ut nått i dag. Å det är ju klart att man går ut en sväng i fall det är väder. Va lite mulet i dag men ändå jätteskönt. Elin cyklade me sin 3 hjuling, fråga mig inte varför. Hon har ju en cykel me stödhjul. Men hon envisaes att hon skulle cykla på den där cyklen. Så då fick hon det. Vi gick bara en sväng i byn o åt cafe hållet o plockade lite tussilago. Fanns massor.
Går inte gå så långt heller när hon cyklade. Sen gick vi hem till mig o tog bara vagnen o gick ner till Madde, för Engla skulle äta. Vi fixade till lite mat till oss me, Elin måste ju äta mat på dagen, men jag gjorde lite till mig o Madde me. Sen satt vi mest o tjatade o kollade på tv o fikade. Va hemma här strax innan 17.00. Så vi har varit i väg i stort sett hela dagen.

I morgon ska jag o Elin till Angelica på förmiddan. Shpresa o hennes dotter som är lika gammal som Elin kommer nog oxå. Det är en fd jobbarkompis till oss. Blir kul, har  inte träffat henne på ett tag nu.
Sen ska jag köpa något till Rickard o Benita i inflyttningspresent så jag kan gå bort o hälsa på dem i morgon. Jonas kommer hem sent både i dag o i morgon så då kan jag passa på att gå dit när inte han är hemma.

Jag har ju nämt innan att jag följde en bogg om en tjej som hade cancer, som heter Sabina. Hon dog förra v. Å det känns så hemskt. Man har läst om henne varje dag om henns liv, barnen,familjen, vännerna o sjukdomen. Kändes som man lärt känna henne på nått sätt. Hon hade hemskt ont i slutet, det kom nya tumörer hela tiden, de sista kom nu i halsen så hon hade problem me att äta o dricka. Så den sista dagarna låg hon på sjukhus. Å det berör verkligen o läsa om sånt.Man bara gråter när man läser hennes blogg. Man förstod ju att hon inte skulle klara sig, men ändå hoppades man ju. Tänk va hemskt det måste vara för hennes familj o vänner nu. Man kan inte låta bli att gå o tänka på henne o hennes närmaste.  Hon hade hudcancer som spridit sig. Nu har man verkligen fått sig en tankeställare att man inte ska sola för mycke. Hon hade solat jättemycke solarie o varit utomlands mycke o solat, de trodde det va därför hon fick det.
Jag har solade solarie en del innan men nu va det nog 4 år sen jag låg i ett solarie. Kommer nog aldrig göra det igen, inte nu när man vet hur faligt det verkligen är. Är hellre lite blek o använder brun utan sol på vintern än att bli sjuk......
mittlivsabina74.blogspot.com

Susse ska åka till Ullared på torsdag, jag blir sååå avis. Jag vill oxå åka dit. Hm måste ta ett snack me min kära sambo. El Angelica el nån kanske vill åka.

Nu ska jag o Elin fixa lite mat (har ju en hjälpreda i köket)

Ha en bra tisdag kväll o hoppas HV71 vinner i kväll då =)


    

