Fredag=marknad :o)

I tisdags va vi och åt lunch på krogen med Madde, Elvina, Angelica och Theo. Mysigt och gott. Blir att göra om det. Inte en gång under min föräldrarledighet har jag ätit lunch där.
Efter det åkte vi och hämtade Elin. Sen bar det i väg till Taberg, till Sandra, Thea och Hanna. Där blev det lek, tjöt, fika och korv. Emma hade hur kul som helst med de stora tjejerna :o).
När vi kom hem så hade Jonas lagat mat. + i taket för det ;o). Luktade vitlök långt ut på gatan när han lagade mat :oD. Men gött va det. Eller jag smakade bara lite för vi hade ju ätit hos Sandra. Men Emma åt för fullt, så hon stank vitlök dagen efter :o).


En nöjd Emma på krogen.

På ondagen va jag på möte på jobbet. Har inte varit på nått möte på över 2 år. Så det va nog behövligt. Mycke information man missat under de här 2 åren. Men jag snappade upp en hel del nytt. Sen provade jag ut nya kläder. Men sen när vi öppnade mitt klädskåp som jag inte haft nån nyckel till på 4 år. Så låg det nya kläder där inne. Dock väldigt dammiga. Men det är väl bara att tvätta och använda dem... Hm inte länge kvar tills jag börjar jobba nu. Bara lite över 3 månarder. Men vi har ju den bästa tiden förför oss nu. Men jag syter faktist inte för att börja jobba. Har ju varit hemma länge nu..Märks att Emma är stor nu och behöver leka lite. Men jag försöker så mycke det går att vi träffar andra i samma ålder som henne, så att hon får leka lite med.

På kvällen va jag bjuden på heminredningsparty hos Malin. ÅÅÅ va mycke fint de hade. Blev lite beställt minsann :o). Malin bjöd på goda frallor och gott fika. Kul att träffa Tessan oxå. Inte ofta vi ses. Jobbar sällan i hop oxå. Sen va det inga fler från jobbet. Angelica skulle följt med men hon va sjuk :o/.

I går va det heldag med mamma på a6. Skulle köpa present till Filippa som fyller 10 år i dag. Grattis Filippa. Attt hon är 10 år redan. Kommer ihåg fortfande när Madde ringde och sa att hon va född. Jag sov hos Jonas på hans "pojrum". mmm det va tider det ;o).
Så det belv lite handlat till henne. Hittade även fina klänningar till mina tjejer oxå. Ovanligt va ??



Denna blev det till båda 2. Lika bra att köpa likadana för jag VET att Elin vill ha precis samma som jag köper till Emma. Men Emma va besviken att det inte va Kitty på. För jag höll fram den framför henne när vi kom hem. Då sa hon bara Kitty och puttade bort klänningen..Jaja men hon får använda den ändå. Jag kan ju inte bara köpa kitty kläder.

Sen åt vi på Soya. Till Emma köpte jag på macdonalds.


Så go Emma va mot mamma. Hon satt och pussade på henne och klappade på henne.
Hon tycker om att visa att hon tycker om nån. Hon gör ofta så på oss. Pussar på oss. På handen, armen, kinden,benet ja det hon når just vid tillfället. Och klappar på oss på kinden ofta. Så mysig är hon
Hade en jättemysig dag i alla fall.

 Så skönt att slippa passa tiden mitt på dagen. För Elin följde med sin kompis Olle hem efter dagis. Så vi åkte och hämtade henne senare på eftermiddan.
Vi blev bjudna på kaffe och glass hos dem. Så  Emma och Arvid fick oxå leka lite . De bor helt underbart. De bor på landet, har hästar, lamm, hönor, katter o hundar. Emma och Arvid bara sprang där ute på gården och Emma bara njöt av den stora gräsmattan. Plockade lite blommor och busade. Det är ju här ska man ju växa upp. Jag gjode det och bättre uppväxt finns nog inte......Men det är ju klart att inte alla kan bo så här :o/. Inte alla som vill det heller, men jag tycker det är toppen ialla fall :o).

I dag blir det marknarden för mig och Elin. Jonas slutar efter lunch. Så han tar Emma. Så jag och Elin ska ha en mamma och Elin dag :o). Fast vi ska träffa Anna, Olle och Arvid där inne. Men det är ju bara kul. Men vi ska åka lite karusell och köpa ballong. Om jag hittar en Nalle Phu så ska Emma få det :o). För hon är galen i Nalle Phu.

Nehe bäst att fixa i ordning oss lite.

Hoppas ni får en bra helg...

