Härliga vår!


Kolla va söt Emma va i sin nya stickade tröja från mormor. Tack snälla mamma. Den kommer användas nu i vår.

I fredags kom Madde, Neo, filippa, Susse, mamma, Mattias o Engla hit o hälsade på. Så kul. Det va bara Vicktor som saknades :o(. Va länge sen man träffade honom nu. Hm får nog ta och ´bjuda hit honom o Johanna nån dag. I fall han nu vill komma hem till mitt barn hus koas :op.
Men i alla fall bara mysigt att umgås o tjata lite. Åt lite mat o fika. Min familj är den bästa som finns <3
Och vad lilla Neo har växt till sig. Fast ändå är han ju liten än. Så SÖT är han.

Neo


Söta lilla Engla. Som ska bli storasyster i höst. Grattis grattis till både Madde och Tias :o)


Filippa. Kan inte fatta att hon fyller 9 år i maj. Glömmer aldrig när Madde ringde o sa att hon fått en liten flicka.

I lördags va vi hos mamma hela dagen. Jonas va i skogen. Sen på kvällen lagade vi lita tacos. Sen vid 9 gick jag o la mig med Elin. Somnade :o(, va såååå trött. Men jag skulle ändå jobba hela dagen efter så det gjorde inget. Jonas hade med somnat i soffan. Mysig lördagskväll vi fick :op.
Jobbade sen hela söndagen. Men det gick jättebra. Jobbade ju me Jenni och Tessan :o).

I dag på morgonen bakade jag o Elin kladdkaka för att ta med oss till öppnaförskolan. Men kladdig kan jag väl inte säga att den va. Hade väl inne den några min för länge.
Jag tog med min Moa dit för Tina va lite trött efter jobbat hela helgen. Fick med mig Alexandra dit me. Så vi va ett gäng mammor i dag :o). Det va jag, Alexandra, Madde, Anna, Susanna o sen när vi skulle gå så kom det en pappa.
När vi kom hem va vi ute några timmar för det va ju helt underbart ute. Emma låg i vagnen o sov o Elin sprang runt o lekte, Jag satt på en stol i solen o kollade i reklamen o njöt :o).

Denna v en nog rätt fullbokad på eftermiddan. Är nästan nått varje dag efter dagishämtning. Men det är bara kul :o). Ska träffa Vicktoria o Anna nån eftermidda. Sen blir det nog att träffa Susanna o Noel nån dag. Va länge sen de lekte nu. Blir kanske att träffa Tina, Moa o Linn nån dag me. På ons ska jag in o ta spruta på Emma.

Hoppas ni får en skön kväll.

Natti Natti

Angelica jag är såååååå GLAD att allt va bra med dig <3. Tänkte på dig i dag...


Kärlek

Nu efter allt som hänt så känner man en sån enorm kärlek till sina barn. Man kramar o pussar lite extra på dem
Elin går och pratar om det rätt mycke vad som hände, stackan.

I går va vi hos Cissi och oskar o hälsade på. Oskar börjar med blir stor nu. Så söt är han.



Jag tror nog att min lilla Emma börjar krypa snart. hon går upp i kryp ställning hela tiden.





Hon sitter själv också jättebra nu. Jätteskönt faktist. Slipper lägga henne överallt nu. 

Nu när det varit så fint väder har vi ju varit ute mycke, har satt upp bebis gungan. Både elin o Emma älskar att gunga :o).



Min goa stora tjej

Skrattar för fullt :o)

I dag ska jag åka lite tidigare till dagis , för de har öppet hus. Så man får vara med lite o se va de gör på dagis. Kul. Men först ska jag städa lite här på förmiddan. har kommit efter lite med både städ o tvätt nu när vi låg inne någa dagar med Emma. Och sen jobbade jag både lördag o söndag. Men nu får jag ta tag i det. Emma sover nu så jag får väl passa på nu då :o).

I kväll ska jag ut o äta på soya med Angleica o Malin, gott o mysigt.

Hoppas ni får en härlig dag :o).

Kramis

 