Ultraljud

I dag har Jonas varit ledig från jobbet för att vi skulle på ultraljud. Elin va hos farmor o farfar.
Å det va så härligt att få se bebisen där i magen, att det va på riktigt på nått sett att det va en bebis o inte inbillning (stava?).
Iband har man nästan tänkt så, men nu har jag sett att det finns nått där inne i alla fall. Å allt såg bra ut, o det va bara en liten bebis =). De flyttade bara BF lite till 5 September. Men jag va sååååå kissenödig så jag kunde knappt koncetrera mig på va hon sa, el va jag såg. Hade hällt i mig massa vatten en bra stund innan jag åkte för att det verkligen skulle synas bra på skärmen (man ska  vara kissenödig vid ultraljudet för att det ska synas bättre för de som inte vet). Fick sitta i kors me benen där i väntrummet för att hålla mig, o sen blev det inte bättre när hon skulle göra själva ultraljudet, då hon trycker på magen hela tiden. Men det är det ju värt, men jag fick springa ut direkt när hon va klar o kissa o sen springa tillbaka o prata färdigt me henne o köpa kort på bebisen....Å jag är såååå glad att allt va bra me den lilla, för man vet ju aldrig, i bland händer det ju faktist att de hittar fel på bebisar där på ultrat. Men som tur va var det ju inte så i detta fallet =D...
Efter vi varit på sjukhuset bar det i väg till Silvan Bygg för att kolla på lampor, men som vanligt va de slut som vi ville ha. Så vi fick gå till IKEA i stället. Hittade båda lamporna till hallen, skulle haft en lampa till det stora badrummet me vi hittade ingen som vi ville ha. Blev lite servetter o lite kriskrams som vanligt när man är på Ikea. Nya våriga badrumsmattor o handukar till det stora badrummet blev det me.
Köpte pizza på Biblos i Huskvarna på vägen hem. Första gången jag äter pizza sen jag blev me barn typ. Har mått så illa av det, men nu gick det bra =).

Å i dag ringde en kompis till mig o berättade att hon va me barn, så kul, blev så glad för deras skull. Sen kommer vi vara hemma samtidigt me våra precis som förra gången. Fast det skilljer 5 månader på min å hennes de barn vi barn vi har redan , me de vi får nu kommer det bara skilja 2 månarder el nått tror jag. Jättekul att han en kompis som me är hemma. Fast jag har ju Madde me o hon bor ju betydligt närmre =p, hon bor ju bara några hundra m från oss o det är ju bra. Sen så är närmsta grannen här gämte oss oxå me barn, hon ska nog oxå ha i sommar el nått. Sen är det en till på denna gatan som jag pratat lite me som ska ha bebis när som el redan fått. Å Elin o henns dotter är precis lika gamla. Så det blir ju lite mammor här hemma denna gången. Förra gången va jag typ helt ensam här ute på byggden känndes det som...Hade ju som tur va Sandra som fick nästan samtidigt som mig, å vi träffades ju en del =D. De är en mysig o speciel tid det där o vara mammaledig. Men denna gången kanske det inte blir lika lungt för jag kommer ju ha 2 barn o ta hand om. Men det ska nog gå bra, Elin är ju så stor nu, så man behöver ju inte hålla på me henne så mycke. Hon kommer nog vilja hjälpa mig kan jag tänka mig , å det får hon så gärna =)...

I går hade vi en städdag här hemma. Jag rensade ur alla gradrober o lådor här uppe. Jonas städade i hobby rummet o i sin värkstad. Men va gräjer den mannen har. Han slängde hur mycke som helst å ändå hade han massa kvar. Han är en liten hamster min sambo... Tur att vi har stort hus så vi får plats me allt =p. Ne allvarligt så blev det faktist rätt bra där nere....

Nu ska jag slappa framför tvn.

Ha en mysig måndag

kramis

min lilla bebis

 

nya mattan

     

Bytte till lite ljusare gardiner o kuddar i helgen


Härliga vår

Å denna veckan har verkligen varit helt underbar. Sol, sol , sol hela dagarna, då trivs vi =).

I tisdags va Elin på 3 års kontroll hos  tandläkan, ville först inte slls öppna munnen, så jag fick sätta mig i stolen me henne i knät o då gick det bättre. Hade jättefina tänder =), trotts godisätandet =p.
Susse va me oxå.
Sen åkte vi till affären o inhandlade för brödbakning. Elin tycker det är sååå kul o baka så då tänkte jag att vi kunde baka något nyttigt bröd. ¨Så det blev något me Natruell yorgut, dinkelmjöl, bitar av aprikoser, bitar av äpple, pumpafrön, havregryn o massa olika frön i, o det va verkigen jättegott o nyttigt.
Gjorde tekakor me. De blev oxå jättegoda, recept från mamma. Hon kunde det till o me utan till när jag ringde o frågade henne, hm hon har nog bakat det ett antal gånger me tanke på att vi va 5 barn där hemma.
Susse hjälpte oxå till =D. Tur att jag har henne. Världens bästa syster.