Limekyckling

Detta receptet hittade jag på nätet. Å det va sååå gott. Barnen och vi bara älskade det. Så detta kan jag rekomendera. Och det va jättesmidigt att göra oxå :o).



4 st 
1 st 
2 msk 
1 tsk 
1 krm 
1 dl 
2,5 dl 
1,5 msk 
1 msk 
1 tsk 
1 msk 

Tillagning

1. Tvätta och skala limen tunt med en potatisskalare. Strimla skalet i tunna strimlor. Pressa ur saften.

2. Stek kycklingfiléerna i matfett i en stekpanna ca 5 minuter per sida. Salta och peppra under tiden.

3. Lägg över filéerna i en vid tjockbottnad kastrull. Häll över saften och skalet från limen.

4. Vispa ihop vatten, Milda Mini Mat, buljong, honung och curry. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter.

5. Red av med Maizena Ljus Redning.

6. Servera med pasta eller ris.

Ha en mysig kväll :o)

Vi har klarat oss :oD

Ja jag är sååå glad, för vi andra har lyckats klara oss från maginfluensan. Tycker att vi borde fått det nu i fall vi skulle få det. Men vi hade det ju förra v så det kanske är därför. Hoppas hoppas :o).
Så i helgen har vi fixat här i trädgården. Lagt ut sen och klippt gräs och städat upp. Bra blev det i allafall..

I lördags grillade vi som vanligt då. Försökte få Jonas att vi kunde äta nått annat. För Elin har till och med börjat tröttna nu. Ska vi grilla nu igen säger hon.
Men ialla fall så satt vi och höll honom sällskap ute. För det va ju rätt fint på kvällen. Vi skulle igentligen åkt hem till Sandra och Andreas i lördags, men det fick vi ju ställa in :o(.


hm i dag vet jag inte vad vi ska hitta på. Blåser ju hur mycke som helst ute. Kanske blir en sväng till lekparken. Åka och handla lite kanske.

Emma har blivit en lite busfia. Man kan knappt ta ett normalt kort på henne länge. utan att hon ska göra sig till på dem..


Såna här miner gör hon hela tiden. Knäppisen. Men har för mig att Elin gjorde det med i den åldern..

Hoppas ni får en bra dag...


:o)

I går fick jag beskedet. Emma har kommit in på samma dagis som Elin. Och jag blev bara såååå GLAD för detta.
Känns som man gått och tänkt på detta rätt mycke det sista. Och det har stått om det i tidningen att det va jättesvårt att få plats.

I går va vi och köpte sten till våra rabatter oxå. Så nu helgen ska det minsann fixas här :o). Blev sjösten. Så snygga så :o). Sen har ju Jonas rivit altanräcket. Så det ska oxå byggas om. Så måste vi sätta oss och bestämma hur vi vill ha det. Jag vill helt byta allt golv och bygga som ett soldäck´. Så jag har mätt och fixat här i dag. Hoppas bara sambon vill göra det jobbet. Han ville bara byta räcket. Men jag vill inte ha det som det va innan. Vill liksom få det lite mer öppet än innan. Så jag hoppas han nappar på detta. Men alla som känner honom vet att han tar 100 år på sig att göra något. Så man vet inte när det blir klart  i fall detta ska göras :o(.

I dag på förmiddan har vi varit nere hos Madde. Jag bakade kladdkke muffins här vid 9.00 på morgonen. Här är vi uppe tidigt och är hurtiga minsann ;o). Nejdå jag hade verkligen inget fika hemma. Och jag o Angelica pratade om att vi bara skulle gå bort till lekparken. Och vi skulle ta med oss fika dit. Men sen blev det att vi gick till Madde i stället. Men då tog jag med muffinsen dit i stället. Det va ju så härligt väder i dag oxå. Underbart :o).


Oj va sur man kan se ut då :o). Här väntar Emma på fikat.


Här sitter de och fikar. Elin ser inte sådär pigg ut :o/.


Hm Emma va är din solhatt då?? Hon slänger alltid av sig den :o/..




Söta Engla.


Angelica, Theo och Alex.




En sommarsöt liten Emma.


Oxå en sommarsöt Elin. Detta va innan vi gick iväg till Made. Här ser hon ju pigg ut i allafall.

