Gott nytt år!!!

Oj nu va det ett tag sen jag skrev här. Men det har verkligen varit fullt upp här mellan jul o nyår.
Än är det lungt här i hustet. Barnen o Jonas sover fortfarande, så då tänkte jag passa på att skriva några rader här inne. Men jag ska fatta mig kort för jag tror inte de sover så länge till.

Julen har varit härlig som vanligt. Härligt att umgås o bara vara med alla sina nära o kära.
Elin o Emma fick MASSOR som vanligt. Elin fick väl mest men det är ju inte konstigt heller. Tack alla för julklapparna.
Jag fick som vanligt mycke fint o dyrt av Jonas oxå =D. Fick en ny kamera =D blev såååååå GLAD för den. Våra förra tog ju Elin sönder lagom till jul =(. Jag tar ju hur mycke kort som helst varje dag. Har "bara" tagit 250 bilder sen julafton, inte dåligt va?? Fick en eltandborste, lite nya knivar till köket, en parfym, en tröja (som jag valt ut) sen lite annat smått o gott =). Tack älskling =).

Hinner tyvärr inte lägga ut massa bilder nu, får ta det en annan dag.
Men något ska jag väl hinna lägga ut =p.


Här sitter Elin i sin nya puff och med sin nya hallo kitty dator =). Favorit julklapparna tror jag.


jag o Elin. Blir så fina bilder med den nya kameran.


Min lilla sessa =). Oxå en av favorit julklapparna.


Emma passar på att myser i puffen när syrran är ute =p.


En styck glad Emma i sin pyjamas.

Ne nu hinner jag inte sitta här mer. Huset har vaknat upp nu så nu är det inte lika lungt längre =p.

I kväll blir det fullt hus här. 6 vuxna o 6 barn så det blir nog livat. Det är Cicci m familj o Sandra m familj som kommer. Blir kul. Så nu blir det att fixa här hela dagen. Sak göra räkcotail till förrätt o exotiskkyckling till huvudrätt och knäcksås på päronhalvor i ugnen. Hoppas det blir gott i alla fall.

Gott nytt år på er alla.

Jul stök

I dag har "vi" fixat o hållt på hela dagen. Jag har gjort köttbullar, gjort julgodis med lite hjälp av Elin (hon åt mest) o grilljerat skinkan =D. Är helt klar med allt i köket nu, ska bara koka ägg till ägghalvorna till i morgon.
Vi ska ju vara här i morgon med mamma, Olof, Ann.marie o Lasse. Blir bara lite julmat, det vanligaste typ.Men det blir myyys att vara hemma lite o fira jul me.
Nu har jag "bara" städning kvar här, så det är väl bäst att sätta fart. Allt tar ju sååååå lång tid att göra nu förtiden. Blir avbruten stup i kvarten av 2 tjejer =p. Tur att man har tid på sig =D.

Jag o mina tjejer vill önska er en riktigt god jul.





Hoppas att ni kan ta det lite lungt i kväll o njuta av lång ledigheten.

KRAM från oss

Falköping

Just nu ligger Emma här på golvet o tjatar o jollrar för fullt. Det är sååå mysigt att lyssna på, sen blir hon överlycklig när man bara sitter o kollar o pratar med henne el bara håller henne i handen, då tjatar hon på ännu mer. Min goa lilla Emma.

Hm förra veckan va väl så där kul. På måndags kvällen började Jonas må illa o spy här =(. Vi som till o med haft Elin hemma från dagis för att inte få hem det =S. Så han va hemma hela veckan. Och jag som hade bestämt o träffa Angelica o Therese på torsdag förmidda hemma hos Therese i hennes nya lägenhet. Tråkigt för det va så längesen vi träffades o jag ville ju se hennes lägenhet. Men vi får väl ta det efter jul o nyår. Och sen hade jag bestämt med Sandra o hennes lilla dotter Linnea att de skulle komma hit. Fick ställa in det oxå. Det hade jag verkligen sett i fram emot för vi har inte träffats på EVIGHETER känns det som. Men vi får väl oxå ta det efter nyår. Så det hände inte så där värst mycke här förra veckan.

