Sjuka sjuka sjuka hela tiden :o(.

Känns det som i alla fall.
För nån vecka sen fick Emma vattenkopper. NEJ tänkte jag, hon som är såå liten ska inte ha sån sjukdom. Hade hört av Angelica att hennes Hanna hade haft det när hon va rätt liten (6 månarder tror jag det va). Och det hade visst varit jättejobbigt, Men med Emma har det gåtte jättebra. Hon har bara varit lite tröttare än innan. Men inget gnäll el nått. Hade inte så jättemycke kopper, kanske 20 st el nått. Men nu har vi ju avklarat det liksom :0).
Bara vi inte smittat ner hela Tenhult med det bara :0/. Jaja det är väl så det sprider sig. På dagis o på öppnaförskolor.För givetvis hade vi varit på öppnaföskolna i Tenhult för första gången. Då dagen efter upptäcker jag koppor =o/. Så typiskt. Å den dagen va det verkligen MASSOR av barn....små bebisar. Hoppas inte de får det :oS. Känns så himlans dumt bara. Men man kan ju inte veta innan liksom.

I natt vaknade Emma vid 1 tiden. Hon brukar aldrig vakna på nätterna. Så jag tog upp henne o hon va jättevarm. Tog febern på henne, hade då 39,4. är förskyld oxå. Gav henne alvedon,la henne brevid mig med en stor kudde under så hon kom upp lite. Fick lite mat oxå :o). Sen har jag legat brevid henne i natt o "vakat". Blir lite orolig när hon har så hög feber, stackan, hon är ju inte så stor ju. Så idag va jag sååååååå TRÖTT.
Hade ju hört på nyheterna att det skulle typ bli storm i natt så man ville knappt åka i väg till dagis med Elin. Men jag kände att jag va tvungen för att jag skulle få vila lite. Hde ju varit vaken typ hela natten. Är inte jag van vid för mina barn har ju alltid sovit på natten...Jaja nån gång måste man väl få känna på det me  :o). Det va ju bara jag som va lite fjantig som låg vaken o va orolig, för hon sov så gott brevid mig utan ett ljud :o). Jaja löjlig mamma kanske jag vet inte.
Men vi överlevde att både lämna o hämta på dagis :oD. Men det var GLASHALT. Kändes som det va såpa under däcken när man körde... Det hade hänt en bilolycke mellan Öggestorp och Tenhult precis innan jag åkte..Vet inte hur det gick, men jag tog då grusvägen i stället för annars hade jag kommit försent till dagis. Men vi får se i morgon hur vädret är. Om det är kaos så får Elin stanna hemma. Lite onödig att åka i väg i detta väder i fall man absolut inte måste.....

Ja som sagt så har jag inte skrivit här på länge. Det händer ju mycke hela tiden tycker jag. Har varit på Monkey town med Sandra o Linnea för nån v sen el va det 2 veckor sen??. Jättekul att träffa Sandra igen för det va såååå längesen vi sågs. Jag kände att jag verkligen saknat henne. Vi va ju typ gämt förr. konstigt att det kan ändra sig så, till att vara med varandra jätte mycke till inget alls. Tråkigt att det  blir så med vissa :o(.
Har varit hos Cissi o Oskar på frukost. Vi gör så att vi lämnar våra stora barn på dagis vid halv 9 sen åker vi till nån av oss o äter fruksot med våra små bebisar o tjatar av oss lite :op. Varit hos Sandra en dag. Sandra va hemma med Hanna som oxå hade vattenkopper (ja det va där smittan kom i från), Cissi o Oskar kom oxå :o). Sen förra veckan va jag, Emma och Angelica hos Fia o Eddie på frukost o lite tjat, alltid mysigt. Varit hos Tina, Moa o Linn oxå nån dag på lite fika o lek :o).
I går va Cissi o Oskar här på lite frukost. Kul att man har lite vänner man kan träffa lite då o då. Va tråkigt det hade varit annars om man inte hade några vänner alls.....
Detta är lite kort o gott va vi har pysslat med dessa veckor. Hm låter som att det blir mycke fika va :op. Givetvis har det hänt MASSA mer men man kan ju inte skriva allt. 
Nu har jag inte alls nån koll vilken vecka el vilken dag när det hände allt för det va ju några veckor sen jag skrev. Har ju varit fullt upp som sagt.

Hinner inte lägga ut bilder nu, ska lägga in massa nya kort i dator i dag oxå som jag kan lägga ut.

Nu ska jag ta hand om min lilla sjuka bebis <3 o leka lite med min prinsessa. Hon är numera mest utklädd till det ....Så söt.

hoppas ni får en mysig kväll...

KÖR FÖRSIKTIGT!!!!!!!!

utan dator

Nu har vi äntligen fått i gång vår dator i gen. Den har varit på reperation nu nästan i en vecka.

Hinner inte skriva så mycke nu, men återkommer nån dag o skriver igen :o).