När vi va hos Madde så sa Elin att hon hade ont i huvudet och magen. Så vi fick gå hem. Och på vägen hem så spyr hon :o(. Mitt i vägen i öggestorp. Stackan. Så nu ligger hon i soffan och spyr så fort hon får i sig något. Därför är hon inte med på så många bilder. Hon satt mest på en stol och va inte pigg. Jaha så den här helgen blir nog inte sådär jättemysig för oss. Bara att invänta att man ska bli sjuk nu då :o(. Det va ett barn på dagis som spydde i v. Säker därifrån hon fick det. Hon har ont i huvudet, magen och spyr. Är något som går nu, sa min syster Madde som jobbar på dagis i stan...

Nehe nu ska jag ta hand om min lilla sjuka tjej..

Hoppas ni får en skön helg..


Jag är så GLAD

att jag har Angelica som vän. Hon är bara så snäll, man kan prata med henne om allt. Och man kan lita på henne till 100 %. Är verkligen så glad att jag har henne som vän :o). Jag jobbade med henne i helgen. Men va tiden gick fort när vi jobbade i hop. Det blev många fikor och mycke tjat ;o).


Goa Angelica.



Detta är jag o Malin. oxå en go tjej som jag tycker så bra om :o). Detta är från en av alla de gånger vi har varit ute och ätit o varit på bio :o). Detta är på Jensens buffhouse. Även kortet på Angelica är från den gången.

När jag kom hem från jobbet så fikade vi lite. Sen åkte jag o tjejerna till mamma för att hämta ett nässpray till mig. Det är mot bihålsinflamation. Jag har nu varit förskyld i flera veckor och nu har jag börjat få ont i bihålerna. Så nu hoppas jag på att det ska hjälpa.. Råkade även gå in på tradera och hittade en sån fin kocka som jag vill ha. Och jag "råkade" köpa den. Kunde inte låta bli. Denna är det. Den kommer skickas från USA. Så det kommer nog ta 2 veckor innan jag får den. Jag hittade den i en tiding o så fort jag såg den så bara ville jag ha den. Och vilken tur att den fanns på tradera då ;o).


Fin va? Jag som älskar rosa :o), passar ju perfekt då...

I dag va det inget roligt väder :o/. Blir nog en sväng bort till öppnaförskolan för oss i dag. På onsdag ska jag, Angelica o Malin gå en sväng på stan tror jag :o). I morgon blir det ev stadsparken med Vicktoria, Anna och barnen. Men det beror på om det är fint väder. Annars ska vi hem till Vicktoria. Kul, va ett tag sen vi sågs nu.

Hoppas ni får en bra dag....

Jo min mamma har oxå startat en blogg. Om ni är intresserade så är blogg adressen http://www.ubbarp.blogg.se

Nu är vi friska igen :o).

Ja nu mår vi bättre här igen. Såå skönt. Så i dag har vi passat på att vara ute mer. Har legat under studsmattan på en filt och läst lite böcker o myst lite. Är ju såå varmt ute nu och där under va det helt perfekt. Lite glass har det slunkit ner oxå ;o).





Nu gick Elin in till Alexandra för att leka lite. Emma sover. Så nu ska jag passa på att ta det lite lugnt ;o).

Ha en skön dag..


Sjuka :o(.

Men vilket härligt väder det är. I går bara njöt vi. Va uppe i stadspaken hela familjen och lekte. Men jag kände mig inte på topp direkt. Hade ont i magen, mådde lite illa :o(.

På kvällen efter vällingen så börjar Emma spy för fullt :o/. Jaha tänker jag, då va jag sjuk i alla fall. Jag tänkte mer att det va av värmen el nått. Eller ville det kanske. Så hon spydde ner hela sig och soffan. Sen blev det en dusch och sen i säng. Tog inte lång tid sen spydde jag :o/. Hatar att spy... Sen spydde Emma ner hela sin säng. Så igen duscha och slänga alla sängkläder i tvätten. Sen fick hon ligga hos mig. Jonas o Elin sov i soffan. De ville inte vara nära oss..Kan förstå dem. För vi mår inte bra. Har ont i magen, huvudet och ständigt illamående. Hm känns inte sov vanlig maginfluensa. Kanske är något vi ätit. För jag vet inte vad vi fått detta i från..Jaja får bara hoppas på att vi blir bättre snart. Men på morgonen va vi nere hos pappa på det årliga koutsläppet. Mycke kul. va faktist många där o kollade.




Emma tyckte det va kul, fast hon inte va pigg..





Min goa Elin plockar blommor för fullt..


Vi va en stor skara som kollade.


Min kära pappa..

Nej nu jag spela lite spel med Elin. Stackas henne har inte roligt hemma med sjuka mig o Emma i dag.
Jag har mest bara legat och vilat. Emma har heller inte orkat göra något. Stackan :o/.. 