Ambulans färd med min lilla Emma

Jag har varit med om det värsta man kan tänka sig som mamma. Det som man alltid är så rädd för att det ska hända.
Det va i onsdags, Elin va hemma från dagis för hon hade haft feber kvällen innan. Emma hade jag precis tagit febern på och hon hade 38 i feber så jag gav henne alvedon.
Satte ner henne i sin stol i köket. Gav henne ett rån, ett sånt som nästan alla mammor ger sina små barn.
Jag satte mig vid köksbordet o kollade i en tidning. Rätt som det är börjar Emma hosta konstigt. Jag tar upp henne ur stolen, ser att det rinner ut lite blod ur munnen på henne. Hon fortsätter hosta och det kommer upp lite spy o blod. Jag förstår direkt att det var något allvarligt. Springer över till grannen för att få hjälp. Hon ringer direkt till ambulans. Jag håller Emma hela tiden i läge för att det ska vara lätt för henne att andas o spy. Hon andras ju men tungt. Tar nog ca 15-20 min innan ambulansen kommer. Det va runt 16.00 tiden det hände så det va ju mitt i rusnings trafiken, självklart.
De tar in mig o Emma och Elin fick stanna kvar hos grannarna tills Jonas hämtade upp henne.
Jonas kommer bara några min efter ambulansen. Tårarna rinner ner på mina kinder, känner mig så hjälplös. Kan ju inte göra något. De suger henne i halsen, kommer bara upp lite slemm. emma är väldigt tagen av detta. De kör i il fart hela tiden med sirener o blåljus på.
När vi väl kommer in va det massa folk som försöker få henne bättre. Fast hon spytt o de sugit i halsen på henne så andades hon fortfarande konstigt. hon fick verkligen kämpa för att andas. Så jobbigt att se detta.
De gör en lung röngen men såg inget. De gick ner en bit i halsen men såg inget där heller.
Jag ringer till Susse o ber henne komma o hämta Elin. För det är inte lätt att ha en 4 åring inne där när man har så mycke annat o tänke på. Sen blev vi ju inlagda med henne. De satte på dopp på henne. De hade ekg på henne hela tiden och en annan på foten för att mäta syresättningen i blodet. Sen kom de in varannan timme o tog blodprover på henne för att se hur hon mådde. Hon hade en puls på över 200 hela natten. Å va hemst det va att se henne ligga där o kämpa för att andras. Sjuksköternskerna skickade efter läkaren massa gånger för att de va så oroliga för henne. Men hon sa bara att hon va överansträngd. Jag sa till henne att det känns som det sitter något i bröstet på henne för hon anades så konstigt. Men det sa hon att det inte gjorde. Min stackas lilla tjej.
Här mår hon inte alls bra



Det va en riktigt jobbig natt. Man va så orolig hela tiden. Blev inte många min sömn den natten för varken mig, Jonas el Emma. Hon låg på vårt bröst hela natten för hon ville absolut inte ligga ensam i sin säng. Hon va säkert jätterädd min lilla tjej.
På morgonen vi ronden kommer det in en annan läkare som oxå va med när jag kom in med henne. Han sa direkt att de skulle söva ner henne o gå ner i halsen på henne o kolla. vilken lättnad man kände då, det händer nått liksom. Jag tänkte att så här kan hon ju inte ha det.
Så de sövde ner henne. Det satt en plastbit i halsen på henne. Från en grillolje flaska, en sån man drar bort när man öppnar den,  lite taggig ni vet. Hade vi aldrig fått bort själva. Å va skönt va att de hittade felet. Tänk va jobbigt för henne att fått ha den där så länge. Så fort hon vaknade märkte man skillnaden, hon va sig själv igen :o). Började leka lite med våra händer o le. Innan orkade hon bara andras. Å va bra det kändes, hon skulle bli bra igen.

En orolig mamma, detta är innan operationen.

Här är efter operationen. en mycke piggare tjej :o).

Så andra natten va mycke lugnare. Vi fick låna en vagn som hon fick sova i. Vi gick en lång promenad där på sjukhuset med Emma. Sen sov hon hela natten. Så hon va sig själv igen. Men klart att hon va trött efter allt.

Peronalen kom in o pratade lite med oss om hur allt hade skötts. de tyckte att det inte alls skötts bra. De tyckte som jag att det hade tagit aldelses för lång tid innan de gjorde något. Den första läkaren hade inte tagit detta på allvar utan igonerat det nästan. hon blev nästan irreterad på oss för att de kallade på henne så mycke :o(.
Så alla sjuksötersker som jobbat med Emma har gjort en anmälan på detta o tyckte att vi oxå skulle göra det. Och det ska vi verkligen göra. Tänk va jobbigt det varit för min lilla tjej. Men som tur är så är hon pigg igen. Vi fick åka hem på fredag på dagen.
Snälla mamma o Susse hade hand om Elin. Vilken tur att man bor så nära sin familj att man kan få hjälp i såna här lägen. Tack så mycke för hjälpen mamma o Susse, hade inte gått utan er.

Nu leker hon busar som vanligt igen :o).
Lite hes bara efter plastbiten.



Detta är elin när hon är i samma ålder. Lite lika är de allt :o). Elin kanske är lite äldre.

Å jag är i alla fall så GLAD att allt gick bra i alla fall. Och att Emma mår bra i gen.

Nu ska jag fixa lite sallad. Jonas håller på at grilla.

Får skriva mer en annan dag. Hinner inte sitta här så ofta längre tyvärr.

Ha en mysig kväll.

Kramis

Glömde att skriva att all personal som sjukskötersker o barnskötare va hur bra som helst. De servade med blöjor, välling o gröt hela tiden. Aldrig att det behövdes fattas med något. De frågade hur det va med oss o hade så bra hand om vår lilla Emma. Bättre kunde man inte ha det. Så ett stort + till dem.