Men på fredagen åkte Elin med Madde o Filippa till Falköping med tåg för att sova över där. Det va första gången hon åkte tåg. Hon tyckte det va sååå kul. Sen på lördagen tog jag o Emma tåget till Falköping för att hämta hem henne. Tyckte det va skönt att slippa köra i denna halkan. Det va såååå skönt o fint att sitta där o titta ut genom fönsteret. Det är ju så fruktansvärt FINT ute nu. Vättern va så fin, det bara rök ur den för det va så kallt. Det va -17 grader när jag åkte. Men va frisk o fint det är.
Madde hämtade uppp mig på stationen. Sen gick vi en sväng där inne i stan. Jag hittade så fina kläder till Emma i märket Name it. Kul med lite anorlunda kläder, det märket finns inte här hemma i Jönköping. Kan tyvärr inte ta några kort för det är en liten som tagit sönder vår kamera =( . Så tråkigt, jag som tar så mycke kort. Nog om det.
Åkte sen hem till Madde o träffade min lilla busunge. Hon hade haft så kul med Filippa. Det va så skönt att bara umgås o bara vara hemma hos dem. Åkte med till Falbygdens ost för att köpa en julklapp till mina svärföräldrar.
finns ju så mycke fint där me. Men jag köpte faktist inget, + i kanten för mig =).
Per hade gjort jätte god mat som vanligt. Det va nötstek med potatismos o en supergod sås. Fick oxå en supergod kladdkaka. Vi tog sen tåget vid halv 6 på kvällen hem. Det va ju inte lika smidigt att åka med 2 barn på tåget kan jag ju meddela. Hade ändå tagit med lite godis till Elin för att hon skulle kunna sitta stilla. Men det kunde hon ju inte säskilt länge. Sen va hon kissenödig. Fick plocka med Emma o packning för att gå på toaletten o när vi väl kommit fram dit så hade nån spytt där inne så Elin fick hålla sig =p. Vill ju inte bli smittad av nått igen. Fick kånka tillbaka oss igen. Det satt en tjej mitt i mot oss som va i min ålder, hon tyckte nog att det va jobbigt med mina barn, såg ut som så på henne i alla fall. Elin kunde inte sitta stilla o Emma vaknade så jag fick ta upp henne. Så på hem vägen va det inte lika avslappnande om man säger så =p. Men det är inte lätt för en 3,5 åring att sitta stilla i 1 timme. Så jag tyckte hon va duktig ändå för det va faktist första gången för henne.
Tack Madde för att Elin fick komma till er o sova o mysa o Tack för en mysig dag o god mat =), älskar dig Madde.

I går va jag o gjorde de sista ärenderna innan jul så nu är jag helt klar med alla julklappar o all mat är oxå inhandlad. så nu ska jag bara slå in alla paket me. Så Elin ska vara hos mamma i dag när jag gör det. Sen ska vi baka lite julgodis. I går va jag hos mamma nästan hela dagen. Hon bakade för fullt där o det lukatade såååå gott. Det luktade som det gjorde när vi va barn när det vankandes jul =).

Har hämtat min ring nu som jag beställt med Elin o Emmas namn på. Å va fin den va. Är så nöjd. Ska försöka ta lite bilder på den nån dag o lägga in.

Nu ska jag ta hand om mina små.

Hoppas ni får en mysig dag i kylan.

kramis

Susse jag tänker på dig......

Lucia



I går på dagen åkte vi till Elins farmor o farfar för att lussa lite. Min fina tjej. Visst passar hon som lucia?. Fikade lite där. Sen åkte vi hem i gen för att gå på jufirande här ute i församlingshemmet. I vår lilla by så gör vi så varje år. Så kommer tomten oxå =D. De fick en påse med godis av honom. El vi fick 3. Emma fick en oxå (tycker mamma är bra) sen va vi kvar bland de sista, så va Elin i köket o då fick hon en påse till, för det behövde hon ju verkligen =p.