På onsdagen va det BVC som kom på besök för en 3 års kotroll. De kollar så att de kan vissa saker, som under stolen, gämte, över osv. Hon blev godkänd.. Hon hade me sig lite leksker i en påse, gissa vem som hade snått saker ur den, hittade en gömd på hennes rum på kvällen. Knäppfia, så jag får väl åka in på bvc i Tenhult  o lämna tillbaka stöldgodset =). Annars va vi bara ute hela den dagen, å så härligt det är. Madde kom upp me Engla me, mysigt att bara sitta där i solen o njuta o tjata lite. Lilla Engla bara sov, så snäll är hon.
Tror vi va ute 6-7 timmar i onsdags, så vi sov riktigt gott den natten.

Torsdagen skulle Elin gått till dagis egetligen men hon ville vara hemma o mysa me mamma stället. Å vem kan mottstå nått sånt? Inte jag. Så jag fick ringa till dagis o säga att hon va ledig.
Va ute i trädgården, har ju gungor o massa olika cyklar, sandlåda, bollar så hon har ju saker o leka me ute. Snart får vi nog sätta upp hennes stora studsmatta. Det blir kul för henne. Hon tror att det är sommar nu för solen skiner, så hon vill gå barfota i gräset....Men då säger mamma strängt nej =p
Sen bar det i väg till Lekeryd o träffa Susse. Där åt vi glass i kiosken, mums. Sen åkte vi hem till Susse o blåste såpbubblor, det är ju favo. Hon kan hålla på i flera timmar me de där såpbubblorna. Synd bara att hon råkar hälla ut dem hela tiden så man får köpa nya hela tiden, hm blir dyrt i längden....

Fredagen va Elin på dagis o jag skulle sova för jag skulle jobba natt. Sov till halv 11 sen gjode jag mig i ordning o åkte in till stan för att träffa Susse. Så nu har vi änligen köpt dop present till Engla.
Hittade en vårjacka till Elin me som va halva priset på, som jag faktist hade kollat ut innan så 150 kr för den =).
Hittade även en häxa som man hänger i fönstret, så jag kunde inte låta bli att köpa den till henne. Hennes farmor har nått liknade, o hon bara älskar den. Så den hänger i hennes fönster nu, hon blev jätteglad för den.
Jag hittade lite oxå, måste ju köpa lite så magen får plats. Men det är ju så bra mode nu så man behöver ju inte köpa mammakläder. Det tycker vi om.
Så härligt det va o gå på stan när det är så fint väder, är nästan aldrig på stan åker alltid till a6. Men jag saknar Gina där uppe....
Hämtade Elin vid 2 på dagis. Åkte hem o va ute lite innan jag skulle åka o jobba. Började vid 18.00 -07.00. Gick bra faktist förutom att jag får sååååå ont i ryggen efter 7-8 timmar =/. Måste nog byta skor el nått. El så är det foglossning, urch det vill jag inte att det är. Vill jobba den tiden jag har kvar innan jag går hem.


I dag sov jag till 12 typ. Sen gick vi ut på altanen o jag åt frukost. Första gången i år. Elin o jag satt bara o njöt. Hoppas detta vädret håller i sig nu närjag är lång ledig. Är ledig från o me i dag - nästa tisdag, härligt. Jonas är ledig nu på måndag me för vi ska på ultraljud. länktar såååååå.
Ikväll ska vi grilla lite. Tror Susse o Tias kommer me.Så nu ska vi åka o väg o handla lite till kvällen.

Ha en jätte mysig lördag kväll

kramis




    

 Lite bilder när vi varit ute...

RSS 2.0