Påsk

Å vilken härlig påsk vi fick. Helt underbart väder :o).
På långfredagen va det så härligt väder så vi va ute nästan hela dagen.
Jag hade målat båda min små till påsk-kärringar :o). Så söta så.

Min trollunge i ett träd.

Så här ser Emma ut när vi brygger kaffe. Helt förvånad :op. Så där sitter hon varje morgon när jag satt på kaffe. Knaprar på rån och kollar på kaffebryggan och alltid samma min när hon kollar på den :o). Måste va hemst intresant.



En dag lämnade jag rummet en liten stund, när jag kom tillbaka såg jag inte henne nånstan.
Fick då se henne under bordet. Hon rullar ju överallt. Sen kom hon inte där i från så jag fick dra ut henne :o). Tok fian.

Kämpar för fullt att komma ut.

På påskafton va det ju oxå helt underbart väder. Elin hade sovit hos farmor o farfar så vi fick lite tid över så att säga :o). Jag och Emma tog en lång promenad på förmiddan. Jag bara njöt av det härliga vädet. Jonas fick stanna inne o städa , hahaha :oD. Brukar vara tvärtom annars. Att han får vara ute med Elin o njuta av vädret. Men nu va ju Elin hos dem så jag kunde gå ut och gå o han städa, inte mer än rätt :o). Men jag gick självkart in och hjälpte till lite sen. Sen vid 5 tiden kom Sandra, Andreas, Thea o Hanna. Så vi täde på grillen nästan då. Och vädert va fortfarande helt underbart. Så vi gick ut alla. Barnen sprang runt o lekte, letade efter påskharen och vi satt o njöt i solen. Emma satt i vagnen o va nöjd :o). Snäll hon är.
Sen åt vi grillat. Å va gott det va. Vid 20.00 gick vi ner till påskelden. Vi va lite sena så vi missade tyvärr fackel tåget. Men Elin o Thea tyckte det va sååå kul . De sa att det va som en fest när de såg tåget. Vi gick med en liten bit i tåget. Hoppade in där pappa o resten av familjen gick.

Glada tjejer på väg ner till elden.

Nere vid elden. De delade ut godis till barnen. Mycke omtyckt av dem. Sen va det lite fyverkerier (?). Jättefint. Sen gick vi hem. Va lite kallt.

Elden

När vi kom hem smällde vi lite smällare. sen gick vi in och fikade lite. Vi satt sen på en film till barnen. De fick lite chips. Sen slocknade en efter en. Så vi fick lite lugn och ro vi oxå :o). Alltid lika trevligt när vi träffas ;o). Kan meddela att Jonas sov till halv 5 dagen efter. Mendans jag va hos mamma för att fira Madde lite. Vilken lyx att få sova så länge. Hm kan inte minnas när jag fick göra det sist. Men det va kul att träffa hela famljen igen. Blivit mycke nu. Men det är bara kul.

Denna v har varit ganska lugn faktist. Varit hos mamma en del efter jag hämtat Elin. I går va Susse barnvakt åt Engla så då åkte vi dit och va med lite. Elin tycker det är kul att leka lite med henne. Sen kanske hjälpa Susse, fast hon klarar det så bra själv.

I dag efter vi lämnat Elin, Olle o Alexia på dagis så åkte vi, Anna (Olles mamma) o Vicktoria (Alexias mamma) ut till fiket o ställde bilarna. Sen tog vi våra små och gick en runda. Så skönt va det. Sen gick vi in till fiket o fikade lite. satt där några timmar o tjatade lite. Trevligt :o). Blir nog fler gånger nu när vädret blivit bättre.

Anna o Arvid

Vickoria o Antonia.

Efter dagis fick Elin O Alexia leka lite på gården. Jag tog med vagnen så Emma fick lite bekvämt. För nästan varje dag vill de leka en stund innan vi åker hem och det är så jobbigt att hålla Emma i famnen hela tiden. Så i dag fick de leka över 1 timma, medans jag o Vicktora stod o tjatade lite :o). Sånt är vi tjejer bra på visst :op.

I morgon på förmiddan ska vi hem till Tina, Moa o Linn. Hoppas det blir fint väder så vi kan ut o gå eller bara vara ute.
Sen på kvällen ska jag jobba lite mellan 18,00-00,30. Lungt med ett halv pass. Hade kunnat ta hela natten men jag kännde inte för det :op.

På lördag ska Elin på  kalas. Vet inte mer vad som händer i helgen. vi får se. Men de pratar ju om att det ska bli härligt ute, så då blir det att NJUTA av det :oD. Jag ÄLSKAR ju våren o sommaren. Hösten med är jättehärlig men våren är nog bäst tror jag. Särskilt i år när vintern varit så kall o lång.

Nu ska jag nog fixa lite här hemma.

Hoppas ni får en skön helg..

kramis







RSS 2.0