Tina Moa Linn o deras pappa Fredrik va oxå där. Elin o Moa lekte för fullt som vanligt =).



I dag kl 7.00 va det luciafirande på Elins dagis. Så vi va uppe i ottan =). Å va fin o duktig hon va. De har alltid sitt luciatåg ute så man måste köpa större kläder så man kan ha tjocka kläder under.

utanför dagis

Elin är den lucian son står längst åt vänster.





Efter luciatåget va vi inbjudna på fika inne på dagis men vi hoppade över det denna gången. P g a smittan. Det går ju maginfluensa där o vi vill inte bli smittade... Men jag o Elin åkte o köpte färska frallor o gjorde god frukost hemma i stället =). Så mysigt så. Helst hade jag velat bara klä av oss o gå o lägga oss igen. Men det är ju bara att drömma om...Emma kunde jag bara lägga i sängen i gen för hon sov ju som vanligt. Men Elin va pigg så klart.

Senare idag ska vi gå på öppna förskolan. Det är sista gången nu innan jul.

Nu ska jag ta hand om mina tjejer.

Hoppas ni får en härlig dag.

Kramis

Kul att det kommit lite snö nu =)



Fikat



Min goa glada tjej =)

kolla va stark Emma är nu.


Detta är Elin är hon är ungefär lika gamal. Lite lika är de allt =). Precis samma ansiktsform.

I går va vi nere hos Madde o Engla på lite julfika. Tina, Moa  o Linn kom oxå. Så det va fullt med barn. Så mysigt så.




Engla på språng med gå vangnen.



Elin o Moa. Som vanligt ska de ta av sig kläderna =p.



Linn o Engla



Lek på Englas rum.

Sen på kvällen kollade vi på idol finalen o myste som vanligt =)..

I dag har mamma, Susse o Engla varit här. Vi va ute o gick en sväng. Å va skönt det va. Sen sov de små i vangnarna medans vi fikade inne. Mamma hade varit på fiket o köpt de där goda bullarna o beskvierna =), mumsigt. Men jag har faktist blivit bättre på att inte äta massa godis. Men jag ammar inte heller lika mycke så det kanske därför jag inte är lika sötsugen ?? Vem vet.
Sen kom Mattias o Olof o fikade oxå. Mattias hade följt med Olof o köpt en bil. Det va därför vi hade Engla. Men hon är ju så snäll o go så det är ju inget att ha henne =D. Hoppas min lilla skrutt bli lika snäll =). Fast hon är verkligen hur snäll som helst så jag ska inte klaga. Hon vaknade första gången i dag vid halv 9 o Elin vid 9 =D. Det är snälla barn jag har. De brås väl på sin mamma o pappa som är morgon trötta kanske?
Nu ska vi i väg snart o handla lite lördagsgodis till Elin.

I morgon ska vi till församlingshemmet här ute. Det är nån gårunda o sen fika och sen kommer det en tomte dit med paket till de små =).


Nu har Emma vänt sig från mage till rygg o från rygg till mage. Så exakt när hon va 3 månarder så gjorde hon det. Min duktiga tjej =).

Hoppas ni får en mysig lördagskväll.

Kramis

Lussebak =)

I tisdags va jag o Susse på a6 för att shoppa lite julklappar. Å nu är jag nästan äntligen klar. Har bara nått kvar till Jonas. Såååååå skönt. Fast det är ju inte långt kvar till ju heller för den delen. Emma va snäll som vanligt =). Låg o kollade i vagnen o sov lite. Inte ett ljud från henne fast vi va iväg många timmar.
På eftermiddan när vi hämtat Elin på dagis så åkte vi till mammi för att hälsa på lite. Det va myyyys. Tände massa ljus o spelade spel =). Elin va väl me lite men sen lekte hon mest me hundarna o katten.