Ha en bra dag.

Kram

Kyckling med exotisk frukt

Jag har fått förfrågan om receptet på den exotiska kycklingen som jag gjorde på nyårsafton.

Här är receptet.

4 port

600 g kycklingfilè
smör till stekning
salt, peppar
1 tsk curry
1 röd paprika
1 gul paprika
2 dl hönsbuljong
1 dl grädde
2 krm sambal oelek
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/2 msk soja
2-3 msk honung
1 1/2 msk vetemjöl

Dekeration
exotisk frukt, tex papaya, kiwi, vindruvor, banan mm mm

Gör så här.

Strimla köttet, stek det o strö på salt, peppar o curry.

Strimla paprikorna o fräs upp strimlora. Lägg över kycklingen o paprikan i en gryta.

Häll samtliga ingredienser (utan derarations frukten) i grytan o koka upp under omrörning. Låt sjuda 5-10 min.

Smaka av med salt o peppar. Lägg upp grytan på ett uppläggningsfat o granera med frukterna.

Servera med jasmin ris.

Jättegott o super enkelt.



Så här kan det se ut typ med alla frukter på.

Lycka till Jonas :o)

Emma 4 månarder o äter smakportioner ;o)

Å va fort tiden går. Emma är redan 4 månarder. Hon va det den 10 /1. Min lilla skrutta börjar ju bli stor. Vi har börjat lite med smakisar. Först testade jag med potatis o palsternacka. Inte populärt kan jag säga. Elin smakade (självklart ) med. Hon höll på att spy, så det kan ju inte vara så där jättegott el? Så i går testade jag morotspure. Det tyckte hon mycke bättre om :o). Så nu får hon väl äta det i några dagar innan jag testar nått nytt. Tänkte köpa gröt oxå som hon kan smaka på. Tycker detta är så kul ;o), händer liksom nått nytt med henne. Men hon är bara för go nu. Skrattar o pratar för det mesta. Gråter bara när hon är trött o då är det bara att lägga henne med snutte o tutte i sängen så somnar hon gott sen ;oD.

Emma sitter i barnstol första gången. Lycklig att få vara med på våran höjd.





I fredags va jag ute o åt med jobbet.  Riktigt kul faktist o skönt att komma hemifrån lite me ;op. Bra för Jonas att ha dem lite sjäva me.  Va först en stund hos Tessan (glömde självklart kameran i bilen då). Sen åkte jag o hämtade svärmor o hennes kompis. Stefan o Angelica åkte med mig oxå. Sen var det i väg till stan.
Kul att träffa alla jobbarkompisar, va ju ett halvår sen jag va på jobbet. Det va förrätt, huvudrätt o effetrrätt. Sen va det lite underhållning o dans, jag dansade inte,fast jag blev uppbjuden en del gånger. Åkte hem runt halv 12. Då va det tyst o lugnt i huset. Jonas hade klarat det ;o), fat Emma hade varit lite ledsen. Men jag ammar ju inte längre så det måste ju gå ändå utan mamma i bland.
Tog en hel del bilder men lägger inte ut massa här. Men nått ska ni väl få se :o).




Angelica, Jocke o Malin


Goa, fina bästa Anglica

På lördagen va vi bara hemma o skrotade i kylan. Det hade varit -24 grader på natten o på dagen låg det nog runt -20 grader. Ursh va kallt det va. Sen på kvällen körde jag Elin till mormor för hon skulle sova där. Det har hon tjatat om hela veckan. Skulle bada o mysa med mormor. Så vi fick en lugn o tyst kväll. Hyrde faktist en film som vi skulle titta på, hm självklart så somnar jag ;o/. Men jag kollade färdigt på den på söndagen, den va riktig bra. Baksmällan hette den.
Hämtade sen hem Elin på eftermiddan. Susse följde oxå me. Så vi var där några timmar o spelade Wii. Tur att inte vi har det för då får nog inte jag något gjort här hemma :op. Så kul är det. Elin är faktist oxå duktig. Vi spelade supermario 3. Kul.

Måndag skulle vi på öppna förskolan. Men hon som har hand om det hörde av sig o sa att det hade frusit där borta så de ställde in ;o(. Men i stället blev vi hembjudna till Tina, Moa o Linn för lite fika o lek. Så den dagen va räddad oxå. Madde o Engla kom oxå.

Moa o Elin

I dag efter jag lämnat Elin på dagis bar det i väg till Hovslätt till Cissi o Oskar. Hennes Albin va oxå på dagis. Så det va lungt o tyst. Våra små gör inte så mycke väsen av sig än ;o). Men det va myyys. Sitta o äta lite frukost i lugn o ro o tjata om allt o inget. Det är sånt vi mammor sysslar med hela dagarna eller hur?? ;op
Sen hämtade jag Elin på dagis. Åkte hem o fixade vofflor till henne för det hade hon beställt av mig, klart mamma fixar det då ;o).

