Elin har tappat sin första tand :o).

Min lilla Elin börjar minsann bli stor. I dag tappade hon sin första tand. Det va för några dagar sen hon kom och visade att hon hade en lös tand.

Hon har tappat den längst ner som syns lite här.Hon är sååå STOLT. Nu har vi en stor tjej här hemma säger hon :o). Go hon är.

Emma hon älskar att bosta tänderna. Först hjälper jag henne, sen bostar hon lite själv. Se va duktig hon är.





Nu i veckan så va vi ute hela familjen och hade lite picknick. Så mysigt så. Emma sov i vagnen medans vi åkte pulka och lekte i snön. Vi hade med oss mackor och varm chokladmjölk.

Elin dricker varm choklad.

Jag o Elin ute i backen.

Vi har varit på¨Monkey town med Elins kompis Alexia och hennes mamma och lillasyster i veckan oxå.


Elin o Alexia (hm bra bild på Alexia :o/)


Emma hade oxå kul :o).

I kväll ska vi hem till Cissi, Per, Albin och Oskar för att fira nyår. Sandra, Anderas, Thea och Hanna ska oxå komma. Vi har nog fira nyår med dem i snart 10 år kan jag tänka mig. Alltid lika kul att träffa dem :o).
Vi firar ju påsk, midsommar med dem oxå. Sen brukar vi träffas där i mellan oxå.
Jag och Cissi träffas lite mer på vardagarna oxå för jag och hon är ju mammalediga nu.

Vi hade en helt underbar jul. Hinner inte lägga in massa bilder på det nu. Men tack för alla fina julklappar våra barn fått. Så nu är Elins rum fyllt igen :o). Emma fick oxå massa nytt. Så hon är sysselsatt här på dagarna :o).

Hoppas ni får en kul nyårsafton. Gott nytt år på er.

Kramis




God jul :o)

Nu så är vi nästan klara med allt där nere. Bara listerna kvar. Så skönt. Och va fint det blev. Är sååå nöjd.


Oj mattan va lite vikt ser jag. Men den är ny så det brukar vara så i början.
Klart det ska dit lite annat med, men mer har jag inte hunnit.

I dag har jag mest städat, fixat mat. Tråkiga mamman här :o/. Men man måste ju. Men vi har faktist "bakat" Rokey road igen här i dag. Den första tog visst slut ;o).

Nehe nu ska jag umgås med min familj.

I morgon kommer ju nästan hela min familj hit och firar jul. Mysigt. Elin länktar så.

Ville bara önska er alla en riktigt god jul.

Ha det...

Hur ska jag hinna???

Ja då är Elin hemma igen från dagis. Hm ovanligt el? Nej. Det gick magsjuka där i veckan igen :o(.
Jag börjar känna lite smått panik att jag måste hinna färdigt med allt innan jul nu. I och med att Elin är hemma hinner jag inte med så mycke som jag skulle vilja. Jag kan inte slå in paket när hon är hemma. Kan el vill inte åka till a6 med Elin. För om man köper tex något till Jonas så kan hon inte hålla tyst. Sen ska hon gå och tjata om massa hon vill ha hela tiden. Och vi är klara med julklappar till henne. Så jag hoppar över att ta med henne. Emma är rätt snäll att ta med en stund i alla fall :o). Bara man vet vad man ska ha så går det ju rätt fort. Men sen måste jag handla massa julmat å så med. Sen måste lampa och matta köpas.  Det är julafton om 9dagar och golvet ska börjas läggas i morgon för möblerna kommer på måndag el tisdag nästa v. Då måste det vara klart.
Sen måste det storstädas här in för julen. Inte heller lätt när man har 2 små barn hemma. De drar fram och jag plockar undan. Jaja bara det blir rent det är ju det viktigaste :o).

I måndags va vi på öppnaförskolan. Där va det julavslutning. Så vi alla hade klätt ut våra barn lite. Elin ville absolut inte. MEn alla andra va utklädda  i alla fall.


Jag får allså jaga henne  för att få detta kortet. Min härliga lilla bestämda lilla tjej.

Om börjar kunna så mycke nu. Helt otroligt. Hon har en bok med massa olika djur i. Hon kan nästan alla djurläten där i. Kon kan hon, hästan, grisen, hönan och lammet. Hon kan rördelserna (lite) till lilla snigel och imsevimse spindel. Man blir så stolt. När man säger, kan du dansa så gör hon det. Men sen är ju det ända svaret hon har på alla frågor NEJ. Hon säger nej till allt, fast hon vill ha något. Men sen visar hon rätt tydligt när hon verkligen inte vill ha något. Då skakar hon på huvudet och säger nej hela tiden.


Theo, Alex och Engla. Så fina så :o)


lilla tomtegumman :o)


spelar tjejerna lite.



Lilla söta Elvina som redan hunnit bli 2 månarder. Så lik Engla.


Elin som hjälper till att göra Rocky road. Fast det mesta åkte i munnen ;o).


Emma älskar att ligga på badrumsgolvet i dushen. Där är det varmt och skönt på golvet. Vi har ju golvvärme :o).
Så i bland när man inte hittar henne kan hon ligga där inne.