Onsdag va det bakning på schemat =). Så innan vi hämtade Elin på dagis så va jag o Susse o inhandlade ingridienserna.
Men tror ni sen att Elin va me o bakade ? Nej tack sa hon bara när vi frågade i fall hon skulle vara me o baka. Så gör man det mycke för hennes skull. Klart att vi me tycker det är kul, men ändå...Knäpp fia. hon va med o la i några russin i några lussekatter men sen tog hon bara lite russin o gick i gen....Jaja kanske nästa år ??



Jag fixade lite mat här oxå. Mamma kom på en fika o mat oxå =D. Kul.
Sen skulle Susse hjälpa oss att ta en bild på hela familjen för att skicka in till JP att vi fått barn....Ja jag vet det va ett tag sen nu, men det har bara inte blivit av. Men det va lättare sagt än gjort kan jag jag säga. Först skulle vi ta på oss rätt så rena o fina kläder. Elin rev väl ut hela sin garedrob innan hon hittade va hon skulle ha på sig. Men jag hade ju lite att säga om hennes val om man säger så. Det slutade med att hon hade en sommarklänning som va för liten. Men den skulle hon ju absolut ha på sig. Så hon fick väl ha det då =p. Med Emma är det ju smidigare =D. Sen va det Jonas som inte hittade nått att ha på sig =p. Hm inte lätt att ha 3 barn ...=D. Men sen va det kort tagningen som inte va sååå smidig. Stackas Susse. Va det inte Elin som krånglade så va det Emma. Men den som va smidigast va faktist Emma. Elin va trött o sur. Det gick bara inte att få ett bra kort. Tog oxå för att skicka julkort på mina små. Det gick rätt hyfsat.

Här är lite blandade bilder vi tog i går. Några sämre några bättre.....

Ett av de mindre bra =p fast gulligt. Elin lipade o hade sig när vi tog detta kortet. Hon skulle ju absolut sitta på Jonas axlar när kortet skulle tas. Med det blir ju inte riktigt bra då...

Mina sötnosar

Får se vilket vi tar. Har fler kort.
Det är inte lätt att få att båda blir bra på kortet.

Det slutade med att vi va tvungna att sitta i Elin säng för att hon skulle bli nöjd. Men som sagt inte lätt att få några bra kort.



Vi ska ta nya kort en annan dag när inte Elin har varit på dagis. Så hon är go o glad =D.

puss min älskade lilla Emma.



Inte lätt att få bra bild när man tar det själv =p.

Tack Susse för hjälpen i alla fall =).

I dag har Elin varit hemma från dagis. De ringde i morse o sa att det blivit många barn sjuka i maginfluensa i natt. Snällt att de ringer o säger det så man slipper bli smittade av det.

Nu kommer nog Jonas hem strax. Ska fixa lite mat här.

Hoppas ni får en mysig kväll.

Kramis

I dag är Emma exakt 3 månarder. Oj oj va tiden har gått fort. Vill stanna tiden ett tag nu för hon ju bara för gooooo =). Ler o skattar för det mesta nu tycker jag.

Måndag

Oj va har hänt sen sist jag skrev?

Jo i onsdags så va vi hos Cissi, Per, Albin o lilla Oskar. Sandra, Thea o Hanna kom oxå.
Elin va ledig från dagis så hon kunde leka hela dagen =). De lekte o stökade som vanligt. De lämnar alltid ett kaos efter sig som deras mammor får fixa i ordning med deras "hjälp". Men roligt har de alla fall =). Alltid lika kul att sitta o tjata lite med Cissi o Sandra oxå. Emma va snäll. Sov faktist i vagnen en stund där.