Hoppas ni har det bra i värmen....


påsk, lekträffar, valborg och sjukhusbesök...

Ja nu va det ett tag sen jag skrev här. Men vädret har ju varit så fint att man inte veltat sitta vid dator. Men våra dagar har varit fullspäckade minst sagt.

På påskafton va Sandra, Andreas, Thea och Hanna här. Jag hade gjort en förrätt som va en räkcotail. såå god va den. Till och med barnen åt den. Jag som bara hade gjort små till dem. Men det kan man ju inte veta innan, men så typiskt bara :o/.



Som huvudrätt hade jag gjort falskfläskfile i en form. Till det hade jag kokat färskpotatis som jag sedan stekte i stekpannan med salt och ströbrböd. Och sen sallad till det.
Efter maten fick barnen leta efter påskägg i trädgården. Sen när de ätit lite godis och blåst lite såpbubblor som de fick i sina påskägg (självklar hello kitty).

Här är tjejerna vid elden :o).

Där nere fick de även en godispåse och sen smälldes det lite raketer. Sen gick vi hem igen.
Hemma åt vi lite aftereight tårta. Barnen fick lite annat smått och gått. De va rätt trötta sen så jag satte på Barbie i ett mode äventyr :o). Så alla barnen låg på golvet och kollade på film och hade myyyys.


Här ligger de och spelar ninendo. Självklart va Emma oxå med :o).

Sen somnade en efter en i sofforna. Men det slutade tyvärr med att Elin spydde :o(. Hon hade ätit för mycke godis. Men annars va det en jättemysig kväll :o).

I veckan har det varit många lekträffar med Madde och Angelica och deras barn. I tisdags va vi nere hos Madde och hade en helt underbar eftermidda. Åt lite mellanmål där och lite glass. Och barnen lekte för full och vi mammor satt och tjatade och njöt. Kan ju meddela att barnen sover gott nu på nätterna när de är ute så mycke..



På onsdagen va jag, Madde o Angelica ute och gick en morgonpromenard med våra små. Sen gick vi till fiket och åt frukost..


En nöjd Emma med hela munnen full av bulle ;o).

På eftermiddan va vi hos Fia och hälsade på. Även Angelica, Tina och Ida va med med sina tjejer. Fia hade som vanligt dukat upp med massa gott :o). Så där tillbringade vi några timmar med tjat och skratt :o).

Höll ju på att glömma. Jag fick ju ett stort påskägg av Jonas med på påskafton. I det låg det de här.



Reebok
EASYTONE GO OUTSIDE II. De ska träna rumpan,låren och vaderna extra mycke. Så snällt så :o).

På torsdagen va vi sen hos Angelica. Madde och hennes barn va oxå med. Så härligt väder va det oxå. Men det blåste lite kallt.


Här leker Engla och Emma.

 
Här sitter Emma, Engla, Elin o Alex och äter lite mellanmål. Å deras uteplats va ju bara sååå härlig.
Men sen är det ju helt nybyggt med så det är sååå fint.

I helgen har det varit lugnt här. Men i lördags va det valborg, då kom mamma och Olof hit på lite grillning. Är ni förvånarde att vi grillade ;o). Jonas älskar ju att grilla. Det gör han vilket väder det än är..
Men jag va bara sååå trött i lördags. Elin har ju sån hemsk allergi nu så hon håller mig vaken på nätterna. Hon hostar, gråter, täppt i näsan och jättetrött. Det är inte våran Elin vi har hemma nu. Hon är såå slö och bara ligger. Hon ska helst bara vara inne oxå. Vi får stänga dörrar och fönster för att slippa få in så mycke pollen. Jag kan inte hänga ut tvätt :o( och hon måste tvätta håret varje kväll så att det inte finns nått i håret i fall man varit ute lite ialla fall. Så hon har det sååå jobbigt nu. Så på söndags morgonen ringde jag jourcentralen så vi fick träffa en läkare. Så nu har vi fått lite receptbelagda allergi medecin. Det va nog det hon behövde, för jag tycker hon är redan piggare :oD.

Det har blivit en hel del glass nu när det varit så fint väder. Här är en söt bild när Emma äter glass.



Oj vilket långt inlägg detta blev. Nu måste jag fixa lite här hemma.

I morgon blir det en morgon fika hos Angelica. Tror nog att Malin kommer oxå. Ska bli mysigt. Och på
torsdag ska vi gå vårruset :o). Hopppas då att det blir blir fint väder...

Ha en bra dag i snöyran ;o). Ja för det snöade här nyss :o/.

















RSS 2.0