Tokfinan


Min stora fina tjej Elin <3. Hon vill knappt aldrig vara med på bild nu förtiden :o(.


En liten trött tjej som myser i soffan.

Jag va ju förövrigt på julbord på Jonas jobb i lördags. Det va hur kul som helst. Lärde känna lite nya tjejer som jag hade kanon kul med :o). Det va Jonas jobbarkompisars tjejer. Sen va det lite andra som tjatade lite med som man kände igen sen skolan . För det är ju så när man kommer på en sån fest och efter några timmar  så vågar ju folk komma fram och prata och säga massa som de aldrig skulle våga göra annars. För det va flera som va famme hos mig och sa att de kände igen mig. Tror nog att det va sen skolan. Och sen va det någon som jobbat på jobbet me. Men det va ju kul det oxå. Men Jonas sa faktist inget fast det va en hel del killar hos mig och tjatade ;o). Men det va ju såna han kände. Men det va ju massa folk där. Ca 500 personer. Live band och ståupp komiker. Så det va en lyckad kväll :oD.

I dag ringde de från Tenhultsmöbler. De ville komma med möblerna i morgon :oD. Men golvet är ju inte lagt än så de fick vänta till nästa v. Men i morgon ska han börja lägga det...(hoppas i alla fall).

Nehe nu ska jag och mina tjejer kolla på Prinsessan och grodan. Jonas jobbar över i dag så vi blir själva i kväll.

Ha en mysig kväll...

Lördag

Oj nu va det ett tag sen jag skrev här. Men vi har mest varit hemma så jag har inte haft så mycke att skriva om känns det som.
Det har gått maginfluensa på Elins dagis så jag har haft henne hemma där i från. Vill ju absolut inte få hem det. Men förra måndagen tror jag det va så spydde Elin 1 gång så jag trodde hon fått det, men sen va hon bra. Så jag vet inte va det va.

I söndags va jag och Cissi i Ullared. Oj oj va jag hittade mycke. Jag hade fått pengar av Jonas mamma o pappa med och köpa julklappar till barnen. Så hela min vagn va full av leksaker. Va knappt inne på klädersavdelningen till barnen. Kollade bara lite snabbt, men jag va inte ute efterkläder till dem heller. Men ett par jeans till Emma och en tröja till henne köpte jag. Inget mer i klädväg. Men sen tyckte jag inte de hade så mycke fint denna gången heller. Men vi va färdiga redan halv 11 och vi va där lite efter 8. Så det va ju skönt. Va ute och åt lite och sen gick vi in en sväng til för att kolla lite bara. Men jag va helt klart nöjd med mitt köp. Så nu är jag nästan klar med alla julklappar. Ska köpa något till mamma o pappa och sen har jag till Jonas kvar oxå.

I torsdags va jag mamma, Emma och Elin på ekohallen en sväng. Jag köpte massa garn till mitt nya projekt. Mamma har köpt 2 häften med olika mönster på tåtor, bakelser, kex och massa annat. Å det ska bli så kul att göra. Så ska jag köpa ett kakfart till det och ställa sen på Emmas rum :o). Hoppas bara de blir bra. Men jag ska först göra klart min giraff. Sen efter ekohallen mötte vi upp Susse på IKEA. Så vi gick där en sväng och sen åt vi där.

Efter det åkte vi hem till Elins kompis Olle. Så de fick leka lite. Vicktoria, Alexia och Antonia skulle me kommit dit, men Alexia hade fått magsjuka :o/. 

Vi va hos Angelica på lite pysselkväll i onsdags . Det är så mysigt att träffas och tjata och fika och pyssla vad man nu pysslar med. Tiden bara rinner i väg när man sitter där.
Och i går va vi alla nere hos Madde på lite fika och barnen fick leka lite. Och Elin körde jag i pulka och Emma satt i vagnen. Kan ju meddela att det va jobbigt att dra dem i denna snön och Elin skulle ju abolut sitt i upp för backen från pappa. Va helt slut när jag kom hem sen. Men jag fick mig ju ett träningpass i alla fall ;o).
Sen bar det i väg till stan för att köpa golv. Nu är det bara golvet som ska läggas, sen är det klart :oD. Sen kommer möblerna samma vecka som julen är. Så då måste jag hinna köpa någon lampa dit och matta. Det blir nog en svart matta.  Men jag hinner nog inte få upp gardiner och sånt till jul. Jag vet fortfarande inte vad jag ska ha för något där. Så det får vi vänta med.
Har kollat på denna lampan. Får se i fall det blir den. Det är dimmer på oxå och det tycker jag om.


Den finns i vitt me. Men jag tror vi ska ha svart.

I kväll ska vi på julbord på Jonas jobb. Kul kul. Mamma och Olof ska ha barnen här hemma.

I dag vaknade Emma tidigt. Det va fortfarande mörkt ute. Och när jag tittade ut så snöada det så fint ute. Å jag tycker det är sååå fint ute nu.

Nehe nu ska jag fixa lite frukost här.

hoppas ni får en mysig helg..

RSS 2.0