I morgon blir det en lugn dag, ska bara vara hemma tror jag. Sen på torsdag ska vi hem till Fia o Eddie. Anglica ska oxå me. Blir kul.

Hoppas ni får en mysig kväll i kylan. Tror det är -13 grader ute nu. Hoppas det inte blir kallar nu.

kramis



Så här leker Elin i gymmet nu förtiden ;o). Ligger brevid o drar o sliter i det för fullt . Min going.

Burrrr

Oj det är långt mellan gångerna jag skriver märker jag. Känns som jag inte hinner med detta så mycke längre.
Elin vill att man ska sitta mycke med henne o måla o spela mm. Sen vill Emma ha mer o mer uppmärksamhet det märks tydligt. Å jag tycker det är jättekul att man får mer kontakt med henne. Hon skrattar jättemycke nu, särskilt åt Elin.

Just nu är Elin inne hos min granne Alexandra. Hon smet in till henne när hon va ute o lekte med Jonas. så Alexandra ringde o sa att hon va där inne. Så jag skulle gå o hämta henne, hm troligt att hon ville följa med hem. Hon satt där o åt glass o hade det mysigt =p. Så jag o Emma stannade en liten stund, sen va Emma hungrig så vi fick gå hem, men Elin stannade kvar en stund. Snäll hon är Alexandra att hon får vara där, hon älskar ju att leka med deras hund Elvis o busa med hennes dotter Jamie som är 5 månarder. Jag tog kort på Emma o Jamie när de låg på golvet.


Emma ser ut som en knubbsäl =).

Men va snö det har kommit o va kallt det är. Man vill knapp gå utanför dörren. Men det måste man ju göra för Elin skull. Har varit o åt pulka o sjärtlapp en del. Å va rolig det är =).


Här är fegisarna säger Jonas. Denna backen åkte jag i när jag va liten, jag fattar inte att jag vågade. Den är livsfarlig. Jag trodde att jag o Elin skulle dö när vi åkte i den. Så jag åkte bara 1 gång. Elin vågade inte heller åka fler gånger.
Jag å Elin åkte i en minde backe en annan dag i stället. Som va mycke bättre.


Jag o Emma i backen =).
Hon låg mest o sov men vaknade till o ville komma upp. Men bara några min för jag ville inte att hon skulle vara uppe i kylan.

Vi har varit nere vid sjön med min familj o grillat lite korv. Mattias, Victor, Susse o tias va nere o fiskade. Då åkte jag, Emma, Elin, mamma, Olof o Jonas ner o grillade med dem. Å va mysigt o fint det va. Sitta där i vinterkylan o grilla o ha det mysigt. Det gjorde vi alltid när jag va liten. Kul att Elin kan göra sånt på samma plats som mig =).



Elin o Susse.



Nyårsafton blev oxå lyckad tycker jag.

Detta blev förrätten


Denna va till de vuxna. Gjode även mini förrätter till de små.

Detta va maten. Exotisk kyckling. Kycklingen ligger under all frukt. Så gott är det. hade ris till.



Efterrätten va ungsbakade peron med nån knäcksås. Tog inget kort på det. Men det va oxå jättegott med glass till.
Thea hade vattenkopper får se i fall Emma får det nu. Men det tror jag inte, el hoppas inte =p
Barnen hade kul som vanligt tillsammans. Sring o bus hela kvällen.


Barnen i Elins stökiga rum.




Vid 12 slaget gick vi alla ut för att fira in det nya året.



Alexandra o Jimmy kom ut en sväng vid 12 slaget.


Barnen tyckte det va jättekul =). Fast det lät väl lite väl mycke när Jonas började smälla med sina..



Ja det va vår nyårsafton. Kan inte lägga ut alla bilder för jag tar MASSOR av biler. Hoppas att ni oxå hade en kanon nyårsafton.

Ne nu får jag väl gå o hämta in min skrutt inne hos grannen. Men hon hade visst ätit mat där inne me nu hörde jag. hm hon är verkligen inte blyg av sig. Hon va visst ute med Jimmy nu o lekte. Tur att man har snälla grannar =D.

Just nu pågår det krängning av däck på nerdevånigen. Victor, Mattias  o Tobbe gör det. De ska köra kross på isen. Jonas har varit o kört med fyrhjulingen på isen i dag.



En bild på mig o Jonas. Det är inte för ofta vi tar kort på oss. Jonas är ett skäggtroll säger Elin...

I morgon blir det monkey town med Sandra o Linnea. Ska till BVC med Emma först bara. Men det känns inte kul att åka i väg i detta väder =(..

På fredag blir det ut o äta med jobbet. Blir kul. Har nästan inte träffat någon från jobbet sen jag gick hem. Har träffat Anglica o Tessan bara tror jag.

Ville bara lägga in en bild på Emma. Hon växer så det knakar.






Mina fina tjejer



ha en mysig kväll.

kram






RSS 2.0