På tordagen fick Emma sin första spruta. Gick bra. Skrek lite bara. Mamma va med oxå för vi skulle åka in till stan för att julhandla lite. Jag hittade bara till Filippa =(. Så nu måste jag in igen på ons med Susse =D, fast det är ju alltid roligt men man vill ju bli klar nån gång.
Mamma hittade lite i alla fall. Sen åt vi på Soya, musigt. Va ett tag sen nu. Är ju inte på a6 så där jätteofta nu för tiden. Men Emma va jättesnäll då me, fick äta lite bara sen va hon nöjd =).
Sen åkte vi o hämtade Elin på dagis sen åkte vi hem till mamma en sväng. Sen började hon jobba vid 15.00 då åkte vi hem.

Fredagen va vi på Monkey town me Tina, Moa o Linn. Jättekul ställe för alla barn. Fanns till o med babygym till bebisar. Fanns för de lite större o sen för stora barn. Jag lekte för fullt med Elin o Moa. Såå roligt =D. Man blir som barn på nytt =).

Elin i bollhavet

Tina o Linn

busungarna

Emma låg i gymmet o lekte =)

En lyckad dag för oss alla =). Får bli fler gånger,

På lördagen åkte jag Jonas o Emma till stan för att köpa lite julklappar till de små. Elin va hos farmor o farfar. Hon får ju inte se va vi köper. Så det blev lite till henne i alla fall. Så vi är nästan klara till henne. Köpte färg till gillestugan oxå. Så vi kan börja måla fär =D. Kommer bli sååååååå fint.
Blev lite mys kväll här sen med lite godis.

Söndagen städade vi lite. Elin "hjälpte" till så mycke hon kunde. Dammade lite o dammsög sitt rum. Duktiga lilla tjej. Sen gick vi ut o gick lite o gick till lekparken. Emma låg i vagen o sov i 4 timmar. Va skönt för henne. Hon va så go sen när hon vaknade. Men sen sov hon hela natten utan problem.
Hon kommer nog snart vända sig från rygg till magen. Hon försöker hela tiden.

En vanlig syn i vårt hem just nu. En bebis som ligger på golvet =). Men det är där hon trivs som bäst, där hon kan röra på sig.

Elin i lekparken.

På kvällen va det bad för Emma o duschning för elin.

Idag ska vi på Öppna förskolan. Ska fixa lite här nu.

Hoppas ni får en toppen dag.

kramis

BURRRRRR

I dag är det kallt ute. Hela -6 grader. Och det blir sååååå kallt inne me. Men var är snön ???? Hade ju varit kul me lite snö i alla fall. Får väl hoppas att det kommer lite snart.

I går efter jag hämtat Elin på dagis åkte vi till Anglica o hälsade på lite. Vi fikade lite lusekatter o pepparkakor. Sen tog vi vagnen och gick till svenssons för att kolla lite. Å va mycke fint de hade nu. Vill köpa massa =). Men jag köpte faktist inget. Finns så mycke fina barntapeter där såg jag. Jag vill göra i ordning Emmas rum NU. Men det lär väl dröja ett tag =/. Min sambo har så mycke annat för sig nu så han hinner inte =(.
Gick oxå o beställde ringen jag skulle få av Jonas i födelsedagspresent. Ska bara stå Elin o Emma på. Fint tycker jag.
Sen gick vi  hem till Angelica  igen o åt lasange. Gott. Emma låg i vangen o sov i flera timmar. Min goa lilla tjej. Och Elin o hanna lekte.

Tack Angelica för en mysig dag =).



Hanna o Elin



Så här ser det ut i mitt tv rumsfönster nu. Så mysigt med alla stjärnor.



Elin o Emma myser lite medans mamma gör frukost.

Nu ska jag fixa i ordning oss lite innan vi åker i väg till Cissi. Blir nog livat med alla 6 barnen =D.

