Bebisens Utveckling v 22

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

fetal development at 21 weeks"Små grytor har stora öron": Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen "vetenskapliga" undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. Generellt är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

Hej cicci
från BabyCenter Sverige!
Gravid: 22 veckor

Nu är du 22 veckor gången. Snart kan det kännas som din bebis tränar karate därinne - det som tidigare var kittlande rörelser som av fjärilsvingar blir så småningom riktiga sparkar. Gradvis kommer du förmodligen kunna skönja en rytm i din bebis aktivitetsnivåer. Vissa bebisar är väldigt aktiva på kvällen när du försöker gå och lägga dig, andra rör sig mest dagtid. Kring den här tiden prövar din bebis olika ansiktsuttryck, men den öppnar ännu inte ögonen på ett litet tag.

Jag är med i Babyceter så varje vecka får jag information om bebisens utveckling. Rätt kul faktist. Oj nu börjar den visst bli stor där inne, hela 27 cm lång =). Men det märks faktist att den har blivit större. Magen har växt en hel del nu det sista tycker jag o jag känner sparkarna mycke tydligare nu =). Å det är såååå mysigt när man ligger där i soffan på kvälle o kollar på tv o rätt som det är så sparkar det för fullt i magen. Å den känslan går inte att beskriva, så härligt. Då vet man att den har det bra där inne i alla fall =). Fast jag känner ju den iblad annars med, men på kvällarna håller den på som mest.....

Är hemma från jobbet i dag me. Ska jobba i helgen så det är väl lika bra att vila ryggen så mycke som möjligt.
Ska ner till madde, Tias o Engla sen. Mamma ska vara barnvakt åt Engla. Så då passar vi på att åka dit vi me. Har inte
träffat Engla sen dopet o då höll jag inte äns henne. Och det känns nu att det va länge sen, Elin länktar me =)

Jonas blev nästan färdig med hallen i går. Är bara en vägg kvar att måla en gång till =D. Skönt att få det klart.

Ha en bra torsdag

kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0