Hoppas ni får en härlig dag.

kramis

=D i dag va jag nere på 59,7 kg YES bara 1.7 kg kvar till vad jag vägde innan jag blev med Emma....
Fast jag tror jag vill ner till 56-57 kg. Men vi får väl se om det går =p. Kanske måste dra ner på sötsakerna lite då =p. Men det är bevisat att man blir mer söt sugen när man ammar och att man producerar mer mjölk om man äter mer socker. hm konstigt tycker jag för det är ju inte så nyttigt direkt =s.

Snö

I fredags va en jobbig dag för många. Begravningen va då för Nina. Å va ledsamt det va. Jag har bara varit på 2 begravningar innan. Men denna va verkligen den jobbigaste jag varit på. Man kunde inte hålla tillbaka tårarna hur mycke man äns försökte. Men det va jättefint allt. De avslutade begravningen med att spela en av hennes låtar. Så när man lämnade kyrkan så va det hennes röst man hörde. Riktigt jobbigt.
Sen åkte alla efter till begravningssättningen. Kan ju säga att det va ett jättelångt tåg. Hon hade verkligen hur mycke  vänner o släkt som helst. Sen va det minnes stund. Det va många som ville säga något om vår älskade Nina. Det va många tårar som rann den dagen. Men så tänker man på Ninas man o barn. Det är ju värst för dem. De ska leva vidare utan Nina. Nu blir det deras första jul utan henne. Måste va hemst för dem. Jag tror nog inte man kan förstå hur jobbigt det är för de närmaste.




mycke blommor va det.

Det rosa hjärtanet va från oss.Vår fina älskade Nina du fattas hos oss <3.

Min goa lilla kusin Ebba håller Emma.

Emma vi jätteduktig. Gick jättebra med henne. Men det är skönt att denna dagen är avklarad nu i alla fall.

Lördagen satte vi upp lite stjärnor här o gjorde lite advent fint=). Blir så mysigt när alla stjärnor o annat kommer upp. Fast det känns ju inte som det är jul snart direkt.

Söndagen åkte vi in till julmarknade inne i stan. Fick lite julkänsla då i alla fall =). Elin åkte lite karuseller, fiskade i fiskedammen o spelade chokladhjul. Men det bästa va nog att hon fick en Svambob balong. Hon va sååååååå lycklig. Kan inte förstå denna lycka över en sån balong. Hon släppte inte den äns när hon skulle sova =D. Men tyvärr är den redan trasig =(.



Emma bara sov.



Måndag.

Susse kom hit vid 12 tiden. Madde o Filippa kom runt 2 tiden. Jag o Susse fixade lite mat tills de kom. Så mysigt att bara sitta o umgås med mina goa systrar. Finns inga bättre <3. Elin o Filippa lekte för fullt. Sen fick de kolla på film o äta pocorn, fast att det bara va måndag =p.

I dag när vi gick upp va det lite segt för Elin hon ville inte alls....Men sen började det snöa. Då skulle hon få på sig kläderna snabbt för hon skulle göra snögubbar med den knappt befintliga snön =). Så hon skulle ut innan mig o Emma. så stod hon där ute o försökte få i hop lite snö, sötnosen. Men nu snöar det oxå så man får hoppas det lägger sig lite så man kanske kan göra nån snölykta ialla fall.. Får se ifall jag kan ta mitt julkort i dag då nu när det ligger lite snö =D.

I morgon ska vi till Cissi, Albin o lilla Oskar. Sandra, Thea o hanna ska komma oxå. Så Elin är ledig från dagis i morgon. Blir myyyys. Har köpt nått sååååå sött till Oskar. Kan inte visa dem nu för  jag vet att Cissi är här inne o läser. Men jag ska lägga ut det sen. Vill ha det till Emma oxå. Men det fanns bara det kvar så jag får kolla på a6 i fall de har det där.
På torsdag ska jag o mamma åka i väg lite. Hon har ingen bil så jag ska köra henne till huskvarna vårdcetral för att ta lite prover. Hon har ju diabetes så hon gör ju det i bland.

Nu ska jag tvätta lite här.

Hoppas ni får en toppen dag.

Kramis




RSS 2.0